Môj manžel nie je normálny
Ahojte.Potrebujem vediet vas nazor.
Som vydata uz takmer 10 rokov, s manzelom mame 3 deti - 2 chlapcov a dievcatko.Od zaciatku sme nemali uplne idealny vztah, ale ja som vzdy naivne verila, ze sa to zlepsi, ze sa vsetko zmeni.Manzel sa stale snazi mat nado mnou moc, kontrolu.Casto ma pustal von, s kymkolvek, ale vzdy za mnou poslal svojich kamaratov-spehov, ktori zistovali, co a s kym robim.Manzel im za to potom opravil PC a pod.Alebo ma dal sledovat kamaratmi policajtmi.V mobile ma program, ktory umoznuje posielat vsetky moje odoslane spravy aj na jeho mobil.Cize si vsetko precita.Vzdy sa mi nabura do mailovej schranky alebo na Facebook a vsetky spravy si cita.Ked chcem ist k rodicom, ma pripomienky a hned zacne vyskakovat, ze moji rodicia i brat nemaju ratat so ziadnymi darcekmi od nas.Moji rodicia nam vselijako pomahaju-kupuju detom oblecenie, obuv, kupia nam potraviny, ked idu k nam alebo beru deti na dovolenku alebo vylety, kupili nam vela veci do domacnosti.On ma stale pocit, ze nam nijako nepomahaju.Ja sa cez den zastavim az vecer, stale beham okolo domacnosti, aby bolo upratane, navarene, cisto, postarane o deti.On vzdy povie, ze sa nestaram, ze som sebecka a nic nerobim.On vala sunky pred telkou alebo pred PC, detom sa vobec nevenuje a ked aj nieco urobi, tak len ked ho 10 x poprosim.Dcerka ked sa pokaka, tak krici na mna, aby som ju prebalila.On ju nikdy neprebali.Dcerku kupem len ja, on ju kupal za cely jej zivot len raz.Ked sa hadame, tak hnusne nadava na mojho otca alebo na mna a po pol hodine alebo na druhy den sa sprava, akoby sa vobec nic nestalo, bavi sa so mnou uplne normalne.Ked som teraz na sviatky nechcela ist k jeho rodicom, zacal hnusne urazat mojho otca a to som len povedala, ze na sviatky chcem byt doma a slavit Stedry den doma ako spravna rodina a nie robit starosti jeho rodicom.Ked sme boli minule leto na dovolenke na chalupe mojich rodicov, on celu dovolenku presedel vnutri v dome pri PC, ja som chodila s detmi von a ked som behala okolo domacnosti, tak o deti sa starali susedia.Hanbila som sa, ze ja sa nevladzem o ne postarat a staraju sa susedia.Manzel mi tiez vykrikuje, ze rodicovsky prispevok mi vobec nepatri, ze vsetky peniaze patria nasej dcere a ze ja nemam narok na jedine euro z toho.Peniaze idu na spolocny ucet.Tiez mi vykrikuje, ze ked budem vymyslat, ze ma vyhodi na ulicu, ze proti mne vsetkych postve, ze ostanem uplne sama a pripravi ma o deti.Deti ho nenavidia, lebo stale po nich ziape.Moji rodicia si myslia, ze on nie je normalny.Aky mate nanho nazor vy? On si mysli, ze nenormalna som ja.
chcem sa len vyjadrit ku vsetkym tym mudrym, ktore tu doslova kricia ako moze niekto ostavat s tyranom a este mu aj porodit deti. Tak ak ste prosim vas nieco podobne v zivote nezazili, tak tu prosim neodsudzujte. Poznam pripad, kedy super baba zila s takymto clovekom 7 rokov a narodili sa im 2 deticky. Bola uplne normalna, mala super rodinu na ktoru sa mohla obratit. Dokonca ju jej vlastna rodina prosila, aby odisla aj s detmi, ale ona si ho stale zastavala. Teraz je uz od neho prec a sama nechape ako to tak dlho mohla vydrzat. Proste ak vas niekto psychicky tyra znamena to, ze vas psychicky zmanipuluje az na taku uroven, ze nedoverujete vlastnemu usudku, vlastnym rozhodnutiam.. Nevidite vychodisko.
