icon

Môj manžel nie je normálny

pat_mat_minnie
10. jan 2015

Ahojte.Potrebujem vediet vas nazor.
Som vydata uz takmer 10 rokov, s manzelom mame 3 deti - 2 chlapcov a dievcatko.Od zaciatku sme nemali uplne idealny vztah, ale ja som vzdy naivne verila, ze sa to zlepsi, ze sa vsetko zmeni.Manzel sa stale snazi mat nado mnou moc, kontrolu.Casto ma pustal von, s kymkolvek, ale vzdy za mnou poslal svojich kamaratov-spehov, ktori zistovali, co a s kym robim.Manzel im za to potom opravil PC a pod.Alebo ma dal sledovat kamaratmi policajtmi.V mobile ma program, ktory umoznuje posielat vsetky moje odoslane spravy aj na jeho mobil.Cize si vsetko precita.Vzdy sa mi nabura do mailovej schranky alebo na Facebook a vsetky spravy si cita.Ked chcem ist k rodicom, ma pripomienky a hned zacne vyskakovat, ze moji rodicia i brat nemaju ratat so ziadnymi darcekmi od nas.Moji rodicia nam vselijako pomahaju-kupuju detom oblecenie, obuv, kupia nam potraviny, ked idu k nam alebo beru deti na dovolenku alebo vylety, kupili nam vela veci do domacnosti.On ma stale pocit, ze nam nijako nepomahaju.Ja sa cez den zastavim az vecer, stale beham okolo domacnosti, aby bolo upratane, navarene, cisto, postarane o deti.On vzdy povie, ze sa nestaram, ze som sebecka a nic nerobim.On vala sunky pred telkou alebo pred PC, detom sa vobec nevenuje a ked aj nieco urobi, tak len ked ho 10 x poprosim.Dcerka ked sa pokaka, tak krici na mna, aby som ju prebalila.On ju nikdy neprebali.Dcerku kupem len ja, on ju kupal za cely jej zivot len raz.Ked sa hadame, tak hnusne nadava na mojho otca alebo na mna a po pol hodine alebo na druhy den sa sprava, akoby sa vobec nic nestalo, bavi sa so mnou uplne normalne.Ked som teraz na sviatky nechcela ist k jeho rodicom, zacal hnusne urazat mojho otca a to som len povedala, ze na sviatky chcem byt doma a slavit Stedry den doma ako spravna rodina a nie robit starosti jeho rodicom.Ked sme boli minule leto na dovolenke na chalupe mojich rodicov, on celu dovolenku presedel vnutri v dome pri PC, ja som chodila s detmi von a ked som behala okolo domacnosti, tak o deti sa starali susedia.Hanbila som sa, ze ja sa nevladzem o ne postarat a staraju sa susedia.Manzel mi tiez vykrikuje, ze rodicovsky prispevok mi vobec nepatri, ze vsetky peniaze patria nasej dcere a ze ja nemam narok na jedine euro z toho.Peniaze idu na spolocny ucet.Tiez mi vykrikuje, ze ked budem vymyslat, ze ma vyhodi na ulicu, ze proti mne vsetkych postve, ze ostanem uplne sama a pripravi ma o deti.Deti ho nenavidia, lebo stale po nich ziape.Moji rodicia si myslia, ze on nie je normalny.Aky mate nanho nazor vy? On si mysli, ze nenormalna som ja.

pat_mat_minnie
autor
16. jan 2015

@slavik79 mas pravdu.A este sa mi pacia tie reci, ze "radsej budem s detmi o chlebe a vode, ale psychicky budeme na tom lepsie, ako byt s tyranom".No tak to by bola teda "psychicka pohoda", keby som bola s detmi o chlebe a vode, to je teda "fakt".Deti rastu, potrebuju rozmanitu stravu, ja kojim dcerku, takze ja tiez a ked ma byt clovek plny sily a energie, aby sa dokazal o deti postarat, tak nemoze byt len o chlebe a vode.Niektore si tu neuvedomili, co za somariny tu napisali, takze na niektore komenty ani nereagujem, lebo mi ostava rozum stat.

