icon

Môj manžel nie je normálny

pat_mat_minnie
10. jan 2015

Ahojte.Potrebujem vediet vas nazor.
Som vydata uz takmer 10 rokov, s manzelom mame 3 deti - 2 chlapcov a dievcatko.Od zaciatku sme nemali uplne idealny vztah, ale ja som vzdy naivne verila, ze sa to zlepsi, ze sa vsetko zmeni.Manzel sa stale snazi mat nado mnou moc, kontrolu.Casto ma pustal von, s kymkolvek, ale vzdy za mnou poslal svojich kamaratov-spehov, ktori zistovali, co a s kym robim.Manzel im za to potom opravil PC a pod.Alebo ma dal sledovat kamaratmi policajtmi.V mobile ma program, ktory umoznuje posielat vsetky moje odoslane spravy aj na jeho mobil.Cize si vsetko precita.Vzdy sa mi nabura do mailovej schranky alebo na Facebook a vsetky spravy si cita.Ked chcem ist k rodicom, ma pripomienky a hned zacne vyskakovat, ze moji rodicia i brat nemaju ratat so ziadnymi darcekmi od nas.Moji rodicia nam vselijako pomahaju-kupuju detom oblecenie, obuv, kupia nam potraviny, ked idu k nam alebo beru deti na dovolenku alebo vylety, kupili nam vela veci do domacnosti.On ma stale pocit, ze nam nijako nepomahaju.Ja sa cez den zastavim az vecer, stale beham okolo domacnosti, aby bolo upratane, navarene, cisto, postarane o deti.On vzdy povie, ze sa nestaram, ze som sebecka a nic nerobim.On vala sunky pred telkou alebo pred PC, detom sa vobec nevenuje a ked aj nieco urobi, tak len ked ho 10 x poprosim.Dcerka ked sa pokaka, tak krici na mna, aby som ju prebalila.On ju nikdy neprebali.Dcerku kupem len ja, on ju kupal za cely jej zivot len raz.Ked sa hadame, tak hnusne nadava na mojho otca alebo na mna a po pol hodine alebo na druhy den sa sprava, akoby sa vobec nic nestalo, bavi sa so mnou uplne normalne.Ked som teraz na sviatky nechcela ist k jeho rodicom, zacal hnusne urazat mojho otca a to som len povedala, ze na sviatky chcem byt doma a slavit Stedry den doma ako spravna rodina a nie robit starosti jeho rodicom.Ked sme boli minule leto na dovolenke na chalupe mojich rodicov, on celu dovolenku presedel vnutri v dome pri PC, ja som chodila s detmi von a ked som behala okolo domacnosti, tak o deti sa starali susedia.Hanbila som sa, ze ja sa nevladzem o ne postarat a staraju sa susedia.Manzel mi tiez vykrikuje, ze rodicovsky prispevok mi vobec nepatri, ze vsetky peniaze patria nasej dcere a ze ja nemam narok na jedine euro z toho.Peniaze idu na spolocny ucet.Tiez mi vykrikuje, ze ked budem vymyslat, ze ma vyhodi na ulicu, ze proti mne vsetkych postve, ze ostanem uplne sama a pripravi ma o deti.Deti ho nenavidia, lebo stale po nich ziape.Moji rodicia si myslia, ze on nie je normalny.Aky mate nanho nazor vy? On si mysli, ze nenormalna som ja.

mala_hobitka
12. jan 2015

@pat_mat_minnie Ja si myslim ze vacsina z nas tusi preco sa zakladatelka este neozvala - manzel zasiahol. Takze skusim reagovat inak:

Ak tieto spravy citas pan manzel tyran, mal by si vediet jedno. Karma je spravodliva. Kazdemu vrati presne to co dava, casto neskor ako by sme cakali ale vrati. Pride cas aj na teba a vsetko toto co robis sa ti vrati aj s urokami, pretoze zloba sa vracia tym viac tym horsie robis a najma ak to robis umyselne. Raz sa ti to vrati a ty budes horko plakat nad tym co si si sposobil a uz ziadne tvoje prosby, klamstva, vyhrazky, krik nic nezmenia.

