icon

Môj manžel poslal moju mamu do DSS

26. dec 2023

Ja ani neviem ako to mám napísať. Lomcuje mnou hnev a aj strašná bolesť za to čo urobil môj manžel , s ktorým som 30 rokov a mám s ním už dospelé deti . Moja mama má cez 80 rokov , ťažšie sa pohybuje , už zabúda , ale stále je mobilná a nemá ani na noc plienku . V DSS je štvrtý rok a sme aj štyria súrodenci a dohodli sme sa že si ju budeme na prestriedanie brať vždy na Vianoce a bude u nás až do Silvestra, pokiaľ to len pôjde. Tento rok som ju mala mať ja , aj na Štedrý deň bola u mňa , neboli s ňou žiadne problémy , sama sa najedla , pozerala rozprávky , smiala sa , videla som že je spokojná . Občas pospomínala na svoje detstvo , koľko bolo veľa snehu , aký mali ťažký život , že chodila do škoy bosá . Vždy ráno som ju vykúpala , dala čisté veci , zobrala som si dovolenku aby som s ňou mohla byť cez pracovné dni . 2 januára 2024 som ju mala zaviesť do DSS. Včera som jej pustila televízor , zobrala psa a išla som sa prejsť, konečne prestalo pršať tak že vybehnem trocha . Prídem domov , a mamy nikde . Môj muž ju zbalil a odviezol do DSS. Keď som sa zhrozene pýtala prečo to urobil , tak vraj chce mať kľud , chce po dome chodiť v trenkách a vraj smrdí !!!! , trepe sprostosti. Včera večer mali prísť ku mne pozrieť mamu sestra s bratom , chvíľu s ňou posedieť a keď som im telefonovala čo sa stalo , jasné že neprišli , sestra mi povedala že som čistá p....ked žijem s takým psychopatom a vraj si pre ňu dnes pôjde ona a teda bude s ňou ona u nej doma. Cítim sa hrozne, nespím a neskutočne ma hryzie svedomie voči mojej mame, ktorá mi vždy bola nápomocná či už s deťmi alebo keď som niečo potrebovala . A ten môj drúk sa takto zachová , ani neviem či má zmysle ostať žiť s takýmto človekom . Vydiskutovať sa to s ním nedá , on sa nemá o čom so mou baviť, na Vianoce sa má človek cítiť doma dobre podľa neho a on sa dobre necítil . Nemôžem sa v podstate ani na neho pozrieť , na grcanie mi je z neho , jeho rodičia už nežijú , tak je mu to jedno . Ani neviem čo chcem , len si trocha uľaviť.

loliki
26. dec 2023

Pobal mu veci a povedz, že smrdí a prdí a zavadzia v dome. Tiež chceš mať svoj pokoj. (Ja viem, keby sa dalo. Ale možno jedného dňa...)

0silvia0
26. dec 2023

@simona20201309 od prvej vety je to jasne.

jaskolka
26. dec 2023

Tiež si to akosi neviem predstaviť... Isteže (keď to je fakt reálne) tak je to totálna drzosť od toho chlapa.
Ale prakticky sa mi to vidí fakt divne, ty odídeš "trochu vybehnúť" a on za ten čas ju komplet zbali, posadí do auta, odvezie,vyloží, dokonca aj vráti sa, to je ten DSS za rohom? A ona šla len tak v pohode, lebo jej povedal ideme nazad? Podľa toho, co píšeš, nevyzerá, ze by bola nejaká úplne dementna, alebo co, ze nevie, kam ide a prečo.
A keď muž vedel, ze teda príde k vám, to najorv súhlasíl a potom mu takto preplo, ci ako? Ja by som na tvojom mieste šla po mamu nazad.
No a keď teda už volala ti sestra, ze už je u nej, to ty si jej nevysvetlila, ako to bolo
Ze muž to urobil bez tvojho vedomia a ze už ti riešiš?

loliki
26. dec 2023

@0silvia0 Čo vám je z prvej vety jasné?

mable123
26. dec 2023

Tvoj muz je cisty kkt... raz za 4 roky aby ju po par hodinach cez sviatky zobral do DSS.. ja byt Tebou si zaplatim dovolenku last minute kdesi na truc. Lebo on ked bude mat 80 bude voniat ako kamilka.

