icon

Môj muž a iné ženy

ausra
6. okt 2014

Ahojte, prišla som sem ku vám po radu. Som vydatá len krátko a je to moje, aj manželove, druhé manželstvo a obaja máme nad 40 rokov. Manželstvo sme uzavreli po viac ako 4 rokov vzťahu. Manžela veľmi ľúbim, ale mám jeden problém, ktorý neviem, ako mám riešiť, alebo neriešiť... Moj manžel je nesmierne charizmatický muž, čo je samozrejme úžasné, ale akosi mi to začína sposobovať potiaže. Už vlastne od začiatku viem, že má veľa dobrých kamarátok - sú to prevažne kolegyne. Nikdy sa tým netajil, že si so ženami proste dobre rozumie a ja chápem prečo- ako som povedala, je charizmatický a naviac veľmi pozorný a chápavý človek, taký, na ktorého sa každý obráti, či je dobre, alebo zle, lebo vždy vie povzbudiť, ći dobre poradiť. Problém je ale v tom, že niekedy to už podľa mňa zachádza za mieru, ktorú ja považujem čisto priateľskú. Čo si on samozrejme nepripúšťa. A vyvrcholilo to asi pred rokom, keď na jednej služobke, strávil 2 celé večere s kolegyňou, ktorá sa do neho zaľúbila. Po tej služobke prišiel ako vymenený a po pár dňoch som z neho dostala, že tam strávil s ňou 2 večere, ale že nemali spolu nič (tak to tvrdil a ja u chcem veriť), že sa ona proste do neho zamilovala a ona jemu tiež nebola ľahostajná, ale proste že jej povedal, že so mnou to myslí vážne, takže jej nedal žiadnu nádej na vzťah (vtedy sme ešte neboli zobratí). Mňa to ale aj tak celé strašne zabolelo, lebo nepovedal mi to sám od seba, proste chodil ako vymenený a až po niekoľkodňovom naliehaní, aby mi povedal, čo sa deje, tak mi to povedal. Keďže kolegyňa je zahraničná a nemajú šancu jeden druhého denne stretávať v práci, tak sľúbil, že s ňou preruší písomný kontakt, aby sa to neťahalo a tak sa aj stalo. Ale medzi tým som náhodou narazila na jeho inú komunikáciu s inými ženami. A zistila som, že s pár inými ženami sa proste rozpráva "inak". Išlo stále o krásne ženy, ktorým v tej komunikácii hovoril zlatko a ako rád by si s nimi zašiel na kávu, respektíve spomínal ich stretnutie. Nikdy tie správy nemali nejaký konkrétny sexuálny podtón, išlo vačšinou o správu pri príležitosti narodenín, alebo hovorili o práci. Ale aj tak obsahovali také oslovenia, ktoré proste chlap nehovorí hocikomu... A to ma tiež veľmi ranilo. Tak som mu to povedala a jeho reakcia bola skor obranná, ako vysvetľujúca. V prvom rade mi samozrejme vytkol, že mu čítam korešpondeciu (čo mal pravdu), ale v druhom rade mi povedal, že som bezpredmetne žiarlivá, že sú to len jeho kamarátky a že on s nimi nič nemá. Tak som mu povedala, že ja mu verím, ale ma to zraňuje , aj keď samozrejme kamarátky može mať, ale nech ich neoslovuje ako mňa, lebo sa to proste nehodí. Na to nič nepovedal, len sa tvária nesmierne urazený.. A po pǎr mesiacoch som zase narazila na nejakú jeho komunikáciu a tá sa vobec nemenila. Naviac, s jednou z tých žien sa ide teraz stretnúť na kávu, čo mi aj povedal. Keď som mu na to povedala, že mi to prekáža, tak sa opäť urazil a povedal, že som žiarlivá a úplne bezpredmetne. Tak sa vás pýtam, som naozaj taká paranoidná? Ja mu naozaj chcem veriť, ale mám strach, aby takéto jeho priateľstvá neprerástli do niečoho iného- aj keby to bolo len zo strany tých žien. Veď predsa len, ak vám nejaký muž hovorí zlatko, či poklad, ide s vami na kávu a pozorne počúva vaše problémy a chce vám pomocť, nebrali by ste to ako signál niečoho "viac"?

