Môj manžel chce veľa dovolenky so svokrou
Prosim o nazor. Muz je cudzinec. Chce ist domov na 11dni k svojej mame, lebo ona bude mat okruhle narodky ale budu najprv nejake cirkevne sviatky a o 9 dni potom ma ona okruhle narodeniny,tak aby nebola sama ani na sviatky a potom oslavit s nou narodky. Mne sa to zda prehnane,chapem narodky, ale aj nejake sviatky,?ide mi hlavne o to kolko dovolenky na to minie.travime s nou tyzden vianoce a novy rok, chodime tam na tyzden v lete.to je kopec dni dovolenky, pre nas samych nam zostane menej ako travime s nou. Alebo som ja divna?
@vanilka83 ale ved ona dopraje. Ci si myslis ze 11 dni plus tyzden na Vianoce plus tyzden v lete je malo? To uz su 4 tyzdne dovolenky. Ja mam napr. 6 tyzdnov oficialne plus 12 dni ale to si musis narobit nadcasy. Nepise ake stare ma dieta. Ci chodi do skoly, kolko ma dieta prazdnin. Ako potom vykryva vsetky tie prazdniny a volne dni, co deti maju aj mimo prazdnin.
celu moju dovolenku travim na slovensku aby stary rodicia videli vnucku ... priatel to chape... travime spolu vikendy statne sviatky etc... keby si sa odstahovala do jeho krajiny aby aj on bol stastny travila by si dovolenku mimo slovenska? kaslala by si na rodicov? si sebecka neskutocne.. on sa obetoval predpokladam a zije s tebou mimo jeho krajiny a ty si rozmaznana pipina co si to nevazi
Na takuto situaciu netreba mat muza cudzinca. Staci vychodniar😃
A naucit sa s tym zit. Moze byt aj horsie az sa rodicia stanu nevladni
Jasne, ze by mi to vadilo
@syslik81 ono zalezi, ako to tu uz niekto pisal, od vzdialenosti. Ak je to 1000 km, to by som vobec neriesila. To sa da aj na 5 dni. Prejde aj autom, nemusis hned bukovat letenky. Ak je to 5000 km, to je uz ine. Ja zijem tiez v zahranici, mam muza cudzinca, vztah s rodicmi mam super a aj tak netravim celu svoju dovolenku, co je 6 tyzdnov, na Slovensku. A uz vobec nie, aby videli vnucata. Tie vidia viac ako dost. Ja ich priveziem a obratom sa vratim do prace a po prazdninach idem zase po ne alebo nasi ich dovezu. V lete ostanem aj ja par dni a teraz sme boli napr na Vianoce vsetci 2 tyzdne (co nie je ale pravidlo). Tyzden s nasimi a tyzden lyzovat (bez nasich). Mame to 800 km. Pri 8000 km by som isla na 2-3yzdne v roku a vybavene. My sme rodina a chceme travit aj trochu volneho casu spolu len my, bez babiek, tetiek, ujcov .
Ono ked i clovek zaklada vlastnu rodinu, musi byt s tym vyrozumeny, ze na prvom mieste su vlastne deti a zena/muz. Moj muz ma rodinu v krajine, kde zijeme, ca. 400 km od nas, takze tiez by sa dalo povedat, ze nie hend za rohom a neda sa ich vidiet kazdy vikend. Ale chodi k rodicom (jeho surodenci byvaju tiez v tej istej dedine) 1-2 krat do roka na vikend. Jemu a aj jeho rodine to staci. Ale jasne, nie je Talian a mamickin cecok.
Nie si divná, len tu je taká politika, že treba hľadať chybu vždy v autorke ... 🤪 Je jedno o čo ide, ten kto zakladá diskusiu je na vine..
Takže ty máš malé dieťa, čiže nechodíš do prace. Tak z akého dôvodu nejdeš s nim? Jeho matka bude mať narodeniny okrúhle, nevieš ešte ako dlho bude žiť keďže ma svoj vek. Ty si dovolenku neminies, zároveň budete spolu. Wuoalaaaaa všetci sú spokojní.
@ddaassuullaa veľmi pravdivé
O otca som prišla keď som mala 24 necelý pol rok pred svadbou
Je to neuveriteľne že už nestihol svadbu vnúčatá
Hoci deti z rozprávania vedia že majú dedka
V nebi
Ale nič nenahradí to keby mohli byt snim
Budem sa opakovat v dalsej teme, ale moja svokra k nam chodi na 2-3 mesiace. A to sme donedávna boli v 2 izbovom byte .Takze?? 🤨
@jana_eyre_2 🤣🤣🤣🙈
Páčilo by sa tebe byt len tak malo dni v roku so svojou maminou?bezohladu nato že ty píšeš že neminies na to dovolenku on však keď chce vidieť svoju maminku musí si minút dovolenku vieš raz tu žiadna mamina nebude to by si si mala uvedomiť .
No, pre mna to je divne, ako vyvadzas. Chapem, ze navsteva rodiny nie je dovolenka (ano, tiez sme mali problemy s muzom, dokym sme si nevyjasnili, ze dovolenla nie je navsteva mojich/jeho rodicov, ale spolocne cas straveny mimo domova), ale ide predsa o okruhliny a sviatky- a spolocne stravene chvile a raz do roka je fakt minimalne. Nabuduce (nabuduci rok) si urobis po svojom. A tiez, preco nejdes s dietatom- vsak by sa babka potesila a vybudovali by si aky-taky vztah....taketo kompromisy su jednoducho sucastou vztahu s cudzincom...