janka_mamka
12. jan 2015

@lyzzy nemyslela som to tak že jej pomôže fňukanie... ale to je jedno ja nejdem rypať tak nerýp ani ty prosím 🙂

lunas
12. jan 2015

@matricia dakujem pekne

pat_mat_minnie
autor
12. jan 2015

@katarinamarkova To mas sice pravdu, ale moje deti su hrozne zive, hrave, neposedne a moj otec potrebuje klud.navyse ma pracu, kde robi nocne a po nocnej potrebuje spat.Skus spat pri 3 malych detoch, to aby si oni ani sprepacenim neprdli, lebo moj otec sa chce poriadne vyspat.Viem, ako to je, ked sme u nasich len na navsteve.A moj otec sa jasne vyjadril: "S jednym dietatom by som Ta este zobral k nam, s troma v ziadnom pripade!"

pat_mat_minnie
autor
12. jan 2015

@huanita Neviem, kde sa najde muz, ktory by chcel rozvedenu zensku s troma detmi, bez prace a bez penazi a s psych.chorym pakom v patach.

pat_mat_minnie
autor
12. jan 2015

@sunshineka Moja pekna a Ty vies, ake to vobec je s takym clovekom zit?Ked sa bojis, co moze urobit, ked sa dozvie, ze chces odist?Ked nevies, co vsetko mozes od neho cakat?Mam strach.To je cele.Tak nebud mudra ako radio, ked zjavne vies o tom hovno!Tu nejde o moju pohodlnost, ale o tisice dovodov, vaznych dovodov, preco som s tym pakom!

pat_mat_minnie
autor
12. jan 2015

@capi1 Ano, je to mozne.Davali to raz v telke a vraj je to trestne.Do akej miery je za to postih, to neviem.No nechcem ani vediet, co by bol schopny urobit, keby som ho udala.

pemasinika
12. jan 2015

@pat_mat_minnie No ja som takého našla, rozvedená so štyrmi deťmi + s tým ostatným, čo opisuješ. Moji rodičia ma vzali k sebe do trojizbového bytu, tiež to nebolo jednoduché. Dvaja už starší ľudia, dvaja dospievajúci synovia, dve malé deti + ja. Postupne som si našla prácu, priateľa, vrátila sa do bytu. Ale začínala som od nuly. Aj ja som sa bála odísť, chápem ťa. Ale teraz viem, čo je nebo na zemi. Držím prsty.

gloria9
12. jan 2015

@pat_mat_minnie ahoj viem ta pochopit v prvom rade by som sa snazila s nim porozpravat v klude ked deti bud spia alebo su niekde mimo a hlavne vystihnut situaciu ked bude mat dobru naladu povedat mu ze si rada ze mate 3 deticky a ze si s nim a chcela by si byt aj nadalej ale vidis vo vztahu jeden problem ze je velmi stresovany a je toho nanho vela praca peniaze atd musis mu vyzdvihnut jeho ego aby si myslel ze fakt je super a na to mu povedat ale vies su tu nejake rodinne situacie ktore nie su spravne a chcela by si aby s tym nieco robil povedat mu ze niekedy vybuchne aj ked vies ze to takto nemyslel atd bla bla proste takym stylom a nakonci mu povedat ze chces aby to bolo take ako ste sa spoznali pekne bez hadok a hlavne ked ste si rozumeli a chces aby skusil ist ku psychologovi uviest ze vidis ze deti trpia tym jeho spravanim a podotknut ze ked to takto pojde dalej tak sa rodina rozpadne a to by si nechcela uvidis ako zareaguje mozno by som si pred tym dala vino aby som sa nebala a aby som bola otvorena pretoze nabrat tolko odvahy je tazke ak nepojde k psychologovi zacni riesit to ze odídes a kam?su aj krízove centra pre matky s detmi urcite by ti pomohli a postupne sa z toho dostat dostanem aj vyzivne na deti a podla mna rodičia ti pomalicky budu pomahat jedlom satstvom atd ale najprv by som skusila tu prvu alternatívu opytaj sa sama seba ci ho este lubis a skus si spomenut na pekne chvíle ktore ste spolu prazili ako sa vam narodili deti mozno ta to povzbudi prajem vela stastia. Ps: napis mi do spravy ako to dopadlo