80472
7. okt 2014

1, ja nikdy nepochopím, kvôli čomu sa už raz rozvedený človek "narve" do ďalšieho manželstva, keď už vie, ako to (ne)funguje
2, človek nie je monoganný tvor a chlap už vôbec nie, čím skôr to pochopíte, tým menej bude týchto dookola sa opakujúcich tém

maria1989
7. okt 2014

@adri2211 🙂 to máš pravdu, ja to tiež mužovi netolerujem, resp. mu nepátram po tom, čo robí, lebo v minulosti niečo po*ral a už mu neverím celkom 🙂

maria1989
7. okt 2014

@80472 jasné, že človek nie je monogamný, ale okolie ho do monogamie tlačí 😀 😀

mawka
7. okt 2014

@ausra jaj tak toto robil ex, nazyval ma paranoidnou a bla bla bla a bola som hysterka a neskor aj pica hystericka, pretoze on je uplne v pohode, on je mi uplne verny bla bla bla.... jasne. tolko zenskych pretiahol pocas nasho manzelstva, este aj ked som so synom bola na dovolenke, v mojom byte sustal moju znamu, ked sa mala narodila, tak si skypoval v ten den ci na druhy, uz si nepamatam s nejakou cuzou, ako by ju rad vylizal a taketo veci. a tiez nezabudnem na sms od kolegyne sisky, ze dobre rano milacik... tak vtedy mi zacal riadny majak blikat. proste kurevnik profesional. nezmeni sa, bude vzdy vzdy mat potrebu nejakej novej znamosti. a tiez ma charizmu, zeny su z neho mimo. a namotavaju sa, lenze on je hajzlik, jemu sa to paci. a namiesto toho, aby povedal NIE, tak hovori ochotne ANO...
mna chcel pretahovat aj dva roky po rozvode, ked uz mal davno inu partnerku a byval s nou. oni su doteraz spolu, aj jej je neverny. len ona to nechce vidiet.... no co uz. s takym chlapom nikdy viac.

maria1989
7. okt 2014

@mawka chvalabohu že si sa toho ch*ja zbavila 😒

mawka
7. okt 2014

@maria1989 tomu ver, ze som rada... 😅

david1991
7. okt 2014

@ausra Ahoj, ja ti poviem iba jedno.. Chlap , nema nikdy ziadne kamaratky.. Nikdy.. Priatelstvo medzi chlapom a zenou vzdy znamena iba jedno..Bud on sa im chce dostat do nohaviciek, alebo oni jemu do trenok..Ale kazdopadne to nie su kamaratky.. Odporucam to zadrhnut na trvalo, to ja hovorim podla seba.. ja mam tiez straaasne vela kamaratiek, a ked som snimi chodil kavickovat a hovorili mi svoje problemy.. Tak jednym uchom dnu a druhym von. A jedine co mi chodilo hlavou , neboli ich problemy.

sirinka
7. okt 2014

@ausra inac niekedy len staci vyplnit cas, ktory netravis s nim nejakou zaujimavou cinnostou, aby si prestala dookola riesit tie kavy... Podla toho, co pises, je uplna blbost kazit si pekny a fungujuci vztah neustalym podozrievanim...

moonlight1210
7. okt 2014

@nasta55 podla mna ten jej to ako sport nema.

preco potom nema zaheslovane vsetko heslami, ktore ona nepozna?
najmenej dvakrát mu citala postu, z toho raz potom, ako sa mu priznala, ze mu ju citava. tak bud ona vzdy na heslo pride, alebo on hesla aj tak nemeni.

ked bola kauza s jeho zamilovanou kolegynou - vyhovel jej poziadavke nekontaktovat.

ked ide na kavu - povie jej to. a to by teda zrovna kvôli kave v Litve nemusel. ako by asi prisla na to, ze tam sedel na kave? ale vie to aj od neho, nielen z tajného citania jeho posty.