oklap123
17. jan 2015

je to blazon prec odneho

slniecko2
17. jan 2015

@pat_mat_minnie tvoj manzel nie je chory. Je za seba zodpovedny, vie presne co robi a to co robi sa nazyva tyranie. Lenze on netyra iba teba ale aj vase deti. Je jedno, ze je ich otcom, nikto nema pravo tyrat deti-ani rodic. nevyhovaraj sa na vsetky tie veci, pre ktore nemozes odist-ak by po tebe vystartoval s nozom, tak by si nemala kam ist? tak by si ostala? teda mnohe to robia, ze aj kedy ich muz fyzicky napada a napokon zabije (alebo aj deti), tak neodidu. len cakaju a cakaju a cakaju. Nepytaj sa na to, ako mozes pomoct manzelovi- najskor pomoz sebe a detom a potom ries jeho. ved ak odides, tak sa mozno spamata a pojde so sebou nieco robit ku odbornikovi (ktory mu povie ze je riadny k.k.t a hajzel v jednom). Su aj rozne poradne linky ako pomoc tyranym zenam atd.

slniecko2
17. jan 2015

@pat_mat_minnie tvoj problem je, ze ty nechces poradit. ty sa chces len postazovat, ale realne nic pre seba a svoje deti neurobis. ano, bolo by idealne, ak by si tvoj muz dal poradit od psychologa, ale akurat z teba urobi pred nim kravu a budes sa citit este horsei. poznam taku, co ju manzel tyran dostal do psychiatrickeho ustavu, postval na nu vlastne deti, ktore sa s n ou odmietaju rozpravat, vidi ich len tak, ak ich stretne v autobuse-nie je to zaidna chudera, uzasna zena, ale teraz nema nic, ale hej, nie je iba o chlebe a vode... no, uz nic nevravim, je to v tvom pripade uplne jedno

juli268
17. jan 2015

Mnohe tu radia aby odisla mna by v prvom rade zaujimalo ako kam ma ist tri deti su tri ja by som mala problem odist s jednym dietatom ako mna sa to netyka vtedy sme vsetci mudri ...krizove centra su plne clovek tam moze ostat Len urcitu chvilu praca v nedohladne kedze deti su male a aj keby boli starsie nechat ich same doma je tiez nerozumne jedina sanca je pomoc od rodiny a take stastie tiez nemaju vsetci tak ako tie co tu popisali prec od neho nech najprv navrhnu nejake riesenie

luciao2
17. jan 2015

obdivujem, ako to dokazes vydrzat, pravdepodobne ma nejaku milenku, neviem, moj nazor, ked ta dava takto sledovat atd. , prec od neho, bude to tazke, ale ..

luciao2
17. jan 2015

alebo odid s detmi na par dni na dovolenku alebo niekam na vylet, povedz mu, ze idete niekam a ze ked sa nespamata tak odides navzdy

marina24
17. jan 2015

@pat_mat_minnie minimálne mysli na svoje deti,a najmä na synov,vyrastú z nich rovnakí...mám osobnú skusenost a veľmi neblahu :( poznám pár prípadov,čo mali doma podobné ako ty ..ona je už mrtva a on si žije krásnym životom,ale ich deti sú poznačené na celý život,beru antidepresíva a su na tom hrozne ..:( tieto veci su tak príšerne,že sa tomu len tazko dá uveriť,ale on ju aj fyzicky týral,tkaže to bolo ešte horšie...no v prvom rade mysli na deti,to jedine ti mžem odporučiť.

marina24
17. jan 2015

@pat_mat_minnie inak,ešte jedna vec, mi napadla,netrpíš?netrápiš sa ?nesmutiš?nechýba ti pokojný život a aspon aký taký prejav lásky?láska ?nechýba ti objatie ?ja by som osobne nedokázala žiť s takým človekom,čo neprejaví ani kúsok lásky,nehy ku mne a len by ma týral,..to by som fakt,že nedokázala,ja potrebujem k žvotu lásku,veľa lásky,a keby ma on prestal milovať aj ja jeho najmä/(!)a keby som ho nenávidela,ako vravíš ty,tak by som ho nemohla zniesť vo svojej blízkosti ani len,a nie,že by som s ním mala tri deti a ešte bola pri nom a starala sa o neho.ked niekoho nemilujeme,ba dokonca ,nenávidíme,tak potom sa knemu aj tak správame.ja by som to nedokázala čo ty ..ja potrebujem lásku.

mala_hobitka
17. jan 2015

@pat_mat_minnie Nuz tvoja otazka bola ze on je ten nenormalny....to sme sa tu vlastne zhodli vsetky. Aj ty. Takze myslim ze vsetko zodpovedane. Vies ze je manipulator a tyran. Vies. Co dalej budes robit? Asi nic. Tak ti tu teda vsetky drzime palce.
Snad raz pochopis ze kto si chce pomoct, najde riesenie, kto nie najde vyhovorku. Lebo nie si prva ani posledna v takej situacii s detmi a nebola by si ani prva ani posledna ktora by zacala s pomocou rodiny a priatelov od nuly. Si len dalsia ktora na vsetko odpovie "nejde to". Dobre, tak to nejde. Tak zostan a trp dalej.

