icon

Môj manžel zarába menej ako priemer

21. nov 2025

Toto je len taky vykrik do tmy. Moj muz nie je vobec ambiciozny, ma obyc pracu vo fabrike, zaraba priemerne, na BA asi podpriemerne. Ja tiez nie som moc priebojna takze mu v podstate nemam co vycitat :D , ale zarabam viac ako on a citim tlak ze sa musim snazit aspon ja doniest viac penazi hlavne ked vsetko zdrazuje. Vacsina kamaratok ma muzov IT, manazment atd tak jasne ze sa clovek niekedy porovnava. Je tu niekto kto to ma podobne?

katarkka
25. nov 2025
@anonym_4b2205

@anonym_autor akoze je smutne ze ta tu vlastne zhodia za to ze sa v dnesnej dobe chces mat dobre, ze chces mat nejaku istotu a stabilitu. Asi niektore komentujuce platia ucty peknym usmevom.
Ale zas musis sa divat aj na to ako sa tvoj muz v tej praci citi, ci ho ta robota bavi, aky ma kolektiv a ci sa vobec ma karierne kam pohnut. Lebo toto je skor priprita ze ak mate ucty poplatene a muz je spokojny (nie lahostajny, lenivy) tak by som sa snazila byt spokojna aj ja. Vela tych dobre zarabajucich sa mozno v spolocnosti usmievaju ale 6 dni zo 7 nevedia kde im hlava stoji, stres, vycerpanie, vyhorenie. Mozno skus aj porovnat ako travia cas tvoje kamaratky s muzmi…lebo mohla by som okaslat 4 dovolenky v roku alebo drahe auto ak mi ma domov chodit unaveny podrazdeny chlap s ktorym sa vecer uz neda prehodit jedine slovo alebo potrebuje dalej vecer pokracovat v praci na mobile.

@anonym_4b2205 Presne ako hovoris! Moj muz podnika, dovolim si tvrdit, ze sa mame naozaj dobre. Ale ludia absolutne netusia, co za tym je. Resp. ti, ktori maju potrebu poukazovat na to, ako zijeme.

Pracuje vacsinou 16 hodin denne- teren + kancelaria velakrat do 3 rana. Cez den niekedy maval aj 180 hovorov.

Praca ho velmi naplna, tak ho v tom samozrejme podporujem. Niekedy je to vsak tazke. Nastastie je z tych, ktori sa aj napriek svojej vytazenosti zucastnia kazdej rodinnej akcie, kazdeho vystupenia deti (mame 3)…

Ale ludia v skutocnosti nevidia, kolko usilia za tym vsetkym je. Väcsina si mysli, ze podnikatel nerobi v podstate nic, len doslova vidlami prehadzuje miliony.

Preto aj tu je na mieste, pokial si neskusil-nevyjadruj sa.

Je to sice niekedy naozaj narocne, ale na druhej strane by som nezvladla tolerovat nejakeho leniveho povalaca. To by ma asi raflo 🤣

mirka6530
26. nov 2025
@subartic

@telefon00 a ty si neschopný chlap ktorý toto vykrikuje. Pre neho je každá zlatokopka, najlepšie 50:50 .

@subartic ako môže byť pri 50 na 50 neschopný chlap? Tak buď sú neschopný obaja alebo nikto.

subartic
26. nov 2025
@mirka6530

@subartic ako môže byť pri 50 na 50 neschopný chlap? Tak buď sú neschopný obaja alebo nikto.

@mirka6530 z môjho pohľadu je neschopný chlap . Sme si síce rovní ale nie sme rovnakí . Je úlohou muža finančne zabezpečiť rodinu a poskytnúť žene také finančné bezpečie aby bola ochotná sem priviesť deti . Lebo deti sú brzdou v jej rozvoji, napredovaní a aj kariére. A za druhé muž toho spotrebuje viac ako žena , minimálne čo sa týka jedla,čo nie je malou položkou v rozpočte a naozaj málokde sa muž presnou polovicou venuje domácnosti.

minenkaa
26. nov 2025
@subartic

@mirka6530 z môjho pohľadu je neschopný chlap . Sme si síce rovní ale nie sme rovnakí . Je úlohou muža finančne zabezpečiť rodinu a poskytnúť žene také finančné bezpečie aby bola ochotná sem priviesť deti . Lebo deti sú brzdou v jej rozvoji, napredovaní a aj kariére. A za druhé muž toho spotrebuje viac ako žena , minimálne čo sa týka jedla,čo nie je malou položkou v rozpočte a naozaj málokde sa muž presnou polovicou venuje domácnosti.