myslis, ze ked je suknickar a podvadza ju kadial chodi a este aj pocas chodenia ju podvadzal kadial chodil, tak sa bude zatazovat oznamovaniami a davat jej moznost citat si jeho postu (aj ked tajne)?
myslim ze prvom priznani, ze mu chodi do posty, by to zahesloval inym heslom a bolo by.
a co sa tyka kavy s niekym daleko v zahranici - nepovedal by jej nic. vsak aj tak sa to nedozvie. a ak, tak len obrovskou nahodou.
myslim, ze je tak zvyknuty na lichotenie zien, ze s nim nejake len tak nepohne.

ak je zvyknuty, ze zeny mu zveruju svoje problemy, tak ma pocit, ze vsetky aj tak tocia stale o tych istých temach. takze asi ani tam pocit, ze sa namota na pocit, ze zachranuje krasku v nesnazich, nehrozi.

navyse svojej zene ziadnu pozornost neodopiera. naopak jej ju dava.
kolki nevernici prave doma sa k zene chovaju ako k inventaru a city a pomocne rameno setria pre cudzie zeny, co zrovna lapaju.
naco ta namaha, keby mu nestala za to?

myslis, ze toto vsetko by robil ako krytie svojich nevier?
ak ano, tak znova sa pytam - naco taka namaha?

mima4
7. okt 2014

@ausra
ja hovorim za seba.
taky sposob komunikacie jeho s kolegynami/kamoskami a to oslovovanie podla mna nie je normalne a zdrave. Toboz som v zivote nepocula oslovovat muza kamosku "zlatko", max mojho muza jednym znamym, ale on je gay 😀
Ale toto by nebolo prijemne ani pre mna a tvoj muz by nemal ostat voci tomu v style "hlava v piesku", ale mali by ste si to vsetko prediskutovat. Podla mna by sme sa v manzelstve mali snazit hladat dobro toho druheho a malo by to byt vzajomne.
A v neposlednom rade, mala som take ziarlivostne obdobie veeelmi davno a par mesiacov, a vtedy sme o tom kecali akurat s kamosom - tiez ziarlivym, ktory sa vtedy rozisiel s frajrkou a on mi povedal na to zaujimavu myslienku "daj druhemu slobodu, ak ta miluje a si jeho/jej, vrati sa k tebe - ak tam vsak laska nie je a nikdy si nebol jeho, odide tak ci tak".

ausra
autor
7. okt 2014

@moonlight1210 máš pravdu- nedáva si vobec nejako záležať, aby menil heslá. K jeho pošte som sa vždy dostala tak, že doma máme jeden spoločný tablet a on tam bežne necháva otvorený svoj profil na FB, či hotmail. Ani si nedá tú námahu to zavrieť, nieto ešte heslovať. Takže ak chytím ten tablet do ruky, tak sa k hocičomu ľahko dostanem a vobec pritom nemusím vynakladať žiadnu námahu. Naviac, on napíše zlatko, či poklad aj do verejnej správy pre tú danú ženu, čo som uź tiež povedala, aby nerobil, lebo ak má tá žena manžela, či priateľa, tak ten veru nebude taký chápavý k tomu, ako ju oslovuje cudzí chlap a ešte jej narobí aj problém. Ale to už prestal tiež robiť... Ja si stále myslím, že hlavná chýba je vo mne a že ho už konečne mám začať takto brať. Len ja sa bojím, aby to niekedy v budúcnosti neprerástlo do niečoho vážnejšieho.. Ale to by sa uź asi aj stalo, lebo príležitostí má on naozaj veľa. A okrem toho prípadu s tou kolegyňou, kávičkám a osloveniam, nič závažné sa neudialo. Ako vravím- poznáme sa 4 roky, viem, že ma ľúbi a dáva mi to najavo. Len sa asi moc bojím, že o to možem prísť.