saxana000
26. dec 2023

A vy ste mali.doma vydiskutovane ze.pride mama na vianoce k vam a bude viac dni?alebo si.ju priviezla lebo si proste chcela?vies aj ta domacnost je spolocna aj on ma pravo na svoje sukromie.mama.bola u vas cely stedry den tebe.sa moze.zdat.v pohode jemu senilna a otravna.nasralo by ma.ze.ju odviezol poza.moj chrbat.u vas totalne zlyhala.komunikacia

jana_eyre_2
26. dec 2023

@simona20201309 veď píše že je tam 4ri roky a sú 4ria súrodenci, čiže tento rok ju mala prvý krát ona. Predtým bývala s manželom, čo je na tom nezrozumiteľné a dokazuje vymyslenie?

sense
26. dec 2023

@jana_eyre_2 tak mne príde tiež divne ze za čas co je zo psom. Dokáže chlap zbaliť 80r ženu odviesť ju a prísť ešte aj domov a tváriť sa ako ze sa nič nestalo

sense
26. dec 2023

Autorka nič to nemení na tom ze ak je to pravda tvoj muž je kreten. A ja by som asi urobila to sk je to pravda zobrala mamu stravila s nou týždeň niekde v kúpeľoch. A muž nech ma kľud a chodí si v trenkach keď jeden týždeň nevie vydržať napr v bermudach po kolena

zuzubb007
26. dec 2023

@simona20201309 a comy neveris? Byvaju v dome a zo psom sa nechodi na 5 minut von, aj ja ked idem tak minimalne hodina von, vezme tasku za 15minut je aj zo svokrou prec, nic to nemeni na tom, ze su prepnuta rodina, a ti surodenci sa necudujem, ze vynadali, navyse autorka mala taku hadku vyvolat, ze debilko mal ist spat do DSS, nadherne vianoce naozaj

jana_eyre_2
26. dec 2023

@sense tak ale my nevieme ako je DSS vzdialená od ich domu, môže to byť 20minut cesty, pes sa venci aj dve hodiny, nemusí to byť len vybehnutie pred dom, ale riadna prechadzka.. za ten čas nie je také náročné zbaliť človeka a odviesť..

trinityf
26. dec 2023

Tiez mi to nepride realne. Sorry, ale takeho chlapa by som pobalila v momente , bez diskusie. To by bol strop.

0silvia0
26. dec 2023

@loliki celkovo koncept, styl pisania, dojem z napisaneho. Ale ved ked vas to bavi, rozhorcujte sa nad kretenom. Z nejakeho dovodu to autorka diskusie pustila do eteru.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
simona20201309
26. dec 2023

@jana_eyre_2 aj ten najväčší chruňo by najprv robil doma zlu atmosféru, minimálne by žene povedal, že to so svokrou už nevydrzi. Z ničoho nič ju zbaliť počas toho kým zena venči psa je kravina. Sama pise že, vybehla". Nemohol vedieť, či bude von 15min, alebo hodinu. Tiež si neviem predstaviť chlapa, ktorý dokáže zbaliť starú ženu a ani tu starú ženu ktorá by poslusne odišla bez rozlúčky s dcérou.
Skrátka mi to príde vymyslene. Je to tu na koniku nejaká novinka?

simona20201309
26. dec 2023

A neviem, naozaj som ešte osobne žiadnu staršiu osobu neopatrovala, ale kúpe sa každý deň? Ráno? Pise že je mobilná a každé ráno ju vykupala?

kamatopo
26. dec 2023

Ak je toto skutočná téma tak sa nečudujem sestre,že má o tebe takúto mienku. Musela si vedieť s čím žiješ a aký ma názor tvoj muž na mamu. Si medzi dvoma mlynskými kameňmi...toto sú také chlapské hovada ,že až. Toto len nechať v tých trenkoch nech sa ubeha po tom dome. Za chvíľu zavezie aj teba nech ma ten svoj kľud🙈.

kristinapetronela
26. dec 2023

Nič sa nedeje .mama aj tak zabúda ... Súrodenci nech si ju dnes zoberú a ty sa rozved s tým chudakom !

larisa
26. dec 2023

Možno je to vymyslené. Ale to ti je na čo takýto chlap. Zbal mu kufre . Lebo keď si nájde milenku tak potom aj teba raz odvedie do DSS

januska12323
26. dec 2023

Čo si to sestre rovno nevysvetlila?

jana_eyre_2
26. dec 2023

@simona20201309 môj muž normálne môjho otca vedel zbaliť a aj odviesť, chodieval totiž po neho keď oco býval u nás na sviatky, neviem čo je na tom nereálne.. a hovoriť pred tým predsa mohol to že autorka nepíše či je ufrflanec nič nedokazuje.. osobné mi je jedno že niekto neverí, ale to čo píšeš jednoducho nedokazuje že to vymyslené je, to je všetko.. tieto hry na vyšetrovanie mi prídu celkom vtipné..