@subartic prosim ta,ty máš neskutočne výpočty ,ja zjem viac ako moj muz,deti sú dobrovoľne
Podľa toho čo ty píšeš ,je polovica žien vlastne muži
Úlohou zeny ale nie je rodiť deti a tak isto úlohou muza nie je byt ako skala ,fakt zivot nie je iba čierno biely

mirka6530
26. nov 2025
@subartic

@subartic wau. Muž toho spotrebuje viac. Zje viac jedla. Čiže vzťah je biznis a nieje o láske? 🤦
Fajn tvoj názor je úplne v poriadku a vlastne zachytáva celkom presne aj tvoj charakter.
Muži celkovo napríklad zarobia za život viac ale vek dožitia majú o 6 -7 rokov nižší ako
ženy. Ale do dôchodku idú v rovnakom veku.
To je už ale v poriadku že?

mirka6530
26. nov 2025
@subartic

@subartic a ešte napíšeš že aby bola žena ochotná mať deti. To ťa niekto núti a sú to len deti tvojho muža?
A bráni v rozvoji kariéry?
Čiže kariéra je dôležitejšia ako rodina? To ti má muž finančné kompenzovať to že si sa dobrovoľne rozhodla s ním mať deti?
Normálne ma tu ebne.

anonym_d91049
26. nov 2025
@subartic

@subartic nestrapnuj sa už

zuzana76
26. nov 2025

Jeden moj znamy povedal: Muzi tvoria bohatstvo, aby sa zeny mohli venovat detom a podporovat ich. Je to lekar, ja zdielam tieto slova s nim. To neznamena, ze muz nic nerobi len maka, ale prispieva viac financne a zena viac emocionalne. Netvrdim, ze niekto to nemoze mat naopak, ale vacsina zien uprednostni tento model. A to tiez neznamena, ze tie zeny su s takymito muzmi pre peniaze a nie je tam laska. Ale maju to nastavene tak, ze sa zalubia prave do takeho partnera, pretoze obdivuju ambicioznost, dravost, inteligenciu.

sss777
26. nov 2025
@subartic

@subartic
Neviem, akých mužov máš v okolí ty, ale v mojom svete je to úplne naopak. Milujem svojho muža nielen za to, že sa o nás vie finančne postarať, ale aj za to, že mi dal priestor byť nielen matkou, ale aj zachraňovať životy. Je to síce najmúdrejší chlap, akého som kedy stretla a keby som chcela, môžem sedieť doma a udržiavať teplo rodinného krbu, ale záleží mu na tom, aby som bola v práci spokojná. A tak tiež varí, perie (ja už vlastne ani neviem, kde sa zapína práčka a sušička, lebo rozhodne skladá prádlo lepšie ako ja) , deti vozí do zariadení len on, na materskej sme sa prestriedali.
Áno, vie zarobiť viac ako ja, ale napriek tomu doprial krídla aj mne. Neurobil zo mňa kvargľu domácu, ale s hrdosťou hovorí, že jeho manželka je lekárka.
A teda v mojom okolí rozhodne nie je výnimkou

subartic
26. nov 2025
@sss777

@subartic
Neviem, akých mužov máš v okolí ty, ale v mojom svete je to úplne naopak. Milujem svojho muža nielen za to, že sa o nás vie finančne postarať, ale aj za to, že mi dal priestor byť nielen matkou, ale aj zachraňovať životy. Je to síce najmúdrejší chlap, akého som kedy stretla a keby som chcela, môžem sedieť doma a udržiavať teplo rodinného krbu, ale záleží mu na tom, aby som bola v práci spokojná. A tak tiež varí, perie (ja už vlastne ani neviem, kde sa zapína práčka a sušička, lebo rozhodne skladá prádlo lepšie ako ja) , deti vozí do zariadení len on, na materskej sme sa prestriedali.
Áno, vie zarobiť viac ako ja, ale napriek tomu doprial krídla aj mne. Neurobil zo mňa kvargľu domácu, ale s hrdosťou hovorí, že jeho manželka je lekárka.
A teda v mojom okolí rozhodne nie je výnimkou

