Môj manžel nie je normálny
Ahojte.Potrebujem vediet vas nazor.
Som vydata uz takmer 10 rokov, s manzelom mame 3 deti - 2 chlapcov a dievcatko.Od zaciatku sme nemali uplne idealny vztah, ale ja som vzdy naivne verila, ze sa to zlepsi, ze sa vsetko zmeni.Manzel sa stale snazi mat nado mnou moc, kontrolu.Casto ma pustal von, s kymkolvek, ale vzdy za mnou poslal svojich kamaratov-spehov, ktori zistovali, co a s kym robim.Manzel im za to potom opravil PC a pod.Alebo ma dal sledovat kamaratmi policajtmi.V mobile ma program, ktory umoznuje posielat vsetky moje odoslane spravy aj na jeho mobil.Cize si vsetko precita.Vzdy sa mi nabura do mailovej schranky alebo na Facebook a vsetky spravy si cita.Ked chcem ist k rodicom, ma pripomienky a hned zacne vyskakovat, ze moji rodicia i brat nemaju ratat so ziadnymi darcekmi od nas.Moji rodicia nam vselijako pomahaju-kupuju detom oblecenie, obuv, kupia nam potraviny, ked idu k nam alebo beru deti na dovolenku alebo vylety, kupili nam vela veci do domacnosti.On ma stale pocit, ze nam nijako nepomahaju.Ja sa cez den zastavim az vecer, stale beham okolo domacnosti, aby bolo upratane, navarene, cisto, postarane o deti.On vzdy povie, ze sa nestaram, ze som sebecka a nic nerobim.On vala sunky pred telkou alebo pred PC, detom sa vobec nevenuje a ked aj nieco urobi, tak len ked ho 10 x poprosim.Dcerka ked sa pokaka, tak krici na mna, aby som ju prebalila.On ju nikdy neprebali.Dcerku kupem len ja, on ju kupal za cely jej zivot len raz.Ked sa hadame, tak hnusne nadava na mojho otca alebo na mna a po pol hodine alebo na druhy den sa sprava, akoby sa vobec nic nestalo, bavi sa so mnou uplne normalne.Ked som teraz na sviatky nechcela ist k jeho rodicom, zacal hnusne urazat mojho otca a to som len povedala, ze na sviatky chcem byt doma a slavit Stedry den doma ako spravna rodina a nie robit starosti jeho rodicom.Ked sme boli minule leto na dovolenke na chalupe mojich rodicov, on celu dovolenku presedel vnutri v dome pri PC, ja som chodila s detmi von a ked som behala okolo domacnosti, tak o deti sa starali susedia.Hanbila som sa, ze ja sa nevladzem o ne postarat a staraju sa susedia.Manzel mi tiez vykrikuje, ze rodicovsky prispevok mi vobec nepatri, ze vsetky peniaze patria nasej dcere a ze ja nemam narok na jedine euro z toho.Peniaze idu na spolocny ucet.Tiez mi vykrikuje, ze ked budem vymyslat, ze ma vyhodi na ulicu, ze proti mne vsetkych postve, ze ostanem uplne sama a pripravi ma o deti.Deti ho nenavidia, lebo stale po nich ziape.Moji rodicia si myslia, ze on nie je normalny.Aky mate nanho nazor vy? On si mysli, ze nenormalna som ja.
nehnevaj sa tvoja chyba,10rokou je dlha doba,hned si to mala ukončit,a to ja som si myslela že moj muž je lenoško no jeden krat mu poviem a hned to uroby tokonca drobca pol ročneho brave preč aby som si oddychla,ukončito už len koli detom
@jahodka8
to ako mozes taketo nieco poradit??on nema zaujem a ona so maa este spravit aj pre neho cas??
Prec od neho a hned... Nie nieje normalny...
@lunas tu silu? Vies ze ta vyhodi a ty preto nic neurobis? Cakas na to, aby si ta posstupil ako ohorok cigarety, ktoru uz nechce!!! Co s tym urobis, ak budes musiet odist od deti, lebo tvoj muu ti dal nalepku chorej zeny... mas kde odist? Nie? Nevadi, nemas silu lebo cakas, ze ti niekto otvori dvere do buducnosti? Nie, prvy krok do neznama, je krokom ktorý musis urobit. Ked zavoris jedny dvere, otvoria sa druhe, tak to je!
@lunas zvažuješ , že odídeš? alebo nie je kam? och......!!!!
AK je pravda čo píšeš tak je to magor.Môj chlap tiež chcel silou mocou prípsevok a presne tie kecy ale ani náhodou.Nedaj sa,odíď , o deti ťa určite nepripraví neboj sa a určite sú ľudia ktorí pomôžu.Toto NIE JE NORMÁLNE!!!ani náhodou.Drž sa dievča....
žiješ s debilom,vypatlany človek...od takeho nečakaj zmenu a to nikdy
žiješ s debilom,vypatlany človek...od takeho nečakaj zmenu a to nikdy
zobrala by som deti a odisla k rodičom
A ktory manzel je normalny, moj tiez nie je . Rozved sa, v dnesnej dobe su manzelia len na ostaru. Zbytocny zivocisny druh.
