Môj manžel ma ľúbi, ale zamiloval sa do druhej
S manželom budeme spolu už 15. rokov. Spolu máme jedno 10. ročné dieťa, ktoré obaja milujeme. Doteraz sme nemali problémy. Mali sme častý a krásny sex, stále chodíme na výlety, objímame sa. Máme spolu zabehnutú malú firmičku. Celkom sa nám v nej darí. No problém je vtom, že sme sa v nej často hádavali. Bolo veľa práce, veľa nervozity. On robí ešte obchoďáka, takže cestuje autom po SR. Mal jednu dobrú zákazníčku, s ktorou bol najprv len dobrý kamarát.
No jej sa rozpadol vzťah s priateľom. Manžel si s ňou začal často telefonovať, ukľudňovať ju. Keď sme sa my v robote povadili, on jej potom volal. Samozrejme s ňou boli konverzácie milé. Po čase sa do nej zaľúbil a ona do neho tiež. Priznal sa mi teraz po pol roku. Môžem povedať, že ma doteraz nikdy nepodviedol. Ani s ňou ešte fyzicky nič nemal. No nevie, čo má robiť. Srdce mu káže ísť k nej, rozum ostať. Ľúbi aj mňa, ale momentálne viac ju. Mne sa zrútil celý svet. Ja ho stále milujem. Nedá sa mi dýchať, rozmýšľať, spať. Poraďte prosím, čo mám robiť. Už nevládzem. Je ťažké počuť ako ju miluje. Teraz chodí za ňou raz týždenne a cez týždeň si spolu volajú. Sex, ktorý sme mali bol úžasný. No odvtedy, ako sa mi priznal, nie je. Povedal mi, že keď je zamilovaný, nemôže sa so mnou milovať. Nevládzem. Nedokážem sa pripútať len k dieťaťu. Je to sebecké, ale ja ho veľmi milujem. On je pre mňa celým životom. Strašne to bolí.
Nikdy nie su nevinni...vztahy su zial take - vzdy je to v kazdom 50 na 50...a ked to nefunguje, vznikne miesto pre tretieho...a obcas sa ten treti/tretia najde...autorka je ohrdnuta manzelka, ale my nevidime ako zili a ako sa v tom vztahu citil ten muz...keby sa mal tak skvele, asi mu dalsia hlavu nezamota...a ci chceme, alebo nie, ale vzdy treba zacat od seba
@nestastna12
ak ti mozem poradit: prestan premienat zvysky jeho citu k tebe na sucit s tebou. namiesto toho, aby si povedal, ze takuto zenu som nemal podviest, ze to bola fakt chyba, si povie, ze mu ta je uprimne luto, ako sa chudatko trapis. a ze k tebe bude mily a pozorny, kym sa z toho uboziacka dostanes (ale iba na tak dlho, ako sa jemu bude chciet). lebo si je vedomy, ze to sposobil on, tak z pocitu viny k tebe nebude otvorene hnusny a tvrdy.
ale vratit sa k tebe? to nie. sucit nie je laska. lutost nie je tuzba po zene.
teraz je to cerstve, a aby sa mohlo nieco zacat naozaj diat, tak musi uplynut nejaka doba (pol roka?) nez aj ich vztah trochu zovsednie.
zatial nezmozes nic. naozaj ta bude iba lutovat.
je to tazke, ale mala by si sa vyrozpravat. kamaratke. alebo niekomu, komu doverujes. mas niekoho takého, kto ta pozna a vie, co ti ma povedat?
poziadaj toho cloveka o trpezlivost. budes potrebovat vela razov, co sa budes potrebovat z toho znova a znova vyrozpravat. zeny to takto dostanu zo seba.
ak citis nejaky hnev, nehanbi sa zan, ponadavaj si. ak chces plakat, tak plac. ak ta ten niekto chape, vie, ze teraz nie je faza poucovania a davania rad. teraz je faza, ked priatelky maju byt sudrzne. ked sa teraz na chlapa napr. nadava, tak sa nadava. nikto by nemal vyslovit vetu ako: no ale vies, ze aj ty... ked sa povzbudzuje, tak sa povzbudzuje.
ta faza, kde sa zacina oponovat a davat rady a ine pohlady este len pride. zatial ma cas.
jedinu vec, ktorej sa vyvaruj (hoci aj nasilu), je zobronenie o lasku. never tomu, ze ak odide, tak je to preto, ze mu teraz nebudes ukazovat, ako ho lubis a potrebujes.