@sss777 no keby si ma aj čítala a impulzívne neodpovedala tak ja mám takýchto mužov v okolí tiež. Presne o tomto píšem , o tom priestore aby tá žena bola spokojná. Asi sa ti dobre pracuje keď nemusíš myslieť ako zaplatíš deťom topánky alebo krúžky , keď s hrôzou nemyslíš na to či máš na 50 % práčky , alebo nepozeráš v obchode každý jogurt či si ho môžeš dovoliť . To, že myslíš na to, že deti potrebujú nové topánky a bundy je vec jedna , ale že v kľude priložíš mobil k čítačke a zaplatíš z účtu je vec druhá . Tvoj manžel ti zabezpečuje finančné bezpečie , preto môžeš v kľude zachraňovať tie životy a nemusíš po večeroch roznášať ešte letáky alebo upratovať kancelárie.

subartic
26. nov 2025
@mirka6530

@subartic a ešte napíšeš že aby bola žena ochotná mať deti. To ťa niekto núti a sú to len deti tvojho muža?
A bráni v rozvoji kariéry?
Čiže kariéra je dôležitejšia ako rodina? To ti má muž finančné kompenzovať to že si sa dobrovoľne rozhodla s ním mať deti?
Normálne ma tu ebne.

@mirka6530 áno napíšem aby žena bola ochotná mať tie deti . Normálna žena neprivedie deti do prostredia a mužovi ktorý je na sociálnych dávkach alebo zarába minimálnu mzdu alebo troška viac. Tu už ide láska bokom, zabezpečenie potomkov je jedna z prioritných vecí ktoré by mala riešiť. Takže si vyberá nielen partnera spoľahlivého ale aj schopného s určitým potencionálom. Ak sa máš s mužom skladať 50:50, porodiť deti , zabrzdiť sa kariérne, ťahať domácnosť, OČR , mať skrátený úväzok tak je ti ten muž skôr na obtiaž ako k úžitku . A život si máme vzájomne obohacovať , ty mužovi a muž tebe.

mirka6530
26. nov 2025
@subartic

@mirka6530 áno napíšem aby žena bola ochotná mať tie deti . Normálna žena neprivedie deti do prostredia a mužovi ktorý je na sociálnych dávkach alebo zarába minimálnu mzdu alebo troška viac. Tu už ide láska bokom, zabezpečenie potomkov je jedna z prioritných vecí ktoré by mala riešiť. Takže si vyberá nielen partnera spoľahlivého ale aj schopného s určitým potencionálom. Ak sa máš s mužom skladať 50:50, porodiť deti , zabrzdiť sa kariérne, ťahať domácnosť, OČR , mať skrátený úväzok tak je ti ten muž skôr na obtiaž ako k úžitku . A život si máme vzájomne obohacovať , ty mužovi a muž tebe.

@subartic myslím že nie.
Dôležité je to,aby mal muž potenciál a žena chcela s mužom aktívne spolupracovať a byť mu lojálna. Zvyšok ide automaticky s tým rúra v ruke. Finančný potenciál bez lásky a bez lojality je na 💩 ako žene tak mužovi a aj potomkom..
Pokiaľ žena nemá správne hodnoty čiže ak v 1 rade nemá k mužovi lásku a lojality tak nieje o čom diskutovať. Je to len lacný obchod a nie manželstvo a láska postavený na chamtivosti.

mirka6530
26. nov 2025
@subartic

@subartic a obohacovať určite neznamená finančne ale ľudsky,na humanistické báze!
Ale ak to beriete takto tak sa netreba čudovať že potom majú ľudia následne množstvo psychických problémov.

subartic
26. nov 2025
@mirka6530

@subartic a obohacovať určite neznamená finančne ale ľudsky,na humanistické báze!
Ale ak to beriete takto tak sa netreba čudovať že potom majú ľudia následne množstvo psychických problémov.

