icon

Môj manžel nie je normálny

pat_mat_minnie
10. jan 2015

Ahojte.Potrebujem vediet vas nazor.
Som vydata uz takmer 10 rokov, s manzelom mame 3 deti - 2 chlapcov a dievcatko.Od zaciatku sme nemali uplne idealny vztah, ale ja som vzdy naivne verila, ze sa to zlepsi, ze sa vsetko zmeni.Manzel sa stale snazi mat nado mnou moc, kontrolu.Casto ma pustal von, s kymkolvek, ale vzdy za mnou poslal svojich kamaratov-spehov, ktori zistovali, co a s kym robim.Manzel im za to potom opravil PC a pod.Alebo ma dal sledovat kamaratmi policajtmi.V mobile ma program, ktory umoznuje posielat vsetky moje odoslane spravy aj na jeho mobil.Cize si vsetko precita.Vzdy sa mi nabura do mailovej schranky alebo na Facebook a vsetky spravy si cita.Ked chcem ist k rodicom, ma pripomienky a hned zacne vyskakovat, ze moji rodicia i brat nemaju ratat so ziadnymi darcekmi od nas.Moji rodicia nam vselijako pomahaju-kupuju detom oblecenie, obuv, kupia nam potraviny, ked idu k nam alebo beru deti na dovolenku alebo vylety, kupili nam vela veci do domacnosti.On ma stale pocit, ze nam nijako nepomahaju.Ja sa cez den zastavim az vecer, stale beham okolo domacnosti, aby bolo upratane, navarene, cisto, postarane o deti.On vzdy povie, ze sa nestaram, ze som sebecka a nic nerobim.On vala sunky pred telkou alebo pred PC, detom sa vobec nevenuje a ked aj nieco urobi, tak len ked ho 10 x poprosim.Dcerka ked sa pokaka, tak krici na mna, aby som ju prebalila.On ju nikdy neprebali.Dcerku kupem len ja, on ju kupal za cely jej zivot len raz.Ked sa hadame, tak hnusne nadava na mojho otca alebo na mna a po pol hodine alebo na druhy den sa sprava, akoby sa vobec nic nestalo, bavi sa so mnou uplne normalne.Ked som teraz na sviatky nechcela ist k jeho rodicom, zacal hnusne urazat mojho otca a to som len povedala, ze na sviatky chcem byt doma a slavit Stedry den doma ako spravna rodina a nie robit starosti jeho rodicom.Ked sme boli minule leto na dovolenke na chalupe mojich rodicov, on celu dovolenku presedel vnutri v dome pri PC, ja som chodila s detmi von a ked som behala okolo domacnosti, tak o deti sa starali susedia.Hanbila som sa, ze ja sa nevladzem o ne postarat a staraju sa susedia.Manzel mi tiez vykrikuje, ze rodicovsky prispevok mi vobec nepatri, ze vsetky peniaze patria nasej dcere a ze ja nemam narok na jedine euro z toho.Peniaze idu na spolocny ucet.Tiez mi vykrikuje, ze ked budem vymyslat, ze ma vyhodi na ulicu, ze proti mne vsetkych postve, ze ostanem uplne sama a pripravi ma o deti.Deti ho nenavidia, lebo stale po nich ziape.Moji rodicia si myslia, ze on nie je normalny.Aky mate nanho nazor vy? On si mysli, ze nenormalna som ja.

blahowoman
10. jan 2015

@jahodka8 a ty si takto normalna? To co jej radis????aby sa mu ona opat podriadovala a ze jej na nom zalezi????? A keby to dal mon jej najavo a nenadaval a neurazal ju???? Ty moja co pises o probleme v ziadnom pripade nepocuvaj rady o porozpravani sa a pod!!!!! Zijes v domacnosti s manipulatorom a totalnym imbecilom od ktoreho co najrychlejsie prec!!!!! Neboj sa ho! Neboj sa jeho vyhrazok . Rodicovsky na svoj ucet a vybav vsetko ohladne odchodu! To ako sa chova nie je normalne a deti toto nepotrebuju vidiet!!

lucka3010
10. jan 2015

@pat_mat_minnie prosím kvôli deťom choď od neho preč, lebo keď zostanes budeš len trpieť a z detí vyrastú rovnaký tyrani ako je ich otec, a budú to robiť svojim ženám. Lebo si budú myslieť, že je to normálne. Verím, že je to ťažké ale máš ešte rodinu, ktorá ta podrží a pomôže. Správ to teraz, kým ich máš.