mawka
7. okt 2014

@moonlight1210 presne prave preto by to robil, aby posobil tak, ze v skutocnosti su to len kamaratky. vlastne si to perfektne rozpisala a sluzi to aj ako odpoved. nejedenho v mojom okoli poznam takeho, ktory sa bude tvarit, ze su kamosi s dotycnou, este tej svojej povie, ze sak kamoska, jejdanenky, nemusis sa obavat, ale pritom okrem svojich uctov na soc. sietach ma ucty inkognito a pouziva v chrome stranky na prehliadanie inkognito, ktore neukladaju historiu, v telefone moze mat kamosky ukryte pod menom chlapa, atd. .. muzi su sakra vynaliezavi. a ano, moze toto vsetko robit preto, aby vzbudil dojem, ze partnerka sa nema preco obavat... ako sa hovori, pod lampou byva najvacsia tma.

mawka
7. okt 2014

@david1991 mam kamarata, sice je mi skor ako otec, nikdy k nicomu medzi nami nedoslo, ale pravdu mas v tom bode, ze na co pri kave mysli 😀 povedal mi raz, ze keby som mu dala co len maly naznak, ze chcem, tak by ma okamzite pretiahol. takze tak. akurat je to stara skola a teda neotravuje. a ja si priatelstvo nemienim nicit. vyhoda je, ze byvame od seba dalej, takze sme len na telefone a vidime sa max 1x za rok na jeho firme, ked je tam kopa ludi. takze take opatrenia, aby nas ani jedneho nenapadla nejaka hovadina. uz 11 rokov.
raz sme boli vecer vonku, ked som odisla od exa, aj ma odprevadil, aj som ho mohla zavolat hore, ale neurobila som to. viem, ze keby ostal, tak sa vsetko pokazi.. . takto je to lepsie.

henamichal
7. okt 2014

Ty vôbec nie si šťastná. To nie je šťastné manželstvo ale nešťastné trápenie. Tvoj milý manžel je žiaľ sukničkár. Píšeš, že sa s ním nerozídeš. Lenže on neustále potrebuje mať inú ženu. On nie je spoľahlivý človek. Pevné nervy ti prajem a "naďalej mu odpusť všetko" :P

moonlight1210
7. okt 2014

@mawka na vernost dokaz neexistuje. Nech urobis co urobis, ak ti raz partner nechce doverovat, vzdy si najde sposob ako to spochybnit.
Kto psa bit, palicu si najde. Kto neche verit, vsetko mu bude podozrive.

A presne to vidim na tebe. Cokolvek ti podam ako ukazku toho, ze nemusi ist o chronickeho suknickara, ty otocis ako dokaz ze ide o chronickeho suknickara.

Jasne, ciste priatelstvo medzi muzom a zenou, kde ani jeden nemysli sexualne na druheho je zriedkave. Ale tu uz je ta strana co ma hriesne myslienky vyplnena tymi zenami.
Moj nazor je ze on tu pozornost miluje, je to jeho droga, stimul jeho ega. Preto neprestane. Ale nesexuje.

@ausra mas len dve cesty. Verit aleb odist. Cakat kym sa potvrdi ze je neverny, resp. kym sa laska nepremeni pod vplyvom neustalych obav o svoju poziciu favoritky ( aj ked bezdovodnych ale vtieravych) na ziarlivu nenavist a az potom odist je zbytocna strata casu, a posramotene ego a mury voci inym vztahom budes mat aj tak z toho len ty.

mariahpd
7. okt 2014

@moonlight1210 oslovenie zlatko a poklad je natolko intimne, ze takto oslovovat "cudziu" zenu nie je normalne a vobec sa cudujem, ze niektore zeny, napr. aj ty, to este obhajuju, ved akoze nic sa nedeje. Este si nepocula o muzoch, ktorych bavi mat niekolko paralelnych vztahov?, to je na tom pre nich zaujimave, vzrusujuce, a este ked na seba zeny ziarlia, tak to je to prave! Ved on nechce odist od manzelky, kto by mu robil servis, a uzivat si pozornost niekolkych zlaticok naraz, okorenit to tym, ze o sebe vedia, pohladkat si ego, aky som ja charizmaticky a dokonaly a ako tie husicky lahko manipulujem, tak to je pre takychto chlapov prava zabava. Len sa cudujem tym husickam. Niektore zeny fakt nemaju cit pre hranice. A sexualna nevera moze byt menej zavazna ako citova nevera, takze netvrdim, ze so vsetkymi aj sexuje, ale prilezitosti si aktivne buduje, keby sa mu raz aj mimomanzelskeho sexu zachcelo. Najviac ma zaraza, ze vie, ze to pisatelku zranuje, a aj tak to nadalej robi, ved nie je dement, aby nedokazal kontrolovat, co vypusti z ust alebo dokona napise. To je co za laska, ked jej vedome ublizuje?