@mirka6530 nespájaj lásku s finančným zabezpečením . Môžeš byť akokoľvek zamilovaná , čas mení veľmi veľa vecí , ľudia sa menia , vyvíjajú a aj vzťahy sa menia. A financie vo vzťahu sú veľmi dôležité a ten kto vraví že nie, tak z môjho pohľadu klame. Priveď do vzťahu deti hocikomu , nevyberaj ale riaď sa len chémiou , momentálnym nastavením , nepoužívaj rozum , tak sa s takmer istotou stretneš neskôr s problémami . nedostatok všetkého a aj peňazí vnášajú do vzťahu hlavne u ženy nervozitu , napätie a frustráciu , lebo vidí že nemá deťom na zubára , na krúžky , výlety a toho jej " vyvoleného srdcom a ľudsky a humánne " ani len nehne niečo s tým robiť. Princíp 50:50 je pre mňa ukážka toho že muž nedokáže prevziať zodpovednosť v tej absolútne základnej otázke a to je finančná stabilita rodiny. Ak je tá zabezpečená , tak aj ten vzťah je stabilnejší, lebo aj to venovať sa partnerovi niečo stojí, ak nechcem sa len prechádzať po lese.

zuzana76
26. nov 2025
@mirka6530

@subartic myslím že nie.
Dôležité je to,aby mal muž potenciál a žena chcela s mužom aktívne spolupracovať a byť mu lojálna. Zvyšok ide automaticky s tým rúra v ruke. Finančný potenciál bez lásky a bez lojality je na 💩 ako žene tak mužovi a aj potomkom..
Pokiaľ žena nemá správne hodnoty čiže ak v 1 rade nemá k mužovi lásku a lojality tak nieje o čom diskutovať. Je to len lacný obchod a nie manželstvo a láska postavený na chamtivosti.

@mirka6530 ale ved @subartic nepise nic nerozumne. Aj tu je vela tem, ako zeny pisu, ze im nevychadzaju peniaze, muz nespolahlivy, strieda zamestnania, pripadne mu nikde nie je dobre, potom doma este nahulaka na zenu a deti, je vulgarny, no hlavne, ze teda ta laska tam je, ci bola, ale ze vsetci trpia je druhorade. Aj ja si myslim, ze ak chlap nie je schopny zabezpecit rodinu, tak ta zena by nemala mat motivaciu mat s nim potomkov. To vobec nie je sebecke ani chamtive. To je uplny zaklad. Muz nemusi byt milionar, ale musi byt schopny sa o rodinu postarat, kym je zena v zranitelnej pozicii. Ak je ta schopna vo vztahu zena, ok, nech sa vymenia, ak to im vyhovuje. Tam to uz nie je o chamtivosti? ze ten muz isiel po sikovnej, bohatej, atd...?

sss777
26. nov 2025
@subartic

@sss777 no keby si ma aj čítala a impulzívne neodpovedala tak ja mám takýchto mužov v okolí tiež. Presne o tomto píšem , o tom priestore aby tá žena bola spokojná. Asi sa ti dobre pracuje keď nemusíš myslieť ako zaplatíš deťom topánky alebo krúžky , keď s hrôzou nemyslíš na to či máš na 50 % práčky , alebo nepozeráš v obchode každý jogurt či si ho môžeš dovoliť . To, že myslíš na to, že deti potrebujú nové topánky a bundy je vec jedna , ale že v kľude priložíš mobil k čítačke a zaplatíš z účtu je vec druhá . Tvoj manžel ti zabezpečuje finančné bezpečie , preto môžeš v kľude zachraňovať tie životy a nemusíš po večeroch roznášať ešte letáky alebo upratovať kancelárie.

@subartic
Keby môj manžel v tejto sekunde prestal pracovať, viem všetko zabezpečiť sama. Keď študoval druhu vysokú školu, ťahala som rodinné financie len ja. A teda vôbec to nebolelo. Je rovnako dobrý rodič ako som ja. Vo všetkom okrem dojčenia.

subartic
26. nov 2025
@sss777

@subartic
Keby môj manžel v tejto sekunde prestal pracovať, viem všetko zabezpečiť sama. Keď študoval druhu vysokú školu, ťahala som rodinné financie len ja. A teda vôbec to nebolelo. Je rovnako dobrý rodič ako som ja. Vo všetkom okrem dojčenia.

