icon

Môj manžel nie je normálny

pat_mat_minnie
10. jan 2015

Ahojte.Potrebujem vediet vas nazor.
Som vydata uz takmer 10 rokov, s manzelom mame 3 deti - 2 chlapcov a dievcatko.Od zaciatku sme nemali uplne idealny vztah, ale ja som vzdy naivne verila, ze sa to zlepsi, ze sa vsetko zmeni.Manzel sa stale snazi mat nado mnou moc, kontrolu.Casto ma pustal von, s kymkolvek, ale vzdy za mnou poslal svojich kamaratov-spehov, ktori zistovali, co a s kym robim.Manzel im za to potom opravil PC a pod.Alebo ma dal sledovat kamaratmi policajtmi.V mobile ma program, ktory umoznuje posielat vsetky moje odoslane spravy aj na jeho mobil.Cize si vsetko precita.Vzdy sa mi nabura do mailovej schranky alebo na Facebook a vsetky spravy si cita.Ked chcem ist k rodicom, ma pripomienky a hned zacne vyskakovat, ze moji rodicia i brat nemaju ratat so ziadnymi darcekmi od nas.Moji rodicia nam vselijako pomahaju-kupuju detom oblecenie, obuv, kupia nam potraviny, ked idu k nam alebo beru deti na dovolenku alebo vylety, kupili nam vela veci do domacnosti.On ma stale pocit, ze nam nijako nepomahaju.Ja sa cez den zastavim az vecer, stale beham okolo domacnosti, aby bolo upratane, navarene, cisto, postarane o deti.On vzdy povie, ze sa nestaram, ze som sebecka a nic nerobim.On vala sunky pred telkou alebo pred PC, detom sa vobec nevenuje a ked aj nieco urobi, tak len ked ho 10 x poprosim.Dcerka ked sa pokaka, tak krici na mna, aby som ju prebalila.On ju nikdy neprebali.Dcerku kupem len ja, on ju kupal za cely jej zivot len raz.Ked sa hadame, tak hnusne nadava na mojho otca alebo na mna a po pol hodine alebo na druhy den sa sprava, akoby sa vobec nic nestalo, bavi sa so mnou uplne normalne.Ked som teraz na sviatky nechcela ist k jeho rodicom, zacal hnusne urazat mojho otca a to som len povedala, ze na sviatky chcem byt doma a slavit Stedry den doma ako spravna rodina a nie robit starosti jeho rodicom.Ked sme boli minule leto na dovolenke na chalupe mojich rodicov, on celu dovolenku presedel vnutri v dome pri PC, ja som chodila s detmi von a ked som behala okolo domacnosti, tak o deti sa starali susedia.Hanbila som sa, ze ja sa nevladzem o ne postarat a staraju sa susedia.Manzel mi tiez vykrikuje, ze rodicovsky prispevok mi vobec nepatri, ze vsetky peniaze patria nasej dcere a ze ja nemam narok na jedine euro z toho.Peniaze idu na spolocny ucet.Tiez mi vykrikuje, ze ked budem vymyslat, ze ma vyhodi na ulicu, ze proti mne vsetkych postve, ze ostanem uplne sama a pripravi ma o deti.Deti ho nenavidia, lebo stale po nich ziape.Moji rodicia si myslia, ze on nie je normalny.Aky mate nanho nazor vy? On si mysli, ze nenormalna som ja.

shopoholocka
Odpoveď bola odstránená
ivkadracova
11. jan 2015

Ked mozem poradit, zo skusenosti viem, ze na psychopatov vydieracov, sikanovatelov a tyranov, treba naraz ale poriadne. Ziadne postupne skusani. Naraz sek, koniec, so vsim vsudy, uspech zaruceny. A ked sa raz zacne s likvidaciou, netreba prestat. Vsetky snahy "po trosku" k naprave iba zvysia napatie tyrana, lebo sa bude kazit jeho "pohodlie". Zena vydrzi vela, a bud sa nakopne sama aby s tym sekla, alebo treba aby ju niekto dokopal. Inac bude trpiet vecne.
A co sa tyka vztahov ked su este v zaciatkoch, pravidla treba urcovat okamzite, ziadne odkladanie na neskor, alebo cakat ze sa to zmeni. Co si zena/muz sami nenastavia, nevydebatuju, nevykricia, atd, to sa nikdy nezmeni, prave naopak.