@mamulka211
Veru chlapi sú ako polená hodené ženám pod nohy
@pat_mat_minnie preboha. jakeby som citala o mojom muzovi.... ale moj je kus horsi. viac si dovoluje.
trosku vedla. mam zeleny opasok v karate. farba opasku neurcuje povahu a sposob riesenia problemov.
utekaj kade lahšie od takehoto magora a primitíva,teraz dufam že nečita tvoje a naše príspevky
Ahojte chcem sa rozviest, staci ak udam tieto dovody: manzel po kazdej hadke sa stahuje na cas k rodicom, uraza ma, krici, klame prisahal na syna ze nefajci a fajci a mne rok dava vonat ruky ze to citim len mydlo, ked zavola jeho mama vzdy ide, nechce byvat u nas lebo on ma dom kt.dostal darovacou zmluvou ale su tam hrozne podmienky s kt.nesuhlasim, jeho sestru uz vydedili, manzel chce zacat od znovu ale ja nesuhlasim co si myslite o nom?
@pat_mat_minnie
No som na tom dost podobne,s tym rozdielom ze som s nim len 2 roky, mame rocneho syna jedneho. Ja nemam kam ist,postval proti mne moju ,tak aj jeho rodinu . Po novom idu na rad kamaratky. Ma dar slohu,pekny hlas,vsetko vie tzv ,,obkecat,, a on sa hra na obet a ja uz nemam chut sa dalej obhajovat,nema to zmysel je to este horsie. Najhorsie na tom je, ze kazdy den je nahuleny,obcas si fukne koks,prehra na automatoch niekolko tisic, vezme pozicku aby to splatil. Tym padom viac splatok,viac upomienok v schranke a uz len cakam na exekuciu. A kto za to moze? Samozrejme ja,lebo mi nikdy nieje dost a vsetko miniem. Jeho mame aj sestre som uz par krat pocedala co robi,ale 0bodov. A moja rodina mi neveri,myslia si ze som precitlivena a mam poporodnu depresiu. Take on dokaze zahrat divadlo a image papuckara. Som na prasky,bo spravi pruser a este sa urazi,ze som nasrata..neviem ci mam sa uz smiat alebo plakat a pofom sa chova ako keby sa nic nestalo. Ja samozrejme bez reakcie s nasleduje opat vybuch,ze on sa snazi to napravit a ja som ta co nema zaujem. Mne robi naprieky cez syna, toho mi je najviac luto. Napr neda mu cajik aj cely den a klame ze ano ked sa ho opytam, neprebali ho ked je pokakany a zapali sa mu ritka. Pediatricla uz minule na mna divno pozrela,ci ho nahodou ja nezanedbavam. Neviem na koho sa obratit ,na soc.mi moc nepomohli,bo ma uz aj vyrazil z bytu so synom skoro rano,vzal kluce,peniaze a pustil nas aj vecer s ospraveflnenim ze to prehnal,ze bol unaveny a potreboval sa vyspat.:( to,ze mi lasuje kabelku,mobil,pc ani nerieim uz. Som uz na pokraji zrutenia a nevladzem niekedy ani obliect maleho a ist von s nim a to mi dava este plus zly pocit ze sko matka zlyhavam a zacinam si pripisovat vsetku vinu,ze adi ja som naozaj ta ,,prepnuta psychopatka, ako in vravi
.
@pat_mat_minnie tvoji rodičia majú pravdu :( on nie je normálny....obdivujem ťa, ako vydržíš takéto zaobchádzanie a ponižovanie...bez neho ti bude lepšie, hlavne keď ho deti nenávidia....
@lizlinda NO takto, mala by si vyhladat odbornu pomoc. Ak nemas na to peniaze,oslov niekoho, kto ti poradi. respektove aspon poda vhodne informacie, ako sa dostat z toho psychopatickeho uzemia. Tvoje dieta ma este mamu, aj nadalej budes pokracovat takto, tak o nu pride. Zachran aspon to, kym este si, lebo sa zmenis na frustrovanu trosku a uz nebude pomoci. Si obet tohto zivota? Jeden muz ti zobral vsetko? Nedaj sa a chod na urad prace, soc. vecí a rodiny, tam ti povedia, ako dalej. Dostanes zadarmo aj psychologicku. Tvoj muz je manipulant. Len jedna vec ma zaujima - preco si sa dala s nim dokopy? Mala si aj ty tazke detsvo, alebo nosis v sebe nieco zranene?
Uz by som davno odisla,za kazdu cenu.
Jednej veci tu ale nerozumiem a sice, ako dokaze jeden zhuleny gambler s exekuciami na krku zahrat divadlo a image papuckara, ze mu veri cela rodina, ti ludia nemozu byt kompletni.
