Môj manžel zarába menej ako priemer
Toto je len taky vykrik do tmy. Moj muz nie je vobec ambiciozny, ma obyc pracu vo fabrike, zaraba priemerne, na BA asi podpriemerne. Ja tiez nie som moc priebojna takze mu v podstate nemam co vycitat :D , ale zarabam viac ako on a citim tlak ze sa musim snazit aspon ja doniest viac penazi hlavne ked vsetko zdrazuje. Vacsina kamaratok ma muzov IT, manazment atd tak jasne ze sa clovek niekedy porovnava. Je tu niekto kto to ma podobne?
@anonym_autor rozumiem Ti, tiež to mám podobne a neviem čo s tým. Tie čo to tu píšete že má začať od seba aj ste si to skúsili? Lebo ja áno. Dlhé roky žijem s mužom čo zarába málo a ja som musela byť v pozícii čo prináša do rodiny viac aby sme mali nejaký standart. A popri Tom samozrejme deti a všetko okolo nich a domácnosti. Zarábam trikrát viac ako on ale je to neskutočne unavujuce keď viete že sa na toho druhého nemôžete financne spoľahnúť, že vás neuzivi. Mám zdravotné problémy a stále odkladám ich riešenie, lebo mi je jasné že bude treba žiť z rezervy. Čo by som dala za slová neboj sa, ja to teraz financne potiahnem. Z dlhodobého hľadiska je toto pre zenu problém ustáť. Muž má byť hlavným zdrojom príjmu.
@anonym_autor rozumiem Ti, tiež to mám podobne a neviem čo s tým. Tie čo to tu píšete že má začať od seba aj ste si to skúsili? Lebo ja áno. Dlhé roky žijem s mužom čo zarába málo a ja som musela byť v pozícii čo prináša do rodiny viac aby sme mali nejaký standart. A popri Tom samozrejme deti a všetko okolo nich a domácnosti. Zarábam trikrát viac ako on ale je to neskutočne unavujuce keď viete že sa na toho druhého nemôžete financne spoľahnúť, že vás neuzivi. Mám zdravotné problémy a stále odkladám ich riešenie, lebo mi je jasné že bude treba žiť z rezervy. Čo by som dala za slová neboj sa, ja to teraz financne potiahnem. Z dlhodobého hľadiska je toto pre zenu problém ustáť. Muž má byť hlavným zdrojom príjmu.
@anonym_79699b a potom keď ma byt muz ten čo finančne ťahá domácnosť ,komu on bude moc veriť že to finančne potiahne ,keď bude mať problém ,zdravotný alebo proste len bude chcieť robiť niečo iné za menej peňazí
@anonym_79699b uplne suhlasim s tebou, ako matka samozivitelka som dokazala zabezpečiť, ale na to nie je žena dlhodobo stavaná. Skončí to akurat tak chorobami. Je to pozicia hlavne muza, zabezpečiť pre rodinu co potrebuje
@anonym_79699b a potom keď ma byt muz ten čo finančne ťahá domácnosť ,komu on bude moc veriť že to finančne potiahne ,keď bude mať problém ,zdravotný alebo proste len bude chcieť robiť niečo iné za menej peňazí
@minenkaa muž sa má predovšetkým poliehať na seba a svoje sily, zabezpečiť rodinu aj pre tento prípad, napríklad poistkou .
@anonym_f8b881 ... Načo ti je takýto chlap? Mne by muž raz povedal, že nechce pracovať.
@doriiis tiež som si to myslela, ale nedokazem sa momentálne osamostatniť keďže všetko je take drahé, cize zatiaľ beriem ‘menšie zlo’, myslela som, že si našetrím na začiatok, ale je to ťažké..takze sa sústreďujem na seba, deti a robím si plany…tiež som radila kamoske v podobnej situacii, ale dostala som sa tam sama a nejde to tak rýchlo a jednoducho…
@doriiis tiež som si to myslela, ale nedokazem sa momentálne osamostatniť keďže všetko je take drahé, cize zatiaľ beriem ‘menšie zlo’, myslela som, že si našetrím na začiatok, ale je to ťažké..takze sa sústreďujem na seba, deti a robím si plany…tiež som radila kamoske v podobnej situacii, ale dostala som sa tam sama a nejde to tak rýchlo a jednoducho…
@anonym_f8b881 ... Lenže tým, že ho živis, satis, voda, plyn elektrina. To všetko máš + 1 zbytočný človek. Ušetrila by si hneď na jedle. Však panko určite nežije zo vzduchu a čo ti pomáha so zdražovaním, keď nedonesie ani euro?