nikina17
12. jan 2015

@pat_mat_minnie
Môj osobný názor............nečítala som, čo ti písali iné baby, ale mňa by zaujímala len jedna vec, že prečo s ním ešte stále si???? Nemiluje ťa, špehuje ťa, ponižuje, deptá a určite nemá rád ani deti, pretože milujúci otec sa k deťom správa úplne inak. Teda aspoň podľa toho, čo opisuješ. Prečo si ešte stále s ním???? Píšeš, že máš super rodičov, ktorí pomôžu, postarajú sa o deti, nakúpia im. Tak prečo od takéhoto despotu neodídeš a nejdeš k nim, kým sa sama postavíš na nohy?????
A hlavne nechcem počuť, že si s ním kvôli deťom, lebo ako sama píšeš, deti ho nenávidia lebo po nich iba kričí, takže im by sa tiež len uľavilo.
Ale to je len môj názor.............. ale vieš, na tej vete: "Každý si je strojcom vlastného šťastia" je predsa len kus pravdy. Tak ti veľmi držím palce, aby sa to na dobré obrátilo.

nikina17
12. jan 2015

@pat_mat_minnie A inak ešte ma napadlo, nedalo by sa použiť proti nemu, to že ti napichol mobil???? Veď to nie je normálne. A hádam také niečo len tak nemôže niekomu prejsť. Možno by stálo za pokus zistiť o tom viac. A možno hodiť reč s rodičmi, oni by ťa tiež určite podržali, pomohli ti. O deti sa staráš príkladne, nie je dôvod báť sa, že o ne prídeš aj keď sa ti on vyhráža. Toto predsa nie je život.....dúfam, že to dopadne dobre, lebo toto je hrozné čítať, nie to ešte prežívať.

pat_mat_minnie
autor
12. jan 2015

@gloria9 Dakujem za radu.Skusim to.Hoci sa bojim.On nikdy nechce pocut ziadnu kritiku na vlastnu osobu, bude to velmi tazke.Navyse, ked mu navrhnem, aby siel ku spychologovi, on si mysli, ze je uplne v poriadku, ze on sa velmi stara a co ja od neho este chcem.No skusim to, za skusku nic nedam.
Dcerku sme splodili, ked ja som bola psychicky na samom dne.Mala som depresie, nic ma netesilo, nic ma nebavilo, pomyslala som na samovrazdu, pri pohlade do zrkadla som sa nepoznala.Potom som dostala "spasonosny" napad, ze ak budem mat dcerku, ze budem mat nejaky ten dovod (okrem jedinej radosti zo synov) na dalsiu radost a ze ma to trosku postavi na nohy.Pomohlo mi to, psychicky som sa pozbierala.Keby ste mi vtedy povedali, ze som nenormalna a hrabnuta, tak mate pravdu, hrablo mi z neho.Teraz som len nenormalna, ze este stale som snim - uz sa tu niekto takto vyjadril a v podstate ma pravdu.No stale mam zo vsetkeho strach, som srab.

pemasinika
12. jan 2015

@gloria9 Toto, čo jej radíš, som skúšala aj ja. Všade, ale všade, od psychiatrov, cez psychológov až po manželskú poradňu som dostala jednú odpoveď: "Preč od neho!". Nechápala som, ako to odo mňa môžu žiadať, veď máme spolu štyri deti, ja som na materskej, nemám žiaden príjem a tiež rodinné a prídavky na deti ako u zakladateľky témy, išli na manželov účet. Skúšala som niekoľkých psychológov, aj v susednom meste, telefonovala na rôzne centrá zaoberajúce sa týmito vecami a všade len jedno mi bolo povedané: "On sa nikdy nezmení. Toto nie je jeho choroba, toto je jeho povahová črta, ktorá sa bude rokmi len zhoršovať." Tu nezaberie žiadna psychoterapia, ani lileky. Jeho ego je vysoké, on si myslí, že za všetko zlé v jeho živote môže niekto iný, najskôr matka, teraz ja. Takýto ľudia berú dobrotu iného človeka ako jeho neschopnosť a dokážu to poriadne využiť. Napr. som chcela pekným slovom dohovoriť sedením v manželskej poradni a on sa mi vysmieval, že neviem ani podať žiadosť o rozvod, že som neschopná. Tak som mu ukázala, že som schopná. Tri dni pred rozvodom mi povedal, aby som žiadosť stiahla, že aj inokedy sa môžme rozviesť 🙂 . Vraj ma nikto nebude chcieť. Teraz, keď mám priateľa, živí svoje okolie tým, že dôvod rozvodu bolo to, že som si našla priateľa. 🙂 Takýto ľudia sú neskutoční manipulátori. Knihu by som o tom mohla napísať. Na nich platí len jediné - bič. Žiadne ústupky!