pemasinika
11. jan 2015

Preletela som len asi tri názory, ale ženy majú praudu - treba okamžite od neho odísť! Keď budem mať čas, napíšem ti viac do pošty.

jajka71
11. jan 2015

ked sa rozhodnes odist, tak kontataktuj napriklad centrum pravnej pomoci a bude ti zrejme bez problemov prideleny pravnik na konanie vo veci, ale bud sa rozhodnes pevne, alebo nie, lebo suhlasim s margareta83, ze titi ludia si nekladu servitku pred usta a casto zneuziju na svoj ciel cokolvek a utocia na najcitlivejsie miesto, len aby dosiahli co chcu, tak treba byt pripraveni,
potom uz len kontaktovat socialku, odbor kurately, ktori sa bude vyjadrovat a poradit sa co a ako, pripadne najst si psychologa, ci psychologicku, ktora vysetri deti a to vyjadrenie potom pouzit pri sude,
porozmyslat kto by v pripade rozvodu mohol a bol by ochotni ist svedcit pred sudom a kontaktovat ich a potom nebyt prekvapeni, ked sa niektori zlaknu prist, alebo svoje tvrdenia pred sudom pozmenia, aby nic neriskovali,

mam sluzobne mnohe taketo konania za sebou a vobec to nie je jednoduche, preto sa na to treba pripravit riadne a ocakavat vsetko! mat pripravene vsetky doklady a cokolvek co by mohlo pomoct v konani vo veci si odlozit u cloveka, ktoremu veri, nenechavat to v spolocnej domacnosti!!!

niektore zeny musia prestat komunikovat so svojou polovickou o inych ako nevyhnutnych veciach a ak, tak hovorit pred svedkami a by vedeli svoje tvrdenia dokazat:( je to tazke:(

lyzzy
11. jan 2015

@shopoholocka.... Neviem či si čítala celú diskusiu alebo inú tému založenú touto zakladatelkou ale ja som naratala dobrých pár žien ktoré prežili podobné situácie ako zakladateľka a dokázali odísť....S deťmi a mnohé aj bez podpory rodičov...je zaujímavé že tieto ženy nepoznali slovo nedá.sa...

Alebo si ho len nenahradzovali slovami nechce sa..😉

simca06022011
11. jan 2015

@lyzzy lenze kazda zena je ina... co asi tazko sa ti da vysvetlit, len to svoje si tu hudies... su zeny co dokazu bez haliera, pomoci a istoty zbalit seba a xy deti a odist kludne aj do zahranicia, su take co potrebuju podporu a istotu a bez tej to nezvladnu. Su zodvednejsie typy, su prehnane zodpovedne typy aj ked im to bude ublizovat a su aj take co maju na haku.. hlavne nech su uz prec. A potom su take co napriek vsetkemu toho chlapa miluju a tazko sa im pripusta, ze to nikam nevedie a v kombinacii s niecim skor pisanym je to este horsie... Taktiez inak rozmysla zena co uz nema dieta jaslickara/skolkara a taka co ma dieta vacsie.. a taka co je zdrava a aktivna a naopak.. Velmi skatulkujes a pritom o tom figu vies.. kolko zien z tych co su nestastne a tyrane sedi na koniku??? no minimum.. takze tych par co sa pochvalia ze to zvladli, je iba malinke percenticko... ale pre teba asi dost na generalizovanie.

mircalla
11. jan 2015

jednoznacna psychopat, domace nasielie a sikana jak vysite. precitaj si o tom, splnas vsetky atributy, akurat nechapem, ze mas s nim 3 deti, to si uz musela vediet davno.

mircalla
11. jan 2015

@pat_mat_minnie jednoznacne psychopat, psychicke domace nasilie a sikana jak vysite. precitaj si o tom na nete, splnas vsetky atributy, akurat nechapem, ze mas s nim 3 deti, to si uz musela vediet davno.