Autorka ...Nájdi si sugar daddyho
@subartic takže ma držať hubu a krok
@minenkaa prečo držať hubu a krok ? Muž má byť v rodine vždy silnejší , ak je to naopak , je to do budúcna veľký problém . Má sa spoliehať na seba, na svoje sily a má riešiť finančné zabezpečenie rodiny, on prioritne. Nemá túto úlohu posúvať žene a jeho úlohou je zabezpečiť rodinu aj v prípade nepriazne a to napríklad tou životnou poistkou .
@minenkaa veď má tam byť aj tá žena a jej príjem samozrejme. Zivis dlhé roky muža? Zažila si to? Rada sa s Tebou poradím ako sa cítiš a ako sa Ti to darí.
@minenkaa prečo držať hubu a krok ? Muž má byť v rodine vždy silnejší , ak je to naopak , je to do budúcna veľký problém . Má sa spoliehať na seba, na svoje sily a má riešiť finančné zabezpečenie rodiny, on prioritne. Nemá túto úlohu posúvať žene a jeho úlohou je zabezpečiť rodinu aj v prípade nepriazne a to napríklad tou životnou poistkou .
@subartic takze ak bude mať ten chlap problém a bude ho potrebovať riesit s niekym tak potom čo ma robiť
@minenkaa veď má tam byť aj tá žena a jej príjem samozrejme. Zivis dlhé roky muža? Zažila si to? Rada sa s Tebou poradím ako sa cítiš a ako sa Ti to darí.
@1andrea111 neživim muza a ani on mna ,peniaze mame spoločne ,sme partneri v našom zväzku
Vydala som sa za muža ktorý sa javil ako schopný. Ale prišli deti a už na mojej materskej začal zlyhávať, neustále mi vykrikoval ako ma živí ako musí na nás robiť. Po materskej som nastúpila do práce, vypracovala som sa a zarábam podstatne viac ako on . Teraz ma zas ponižuje že som pani menežérka, aká som to ja matka že sa ani o deti poriadne nestarám atď. Som vyčerpaná , neustále mám herpesy a môj muž si žije vedľa mňa v pohodovej robote kde zarobí asi 1300 eur v čistom a viac ho ani nehne. Všetko odkladám , zubára , gynekológa . Deti podrastú a prvé čo urobím pošlem ho dočerta. Ten kto toto nezažil že žena ťahá finančne rodinu to nikdy nepochopí .
@subartic prečo ma vlastne byt ten chlap silnejší,veď chlapi majú rovnaké starosti ako aj zeny a aj zdravotne problemi
@subartic prečo ma vlastne byt ten chlap silnejší,veď chlapi majú rovnaké starosti ako aj zeny a aj zdravotne problemi
@minenkaa lebo je chlap . Lebo je to biologicky dané , tak ako je biologicky dané že žena rodí a potrebuje ochranu, spúštajú sa u nej hormóny. Príroda ten testosterón mužom nenadelila len tak pre srandu . A jednoducho to sa prešťať nedá. A nie nemajú rovnaké starosti ako žena.
@minenkaa tak mi porad keď muž prinesie výplatu do rodiny 700 eur a Ty vieš že z toho máte problém vyžiť aj s Tvojim platom, fakt daj radu čo robiť.
@anonym_79699b by som sa s ním porozprávala a ak by nezvládal pracovať viac nájsť si inu robotu ,šla by som pracovať ja inde ,čo je na tom
U nás ma raz muz väčší príjem,raz ja ,nič na tom nie je ,žijeme spolu
@minenkaa lebo je chlap . Lebo je to biologicky dané , tak ako je biologicky dané že žena rodí a potrebuje ochranu, spúštajú sa u nej hormóny. Príroda ten testosterón mužom nenadelila len tak pre srandu . A jednoducho to sa prešťať nedá. A nie nemajú rovnaké starosti ako žena.
@subartic a v čom majú iné starosti?
V dnešnej dobe ochranu,keď manželstvo a aj rodenie deti je dobrovoľne?
@subartic a v čom majú iné starosti?
V dnešnej dobe ochranu,keď manželstvo a aj rodenie deti je dobrovoľne?