pat_mat_minnie
autor
12. jan 2015

@nikina17 Ahoj, som s nim, lebo sa bojim.Bojim sa, coho vsetkeho je schopny.Pred niekolkymi rokmi som si nasla frajera, on na to prisiel a doma bolo hrozne peklo.psychicky som to velmi tazko niesla, bolo to u mna na infarkt, tak som mu slubila, ze budem sekat dobrotu, len kvoli mojmu ako-takemu spychickemu zdraviu.Ja rozvod a vsetky tie potahovacky jednoducho psychicky neunesiem.Zosypem sa.Ci uz budem s nim, ci bez neho, psychicky to neunesiem.Mozno aj mne treba psychologa, kazdy mi da za pravdu, ze takyto zivot je "na hlavu". K rodicom ist nemozem, moj otec sa vyjadril, ze s 3 detmi v ziadnom pripade.Je chory.

nikina17
12. jan 2015

@pat_mat_minnie to ma veľmi mrzí, máš to veľmi ťažké. Aj tak ťa obdivujem, lebo toto je fakt čistá psychiatria. Keby ti mal aspoň kto pomôcť....určite by si sa mala snažiť v prvom rade dať ty trošku psychicky do poriadku. Možno nejaké sedenia alebo len tak nejakej dobrej duši, ktorej dôveruješ sa trochu vypovedať, vyžalovať. A čo on na to všetko hovorí? Prípadne jeho rodičia, rodina. Mrzí ma to, že ty aj deti trpíte kvôli takému. ...

simika_hajulka
12. jan 2015

@pat_mat_minnie mas to velmi tazke, ale kazdy sme si strojcom svojho stastia..nemala si dovolit to nechat dojst az takto daleko.( velmi ti drzim palce nech sa z toho dostanes, bdue to tazke ale musis to zvladnut koli svojim detickam🙂...a neboj sa, musis sa mu vzopriet, inak to nejde..

pemasinika
12. jan 2015

@pat_mat_minnie Nie si srab! Len sa bojíš neznámeho. Bojíš sa, lebo nevieš čo ťa čaká. Teraz žiješ svoj svet, vieš, že bude zle, potom zase trochu dobre a tak dookola. Len najhoršie je na tom to, že tvoje deti vidia dva veľmi zlé vzory. Otca - agresora, matku - obeť. Raz si vezmú z vás príklad, aj keď nechcene. Mne toto otvorilo oči! Aj keď som si nahovárala, že som silná, že ja toto všetko, čo robí vydržím, až kým nás smť nerozdelí. Ale deti mi povedali, že keď to nebudem riešiť, odíjdu z domu. Tvoje deti sú ešte malé. Možno sa s tým, čo sa u vás doma deje vyrovanjú po svojom a bude sa im to zdať "normálne" a takýto vzor si prevezmú do svojej rodiny. Alebo ti povedia to isté čo mne, keď vyrastú, alebo budeš s nimi chodiť po psychiatrii. Snáď toto bol pre mňa jeden z najväčších impulzov, keď mi jedna úžasná psychologička z centra pre týrané ženy povedala, že mala klientku s piatimi deťmi. Veriacu. Nechcela sa rozvádzať za žiadnu cenu. Vydržala. Ale spláca za to veľkú daň. Všetky jej už teraz dospelé deti sú vďaka otcovi - tyranovi , psychiatrickí pacienti a ona, sama po mozgovej príhode sa o ne stará. Vtedy som si povedala:"Priviedla som na svet štyri zdravé, životaschopné deti. Nedovolím nikdy niečo také!" Mám dve zdravé ruky a dve zdravé nohy. Ja sa o tieto deti dokážem postarať! Pre mňa znamenalo odchod od manžela ako vyslobodenie sa zo zviazaného vreca. Dokázala som slobodne dýchať! Teším sa z každého dňa, teším sa, že som slobodný človek. Mala som veľký dar, že aj keď bolo zle, veľmi zle u nás doma, ja som každú noc zaspávala s jedným snom - bývam v krásnom domčeku, kde ku mne chodí návšteva, kedy sa jej zachce. Moje deti sú v tomto dome šťastné. Je nám spolu dobre. Ráno som sa stále zobúdila ako iný človek. V tomto sne som si ani nepomyslela, že by ma mohol niekto so štyrmi deťmi chcieť a že by tam s nami býval aj niekto iný. A predsa, môj život je teraz oveľa krajší ako sen, ktorý som kedysi snívala. Nebudem ti klamať, na odchod a rozvod treba veľa síl. Títo tyrani majú peniaze, vedia zmanipulovať okolie... Musíš nabrať veľkú silu, veď máš tri deti. Myslí na ne. Tvoj manžel ťa pozná lepšie ako ty sama seba. On presne vie, že ty to nikdy nespravíš a preto jeho sila nad tebou rastie. Skús ho prekvapiť.