karin1811
11. jan 2015

@mircalla ty a ešte niektoré tu... Má s ním 3 deti a musela to už dávno vedieť??!!! Kde beriete tú istotu, že sa takto vyjadrujete?! Ona tu hľadá pochopenie, pomoc, radu a nie názory, že to už dávno musela vedieť 😠

mircalla
11. jan 2015

@karin1811 Prepac, ale pise,ze ich vztah nebol od zaciatku idealny.....jednoznacne sa vyjadruje, ze takyto vztah pretrvava dlho.....alebo som si nevsimla, ze je to otazka par tyzdnov ci mesiacov?
ja som sa vyjadrila - je to cisty psychopat a ked si vygoogli,najde tam vsetky priznaky - ekononomicka distrimanacia, ponizovanie, zosmiesnovanie, zakaz styku s rodinou vydieranie, vyhrazky, znevazovanie rodiny
Takze snad je uplne jasna odpoved, ze z toho prec - to je moja rada....Podla moznosti si najst dobreho pravnika,pretoze tento typek je schopny ozaj vsetkeho a uprimne obavam sa, ze bude robit peklo aj po rozvode....

mircalla
11. jan 2015

A viem, ze to nie je lahke odist od tyrana a psychopata, ani to tym odchodom nekonci.....treba sa poradit aj so psychologom, tieto typy sa nestita nicoho

lyzzy
11. jan 2015

@simca06022011..... A čo jej pomôže keď jej tu budem fúkať rany?Robí to tu každá druhá ale tadeto cesta nevedie

nela1916
11. jan 2015

@simca06022011 Všetko pravda. ALe mám okolo seba zopár ľudí, ktorí sú v nejakej situácií a hudú si taktiež len to svoje: "Ja to nezvládnem." Ja si viem predstaviť všetkých tých x dôvodov, prečo sa to nedá, aj prečo sa to nedá v tomto prípade (niekto grcia už len z rozchodu ako takého, navyše po toľkých rokoch, nie tam ešte tých stotisíc psychologických zapeklitostí, do akých ju manžel každý deň dostáva.). Lenže fakt, čo iné jej človek povie? Tak napríklad: "ˇAno, ja viem, že si slabá, však tie tvoje deti to nejak prežijú v zdraví a ty, no Pán Boh ti pomôž."

Predstav si, že v živote neurobíš nejaké zásadné rozhodnutie, včas sa nevyhrabeš z nejakej špiny alebo tak a dojde ti to tak v sedemdesiatich. Aké to asi bude? Teda ten pocit, že si si premárnila život len preto, lebo si v nejakom momente bola zbabelá.

Jasné, podpora, len verím tomu, že toľko rokov s manipulátorom ťa tak trochu oberie o racionálne myslenie. Tak čo iné ti môže povedať vonkajší pozorovateľ? Snáď iba prísť na ten argument, ktorý ťa konečne presvedčí o pravde.

zuzka_puska
11. jan 2015

@pat_mat_minnie no po precitani tvojho prispevku som mala v hlave len 2 myslienky - po prve ta psychicky tyra, si teda obetou domaceho nasilia, a po druhe - ked ti hovori ze si nenormalna, asi ma pravdu, si nenormalna- pretoze si stale s nim!!!!! ako pre boha mozes s takym psychopatom zit 10 rokov??? a mat s nim dokonca 3 deti???? Ako pises- od zaciatku vasho vztahu ta spehoval, nespraval sa najlepsie- aj napriek tomu si s nim 10 rokov vydrzala.... super!!! Neviem, co si chces tymto dokazat....pises,ze deti ho nenavidia. Tak??? Tebe ublizuje, deti ho nenavidia, a stale teda nevidim ten dovod, preco s nim si..... Mas rodicov - ako pises maju aj chalupu, asi sa nemaju zle, tak preco nepobalis deti, a nejdes k rodicom??? Financne by tebe aj detom urcite pomohli,a casom po materskej si najdes pracu,a peniazky budu....

Uvedom si jednu vec- nie si absolutne vobec hrdinka, ked s takymto psychopatom zijes. Nech uz su tvoje dovody akekolvek. Kvoli detom s nim asi nie si, ked pises ze deti ho nenavidia. Kvoli peniazom tiez asi nie, ked peniaze davas na spolocny ucet, predpokladam ze ty s tym uctom asi nedisponujes, ale on.