@lyzzy
@zuzka_pluska
@pat_mat_minnie tvoj manžel jednoznačne nie je v poriadku, ale myslím, že to dávno vieš. Možno by si za psychológom mohla zájsť sama a tam by si mohla skonzultovať svoju situáciu a následne urobiť nejaké kroky. A tak isto ako píše @jajka71 musíš sa rozhodnúť, skutočne rozhodnúť, či ideš riešiť svoj život alebo ho necháš plynúť ako doteraz a dopustíš, aby ho mal v rukách niekto iný (tvoj manžel). Budeš to mať ťažké tak či tak, či odídeš alebo zostaneš. Ak zostaneš, budeš mať akú-takú životnú istotu (budeš mať kde bývať, čo jesť), ale psychicky budeš trpieť. Ak odídeš, budeš síce oslobodená od manipulátora a psychické zdravie teba i tvojich detí bude oveľa lepšie, ale budeš musieť živiť svoju rodinu a budeš musieť pretrpieť všetky peripetie týkajúce sa rozvodu, súdov, výživného atď.
Teraz to máš asi 50 na 50, ale váhy rozhodnutia máš vo svojich rukách
@pat_mat_minnie nenormalni ste obaja.
on preto, ze sa takto sprava.
ty preto, ze ho nechas sa takto k tebe a tvojim detom spravat.
ale v podstate normalnost nie jednoznacne definovana....normalne je to, co si predstavujeme ako prijatelne....pre mna je to nenormalne....pre vas mozno normalne.
zalezi len ci ti zit v takomto svet vyhovuje.
@pat_mat_minnie tvoji rodicia si myslia ze on nie je normalny........
a ty si myslis ze tvojmu choremu otcovi viac prospeje pozerat sa na to, ako jeho dcera zije s nenormalnym chlapom denno denne? ak pozna co i len cast toho ako sa k tebe sprava, tak ver tomu ze to je pre jeho nerozculovanie sa x krat horsie....
...ako to, keby ho jeho dcera tesila tym, ze je kazdy den s nim, spravi mu caj, deti ho rozosmeju a on vie, ze jeho dcera je stastna a v poriadku.
@pat_mat_minnie nebudem ti radit co mas spravit, ty to vies.....vacsina ti radi rovnako.....
len ti poradim sa zamysliet nad tym, ci skutocne chces, aby tvoje deti videli, citili a vnimali ako sa ten clovek sprava k ich mame.
tym detom totiz velmi ublizuje pohlad na to, ze ich maminku niekto povazuje za nulu bez vlastnej osobnosti, za dopolnok v domacnosti. ver tomu, ze tym detom neskutocne ublizje pohlad na nestastnu trpiacu mamu s nervami v koncoch, zijucu non-stop v strachu.
tiež som žila s podobným diktátorom. Naber odvahu a odíd. Tu sa inak pomocť nedá, osamostatníš sa, začneš konečne dýchať ,,,odbremeníš sa od neustáleho psych. teroru , od neprimeraných poznámok na tvoju rodinu.....až potom ked už budeš od všetkého oslobodenáá zistíš, že si urobila tú najlepšiu vec pre seba,,aj pre deti. Manžel sa nezmení,,,to si bud istá. Tieš som verila, dúfala,,,skúšala,,,ale bezvýsledne,,,nabrala som odvahu a odcválala som z manželstva....NAJLEPSIE CO SOM MOHLA UROBIT. Teraz mám snúbenca, ktorého by som nevymenila za nič na svete a predstava, že sú muži, ktorý si vedia ženy vážiť,,,neubližovať, lúbiť, pomáhať, venovať sa deťom,, je skvelá,,,Držím palce
Len si predstav ako ti bude ked budes mat 80 a uvedomis si ze si premarnila zivot s tymto psychopatom.sialene,je mi ta luto.rozved sa,je to chory clovek.
Daj mu precitat tuto diskusiu...mozno mu trkne ze je psychopat a potrebuje pomoct...tebe prajem vela sil, mala by si spravit razny krok smerom odneho...a ps rodicovsky prispevok patri tomu kto sa o dieta stara, je to myslene ako forma mzdy a nie ako vyzivne! Mozes mat aj xy deti a rodicovsky budes mat stale len jeden, pretoze to je tzv tvoja vyplata za starostlivost a nie je to myslene ako pokrytie nakladov pre dieta!