ausra
autor
7. okt 2014

@mariahpd ja mu ten servis ažtak nerobím- teda čo sa týka domácich prác. Na upratovanie máme pani a čo sa týka varenia, tak varí vačšinou on, aj cez víkendy. Aj riady pritom sprace. Aj žehlí.. Tvrdí, že to robí rád. Takže jediné, čo má doma ako servis, je absolútna pohoda- vravím, ja mu scény nerobím, len občas príde takáto vec- káva, oslovenie, ale to mu skor poviem večer, pri pohári vína a nie hysterickým spôsobom. Jediné, čo ma tiež zaráža je to, čo píšeš aj na konci- že napriek tomu, že vie, že mi to vadí, tak to stále robí. Ale možno je tak fakt pre neho taká blbosť, že nepovažuje za potrebné, aby prestal. Možno to je ako keď ja si dám v robote normálne obed s kolegom a muž by mi povedal, že mu to vadí. Keďže viem, že ten obed s kolegom je naozaj niečo totálne banálne normálne, tak zrazu nepoviem kolegovi- vieš čo, nejdem s tebou na obed, lebo môjmu mužovi to vadí- veď by ma kolega považoval za blǎzna.. Ja ho nechcem obhajovať za každú cenu, ale skor sa asi prikláńam k názoru @moonlight1210 , že asi to, že mi je verný, sa nedá dokázať a neustále podozrievanie ubližuje nakoniec najviac asi mne. Pokiaľ mi dáva na javo svoju lǎsku a pozornosť tak, ako doteraz, tak asi nemám dôvod na úplnú paniku.

liebling98
7. okt 2014

@ausra nečítala som celú diskusiu, len časť, ale súhlasím s @moonlight1210
Ja na milom oslovení osôb opačného pohlavia nevidím nič zlé. My sa v práci bežne oslovujeme zdrobnele Zuzanka, Evička, Radko, Romanko, Janko atď. Tiež nemám problém povedať kolegovi alebo kamarátovi, že je môj poklad alebo zlatíčko, ak mi urobí nejakú láskavosť. Môj muž o tom vie, nemá s tým problém. On má tiež veľmi dobré vzťahy s kolegyňami, poznám ich a nemám s tým problém. Viem, čo mám doma. Mňa by ani nenapadlo ho podozrievať, ako sa hovorí, podľa seba súdim Teba. Nikdy som mu nepozerala telefón, ani maily. Keď si s niekým píše, povie mi, píšem si s tou kamoškou, poviem len ok, čo má nové, pozdrav. To isté naopak. Volá sa to dôvera.
Preto aj Ty mu skús veriť. Podľa toho, čo si napísala, sa podľa mňa nemáš čoho báť. Dôveruj mu.

janaochi
8. okt 2014

@moonlight1210 ,,Moj nazor je ze on tu pozornost miluje, je to jeho droga, stimul jeho ega. Preto neprestane. Ale nesexuje."
Citovala som ťa. S niektorými vecami, čo si napísala súhlasím, ale s týmto nie. Ako môžeš byť až taká naivná. 😕

evica01
8. okt 2014

40 rocna a taka naivna. Pre pana. Ved chod s nimi na kavu. A co ma co vobec chodit s volakymi zenami na kavu? Isto im ju aj plati. Ak nie cele obedy. A tvoj muz nema kamosov? A ked sa ho opytas ci s nejakou nespava... skusim uhadnut aka je jeho odpoved 😀 S prepacenim.... aj by som ti nieco napisala.
Mne by to vadilo nadmieru keby moj muz chodil s nejakymi Zuzkami a Simonami na "kavu". Co akoze na tej kave robia???? Vtipne.