lyzzy
10. jan 2015

@blahowoman.... Jahodka je asi ďalšia do fronty....hneď za zakladatelkou témy

laylag
10. jan 2015

Keď nevieš ako ďalej,skús sa obrátiť na centrum pre pomoc týraným ženám. Aj psychické ublížovanie je týranie. Možno ti pomôžu sa odpútať, po toľkých rokoch to musí byť ťažké, no treba začať myslieť aj na seba a deti. Musíš v sebe nájsť silu. Ak máš pocit, že ho nedokážeš opustiť, mysli na deti. Určite bude pre ne lepšie byť s vyrovnanomu mamou, hoci aj žiť skromne, ako s tyranom otcom a mamou psychicky na dne. Požiadaj pripadne aj o podporu rodiny,no určite treba a odbornú pomoc. Žiaľ na Slovensku je to bežný rodinný scenár. Žienky nedajte si to! Dokážete žiť aj bez takého muža. Ak sú problém aj peniaze, musíte samé zvážiť, či vám za to stoja...

lucka3010
10. jan 2015

@jahodka8 nie si ty nahodou jej muž? Lebo toto normálna žena neporadi

blahowoman
10. jan 2015

@lyzzy uplna truba!!! Normalne ma to vytocilo co napisala,ze sa s nim ma porozpravat a este aj do postele s nim vliezla!!!!!!!to ako keby ju zmlatil,totalne ju vyurazal a ona mu ma este podakovat? Boze ,nech odide,ja by mu ani slovko uz neobetovala.

kadri
10. jan 2015

@pat_mat_minnie aj toto tu si precita?

stellamaris
10. jan 2015

@lunas Silu musis hladat v sebe......ked zacnes uvazovat,co ti chyba,co chces v buducnosti,tak sa ti v hlave "rozsvieti".Musis zacat konat,opustit tyrana,deti vziat so sebou a zacat odznova.Tazka cesta,ale da sa.Ja som takto konala,deti sme nastastie nemali.Chcela som konecne zit stastne a slobodne a podarilo sa mi opustit a rozviest sa s chlapom,ktory ma fyzicky a psychicky nicil....................

natalym
10. jan 2015

@kadri Dobrá otázka.

preshibana
10. jan 2015

@pat_mat_minnie Sorry, ale z tvojho prispevku mam pocit, ze ani tvoj muz, ale ani ty nie si uplne v poriadku....na jaku gutu este s takym kryplom mas 3! deti ?!? A trpis ho uz 10 rokov.....jedine zeby si bola taky ten submisivnejsi a ustrachany typ....Ale lutujem tie deti.
Psychiatra aj pravnika si mala volat uz daaavno, nie tu na MK sa zalovat....vela stastia .

zuzulik1234
10. jan 2015

odid od neho, kym je este cas. Mozno sa budes cudovat, ale po svete chodia aj normalni muzi!

stellamaris
10. jan 2015

@jahodka8 prosim ta,co jej to radis??? s tyranom este spolocne chvilky???vazit si ho kvoli tomu,ze ma s nim deti????ty si z inej planety,myslim 😕

lyzzy
10. jan 2015

@blahowoman... Tak vieš....niektore si ten život zaslúžia.....lebo si za to samé môžu.

lunas
10. jan 2015

@stellamaris dakujem za povzbudenie, ale momentalne nemam kam ist, som na rodicaku, robim skolu, nemam peniaze, som na nom zavisla! Zacnem konat, ked mi skonci rodicak, zamestnam sa, potom mozem uvazovat o odchode, skor isto nie, i ked dnes sme mali strasny den, preplakala som doobedie, ale zas a znova som si uvedomila, ze ako trpim, ako vlastne skolu dorobim za takychto podmienok, je to velmi tazke, a k tomu male deti, ktore ho, ale maju rady vnasom pripade, je vztah otca s detmi v poriadku, len my sa neznesieme, deti tym aj trpia a dost, a jedine co si prajem je sa osamostatnit! len musim byt trpezliva a byt silna raz isto odidem, len nemozem v terajsej situacii. ☹

natalym
10. jan 2015

@lunas Musíš sa pomaly pripravovať na odchod. Pevné nervy.

sirene
10. jan 2015

babule, mamička tu zatial nereaguje...nehackol jej konto už aj tu? 😖

natalym
10. jan 2015

Tak pozdravujem debila jedného. Dúfam, že sa ešte ozve, kočka.