@minenkaa no napríklad ako zabezpečiť finančne rodinu. Ich netrápia topánky decku , ani desiaty do školy , ani čo sa bude variť . Bavíme sa o štandardnom mužovi, muskulínnom, ktorý má dostatočnú hladinu testosterónu
@anonym_79699b by som sa s ním porozprávala a ak by nezvládal pracovať viac nájsť si inu robotu ,šla by som pracovať ja inde ,čo je na tom
U nás ma raz muz väčší príjem,raz ja ,nič na tom nie je ,žijeme spolu
@minenkaa presne to som spravila. Našla som si prácu, vypracovala sa a zarábam aby sme mali z čoho žiť lebo on sa posunúť nechcel. Zničilo ma to. On si je spokojný vo svojom svete so svojim príjmom a ja už nevládzem to celé ťahať. A fakt si kladiem otázku v 50- take čo s tým životom. Buď mojou inšpiráciou čo akože ďalej mám urobiť?
@minenkaa presne to som spravila. Našla som si prácu, vypracovala sa a zarábam aby sme mali z čoho žiť lebo on sa posunúť nechcel. Zničilo ma to. On si je spokojný vo svojom svete so svojim príjmom a ja už nevládzem to celé ťahať. A fakt si kladiem otázku v 50- take čo s tým životom. Buď mojou inšpiráciou čo akože ďalej mám urobiť?
@anonym_79699b vieš čo máš urobiť ? Rozviesť sa a zvyšok života si užiť podľa svojich predstáv . Ak to neurobíš , totálne ťa to zlikviduje
@minenkaa no napríklad ako zabezpečiť finančne rodinu. Ich netrápia topánky decku , ani desiaty do školy , ani čo sa bude variť . Bavíme sa o štandardnom mužovi, muskulínnom, ktorý má dostatočnú hladinu testosterónu
@subartic teda môjho muza a aj všetkých čo poznam veru zaujímajú topánky pre deti a aj čo jedia tie decka ,a aj čo sa bude doma variť lebo ak bude treba nakúpiť ,tak pôjdu na nákup
Moj muz dokáže aj uvariť a aj opraviť práčku
@anonym_79699b tak ak ti vadí tvoj muz prečo si s ním
@anonym_79699b čo všetko okrem prace ťaháš ,keď všetko
@subartic teda môjho muza a aj všetkých čo poznam veru zaujímajú topánky pre deti a aj čo jedia tie decka ,a aj čo sa bude doma variť lebo ak bude treba nakúpiť ,tak pôjdu na nákup
Moj muz dokáže aj uvariť a aj opraviť práčku
@minenkaa tak ti gratulujem. Asi žiješ v ideálnom svete. Lebo mužov takéto veci veru nezaujímajú, nie tých s ktorými pracujem ja. Tých zaujíma kde zarobiť tak aby zabezpečili dobrý život svoje rodine, akú majú mať poistku v prípade svoje smrti alebo invalidity, ako uľahčiť svojej žene život tak aby nebola z nej vynervovaná udretá starena v 50tke.
@anonym_79699b vieš čo máš urobiť ? Rozviesť sa a zvyšok života si užiť podľa svojich predstáv . Ak to neurobíš , totálne ťa to zlikviduje
@subartic áno viem to, teraz to už po 30 ticho rokoch vidím. A presne to čo tu píšu som si vravela na začiatku, však zarobím ja, keď on nevie. Chcem odísť, len je to náročné po toľkých rokoch. Ale viem že to musím urobiť.
@minenkaa tak ti gratulujem. Asi žiješ v ideálnom svete. Lebo mužov takéto veci veru nezaujímajú, nie tých s ktorými pracujem ja. Tých zaujíma kde zarobiť tak aby zabezpečili dobrý život svoje rodine, akú majú mať poistku v prípade svoje smrti alebo invalidity, ako uľahčiť svojej žene život tak aby nebola z nej vynervovaná udretá starena v 50tke.
@subartic ale veď to veľmi veľa chlapov robi ,ľudia teraz už práveže žijú spolu dobrovoľne a veľa veci riešia spolu a aby dobre bolo
@subartic ... No ja neviem. Môjho muža zaujíma, čo sa bude variť, lebo u nás nakupuje potraviny výhradne on. Ja to neznasam a on to vie.
Keď treba navarí, keď treba vybavi s deckami zubára, uprace, povysáva. Nie je nič, čo môjho muža u nás doma nezaujíma

@enmery fiiiiiha, a vieš, že ma hodnotíš podľa obalu?? Žial za môj výzor nemôžem... 😉
@telefon00 Ešte raz, žena má ísť do práce, obstarať domácnosť, učiť sa s deťmi, muž nezaraba, nerobi doma nič od domácnosti až po deti a preto je žena zlatokopka? Veď to je muzske dno...na úrovni znasilnit a zbit ženu, proste úplne dno muzov takéto veci robí.
K autorke som sa vyjadrila 2 komentármi a tie sú skôr kritické k nej. Asi sa treba naučiť čítať...