evica01
8. okt 2014

@liebling98 mozno keby si nakukla jednym ockom.. hm??? Alebo si uz nakukla a si spokojna? 😉

mojemaletrdlo
8. okt 2014

@ausra Tito chlapi su ako robeni cez kopirak. Jasne, zena je vzdy len ziarliva hysterka, co robi sceny, ved je to bezpredmetne. Len by si ty oslovovala nejakeho muza zlatko, poklad a chodila s nim na kavu a po veceroch s nim travila cas, chcela by som vidiet manzelovu reakciu... Myslim, ze tvojmu muzovi robi dobre obdiv inych zien a chapem tvoje obavy, ved hovori sa, ze prilezitost robi zlodeja. Skus si to vsetko prebrat spatne, napr. aj ako ste sa spoznali vy dvaja, aky bol, ked ste spolu zacinali, aky je teraz...pozoruj jeho spravanie, co sa z neho da vyvodit a co tvoja intuicia? Co ti nasepkava? Je mi luto, ale toto nevesti nic dobre...Drzim palce, aby si to vsetko zvladla, nebudu to ziadne medy.

sjuzi
8. okt 2014

Mali sme v práci takého kolegu... 40tnik... na všetky smery samé Zuzik, Tánik, Verik, Katik... a tak si ich aj ukladal v telefóne. V aute v priehradke samé kondómy... Inak veľmi pestovaný, slušný, galantný. Len teda, nemal ženu... ale mne z neho bolo nagrc. 😝 😲
Ja by som to nebrala na ľahkú váhu - to nie je normálne, aby ženatý chlap, oslovoval iné ženy zlatko a poklad. A hlavne, keď vie, že to manželke vadí.
Počula som už viaceré prípady, že práve muži, ktorí zahýbajú, sú doma k žene čo najpozornejší.

mojemaletrdlo
8. okt 2014

@ausra A este otazka, pises, ze tvoj manzel pocuva o problemoch inych zien a chce im pomoct. Ake problemy, ake pomoct? Tvoj manzel sa hra na samozvaneho pychologa alebo nejakeho spasitela ubohych bezradnych zien s problemami? To ich tam akoze utesuje, prinasa im vieru v lepsie zajtrajsky? Co ti chlapi nevymyslia. Ta obranna reakcia, ktoru zaujme pri kazdom tvojom pokuse vec riesit, ta by ma nenechavala kludnou. A tie jeho oduvacky potom, zenie ta do kuta, je chytry. A co keby si si s nim mailovala ty, povedzme, nie ako manzelka samozrejme...Ak teda chces vediet pravdu.

mawka
8. okt 2014

@moonlight1210 a vies preco? lebo som si tym presla a nie jeden krat. a vzdy to bol rovnaky scenar.. len kamaratky. ved su to LEN kamaratky, ktorym on pomoze. hej, pomahali im trosku inak. a je jedno, ci to bol moj partner, je jedno, ci su to znami z okolia, robia to. a tie dovody, co su schopne tym zenskym popisat, porozpravat, kks... vela krat je manzelka ta, co mu neda, on je chudacik, zena je hysterka a pritom ta zenska je uplne normalna, ktora ma rada aj sex, dba o seba, atd... mne uz staci a nie, muzom doverovat uz nebudem. respektive, nebudem si davat ruzove okuliare.
ale aby som nebola len jednostranna, zeny vedia byt rovnake v tomto. vedia rovnako vymyslat a niekedy su este rafinovanejsie nez chlap. je kopa zenskych, ktore podviedli, maju romaniky a chlap o tom ani len netusi. preto to potom vyzera tak, ze chlapi su kurevnici a zeny nie. coby nie... akurat zeny to vzdy maju premyslene do detailu 😅