nie, odisiel by aj tak. (A to dokonca, aj keby povedal ako dovod, ze mal pocit, ze uz ho nelubis. nie je debil, on moc dobre vie, ze lubis. ale ako vyhovorka a hodenie viny na druhého toto posluzilo uz velakrat.)
nemusis byt na neho hnusna. ani chladna. mozes si pred nim poplakat, ale nehovor preco konkretne places. mozes byt smutna, ale nekomentuj to, ze je to preto, lebo ho tak moc lubis.
jednak si to vie sam domysliet, jednak ako vyslovene to teraz iba pritazuje celu situaciu.
ked je nieco neunosne, skor od toho utecieme.
takze nezobron o lasku.
a ak mozes - zameraj sa na seba. nemusis hned kozmeticku, kadernicku, fitko, plavanie, ... (ale mozes, ak chces).
najdi si nieco, co ta nejak ukludnuje, naplna. hoci aj vysivanie, vymalovavanie omalovanok, navrhovanie si svojho stylu obliekania. to je fuk, ze to bude pozierat cas.hlavne, ze ta to upokoji. uvedom si, ze teraz musis investovat do seba. trosku sa rozmaznat.
alebo pomahanie niekomu. urobit niekomu radost.
ci ist s niekym len tak von (najlepsie, keby chapal, o co ide, ak sa zrazu rozplaces).
ako vlastne teraz travis svoje dni? co robis?
Ďakujem za komentáre. Nie toto nie je fikcia ani fake. Keby áno, tak lietam v oblakoch. Preto som to sem dnes zavesila, pretože je práve dnes u nej. Od rána sa nám ešte ani raz neozval. Mám úplne stiahnuté hrdlo a totálny tlak na hrudi. Je to pre mňa stále čerstvé a bolestivé. Ale ako mi radíte, treba nato asi ten čas. No ja už teraz nevládzem.
@nestastna12 precitaj si tu diskusiu, co ti tu hodil niekto link, myslim hned na zaciatku. OK, je to 50 stran, ale ja som ju precitala. Uvidis, ze sa to da prekonat, ze sa to da, najst silu a ze sa to proste da. ale musis chciet, nikto to za teba neurobi.
@malabiba ja si myslím, že toto je naozaj len klišé, že ak sa má muž dobre, tak mu žiadna iná hlavu nezamotá. V prvom rade, čo je to mať sa dobre? Vždy sa dá mať lepšie, že? A keď nastúpia hormóny, máš pocit, že lietaš. Všetci to poznáme, nie? Môžeš sa mať dobre na prízemí, kým sa nevyvezieš na 23 poschodie a uvidíš ten výhľad. Už nejeden relatívne pokojný vzťah sa po rokoch skončil, lebo chlap (alebo aj žena), si chceli po rokoch zalietať. Ja mám dojem, že oni naozaj nemali asi až taký zlý vzťah. Bol tam intenzívny fyzický kontakt, boli tam city, nejaké zvyky, ustálenosť. Až kým sa neponúkla 26-tka. As simple as that...Žiaľ, aj takto to niekedy dopadne a hľadať chybu už nie je nič platné.
Najhoršie na tom je, že to nemôžem povedať ani mojej mamine. Je po dvoch infarktoch a myslím, že by to teraz nerozdýchala. Nikto z rodiny ani blízkeho okolia to nevie. Len jediná moja kamarátka. Mám ich viac, no s niečim takým sa môžem porozprávať len s ňou. Drží ma nad vodou. Pred rodinou sa musím pretvarovať, je to ťažké...
@nestastna12 Tak tolerovat, ze je dnes u nej musi byt desne a co tam akoze robia?
@maciatkolulu 10r. ma,pisala to v uvode
hovori sa ze aky otec taka aj rodina a asi na tom nieco bude, ked je dobry otec tak je aj dobra rodina, ked je zly otec tak aj rodina taka, a co vidim na okoli tak to aj je 🙂
Mna by zaujimalo,ze ked dojde od nej ako sa k Tebe,k vam chova ?....akoby sa nic nedialo???a hra pred Tebou divadlo??spite v jednej posteli,jete pri jednom stole??ja by som sa nemohla na takeho chlapa uz ani pozriet,ktory ma vedome podvadza a ja o tom viem....zhnusil by sa mi...