@pat_mat_minnie prosím ta pozbieraj posldnu uctu k sebe a predovšetkým k detom a utekaj od neho čo najdalej to myyslím smrtelne váážne! rozvodove papiere pošli poštu! ale nevyčkaaavaj už prosím ta, to urob hned zajtra !!!!! chceš si zničit život sebe a aj detom!!! UROB TO KôLI NIM!
@lyzzy Fúha to bolo myslím trošku kruté pre ženu ktorá je psychicky utýrana a utrápená, potrebuje pomoc a podporu a nie že "ty si neni normálna" ... nikdy nevieš čo ti život prinesie!!!!
@janka_mamka... Lebo fukanie rán a radenie dookola toho istého jej pomôže.Ona potrebuje tvrdý reset a nie verklikovat tu istú vetu dookola.
@pat_mat_minnie Absolutne chapem tvoje zufalstvo. Rozpravala si sa s rodicmi o moznosti byvania u nich aj s detmi, ak by si teda od muza odisla? Mozno by to aj uvitali, pomohli by ti s malinkou a dohliadli na chlapcov a ty by si si mohla najst nejaku pracu.
@pat_mat_minnie Este ma napadlo, preco by si mala odchadzat s detmi ty a nie tyran. Asi by bolo dobre zistit si pravne dosledky toho, keby si mu jednoducho zbalila 4 slivky a vymenila zamky na dverach. Toto (s ohladom na to, ake kontakty ma tvoj muz) by si si mala urcite overit u pravnika, resp. moznost podat trestne oznamenie za tyranie blizkej osoby a este v ten den vymenit zamky. Pozri sa prosim na tieto stranky : http://www.zenavtiesni.sk/index.php?show=46&PHP...
Nemôže len tak vymeniť zámky, byt je aj jeho.
TEST Zazivate doma domace nasilie ? http://www.zenavtiesni.sk/index.php?show=26&PHP...
@pat_mat_minnie Ja viem, ze tvoj otec je chory a ty ho nechces zatazovat svojimi problemami. Ale opytaj sa rodicov , ci by vas prichylili. Neverim, ze by odmietli alebo aspon neskusili pomoct ti s hladanim lacneho byvania po znamych alebo v azylovom dome. Skusila si sa ich na to aspon opytat alebo uz dopredu hadzes flintu do zita a rodicia ani netusia, ako si v skutocnosti zufala a ze by si chcela odist od muza?
@pat_mat_minnie pises ze hladas nazor na svojho muza...x bab ti tu napisalo co si myslia...a ako ti to pomohlo? ty nehladas riesenie ty hladas vlastnu pravdu...ze tvoj muz je nenormalny a ty si v bezvychodiskovej situacii...nuz ked si o tom presvedcena....len, nevadi ti ze nicis svoje tri deti?...lebo to robis ty...nie tvoj muz...je to tvoje rozhodnutie...vzdy existuje volba...ja to tu opakujem uz niekolkykrat...kazdy zije len tak ako chce
@otaznik1999 normalna urcite nebola.normalna zena sa neda dokopy so psychopatom.moja sestra s takym clovekom zije.kazdy vidi,co je on zac,len ona nie.aj ja som si myslela,ze je normalna.ale vetuze nie je.pretoze normalna zena mu nenaleti.len hlupa naivka.normalna zena psychpata odhali hned.ja som ho pri prvom rozhovore odhalila a nechapala som ako mohol taky magor ohurit sestru...
A teba mila autorka by som tak preplieskala.ako jedna mater moze dopustit,aby sa deti trapili.kurna ako mozes vlastnym deckam takto dobrovolne ublizovat???ako dopustis,aby vyrastali s takym hnojom,akym je tvoj muz.pre deti som schopna vsetkeho a bez rozmyslania by som sa pratala.vyser sa na jeho peniaze,byvanie.vase stastie a spokojnost deti je dolezitejsia.neverim,ze by vas rodicia neprichylili.vies,aki musia byt nestastni,ked toto vidia?radsej zit v chudobe ako toto denne zazivat.co z nich vyrastie?ty si pohodlna a oni maju koli tebe trpiet?