@sss777 no , vieš všetko zabezpečiť sama, ale život by sa ti skomplikoval . Už by tá záchrana pacientov ti nešla tak od ruky a nepracovala by si s takým kľudom ako teraz , lebo okrem práce by si riešila aj financie v rodine . Možno tých 5 rokov je OK, ak si to riešila počas jeho denného štúdia jeho druhej vysokej školy ( teda ak si všetko financovala sama ako píšeš ) , ale dlhodobo celý život ťahať chlapa na nohe ako guľu , suplovať jeho základnú životnú rolu by bola asi iná káva. Vži sa do postavenia ženy ktorá si vezme muža ktorému stačí zarobiť minimálka alebo troška viac, doma hypotéka , jedno dve deti a on si chodí do roboty a z roboty , doma sem tam niečo urobí ale v podstate je stále v pohode , nič viac ho nezaujíma Ale ty chceš viac pre svoje deti , chceš aby išli k moru , aby videli niečo na tom svete , aby ti nesťahovalo žalúdok u zubára, nič závratné nechceš, len normálne dôstojne žiť. Tak ti nič iné nezostáva , len sa ako žena o to postarať, lebo máš jednoducho neschopného muža. Tam už kašleš na nejakú chémiu , ktorá aj tak vyprchá, nejaké tie kecy o ľudskom obohatení sa vzájomnom , rokmi a vekom začneš byť z toho vyčerpaná , unavená ako je všetko na tebe. A potom sa čudujeme že sa toľko 50+ rozvádza z vlastného popudu . Takže ak to zhrniem , máš si zobrať muža s ktorým máš ísť 50:50 vo financiách , deti však rodíš a kojíš ty, doma si zvyčajne ( nie vždy ) ty a aj keď ťa prestrieda muž , tak aj tak mu väčšina žien chystá večer jedlo na druhý deň , perie a robí všetky tie veci čo by robila na materskej , počas materskej a rodičovskej sa ti kráti % pre výpočet dôchodku , teda zatiaľ sú väčšinou ženy diskriminované voči mužom ktorým sa v zásade nič také nemení . Neriskujú svoje zdravie, neprerušujú kariérny rast, nikto ich nediskriminuje pri hľadaní práce lebo majú deti alebo poprípade ich ešte nemajú , OČR si " vyžierajú " predovšetkým ony a ešte teda majú zvyšovať príjem ony aby teda nahradili lenivosť a neschopnosť niekoho koho si vybrali za otca svojich detí .

zuzana76
26. nov 2025
@sss777

@subartic

@sss777 tak ja by som z ucitelskeho platu neutiahla rodinu

sss777
27. nov 2025

@subartic
Takto...do vzťahu som išla s vlastným majetkom a aj s rozbehnutou kariérou. Môj plat lekára na čiastočný úväzok by stačil na pokrytie všetkého, aj keby manžel nepracoval. Mohli by sme ísť k moru 3x ročne aj jesť biopotraviny. A nijako by ma to nezaťažovalo, lebo som aj tak doma oveľa viac ako drvivá väčšina zamestnaných žien, takže mám čas na domácnosť, záľuby...
A ani nemám pocit, že by som bola diskriminovaná. Ja som tiež chcela deti, takže som tehotenstvom a pôrodom riskovala vlastne zdravie dobrovoľne a teda stalo to sa to, svoje deti by som sa nič nevymenila. Na OČR som bola za 6 rokov presne 2 dni, inak to zvláda môj manžel, kariérny rast sa zastavil na nevyhnutnú dobu, ale tiež mi to stalo sa to, rovnako sa predsa zastavil aj môjmu mužovi, keď bol na materskej on.
Takže za mňa je to o nastavení v konkrétnej domácnosti. To, že som sa narodila s maternicou, zo mňa asi ešte nerobí úbohú chuderku, ktorá sa nedobrovoľne vrhla na úlohu matky=obete, venovala svoje telo tehotenstvu a svoj život následne utieraniu soplov a vyplakávaniu o tom, aká je moja biologická úloha.
Ja som zobrala život do vlastných rúk, môj muž tiež a je nám dobre bez ohľadu na hormonálnu výbavu.

sss777
27. nov 2025
@zuzana76

@sss777 tak ja by som z ucitelskeho platu neutiahla rodinu

@zuzana76
To mi je úprimne ľúto, ja som asi v tomto vychovaná tvrdo a neviem si predstaviť, že by som sa rozhodla mať deti a nebyť schopná ich zabezpečiť sama. Človek nikdy nevie, čo sa stane...
Zároveň skláňam klobúk pred povolaním učiteľa, to by som tiež nevedela robiť a vlastne si ani neviem predstaviť, či existuje dôležitejšia práca ako práve táto.

zuzana76
27. nov 2025
@sss777

@zuzana76
To mi je úprimne ľúto, ja som asi v tomto vychovaná tvrdo a neviem si predstaviť, že by som sa rozhodla mať deti a nebyť schopná ich zabezpečiť sama. Človek nikdy nevie, čo sa stane...
Zároveň skláňam klobúk pred povolaním učiteľa, to by som tiež nevedela robiť a vlastne si ani neviem predstaviť, či existuje dôležitejšia práca ako práve táto.