Urob konecne dobru vec- zbal sa a odid od neho. Ked uz nie kvoli sebe, tak kvoli detom- uvedom si ze pri nom trpia, mozno to na nich teraz nevidis, ale vsetko kazda jedna negativna vec v nich ostava a prejavi sa neskor, mozno v puberte, mozno az ked dospeju. Nie je dobre, aby deti vyrastali v takom prostredi, kde otec je doslova tyran,a sprava sa k matke takto.

Toto je moj nazor, samozrejme rozhodnutie je na tebe... Len sa necuduj, ked budu mat tvoje deti nejake psychicke problemy v starsom veku - ver mi kazda jedna zla skusenost sa urcite nejako prejavi !

zuzka_puska
11. jan 2015

@karin1811 ked jej tu budeme vsetky len pritakavat, a lutovat ju aka je chudinka, doslova ju mojkat, na nic sa nezmoze..... pani by asi potrebovala niekoho, v jej okoli, nie tu na MK, kto by jej otvoril oci, ukazal ze trpi,a najviac teda tam trpia tie deti. pise, ze od zaciatku vztahu ju sledoval, 10 rokov sa k nej sprava ako psychopat. napriek tomu je stale s nim, ma s nim 3 deti, no ukazkova rodinka.... Ale takychto zien je bohuzial velmi vela, stazuju sa na muzov, ako ich tyraju, osocuju, ja neviem co vsetko, napriek tomu s nimi veselo plodia deticky, ziju si a hraju sa na rodinky...... A ja sa pytam, preco? To naozaj tie zeny nemaju stipku hrdosti, sily, nejakeho odhodlania mat sa lepsie? No mna keby moj manzel raz udrel, alebo ma raz dal spehovat, alebo teda cokolvek, co nie je v sulade s normalnym zivotom, tak urcite vstanem, a dam mu pocitit, ze to bolo prvy a posledny krat. Ak by sa to opakovalo, odidem- je to urcite lepsie riesenie ako zit s tyranom, a potom na MK pisat aka som hrozne nestastna. Vzdy je riesenie- alebo teda ten kto chce , hlada sposoby, ten kto nechce hlada vyhovorky..... Asi tolko. Nemyslim to samozrejme v zlom, ale pre boha, zijeme v republike kde nie je podmienka, ze ten za koho sa vydam, bude navzdy mojim muzom- aj keby ma mlatil, nedal mi peniaze, osocoval ma,aj keby som bola nestastna..... Na stastie ma pravo kazda zena. Ale najviac maju na to stastie pravo deti. Nevinne deti, ktore casto vdaka neodhodlaniu ich mamiciek ziju v rodinach, kde vidia teror, hadky, nadavky, a to pre ich zdravy vyvoj urcite nie je dobre.

zuzka_puska
11. jan 2015

@lyzzy suhlasim.... ale niektore budu radsej ticho trpiet, pripadne sa pridu raz za cas postazovat na modreho konika, namiesto toho,aby situaciu riesili.....Vela zien odislo, aj od tyranov,ako si pisala. Lebo to chceli. tato pani, to ocividne nechce.... prisla sa postazovat, potrebovala len mile slovka.....

Pani ma rodicov, mohla by ist trebars k nim, ak sa hanbi do nejakeho centra pre matky s detmi....Neverim, zeby ju rodicia odmietli, ked dobre vidia ako zije, a ako sa trapi. A ze aj deti nenavidia otca- neverim, nikto ma nepresvdeci o tom zeby jej rodicia nepomohli. Na to rodicia su, aby nam pomahali, ked sme v nudzi.....