morning
12. jan 2015

@pat_mat_minnie Mas uz predstavu aka bude postupnost krokov, ktore musis urobit, ak chces odist? Zalozila si si uz ucet pre posielanie rodicovskeho prispevku? Internetove banky Zuno, mbank a Fio su bez poplatku.

morning
12. jan 2015

@pat_mat_minnie Hovorila si uz s nejakym psychologom o tyranii vo vasej rodine? Co ti poradil on?

huanita
13. jan 2015

@pat_mat_minnie ... ja mám dve deti,,našiel sa,,, tiež som si kládla túto otázku,,,sú aj muži rozvedení so závazkami,,takým deti nevadia,,,,a navyše,,,tomu mojmu zverili do opateri jeho dve deti,,ale to sme boli spolu už 3 roky,,takže teraz s nami žijú 4 deti a máme veselo,,,je radosť pozerať, že existuje niekto, kto je pravý opak mojho ex :D

tomi16
13. jan 2015

@pat_mat_minnie berie ma zurivost ked to citam... , ale toto nie ze nie je normalne to je proste sialene,. Mas doma psychopata despotickeho egoistu, hovado, inak sa to neda ani povedat. On nie je partner on je DEBIL. Prepac. viem ze to nie je lahke, ODSTAHUJ SA, aj tak z neho nic nemas, len ta psychicky depce, zbal deti a utec k rodicom, aj tak ti oni pomahaju. Chod k nim. Sa divim ze ti touz oni davno nenavrhli. Nenechaj sa takto tiranizovat. Co z nich potom vyrastie preboha.

slavka1307
13. jan 2015

@pat_mat_minnie
Nečítala som všetko. Ale - ja sa tiež bojím odísť od muža. Robí zlé veci a ja som s ním stále, lebo - MÁM STRACH. Rozumiem Vám. Mne pomáha vyrozprávať sa u psychologa - konkrétne v manželskej poradni. Možno by to tiež pomohlo vám. Môj muž to odmietol, ale chodím tam aspoň ja. Veľa síl sa postaviť na nohy prajem !

rose32
13. jan 2015

@simca06022011 presne tak aj ja to mam ze sa nemoze priblizit.mam tam zaznamenane.ze som nepocujuca nemusim ani hovorit do telefonu.len ich vytocim a dojdu automaticky.a mal tak.ze 2xked sa to stane ho caka basa.lebo som invalidka.chodim aj po psychiatroch.doteraz uplne mi pomenil hlavu☹uz to nebudem mat take ako pred tym.terajsi snubenec podporuje pomaha mi ako je to dobre.ale to zle ostava v hlavicke .7rokov som zila s tym lebo moj oco nechcel aby bola rozvedena bo mala este mesacnu dcerku s nim a byvali sme u mojich rodicov.......ostalo ticho s tym o rozvode hovorit nasim.mlcala to kym presli4roky pot.oco zacinal nechapat stale som chodila mame vyplakavat mama ta chcela aby bola rozvedena.pot.sa riesilo a hlavne ako presli 2roky tak posledny rok bol strasny vyhrazky pocuvat aj na sude tiez.mna musela advokatka vyprovadzat az von moja mama ju poprosila.je vela popisovat vela som zazila zleho a nechavala sa takto zit.....