Uprimne ??? Cisty dement...do normalneho chlapa ma velmi daleko
Neboj suhlasim s babami ty si v poriadku len toho idiota posli na psychiatriu ked mu nepomozu aspon mu daju nejake sedativa na uklidnenie a potom ho mozes aj vyfackat 😀 ...ak mas kam pobal deti seba a chod ...aspon na chvilu aby sa chlapec spamatal...ked toto uz nepomoze tak vas vztah nema ziadnu buducnost...manzel mal jedno obdobie podobne maniere tak som sa zobrala vzala dceru a isla na noc kamoske....celu noc mi zvonil mobil pisal sms a prosil aby som sa vratila!dala som mu moznost...bud sa zacne chovat normalne alebo sa viac k nemu nevratim..od vtedy ubehli pomaly dva roky a ziadny problem tu nie je...sme spolu 15 rokov...niekedy muzom treba odpustit niekedy potrestat..oni si to uvedomia az ked nieco stratia ze to potrebuju ci uz zenu alebo deti....drzim palce nech to dopadne akokolvek 😉
neboj sa,podobnych chlapov je bohuzial vela,nevezme ti deti chce ti nahnat strach,potreboval by na dlhodoby pobyt na psycho.vase deti trpia v takomto vztahu aj tvoji rodicia nielen ty.ukonci to, rozved sa koli detom a rodicom ked si dost nevazis seba a svoje trapenie.mala som podobneho manzela ,bala som sa rozviest ,vyhrazal sa ze zabije syna,mojich rodicov.uz som 7 rokov rozvedena a nikoho nezabil,mam konecne pokoj aj syn,ale dozivotne sa bojim pustit k sebe dalsieho chlapa.drzim palce.. 🙂
manipulátor jak vyšitý , viem o čom hovorím. až na malé odchýlky sú jak cez kopirák ....
je možné mať v mobile niečo také, aby sa správy posielali aj na iné číslo ??????????? to som ešte fakt ani nepočula
@pat_mat_minnie a ake odpovede si cakala..mala s i sa rovno opytat ci babey nemaju nejaku fintu ako dostat chlapa k psychologovy ci psychiatrovy.. mozno oni ti poradia nejaku osvedcenu fintu ako takeho chlpa dotiahnut..ty vies ze nieje normalny, ty vies ze bud odides trebars do krizoveho centra a ty sama vies ze musis byt sebestacna co najviac a ako najrychlejsie to pojde.
Ma nejaku autoritu ktoru uznava, jeho otec, matka, ktokolvek? mozno manzelska poradan by ho primela ci cojaviem keby si ty sla sama najprv k doktorovy a on by povedal ze na vyriesenie tvojho problemu si potrebuje pohovorit aj z muzom.. prepac asi triafem mimo. Ale zaujala ma tvoja tema , lebo sama mam podobnu skusenost aj ked nie az taku vyhrotenu z mojho detstva, tiez sa to neriesilo, a tiez to malo dosledky.
@pat_mat_minnie Ahoj..viem, že je ľahké, povedať, odíď od neho..ťažšie sa to realizuje...každopádne Ti radím, ak ho nepresvedčíš, aby šiel rovno za psychiatrom a chcel sa liečiť a urobiť niečo pre Vašu rodinu, tak ho naozaj opusti..neboj, deti Ti nevezme, veď ktorý sudca by zveril deti do rúk takémuto mužovi a verím, že rodičia by Ti pomohli, kým by si si nenašla nejaké zamestnanie.
@pat_mat_minnie je to totalny psychopat a sa vam divim, ze sa nechavate takto 10 rokov terorizovat a vase deti v tom musia zit. na vasom mieste by som ho uz davno kopla do riti. nafukany, sebecky, ignorantsky hajzel to je.

@pat_mat_minnie psychopata nikdy nedostanes k psychologovi, nakolko si on bude vzdy mysliet, ze je v poriadku, takze nebud naivna, ze manzela presvedcis o tom, ze pojde k psychologovi, to sa nikdy nestane, akurat ta bude nadalej terorizovat a popritom mu bude rast ego, lebo bude PAN a ty uboha zienka, ktora si da takto zametat so sebou, chudata deti, urcite tie starsie vobec lutuju ze existuju