@pat_mat_minnie môj názor je taký, že spraví to, čo sa ti vyhráža...že ťa vyhodí na ulicu a ty deti neuvidíš. LEbo si sama písala... že ma kamošov policajtov.. vie sa naburať na fB A TAK...
takže moja milá, aj ked sa teraz zbalíš, tak ti v živote nedá pokoj. to by si musela odcestovať zo štátu a skrývať sa celý život.
a to ja plačem, že otec môjho dieťaťa je primitív. no tvoj je vážny postrach a jeho bych sa naozaj bála. nikdy nebudeš mať klud v tvojom živote. vážne.
Jauz som v takom stadiu,ze sa mu bojim nieco povedat aj ked ide o syna,lebo viem, co bude nasledovat.pritom krpcek je moje vsetko na svete a za toto sa nenavidim .ale jq uz sa naozaj snazim vyhnut sa sporu s nim .uz nedokazem pocuvat jeho dokola tie iste,urazky ,ponizovania,vysmechy . lebo mi az rezonuje v hlave a robi to dovtedy, dokym ja nedostanem hystericky zachvat ze nech prestane, uz od nervov som si minule uz trhala vlasy od zufalstva a zapchavala usi a vrieskala nech je ticho a da mi uz pokoj. Ja si to ale vsetko uvedomujem,ze mi zacina z toho prepinat. A na druhy den sa chova ako keby sa nic nestalo. A to uz je total podpasovka som total zmetena . Citim sa ako dakde v blazinci a nie ze ,,home sweet home,, :(
@jeannna dam priklad . Raz som kocikovala s kamaratkou, on o nej nevedel ze je so mnou. Videla,co vsetko mi pise,ako na uraza,ze som zena co mu skazila zivot, ze som neschopna ako matka,tak aj v domacnosti atd. Do 5 min na to mi zavolal. Pocula som ,ze je pri nejakej skupinke ludi,co sa spolu rozpravaju. No a zacal. ,, zlatko, musel som ist vybavit nieco do prace so sestrou, mame tu stretavku ohladom jednej veci. Na stole som ti nechal prniaze na to co potrebujes si kupit. Ja pridem do pol hod vezmem ti maleho a kludne si chod nakupit,,.oddychni si...domov prisiel o 1,5hod, kamaratka cakala v kuchyni/stsle nevedel ze je so mnou/a na moju otazku, co vybavil na stretnuti mi nervozne hnusno zavrcal ,, nic,pretoze som sa musel ponahlat a drbat domov,lebo panicka na materskej chce ist nakupovat,,..a kavickovat a ja dilinko sa starat o syna,za co si ty platena od statu..no jamaratka ked toto cele videla a pocula bola zhrozena ze to preco mi tskto robi zle. Zbytocne. A toto bol jeden z tych ,,normalnych ,, prikladov. Idem do 9bchodu ,on kazdemu vola ze strazi maleho ze dom zasa isla prec nevie kam, silou mocou zobrsl v lete maleho na kupalisko,kde mal kamaratov do zenami a detmi, do hodiny nasraty odchadzal, ze idu domov,lebo maly nema nabalene jedlo,pitie,ciapocku . Urobil pre nimi zo mna matku,co sa nestara abon je ten starostlivy. Priyom mal nabslene vsetko, praveze to az prehanam kolko mu toho dokazem nabalit ,,pre pripad,, no on sa tvaril ze ziadne jeflo nenasiel v kocari ani v ruksaciku. A mohla by som takto pokracovat do aleluja. Zle som sa mozno vyjadrila ze ,,papuckara,,
A o tomto je zivot... Raz natrafis na magora a si v .... Nezavidim ti , ja mam tiez nieco podobne. Tam nikdy nebude lepsie, mozes cokolvek spravit vzdy to bude malo. Takyto magori maju svoj svet a svoje chore pravidla. Na to vsetko to este dobre znasas. Bouzial tej osobe pomoze len kazajka a zatvorit do blazninca lebo ked mas deti tak trpia spolu s tebou, ibaze si to neuvedomujes. A z druhej strany ti tu 99% zien povie rozved sa, lenze rozvadzat sa s normalnym chlapom a chorym chlapom tam uz ide naozaj o zivot. Tam nikdy nevies ako zareaguje a co spravi. Ked to citam tak mi to pripada ako nejaky scenar na film. Len s tym rozdielom , ze oni to vymyslaju a ty to skutocne prezivas. Prajem ti vsetko dobre do zivota a silu ist dalej.

@zube
ďakujem. takto som sa naozaj na celú vec nedokázala pozrieť.
Verím, že dcéra to raz pochopí a ja sa nesklamem a nebudem musieť naozaj manželstvo opustiť.
Urobili sme si tu z tejto témy takú súkromnú poradňu, ale snáď to nikomu nevadilo 😉
Verím, že aj keď chlap nepochopí čo mu žena hovorí do detailov, pochopí aspoň, že jeho správanie spôsobovalo nešťastie ostatných. Zdá sa, že ten môj aspoň tomuto rozumie, aj keď nechápe, čo mi vadilo na niektorých situáciách, akciách, rozhodnutiach... ale to je asi ten uhol pohľadu a mužské a ženské videnie vecí ...
Krásny deň ti želám a všetko len to dobré !!! 🙂