@nestastna12
@maciatkolulu 🙄 🤔skladaju si puzzle?
muz ma milovat iba jednu jedinu zenu....ak to tak nie je tak to nenazyvaj laskou..toto nie je laska
@nestastna12 A zajtra príde normálne domov, akoby sa nič nestalo? Aj si mu oprala, aj ožehlila, aj navarila ? Prepáč, ale normálna, dospelá, svojprávna žena toto nemôže myslieť vážne😅 Len na chvíľu som si to predstavila a naplo ma😅
Dobre si to chlapček vymyslel. U teba má istotu , servis- uvarené, oprané... A k nej si chodí snívať a užívať. Zneuziva tvoju lásku. Takého ešte miluješ? ☹ inak nebolo by od veci ísť si pokecať s "dobrou zákazníčkou" či vie, že je kur.a ktorá berie rodine otca, manžela... 😉
@nestastna12 musis urobit razne rozhodnutie. Zbalit kufre a postavit ho pred hotovu vec. Nech si za nou ide, ked ju miluje. Viem, nam sa lahko pise, ale to je teraz jedine riesenie. Ty sa inak uplne utrapis, co myslis, dokedy zvladnes taky tlak na psychiku? Bud sa preberie a uvedomi si, ze kde patri, alebo pojde za nou teda, ale ty aspon budes mat priestor zacat sa s tym vysporiadavat. Cim skor to seknes, tym lepsie pre teba. Musis sa vzchopit a byt silna. Mna by porazilo tolerovat toto muzovi. On je totalny imbecil. Svojmu svedomiu ulavil a vlastne vsetko trapenie preniesol na teba. Proste nepostavil sa k tomu ako chlap. Ma vas obe a on je akoze "cisty". Nesmies mu to tolerovat, pre svoje vlastne dobro. Prosikanim a ponizovanim sa ho k sebe nedostanes spat. Drzim palce a hlavu hore.
@papricka33 riesit manzelovu neveru s milenkou je najvacsia blbost aka moze byt. Dosiahne tym figu borovu a len sa totalne strapni, hlavne recami typu "ze rozbija rodinu..,,berie otca detom..." a pod. A este jej nadavat, sorry, ale to su take primitivne praktiky.
@nestastna12 vacsinu komentov ani necitam, lebo ma tema rozculuje, resp.ten tvoj bezcharakterny falosny "chlap".
Mna zaujalo, ze mate firmu spolu a on je cele dni u nej. To akoze si cerpa dovolenku kazdy tyzden jeden den? Normalny otec si setri dovolenku na rodinu, dieta ma dost vela prazdnin, nie? Fakt charakter... alebo ten den vykazuje ako pracovne stretnutie? Ci proste vies, ze kolega/zamestnanec firmy sa tvari ze pracuje, ale pritom sa vala niekde v cudzej posteli? Nejako to ries, urob zaznamy, ja neviem ako to funguje, ale aby si sa nejak pripravovala na to, ze aj z tej firmy ta ta jeho flandra moze chciet vysachovat postupne.
A uvedom si, pre svoje vlastne dobro, ze tvoj manzel ta nelubi. Darmo si to myslis. Muz ktory zenu lubi nebude chodit za inou. A keby aj neviem ako trpel, keby ho to tahalo k inej, bojoval by s tym, ale nic by zene nepovedal, prave preto, ze ju lubi a chce ju uchranit od trapenia. Proste by ten boj ustal sam v sebe, ak by zenu lubil. Ked dal prednost inej, je zbytocne hovoril zvyku laska.
necitam komenty, ale len jedno - keby ta lubil, nepisala by si sem tento prispevok
@emelidia 🙂 sorry, ale byť v tejto situácii kultivovaný, mi príde zbytočné. Takto sa jej aspoň uľaví. Či im má podržať radšej sviečku a uvariť romantickú večeru? 🙂
@papricka33 o vykrikovani milenkam si myslim svoje a to podla mna svedci o nizkej urovni inteligencie dotycnej zeny.