zuzka565
26. dec 2023

Ja by som pobalila jeho veci a vyhodila ho s nimi . Že sa máš doma na Vianoce cítiť dobre a v jeho spoločnosti sa necítis. Prepáč ale je strašný hajzel a hlavne sebec.

jana_eyre_2
26. dec 2023

@simona20201309 a áno, staršieho človeka často treba kúpat každý deň a áno ráno to býva preto, lebo vstávajú často dosť skoro a po rannej toalete to je vhodné..

Môj otec síce nemal 80 ale od 45tky mal mozgovú porážku.. pre predstavu keď mal 60 tak bol na tom ako 80siat ročný človek s demenciou.. ráno vstával cca o 4tej, sedel na toalete a celý bol špinavý, preto bolo dobré ho hneď dať do vane a umyť aby celý deň sme mohli ako tak fungovať, pretože starí ľudia sú citit.. posledné roky života už bol aj na plienkach, zomrel ako 73r už len ležiaci a s veľkými psychickými a fyzickými problemami..
Keď si sa ešte nestarala o starého človeka asi preto si nevieš predstaviť aká je autorkina situácia..

h2
26. dec 2023

😳 Ja neviem, či je to vymyslené, alebo nie, ale veľmi dúfam, že áno! Lebo ináč je ten chlap taký k..., že až!
Moja mama k nám chodí na Vianoce už siedmy rok, od kedy zomrel môj otec. Mám sestru, ale nestriedame sa, lebo žije v zahraničí, takže mama je a aj bude vždy len u nás. Môj muž po ňu išiel v sobotu (bola snehová metelica, tak sa ponúkol sám, že pôjde on, aby som ja nemusela v takom počasí šoférovať). Je síce pravda, že moja mama išla už včera domov, ale preto, že sama chcela, ona je najradšej vo svojom vlastnom prostredí a je ešte úplne sebestačná a nepotrebuje opateru. Pre zmenu, aby sme sa nenudili 😃, sú u nás zase od včera mužove dcéry, aj s manželmi a jedna aj s ročným synčekom. A nikto nám nevadí, ani nevadil, ani nebude vadiť. Sme radi, že môžeme byť spolu.
Keď tvojmu chlapovi vadí tvoja mama, mal zobrať psa von on a byť tam s ním hoci aj pol dňa, prospelo by to všetkým, od psa až po teba a tvoju mamu.

mogaa
26. dec 2023

Zavolaj sestre či k nej môžeš prísť za mamou....nechala by som muža doma samého, nech sa cíti "dobre"....sestre zavolaj že ti to je ľúto a či môžeš byť s mamou u nej....ak nie, vypadla by som z domu preč na celé sviatky, na muža sa ani nepozrela a žiadny fuul servis, že aj ty sa chceš cítiť dobre a nie obskakovať ho....

sterea
26. dec 2023

Zbal sa a odíď na sviatky od muža, ani slovo mu nepovedz, tak ako on tebe nepovedal, nenechaj mu tam jedlo, koláče , nič , nech si užije trenkový kľud a pohodu, nech si uvedomí aké to je keď sa má o neho kto postarať, aké to je keď mu má kto byť v živote oporou, nech si vyskúša aké to je byť sám a čakať či niekto príde na sviatky. Sestre by som zavolala a vysvetlila čo sa stalo.

jana_eyre_2
26. dec 2023

@0silvia0 možno z dôvodu že sa chcela vyrozprávať ako zle sa cíti.. aj to sama píše v úvode..

buba183
26. dec 2023

Pobavila bi som navarené,upečené a išla ku sestre. Bez slova.

deti95060810
26. dec 2023

to si ako dlho bola preč.... že stihol rýchlo naložiť matku - svokru a zaviesť.
ja by som sa asi od neho odsťahovala ku sestre a tam bola aj s matkou. všetkým sa samozrejme osprav. za toho nešťastníka.
to už nejde zobrať matku naspäť k vám domov?

martinka13
26. dec 2023

Tak to je riadny debil. By som mu tie dni krásne "spríjemnila".... Tak sa zober a chod aj Ty za mamou. Sestra to určite pochopí

deti95060810
26. dec 2023

@h2 tiež mi to príde vymyslené... žeby na svete exist. taký blbec.