papricka33
13. jan 2015

Prve co mi napadlo, preco ti tak nedoveruje? Vsetko, co robi a co ti vykrikuje vyzera, ako dosledok toho, ze ti neveri 😒 A to bud bezdvovodne (je patologicky ziarlivy) alebo ma dovod. Ak ta kontroluje, ci nadava na tvojho otca, to nie je samozrejme dobre. Ale preco sa tvoji rodicia u vas tak angazuju ako pises. To sa mi tiez nezda normalne. Ja byt chlap, tak sa ma to dotkne 😒 Preto asi aj utoci na tvojho otca. Berie ho ako soka, ktory sa o teba stara a mal by sa on.
Ja mam totiz tiez takych "super svokrovcov" ze urobia vsetko, co si ich syn pride vyplakat. Na zaciatku vztahu, muzovi svokra kupovala aj kosele 😒 len tak, nie k sviatku. Ako jeho zena som sa citila dost blbo 😒 Ale u nas to bolo tak, ze nadavala ona na mna 🙂 Klasicky pripad najhorsej nevesty 😉
V tvojom pripade pomoze len jedno. Kedze mas podporu svojej rodiny, vzopri sa. Ak ho mas rada, musis mu datnajavo, ze ta nemoze vydierat, vyhrazat sa... ak chcete spolu fungovat. Chodit ale "fnukat" k rodicom a spolocne nanho kydat, to mu v podstate prilievas olej do ohna a casom uvidis, ze tak ublizujes aj sebe. Vase problemy si mate riesit hlavne medzi sebou. Mozno ti teraz ta pozicia vyhovuje (on je ten zly, rodicia to tiez tvrdia, baby na MK, aj ked ho nepoznaju, to tiez hovoria... 😒 ), ale casom, ak to nebudes razne riesit, rodicia zostarnu, pominu sa a vy sa uz budete len zrat. Mimochodom, to ze ste nesli na sviatky k jeho rodicom, aby ste im nerobili starosti, bol naozaj dovod? Alebo to len lepsie vyzera... Ja viem, co je to sviatkovat so svokrovcami, aj ked mi narobili v zivote zle, ale viem aku radost som tym urobila muzovi, ktoreho som si vzala 😉

papricka33
13. jan 2015

Jaj, teraz som docitala tvoje dalsie reakcie. Tak beriem spat. Ty uz si vlastne na odchode... 😒

sunshineka
13. jan 2015

@pat_mat_minnie vyhovorky a same vyhovorky,ale ok.ty si poser zivot sebe aj detom a ked si dcera najde takeho isteho chuja,som zvedava ako sa na to budes pozerat.tebe sa neda pomoct

majik66
13. jan 2015

Mas moj obdiv, ze si to s nim tak dlho vydrzala. Vidim, ze ty nezijes, ale prezivas. Ma ta za otroka. Co je to za otec ked nechce okupat pripadne sa hrat so svojimi detmi? SKus psychologa a urcite to ries. DRZIM PRSTY

pat_mat_minnie
autor
13. jan 2015

@sunshineka Vies co?Chod do ri...!Na Tvoje sproste reci tu nikto nie je zvedavy!Hras sa na velku frajerku, zaujimalo by ma, kolko mas rokov, ked toho vies tolko o zivote!Zjavne takeho "chuja"(ako si Ty napisala), Ty doma nemas, co Ti gratulujem, takze sa nevies vzit do mojej situacie.Ja chcem aj aby boli deti stastne a spokojne, ale aj aby mali co do huby, moja pekna!Pretoze z dobreho pocitu sa nenajedia!Dobre viem, ake to je, ked nemas co dat decku jest a ono Ti place od hladu.Boli sme aj v takej situacii a do takej sa uz nechcem dostat.Bez roboty ziadne peniaze, teda ani ziadne jedlo.Sama 3 decka neutiahnem.Ale Tebe skoda vysvetlovat, lebo sa tu hras na gerojku a o mojom zivote vies velke hovno.Vies, co?Radsej nabuduce inym mamickam nerad a ked chces radit, tak ja Tebe poradim, vol si trosku jemnejsiu taktiku.Mna si len zbytocne nasrala.Napriek tomu Ti v zivote prajem len to najlepsie.

pat_mat_minnie
autor
13. jan 2015

@tomi16 nemozem ist k rodicom, vyjadrili sa, ze s 3 detmi ma k sebe nezoberu, maju tazke prace, obaja robia nocne, najma mama sa musi v praci velmi sustredit.Navyse otec ma zdravotne potiaze, takze ist k rodicom neprichadza do uvahy.

pat_mat_minnie
autor
13. jan 2015

@morning To, co mi tu radite kazda.Odist.No nemam kam, nemam pracu, nemam peniaze, sama nezvladnem postarat sa o 3 deti.