Môj muž je lakomec
Ahojte, za mojho muza som vydata 6 rokov, ja mam 31, on 40. Vzdy bol sporovlivejsi, ale co vystraja poslednu dobu uz nezvladam. Co je vsak najdolezitejsie, neviem ci je chyba vo mne alebo v nom a s rodinou sa hanbim o tom hovorit. Mame tri a pol rocnu dcerku s ktorou som na predlzenej rodicovskej zo zdravotnych dovodov ale chodi do skolky a ja na polovicny uvazok robim. Muz je sukromny podnikatel, nedavno sme sa prestahovali do rodinneho domu. Do prace mi nechcel dovolit ist, aby nemal viac povinnosti s malou (ale moc toho veru cele dni nerobi) a tak sme sa dohodli na polovicnom uvazku. Od kedy vsak robim (tri mesiace) nuti ma polovicou prispievat na vsetko, odisli mi gumy na aute-musela som si ich kupit sama (resp ich jemu splacam po 30€), pokazil sa mi iphone-za vlastne som si kupila novy atd atd, skratka do koruny miniem mesacne vsetko, lebo platim malej skolku 130 € mesacne, robim domov nakupy a skasiruje ma uplne za vsetko. Neviem mu vysvetlit ze z polovicneho platu to nejde a moze byt rad, ze mi nemusi davat, este mi berie??? Nadava mi ze nekupujem domov nabytok atd ale ja fakt to z platu neviem pokryt.. Podotykam, ze kym som bola na regulernej materskej robil to iste- robil sice viac nakupov domov ale vsetky moje naklady som si musela hradit sama, dovolim si povedat ze za celu matersku mi nedal do ruky ani euro, musela som preto vymyslat vsetko mozne, aby som si z domu na seba zarobila. On sa ma pri tom dobre, nudzou netrpime, teraz sa chce ist potapat na maldivy za kopec penazi (s tym ze ja s malou budeme doma) pretoze on si to zasluzi a postavil nam dom... Je to ok? Som vadna ja alebo on?
Az ma pot oblieval ked som to citala. Moj manzel je tiez sporonlivy, ale ajtak sa mame pri nom ako prasce v zite v porovnani s tebou. Tvoj problem som mu dala precitat a mam ti od neho odkazat, ze sa mas na neho vykaslat. On je uz chory a ja si nemyslim, ze sa to niekedy zmeni. Nezmenili sa aj jeho city a chovanie k tebe okrem toho skrblictva? Prajem vela stastia a pevne nervy
@apolka77 ja sem odskakujem od inej práce, priznám sa, nečítam pozorne, no čo už. Ak by som to bola zaregistrovala, tak jej len napíšem, nech si s ním ďalej užíva, lebo už dávno mohla byť od neho preč. Ale možno čaká, kým skolaudujú dom, čo by som zase chápala a oželela by som aj ten vanish 😉
Tak ale asi su iný level oni pri takých príjmoch... Uz mi dochádzajú aj tie Maledivy, ona si nože dovoliť iba Chorvátsko 😳 a tak to musí riadne míňať ked si potom aj 5 euro požičiava 😂
@mircalla
mam znamu ktora je snad uz aj 4 roky po rozvode a ex ju stale prenasleduje...vypisuje vyhrazne sms...sleduje ako ide z prace..pod oknami...uz ma aj zakaz priblizenia na 200 metrov, vsetko je na policii, sude registrovane ale, poznas nase zakony, pokial sa nic viac nestane neriesia.. je uz na konci so silami, lebo toto nie je zivot...boji sa uz aj von chodit a ex je smelo vypisuje ze on si na nu pocka, este bude jeho zenou..takze naozaj verim...a to tenot typek rozhodne nema Harvard IQ hupaci konik, ale robi peklo tej zene na zemi...keby mi to sama nehovorila neuverim...uz jej rozbil palicou aj celne sklo na aute, lebo sa nevie zmierit ze sa uz nema na kom vyvrsovat...
dufam len, ze ty nezijes s tym v jednej domacnosti, lebo ak ano klobuk dole, to by som nedala...take ked len pozeram v tv tak som posrtata... 😝
Diskusia sa tu uz sice dost rozbehla ale neda mi nezareagovat. Pre pana Jana zena...ved ste manzelia a rodina. Naco to vsetko chcel? Prepac ale je to hlupak. Ak ti takto vezme surovo peniaze z penazenky alebo ti nekupi vecicky pre dieta tak naco mu je manzelka a dieta? Asi nato aby si mu navarila upratala na sex a zadarmo. Lebo keby ta nema tak si za to musi zaplatit. Je to obycajny slaboch bez ktoreho by sa ti zilo omnoho omnoho omnoho lepsie. Nie len po materialnej stranke. A ak je taky chrapun ze ti ani na dieta neprispieva ani na skolku jej neda tak prepac ale on vas vobec nemiluje, ani teba ani dceru.