Ale to je tak, ked raz niekto nechce, tak nic riesit nebude, darmo jej tu dame aj tisic rad, bohuzial.

lyzzy
11. jan 2015

@zuzka_puska.... Kľudne nech sa do mňa navazaju....Ja takéto ženy nechápem a ja osobne nepoznám slovo nedá.sa.

katkaklac
11. jan 2015

@pat_mat_minnie toto sa da taku dobu trpiet?????? Asi ano. V prvom rade by sa mal ist manzel liecit. Ma velmi vazne psychicke problemy. Avsak s liecenim by on zrejme nesuhlasil. Urcite by videl problemy u inych a nie u seba, zial. Na Tvojom mieste by som sla za psychologom,kt. by Ti pomohol trosku poriesit danu situaciu. Odporucam navstevu co najskor. Aby dane problemy nevyustili do niecoho vaznejsieho....to tu ani spominat nebudem. Isto si vies aj sama predstavit. Drzim palce. Ale ries to co NAJSKOR!!!

digysa
11. jan 2015

@zuzka_puska asi tak by som sa vyjadrila aj ja....
@pat_mat_minnie ako jedna z mala tyranych zien tu mas podporu v rodine. Verim, ze rodicia by boli stastni, keby si im oznamila, ze odchadzas od manzela.
Ale nikto, ani rodicia, ani tvoje deti, ani my,co ti tu piseme ti nedokazeme pomoct. Pomoct si musis sama.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
zabka147
11. jan 2015

Môj názor je,že tvoj manžel je žiarlivý psychopat a mal by sa liečiť. tebe ničí život...je mi ľúto,že to musíš zažívať len dúfam, že nepríde na to,že si aj toto sem napísala lebo asi by sa to dobre neskončilo :( choď od neho preč....určite to povedz rodičom a netaj nič. To čo robí tvoj muž URČITE nie je normálne...a rieš to!!!! aby z tvojich chlapcov nevyrástli psychopati ako je otec. ochráň pred tým svoje deti. Držím palce a prajem veľa šťastia y riešením problému...neboj možno to teraz vyzerá ťažko riešiteľné, ale raz si povieš, že si urobila dobre....

dilino
11. jan 2015

okamžite zbaľ veci a deti a chod k rodičom čo si ty normalna či čakaš kedy mu prdne v hlave a vas pozabija je to psychopat je normalne aby ťa dal špehovať aby ti čital spravy nič nerobil ty mu niesi služka a že ti nepatri rodičovsky čo ma mala nakladať čo s peniazmi su to tvoje peniaze a už vrchol drzosti je že nadava ako pišeš na tvojho otca z akeho dôvodu to sme kde ty ved to je ako psychicky tak fyzicky tyran otazka času kedy vam niečo narobi a to bude skôr či neskôr nemaš strach o život ja by som mala ked maš kam isť odijd a take taľafatky typu že ti zoberie deti take nech si strči do zadku čo ty sa nechaš zastrašovať čo si normalna ved on je psychopat nech sa ide liečiť je normalne aby ťa daval špehovať policiou čo si aj ty na hlavu prepač za vyraz nieje to prijama uražka ale každy kto ma trošku zdraveho rozumu vie že policiou špehovať je nenormalne čo on robi ten tvoj pseudo manžel aku robotu či nič nerobi vieš aj ked robiš všetko ako tu pišeš a on nič tak aj keby si mala krvave ruky stale povie že nič nerobiš on je psychopat odid moja rada kym je čas a na vyhražky ani nereaguj jeho to prejde a v žiadnom pripade si pämataj ked sa odsťahuješ a pride ťa prosiť nechod nazad to su iba plane sľuby a za kratky čas by bolo to iste najlepšie by bolo ak by sa ti ozvala nejaka mamička alebo aj nemamička čo to zažila ale nečakaj nemaš načo on sa nezmeni chod preč a postrašuje ťa že ti zoberie deti a psychicky ťa tyra a vydiera aby si neodišla to je jeho trik a ešte asi ma obavy že bude musieť platiť vyživne na tri deti chod ked môžeš k rodičom byvať a nevracaj sa k nemu nema to vyznam ver mi bude iba horšie a tvoji rodičia maju pravdu on je nenormalny a mal by sa isť dať liečiť to mi tu da za pravdu nejedna mamina.

dilino
11. jan 2015

@zabka147 aj ja si to myslim vieš je normalne aby ju dal sledovať policiou asi je to proti zdravemu rozumu je to psychopat ako pišeš aj mne sa tak javi a určite by neskôr mohli byť to iste aj synovia ako pišeš sväta pravda.