@sss777 s platom ucitela - jednorodica by to bolo o velmi velkych kompromisoch, mozno v takej BA az o zivoreni. Cize neviem si to predstavit sama, ale zase su tam nejake benefity v podobe volna cez prazdniny, cize takato matka je odbremenena aspon od hladania opatery pocas prazdnin a dalsich vydavkov na opatrovatelku. A to este ucitel nema najnizsi plat, su na tom zamestnania aj horsie. Cize nie, vela zien nie je schopnych zabezpecit sama celu rodinu (to je uplna realita vacsiny rodin) a kedze zena investuje do tej emocionalnej strany, investuje viac casu rodine, tak logicky ocakava materialne zabezpecenia z vacsej casti od manzela, ktoreho odbremenuje od inych povinnosti.

zuzana76
27. nov 2025
@sss777

@zuzana76

@sss777 to nie je o vychove, to je o povolani a moznostiach, ktore mas. Ale musis uznat, ze nie vsetci ludia mozu byt lekari, nemaju na to kognitivne, ani ludske predpoklady. Cize ak si zvolia karieru, kde posobia skor ako charita, tak bohuzial si nepomozu, mozu si najst este bocny job a vecer padat na hubu a svoje deti ani nevidiet. To sa logicky na niecom odrazi.

sss777
27. nov 2025
@zuzana76

@sss777 to nie je o vychove, to je o povolani a moznostiach, ktore mas. Ale musis uznat, ze nie vsetci ludia mozu byt lekari, nemaju na to kognitivne, ani ludske predpoklady. Cize ak si zvolia karieru, kde posobia skor ako charita, tak bohuzial si nepomozu, mozu si najst este bocny job a vecer padat na hubu a svoje deti ani nevidiet. To sa logicky na niecom odrazi.

@zuzana76
Ale stále je to o rozhodnutiach. Nemala by som deti, keby som sa slobodne rozhodla mať povolanie, ktoré ich nezabezpečí.

zuzana76
27. nov 2025
@sss777

@zuzana76
Ale stále je to o rozhodnutiach. Nemala by som deti, keby som sa slobodne rozhodla mať povolanie, ktoré ich nezabezpečí.

@sss777 tak vacsina rodin by deti nemala, lebo zeny maju vyrazne nizsie platy, pripadne pracuju na skrateny uvazok. Ja som spoznala mojho manzela ako 19 rocna a vedela som, ze ucitela pravdepodobne nechcem, ze musi byt z inej sfery. A jemu zase vyhovovalo, ze ja som pracovala ako ucitelka a deti som zastresila ja od rodicovskeho, lekarov, atd... Pre nas idealne. Win -win.

sss777
27. nov 2025
@zuzana76

@sss777 tak vacsina rodin by deti nemala, lebo zeny maju vyrazne nizsie platy, pripadne pracuju na skrateny uvazok. Ja som spoznala mojho manzela ako 19 rocna a vedela som, ze ucitela pravdepodobne nechcem, ze musi byt z inej sfery. A jemu zase vyhovovalo, ze ja som pracovala ako ucitelka a deti som zastresila ja od rodicovskeho, lekarov, atd... Pre nas idealne. Win -win.

@zuzana76
A to je asi najdôležitejšie - nech to vyhovuje konkrétnej rodine. Ja som sa zapojila len kvôli tomu, že mi prišlo smiesne, že v dnešnej dobe niekto rozdeľuje úlohy na mužské a ženské.
Samozrejme, som asi "rozmaznaná" aj tým, že žijem v krajine, kde ženy nemajú nižší plat ako muži a zamestnávateľ im veľmi vychádza v ústrety.
Všetko dobré a veľa trpezlivosti v náročnej práci prajem!

zuzana76
27. nov 2025
@sss777

@zuzana76
A to je asi najdôležitejšie - nech to vyhovuje konkrétnej rodine. Ja som sa zapojila len kvôli tomu, že mi prišlo smiesne, že v dnešnej dobe niekto rozdeľuje úlohy na mužské a ženské.
Samozrejme, som asi "rozmaznaná" aj tým, že žijem v krajine, kde ženy nemajú nižší plat ako muži a zamestnávateľ im veľmi vychádza v ústrety.
Všetko dobré a veľa trpezlivosti v náročnej práci prajem!