lunas
10. jan 2015

@natalym ja viem, dakujem

nela1916
10. jan 2015

@lenbea NO ale presne toto by som takému dopriala, aby ho raz vlastné deti nechávali sledovať a na staré kolená mu nadávali vždy, keď sa po.... Ehm. @pat_mat_minnie Asi som ešte nikdy nikomu neradila rozvod, ale... Mala som kamarátku, ktorej otec bol možnotaká lepšia odroda tvojho manžela a teda osobu s toľkými komplexami a psychickými neusporiadanosťami som ešte ani nestretla. Mám kamarátku, ktorá doma prežila oveľa menšie traumy, oproti tvojím deťom také nič, ale už roky má depresie a prenáša to do manželstva. Veci z detstva vedia zanechať sakra veľké jazvy, ale ako ktoré a ako u koho. Čo myslíš, ako to vnímajú tvoje deti? To aj tvoju dcéru bude takto raz sledovať, že s kým sa stretáva a tak? A ty by si ako dcéra stála o takého otca?

natalym
10. jan 2015

@lunas Och drž sa dievča. Môj muž má tiež svoje chvíle, nie je to až teda takéto, ale teraz momentálne praktizujem nevšímam si to. Idem preč, dýcham, robím si ďalej, neodpovedám. Ale snažím sa aby nevidel ako ma vytáča. No je to ťažké.

stellamaris
10. jan 2015

@lunas 😖 ak sa neda hned,tak sa na ten rozchod aspon priprav,nejake peniaze skus usetrit.
Mne sa rozchod podaril na druhy raz.Prvy krat ,ked som stahovala veci, mi kratkodobo majitelka bytu skratka ten byt neprenajala,byvala som docasne u kamaratky.....po druhy raz som isla rovno byvat k priatelovi.Nic nebolo jednoduche a vyskytli sa aj velke problemy.Posielam aspon virtualne silne objatie a silu !

sue
10. jan 2015

Baby ja neviem, skôr ako hacknutie mi to pripadá na ďalšiu srdcervúcu tému zvyšujúcu návštevnosť MK v sobotu večer... Kiežby som mala pravdu... Ale ak by nie,ja fskt nechápem ako niekto môže očakävať zmenu druhého dospelého človeka :( fakt nie :(

lyzzy
10. jan 2015

@sue... Ja si jej nick pamätám.....ale neviem v súvislosti s akou témou....ale tuším mi raz za niečo nakladala.😀

bonaqa2013
10. jan 2015

Mala som pocit že to čítam o svojom exmanželovi, presne taký istý idiot. Len s tým rozdielom, že mňa nepustil nikde, ani k mojim rodičom. len ja mám s takým blbom len 1 dieťa, ktoré sa narodilo veľmi rýchlo po svadbe, ale svoje prvé narodeniny už syn oslávil bez ocinka. Odišla som od neho.
Ak nechceš aby ťa zničil, tak utekaj.

bonaqa2013
10. jan 2015

@sue to by si sa čudovala aké vedia byť baby hlúpe. ja som sa tiež za jedného takého podobného vydala. No samozrejme keby som nebola tehu, tak sa za neho ani nevydám. A tiež som si myslela že sa zmení. No na chvíľu aj hej, ale potom bol znova a ešte vačším kkt.

ivivaiveta
10. jan 2015

ja uz len pred spanim...ked sa tu opyta baba, ci si ma zacat s arabom, tak ju vsetci varuju....ved ty to mas doma horsie...a mas slovana...

sirene
10. jan 2015

@lyzzy ja viem, ktorá téma

bonaqa2013
10. jan 2015

@sue niektoré témy mi tu tiež pripadajú ako vymyslené. A autor .....

lyzzy
10. jan 2015

@sirene.... Ktorá?.....tuším ešte vtedy mala aj fotku....ale pamätám si túto babu

simca06022011
10. jan 2015

@bonaqa2013 a aj ostatné.. nemusíte sa obviňovať a kydať si na hlavu... ja som takého nemala a po porode sa to o 180° otočilo... a najlepšie jje, že za tie roky to mám na háku :P Naozaj sa nedá predpovedať ako bude, ktorý vzťah vyzerať.. U mňa sa potvrdilo, že čo rodina "navonok vzorná, milujúca, bezproblémová, kľudná atď" to väčší problém vnútri, ktorý vylezie časom...