mala_hobitka
17. jan 2015

@pat_mat_minnie Co ale mozes urobit na zaciatkok? Napriklad si vytvor vlastny ucet. A nechaj si tam posielam trebas matersku a ostatne prispevky.

pat_mat_minnie
autor
17. jan 2015

@slniecko2 Citaj celu diskusiu!Uz som zacala svoju situaciu riesit.Ale nebudem tu zatial pisat, ze ako, pretoze zatial neviem, ze ako to dopadne.

slniecko2
17. jan 2015

@pat_mat_minnie ok, citala som len uvod. drzim ti palce. nedaj sa.

dana_l
18. jan 2015

ak sa zamyslis nad tymito vyrokmi, mozno najdes buducnost pre teba a tvoje deti

natalym
24. jan 2015

@pat_mat_minnie Máš niečo nové?

pat_mat_minnie
autor
24. jan 2015

@natalym Manzel sa zahadne sprava ku mne laskavo a snazi sa kontrolovat hnev, ked deti vystrajaju.Zda sa, ze zacal nad sebou rozmyslat.Lenze nekricim zatial "hop", pretoze taketo fazy maval casto, trvali par tyzdnov a vratil sa do starych kolaji.Tak uvidime.Pisala som tu, ze svoju situaciu som zacala riesit, nepodarilo sa mi to,co som chcela, takze teraz vyckavam, ci sa manzel ozaj spamatal alebo je to len chvilkove a potom budem vymyslat novy plan.Dam potom vediet.

natalym
24. jan 2015

@pat_mat_minnie Tak gratulujem. Skús mu vyjadriť ocenenie, aby sa mu to páčilo. Je to ťažké.

vladamima
24. jan 2015

No nieste normalna v tom,ze ste este s nim!Iba tolko!

natalym
24. jan 2015

@vladamima Môže sa nasťahovať k tebe?

vladamima
24. jan 2015

Preco?Da sa aj rozviest!!!

natalym
24. jan 2015

A potom čo? A počas rozvodu, čo? Môže u Teba bývať?

vladamima
24. jan 2015

O com?

vladamima
24. jan 2015

Tak na co to sem pisala?Nech potichu trpi!

vladamima
25. jan 2015

Hlboko sa ospravedlnujem pani ''pat-mam-minnie.Ale to ze nieje normalna bolo iba pokracovanie k jej prispevku.Prosim prepacte.Ale skuste ist na policiu a dat mu zakaz priblizovania,lebo sa ho deti boja a vas psych. .tyra.Skuste sa tam ist opytat.

cacianka
26. jan 2015

tyrana v domácnosti môžu orgány v trestnom konaní obmedziť, alebo aj vylúčiť s domácnosti-bytu, aj ked ide o spoluvlastníka, majú BSM....

gabixx
27. jan 2015

Jedná sa o psychické týranie , manžel by mal ísť k psychiatrovi , čo samozrejmne sám nepôjde. Moja kamarátka mala niečo podobné , raz sa dostal manžel do nemocnice , kvôli nejakej chorobe a ona medzitým vybavila za jeho chrbtom , aby ho vyšetril aj psychiater , ináč sa to nedalo , alebo napíš nejakému psychiatrovi do poradne aj cez internet - čo ti poradí...

marina24
27. jan 2015

zakladatelka si myslí:D že on sa zmenil(rofl)

vvrka
2. feb 2015

@pat_mat_minnie preco si este s detmi neutiekla k rodicom? na co cakas, kedy ta zacne bit? on sa nezmeni.

pat_mat_minnie
autor
3. feb 2015

@vvrka Uz som to tu pisala.K rodicom ist nemozem.Pozrite moje komenty vyssie. A ci sa moj manzel zmenil, ci nie...Neviem.Nezijete s nim.Zda sa vsak, ze sa trochu uvedomil.Zacal mi viac pomahat, necha ma oddychovat, ked som unavena, k detom je miernejsi.Len o seba stale nedba.Uz som aj pisala, ze svoju situaciu som zacala riesiet, nepodarilo sa mi to, co som chcela, riesim dalej.No nebudem to tu vypisovat, co uz som urobila a co robim, lebo vacsina z vas ma mudre reci a pritom nikdy nekracala v mojich topankach.Takze ked svoju situaciu vyriesim, urcite vam dam vediet.Zatial sa, prosim, do mna neobuvajte.

pat_mat_minnie
autor
3. feb 2015

Tym som myslela vsetky.