ausra
autor
8. okt 2014

Dievčatá, ďakujem vám všetkým za vaše názory- veď preto som sem prišla, aby som sa poradila. Aj keď ako vidím, tiež všetky názory nie sú jednoznačné- niektoré hovoria "ver mu", druhé opačne. Ale keď si to tak celé ukladám v hlave, stále u mňa prevažujú všetky body smerom k "ver mu", alebo aspoň smerom "Nerieš"... Predstavte si, že máte doma muža, ktorý vás zbožňuje, stará sa o vás, stará sa o domácnosť aj všetky naše deti (on aj ja máme po 2 deti z predchádzajúceho manželstva a všetky máme radi ako svoje). Trávi s vami večery a ešte aj tú večeru vám uvarí. Žehlí, uprace riad, nešomre, netrávi večer rozvalený pri telke, ale pozrie si s vami film, ktorý si vy vyberiete, alebo otvorí vínko a rozpráva sa s vami. Kupuje vám kvety, zo služobnej cesty vždy prinesie nejakú maličkosť, aj keď len magnetku, či čokoládku. Necháva vám priestor na realizáciu- môžete ísť do fitka, na jazykový kurz- on sa zatial postará o domácnosť. O nákupoch ani nehovorím... Naviac je milý a výborný v posteli. Ťažko nájsť na ňom chybu- okrem tej jednej- že ho majú ženy radi, on si s nimi občas zájdi na kávu (tak raz za mesiac, alebo keď je na služobke, ale po večeroch si skypuje s vami, takže tá káva je naozaj tesne po práci a nie večer). A tie ženy oslovuje zlatko, poklad (ale nie všetky), ale skor z toho cítiť takú ochranu, nie sexuálny podtón. Naviac to ani neskrýva- proste taký je. Ako vravím, po vecěroch je vždy doma- nezatvára sa s telefónom, nie je pri počítači, ak rieši FB, tak na spoločnom tablete, ktorý nie je zaheslovaný.. Takže suma- sumárum ? Mám sa vzdať takéhoto muža? Mám sa vzdať všetkej jeho lásky a starostlivosti iba preto, lebo vo mne hlodá žiarlivosť, že je milý aj k druhým?

natalym
8. okt 2014

@ausra Ja by som tiež chcela byť jeho kamoška. 🙂
Nerieš, buď rada, že je taký.

oldman50plus
8. okt 2014

Chcel by som ponúknuť svoj pohľad ešte skúsenejšieho z druhej strany.
Pokiaľ to nie je chronický sukničkár (tí ale neprezrádzajú absolútne nič čo nehrozí že sa prevalí takže sa mi to nezdá) tak jednoducho si buduje "portfólio náhradných partneriek". Chlap ktorý má za sebou neveru ženy (verte mi, bolí to rovnako ako v opačnom garde) a prešiel cez to peklo tak jednoducho sa pripraví že situácia sa môže zopakovať. V tom prípade ale okamžite, bez zaváhania a milosti vytiahne náhradnú partnerku, povie jej čo mu jeho terajšia spravila a verte mi že jej pochopenie vylieči zlomené srdce lepšie ako psychoterapeut. Pokiaľ hlavný vzťah funguje nebude neverný, nebezpečenstvo hrozí pri väčšej kríze v hlavnom vzťahu (tá skôr či neskôr sa dostaví) že jednoducho siahne po náhrade so všetkým čo k tomu patrí nielen v prípade nevery, ale aj v prípade iného trvalejšieho konfliktu. Inak toto isté robia aj ženy len chlap má väčšiu možnosť výberu lebo môže ísť 20 rokov alebo aj viac pod svoj vek.
Ešte jedna poznámka. Podpora dobre známeho inteligentného a skúseného príslušníka opačného pohlavia hoci nie je psychológ alebo psychiater býva často účinnejšia ako podpora profesionála pre ktorého ste len "ďalšie číslo v čakárni". Nebezpečenstvo je ťažšie odosobnenie sa od prípadu, ale všeobecne z bútľavých vŕb vznikajú lepšie partnerstvá ako z náhodného výberu.