Ahoj @autorka
Ja ta chapem. Aby si travila cas so svojimi rodicmi, neminas dovolenku. Mas predstavu, ze ju vyuzijes inak. Tym, ze je muz cudzinec -nemozno ignorovat tento fakt, pretoze s tym suvisi aj planovanie stretnutia s jeho rodicmi, ktorych nevidi casto. Je uplne ok, ak pojde muz za maminou skor. Ty sa pridas na vikend a odides domov skor.
Skor si asi mala polozit otazku zenam, ktore maju muzov cidzincov zijucich na slovensku, ako to riesia.
My ostatne, ktore do tej skupiny nepatrime, ti asi nevieme dat speci rady.
Kazdopadne, vsetko je to na tom, ako to citi tvoj muz, ktory svoju rodinu nestretava casto a mozno, ako tu uz bolo spomenute, radsej pozvat svokrovcov k vam na navstevu a nemusis minat dovolenku.
Btw, ako ste sa dohodli s muzom ohladom navstev jeho rodicov? Ako si to on predatavuje? A ako ty?
No zlatko....Ak si si brala cudzinca, nepreverovala si si tieto akože "banality" ???? Lebo pre nich je to Alfa - Omega....proste rodina!!!! Je tu milión diskusií na tieto témy...ach jááááj....
A prečo nejdeš s ním aj s dieťaťom? Babka nechce vidieť vnuka/vnučku? Ja mám svokru asi 500km ďaleko a teda tiež nechodíme len na víkend na otočku, vždy tam padli nejaké min 2 dni dovolenky, alebo veľkonočné prázdniny, čo sme mohli na nejakej dovolenke byť. Častokrát sa mi tam (a ani manželovi) vôbec, že nechce, ale už som sa po tých rokoch naučila, kým som nemala deti, tak zmena prostredia, knihy som čítala, dlhšie spala a teraz keď mám deti, tak svorke ich necháme (ona veľmi chce) a my s manželom sa ideme prejsť po okolí, wellness. Voľno bez deti - to nemáme my dvaja ani na dovolenke 👌 Po tých rokoch som sa tam naučila si vždy spraviť “dovolenku”, lebo rodičov naozaj treba sem-tam navštevovať a budeš mať túto dilemu každý rok, treba sa s tým čím skôr zmieriť a nejako si to zariadiť aby to aj tebe vyhovovalo, nech sa aj tvoj muž necíti blbo, že ide vlastnú mamu pozrieť.
- druhá možnosť. Neplatené voľno, namiesto časti odmien viac dovolenky alebo nevie u mamy robiť aspoň pár dni HO?
Ja som opačný prípad,žijem v cudzine. Na skoro celé leto chodíme na Slovensko zhruba 2 mesiace ja s deťmi, manžel kôli robote ostáva doma a na dovolenku chodíme buď pred alebo po Slovensku. Fungujeme už takto roky a zvykli sme si.
Muž je svojpravny môže ist k mame aj sám a ist na menej dní napr 7-8. Či povinne musíš ísť s ním stále?
Samozrejme je to veľa
My sme pár dní na vianoce čo sú štátne sviatky tak sme pri rodine ale veľké voľno more dovolenky vždy sami. Nebývame s rodinou viac ako 4 dni.
Chodíme na víkendy raz do mesiaca domov
@silvia2013 tak logicky ked su dvaja z presova a humenneho nepotrebuju dovolenku ani sviatku na navstevu rodicov.🙈
Nuz ked si si brala cudzinca bolo jasne ze tam predsa budete musiet chodit. Keby mas ty rodicov tak daleko tak by ti nevadilo chodit k nim. Ja som si muza z daleka nehladala. Lebo by ma nebavilo kazde sviatky balit deti a chodit spat niekde k svokre do cudzieho domu. A rozmyslat kedy byt s nasimi, kedy u svokry aby bol kazdy spokojny. Byvame 3km od seba, s nasimi na jednej ulici a je to super.
moj muz tiez cudzinec, zijeme v zahranici,a teda ked ideme na Sk, tak vzdy na viac ako len 10 dni. Teda mne sa to prehnane nezda. Ved je to jeho mama, nie je s nou kazdy vikend tak precoby raz za cas nemohol s nou byt dlhsie....a okruhle narodeniny nie su kazdy rok...
môj názor je - áno máš pravdu, ale choď aj ty s dieťaťom s ním, lebo to že s ním nepôjdeš dovolenku mu neušetrí, a zas budete o to menej spolu 🙂
3x do roka byt s mamou na tyzden je vela? A co keby to bolo opacne?
@natalka13 a ty si aj prečítala komu to adresujem?? To nebolo tebe! ale pisatelke, ktora napisala, že nechodia na viac ako 4 dni ku rodine na navstevu ! Citaj s porozumením.

Láska začína tým,že druhému doprajeme bez ohľadu na nás samých...skus trochu o tom popremyslat,tebou ešte lomcuju hormóny po pôrode,si ešte precitlivena, chod k jeho mame aj ty s dieťaťom a mate to vyriešené, ale aj keď nie nemyslím si,že to tak bude teraz každý rok,budúci rok trvaj teda na tom,že najprv pôjdete vy ako rodina niekam sami a potom si ostatné dni môže minút na mamu. Keď si ty nemusíš míňať dovolenku na svojich rodičov a on musí ako to teda má podľa teba riešiť on,keď chce byť aj s nimi?väčšina cudzokrajných rodín chodí za rodinou vždy spolu aby aj koza bola cela aj vlk sýty. A ak bývajú niekde veľmi ďaleko vážne na otočku ísť kdesi do USA atď... na 5 dni sa vážne neoplatí keďže aj ta doprava aj niečo stojí. To ma podla teba vysolit 1000 e za letenky na 4 dni?hovorím obrazne vážne netuším kde bývajú a ako ďaleko.