V každom prípade si to prepíšte na seba boli by ste spokojné keby do vášho života vstúpila žena a pchala sa tam kde máte miesto vy a vaše deti? Urcite nie áno ma chybu jednoznačne manžel, ale aj jwj behá kopec slobodných chlapov hlavne bez záväzkov pred očami. 😉
Pravdupovediac , ja ta uplne nechápem . Musi to byt strašne , je mi to ľúto , lebo sa ti zrútil svet , istoty, rozbíja sa ti rodina ... keby muž prišiel a povedal , ze sa vyspal s inou , nic to pre neho neznamenalo a bolo to len jedenkrát , trpela by som , nadávala by som , uvažovala nad tým , ze ho pobalim a potom sa zas zrútila ... ale možno by som to ustala - asi ano . Ale toto ??? Žena halo , kde mas nejakú sebaúctu ? Tebe akože manžel povie , ze je piatok , idem za milenkou a ty to tolerujes a plačeš doma ? To snáď nemyslíš vážne. Je jedno , či sa len na chvilu pobláznil alebo co, asi mu bolo moc dobre, ale veď ti totálne šliape po sebaucte ! Ty mu hovoríš ze ho Ľúbiš , on ti povie " ja viem moja " , potom ti akože zamava a ide..? A ty ho čakáš doma a potom mu zase rozprávaš ako ho ľúbiš , vyplakávas? Hajzlik jeden . Keby ta naozaj miloval , takéto svinstvo ti nikdy nespraví . viem , ze je ti velmi tažko . Ale toto chovanie k tebe svedčí o jeho láske , o jeho ucte k tebe . Ja by som ho vysmarila z domu .
@nestastna12 ak mas trochu rozumu, tak mu dnes zbalis kufre a postavis pred dvere, nech si ich tam najde ked pride. A prec z domu s nim. Musis najst v sebe silu. Nie si ani prva ani posledna, co sa jej to stalo. Lutovat sa mozes potom. Mas dieta, rodinu, nie si sama. Cim dlhsie budes toto tolerovat tym viac klesnes v jeho ociach, aj pred sebou.
ja si myslím čo sa tíka toho darčeka na vianoce tak labuť a všeubecne vtáky simbolizujú volnosť takže boh vie ako to on myslel
Tak mu povedz nech sa zbali a vypadne za nou.
Milostivy si chodi raz do tyzdna uzivat, mlada ho ma na chvilu a ty peres zehlis varis a umyvas po nom s prepacenim hajzel.
Kde mas sebauctu?????????
Bud ona alebo ty nech si vyberie. Musis na neho tvrdo, bud to okamzite ukonci, alebo dovidopo.
Samozrejme okamzite ukoncit aj pracovny vztah.
@emelidia to nemá nič s inteligenciou, skôr s emocionalitou. Viem, to dnes nie je moderné. Ale to tvoje presvedčenie znie určite prijateľnejšie, hlavne pre tie ku... teda pardón, milenky 🙂 Každá máme viac, či menej temperamentu, viac či menej vášne. Láska nemá s inteligenciou nič spoločné. To by ju 2/3 ľudstva nepoznali. Práve naopak, čím viac sa nechávame viesť rozumom, tým viac si to komplikujeme.
@papricka33 rozum je fajn, pokiaľ nefunguje na úkor všetkého ostatného. Ja osobne konfrontáciu s milenkou tiež nepovažujem za vhodný krok a práve vtedy, keď takéto nutkanie príde, by tá racionalita mala stopnúť aktivity tohto druhu. Ideálne je, keď intuícia, emócie a racionalita, fungujú pekne harmonicky a vzájomne sa dopĺňajú. Mimochodom, láska nemá nič spoločné ani so zdrveným egom, ktoré manželku nabáda ku kontaktom tohto druhu 😉 Keby v tejto situácii hovorila len láska, vyzeralo by to tak, že by toho muža proste pustila preč, odpustila, priala mu šťastie a zmierila sa s tým, že už s ňou nebude. To by urobila láska k nemu a aj k sebe. Ale samozrejme, to súvisí skôr s EQ, nie IQ 🙏

@tiper24 aj ja taku poznam, podla mna to je nejaka choroba...
@stanka4891 pozor najma to nevadi "dotycnemu" oteckovi a manzelovi, ona, pokial som spravne citala je slobodna a nikoho druheho nemiluje, mam pocit, ze najma muz v tomto pripade sedi na dvoch stolickach a stojim si za tym, ze muz, ktory je stastny vo vztahu sa nezamiluje len tak a nejma to nevypakuje na manzelku, pretoze aj clovek s velmi nizkym IQ a EQ by vedel, ze tym ublizi.... Takze hlavny vinnik je v tomto pripade zamilovany manzel