Môj manžel chce veľa dovolenky so svokrou
Prosim o nazor. Muz je cudzinec. Chce ist domov na 11dni k svojej mame, lebo ona bude mat okruhle narodky ale budu najprv nejake cirkevne sviatky a o 9 dni potom ma ona okruhle narodeniny,tak aby nebola sama ani na sviatky a potom oslavit s nou narodky. Mne sa to zda prehnane,chapem narodky, ale aj nejake sviatky,?ide mi hlavne o to kolko dovolenky na to minie.travime s nou tyzden vianoce a novy rok, chodime tam na tyzden v lete.to je kopec dni dovolenky, pre nas samych nam zostane menej ako travime s nou. Alebo som ja divna?
Normalne ma tu asi 2/3 ukamenuju, ale keby som sa odstahovala niekde veeelmi daleko, stacilo by mi vidiet sa raz za pol roka na predlzeny vikend. Bolo by to az az...no ale to som ja a nase uzasne vztahy...svagrina zila dlhebroky v Nemecku a potom v Rakusku, manzela mala tiez Slovaka, pocas zivota v zahranici sa im narodili 3 deti a s muzom sme ich veeelmi lutovali, ze takmer celu dovolenku minu na to, aby sa sem dotrepali 2-3x za rok stale na 1-2-3 tyzdne
Moj je cudzinec a okrem výnimočných situacii, ideme k svokrovcom spolu a berieme to ako dovolenku. Nastastie byvaju v meste kde je more a je to turisticky raj, takze za mne je to super. Usetrime na hoteloch a obe strany su spokojne..my aj svokrovci 😉
Nie si divná! S rodicmi sme odzili dolezitu castva cas v nadom zivote a je uplne prirodzené, budovat so vlastnu rodinu a vztah s muzom, detmi. Pokial jeden ci obaja pracujú, plus chore deti atd - tej dovolenky je málo. Pokial by tym netrpel vas vztah, nech pokojne travi vela casu s rodičmi. To je ale pre drtivu vacsinu pracujucich netealne.
A vidiet sa chvilku pi praci a potom si zapriat dobre rano ci dobru noc pre mna vztah nerobi. Doma treba nieco pirobyt, obcas nejaky vylet, vikendy - pokial volne, ubehnu rychlo.
A ja cudzinca za muza mam a obaja zijeme mimo nasu rodnu krajinu. Cas s rodinou je super ale nie je to realne dovolenka ako ked ideme len spolu, mm deti a ja. Tiez sme rozlietani kade tade ale vdaka Bohu nema potrebu navstevovat rodicov pricasto. Aby to nevyznelo kruto - mame ich radi, velmi radi prideme na navstevu, ale 1 max 2x ročne. Svokor je zamestnany a tiez ma malo casu. Ja to mam v podstate "na skok" tak mozem teoreticky casto chodit. No tiez som rada, ked travime cas spolu. Pokial obaja mate rovnake naziry na intenzitu navstev, je to ok. Pokial nie, treba kompromis. Tie sviatky myslis velku noc? Ak ti nevadi, nech pride svokra ku vám.
Ako ďaleko ma rodičov? Aj na rom záleží koľko to je km..ci sa nedá chodiť napr na predlzeny víkend iba.....
Alebo ako baby písali svokra k vam...alebo vy všetci spolu k nej a spraviť si z toho spoločnú dovolenku....ja nemám už rodičov.. no ver mi dala by som celú dovolenku za to aby som ich videla aspoň 1 deň....treba si uvedomiť ze tu nemáme rodičov naveky......
@blackcat8885 ano, dobre pises, ale ako je svojpravny muz, tak je svojpravna aj žena..cize aj ona by mala ist sama na nejaky cas k svojim rodičom a dieta nechat mužovi..bude si ho brat do prace ci ako? Zase by si len dovolenku musel brať..ja autorku chápem, toto si treba vydiskutovat, aby sa obaja citili pochopeni, nielen jeden vo.vztahu
To je zivot s cudzincom
Vies, velmi riesit alebo slovo dovolenka ( podla toho ty oddychujes vlastne nonstop), alebo hladas dovody vytesnit svojhu zo zivota seba a dietata ( tvoj muz vyzera, ze pouziva vlastný rozum). Pozri, polozila si na zaciatku otazku, ci si divna. Nenazvala by som to divna. Skor sebastredna. Neviem, ako si na tom s rodicmi ty, ak ich mas, viem si predstaviť so svokrou sviatky kazdy druhy rok. A kazdy druhý s mojimi. Ale to by bolo v tvojom ponimani. Ja som podstatne starsia a u mna by boli idealne sviatky, ak by som ich nala nakomplet a u seba. Vianoce su u mna o rodine. Velmi sa mi pacia tie hlupe americke vianocne filmy, kde sa stretava siroka rodina z obidvoch stran, uzivaju si cas... u mna su presne o tomto. .co sa tyka narodenin, o tomto ani nediskutujem. Ak ma este i okruhliny ( ale u mna su to narodeniny), je moralne, ludske a podla mna pre teba potesujuce, ze syn je vychovany dobre, a nezabuda na sviatok svojej mamy...
Za mňa si divná jasné že chce byť aj s mamou a tak celkovo byť doma..však ty si s ním zae mimo toho celý rok ták si zadelte voľný čas tak aby aj s tebou niekam išiel

Dakujem vam za prispevky. Fakt ste mi otvorili oci, bola som sebecka. Som rada, ze sa tak o mamu stara a uz ho v tom budem podporovat. Tymto ukoncujem diskusiu, uz mi nemusite dalej cistit zaludok : -)) uvedomila som sa.