@sss777 s tym suhlasim, moj muz aj navari, aj napecie a aj upratuje (ked ma cas, co je zvacsa cez vikend) , vlastne on asi urobi viac doma ako ja (lebo robi aj chlapske prace v zahrade, okolo domu) , ale ja sa zase venujem detom po stranke vzdelavania, poskytujem im moznosti, aby mohli rast, mat vynikajuce studijne vysledky. Kazda rodina si to nejako musi nastavit, aby bolo dobre. Vdaka, a aj tebe vela trpezlivosti. Medicina je velmi narocna a pacienti su tiez obcas " pacienti" a daju zabrat.

alexanderkovacs
28. nov 2025
@anonym_4b2205

@anonym_autor akoze je smutne ze ta tu vlastne zhodia za to ze sa v dnesnej dobe chces mat dobre, ze chces mat nejaku istotu a stabilitu. Asi niektore komentujuce platia ucty peknym usmevom.
Ale zas musis sa divat aj na to ako sa tvoj muz v tej praci citi, ci ho ta robota bavi, aky ma kolektiv a ci sa vobec ma karierne kam pohnut. Lebo toto je skor priprita ze ak mate ucty poplatene a muz je spokojny (nie lahostajny, lenivy) tak by som sa snazila byt spokojna aj ja. Vela tych dobre zarabajucich sa mozno v spolocnosti usmievaju ale 6 dni zo 7 nevedia kde im hlava stoji, stres, vycerpanie, vyhorenie. Mozno skus aj porovnat ako travia cas tvoje kamaratky s muzmi…lebo mohla by som okaslat 4 dovolenky v roku alebo drahe auto ak mi ma domov chodit unaveny podrazdeny chlap s ktorym sa vecer uz neda prehodit jedine slovo alebo potrebuje dalej vecer pokracovat v praci na mobile.

@anonym_4b2205 presne to. Ja zarabam v zavode na 4smeny nad priemerom SVK v okrese kde roboty je velmi malo. Mohol by som ist robit manazera za trosku viac peniazi, ale ten stres nechcem co maju oni. Ja odrobim svoje a idem kludne domov, im volame hocikedy v noci ked je problem, a tych problemov je vela 🙃.

anonym_e453cc
28. nov 2025
@alexanderkovacs

@anonym_4b2205 presne to. Ja zarabam v zavode na 4smeny nad priemerom SVK v okrese kde roboty je velmi malo. Mohol by som ist robit manazera za trosku viac peniazi, ale ten stres nechcem co maju oni. Ja odrobim svoje a idem kludne domov, im volame hocikedy v noci ked je problem, a tych problemov je vela 🙃.

@alexanderkovacs len dufam,ze nechodis na nadcasy,ze si ozaj odrobis svoje a mas aj svoje volno.

mircalla
28. nov 2025

Tak na to. aby bol IT ci manazer mu to trosku musi aj palit. Kedze robi vo fabrike, tak asi na lepsie nema a to si vedela, ked si si ho brala.

vlado19822
28. nov 2025

@anonym_autor ako nechápem o čom píšeš,robil som aj manažéra aj radového pracovníka ,mal som výplaty raz také ako manželka a mal som aj menšie od nej , vždy sme dali peniaze do kopy , nikdy som si nič nenechal bokom ani manželka, vždy sme sa tešili že sme si niečo kúpili ,postavili dom ,vychovali dve deti ktoré sú už dospelé ako radšej by si bola keby manžel zarábal toľko že ty budeš doma ,nič nerobiť ?
No ja osobne také poznám ,len stáva sa že keď ostaneš doma ,prestaneš sa o seba starať a tvoj napríklad IT čkar bude chodiť častejšie a častejšie na pracovné cesty , poprípade večere a nakoniec zistíš že má peknú mladú milenku ?
Keď sa dvaja maju radi peniaze neriešia áno sú podstatne na fungovanie ale aj keď máš peniaze neznamená to že budeš šťastná ,s manželkou sme žili tak že ledva sme prežívali s mesiaca na mesiac a teraz máme 3 auta ,dom ,chatu ,2 krát do roka na dovolenku ale šťastní sme boli aj vtedy keď sme boli raz do roka v Zoo Bojnice a sme šťastní aj teraz