pat_mat_minnie
autor
11. jan 2015

@zuzka_puska Mas uplnu pravdu.No...problem je v tom, ze moj otec je chory, nesmie sa rozculovat, musi oddychovat, inak o neho pridem.Preto nemozem ist k rodicom.Moji rodicia sice maju chalupu, ale 1 km od madarskych hranic, je to stary dom, vela v nom este nie je porobene, na dovoelnku je dobry, no na kazdodenny zivot nie.Navyse v tej lokalite niet prace, 90 percent ludi je tam nezamestnanych, tazko sa tam nieco hlada.Svokrovci ma nemaju radi, v nicom mi neveria a ich synacik je v ich ociach svaty.A do podnajmu ist nemozem, nezvladnem platit vsekty poplatky a este sa starat o 3 male deti.Som v bezvychodiskovej situacii.

pat_mat_minnie
autor
11. jan 2015

@zuzka_puska Moj otec je CHORY, do riti! nemozem ist k rodicom!

0silvia0
11. jan 2015

@pat_mat_minnie skús napísať akú pomoc očakávaš od MK, niečo konkrétne. Viem, že vypočutie niekedy stačí, ale

jajka71
11. jan 2015

myslim, ze dotazujuca si musi v prvom rade ujasnit, ci chce byt s otcom svojich deti, alebo si trufa na to, ze bude na ne "sama" a rozhodne sa urobit razny krok, skor, ako si tuto dilemu neujasni, sa nepohne z miesta,

mala som klientky, ktore si vycitali, ze krok neurobili skor, lebo deti boli otcovym spravanim poznacene a niektore si mysleli, ze detom tym ublizia, ked od ich otca odide s nimi......a potom sa deti rozprchli do sveta, otec sa zariadil po svojom a matka ostala sama:(

pat_mat_minnie
autor
11. jan 2015

@0silvia0 Nehladam sucit a polutovanie, len som hladala vas nazor na mojho muza.Pretoze on si stale mysli o sebe, ze je v poriadku a ze jeho konanieje Ok.Len som chcela vediet, co si o mojej situacii myslite.Nechcela som ziadne rady, radila som sa s mojim bratom, radila som sa s rodicmi, vsetci mi povedali a poradili to, co 90 percent mamiciek, co na moj prispevok reagovali.Zial, ako som uz napisala vyssie, k rodicom ist nemozem.K bratovi tiez nie, kedze byva v Cechach a maju teraz tiez vazne problemy, nechcem im pridat dalsie.Nemam zatial kam ist.Viem velmi dobre, ze mam odist a aj vsetky tie pravne veci a pod.Len potrebujem mat na to "gule", aby som sa odhodlala.Nemam nic.Nemam peniaze, nemam ani pracu, vzdelanie slabe, bude sa mi tazko zacinat od nuly.Len som chcela poznat nazory mnohych inych zien, ci si myslia, ze moj manzel je chory.To je vsetko.Ziaden sucit, lutost, mojkanie a pod., to mi netreba a viem, ze mi to vobec nepomoze, chcela som len pochopenie a VAS NAZOR.

pat_mat_minnie
autor
11. jan 2015

@0silvia0 Konkretna pomoc...No, chcela by som dostat mojho muza ku psychologovi, ktory mu razne povie, ze jeho konanie nie je zdrave.Poradte mi, ako to mam urobit.

jajka71
11. jan 2015

myslim, ze v prvom rade sa musi rozhodnut sama, lebo nasledky ponesie ako matka deti primarne ona a bude musiet znasat dosledky a to, co po rozhodnuti bude nasledovat nemusi byt prijemne ani jednoduche:(

viem, ze mnohe zeny sa k tomu rozhodli lebo im to poradili a kym neboli s tym plne stotoznene, tak sa citili ako babky v rukach uradov, priatelov, rodiny......

musi sa rozhodnut ci bude konat, alebo nie, my za nu nerozhodneme,
ja som vzdy hovorila svojim kolegom, ze nesmieme na zeny v tomto tlacit, mozme im vysvetlit alternativy, ako to bude, co moze nasledovat, ake ma moznosti, z hladiska prava, uradov.....ale rozhodnut sa musia ony, primarny zaujem su myslim u kazdej matky deti, lebo ak nie, tak to moze inak dopadnut, ale to uz je o inom, aj taky pripad som mala:(