@jamika27 neviem, či treba rozlišovať, či je práve tento dotyčný "hrozný", či nie je, pretože v každom nefungujúcom vzťahu je niekto hrozný. Podstatné je riešiť nedôstojnosť situácie, v akej sa ocitla zakladateľka. Predstava, že napr. dieťa im za x rokov bude študovať na fin. náročnejšej škole, kde mama bude doslova žobrať korunky pre spoločné dieťa. A možno aj predstava, že sa chorobná lakomosť časom ešte znásobí.
Často moja mama spomínala prípad vojaka s hodnostou podplukovníka, ktorý mal tri dcéry. Mama sedela za pokladnou v drogérii. Každý mesiac vo výplatný deň prišiel s manželkou do obchodu kúpiť vložky pre 4 ženy. Manželka naložila a on jej pri pokladni vybral ešte dva balíky z košíka, zaniesol naspäť do regála. Žena smutne pozerala a možno v hlave hľadala odpovede na otázku, čo povie svojej dcére, keď bude hľadať hyg. vložky vo svoje dni. Nikdy neprišla žena sama. Vždy platil on zo svojej peňaženky. Prípad starý, ale "hrozný" chlap či žena existujú v každom čase.
Ale baby to fakt, myslíte že za 1000 € príjem sa nedá vyžiť s jedným deckom? Aj v BA?
@natalym to nemusi byt. poznam pripady, kedy este museli doopatrovat rodicov. psychicky ich to rozbilo, a rodic si v pokoji dozil.
@macatink82 No moja dcéra sa už teraz vyhráža ako vráti otcovi to čo skúšal on na ňu.
@apolka77 treba kontaktovať 150 kg bezkrkých,ktorí ho troška postrašia a dajú mu najavo, že nabudúce to bude zlomená ruka, ktorou tú SMS písal, alebo sánka....viem, je to hrozné, čo píšem, no na SK bohužiaľ lepšie, ako kontaktovať políciu. Poznám ženu, ktorá mala takéto problémy, teda poznám jej mamu, ktorá mi to rozprávala, že má zákaz priblížiť sa, je vystresovanej žene, ktorá má z toho muža panický strach, na dve veci, ak sa jej smeje do očí a policajtom tvrdí, že v tom obchodnom centre bol náhodou a náhodou ju stretol. Že sa jej pritom vyhrážal mu nijako nedokážu. Toto jej niekto poradil a bývalý sklapol. Či mu aj niečo urobili neviem, ale odsťahoval sa, kde netuším.
Nečítala som všetky komenty ale tvojmu mužovi zjavne uniklo, že manželstvo je aj o tom, že máte všetky financie spoločné, čiže všetko čo zarobí on, a aj ty, je vaše spoločné, žiadne že vráť mi, požičaj mi. Je to VAŠE. Máš na to rovnaké právo, ako on, nie len právo ako také, ale MORÁLNE právo. Viacero žien ti tu dobre písalo, že to je ako keby si ty od neho chcela zaplatiť za sex, domáce práce a pod. Ja to vnímam tak, že veď keď niekoho milujem, nešetrím na ňom, nevnímam to tak, že mu idem niečo požičať, vnímam to ako keby to bolo pre mňa samú. Držím ti palce! Určite nie si vadná ty.
No tusila som, ze v tejto teme narazim aj na negativne veci... Len pre vysvetlenie: 5 eur som si od neho brala ked som bola na materskej a robim treti mesiac: za tu dobu sa mi raz stihlo pokazit auto (oprava 300€), raz vymenit gumy (zas 300€) a pokazit telefon (opat 300€) takze vam z tisicky odrazu ostane 700... Malej skolka minus 130, nakupy domov 200, drogeria plus ine vydavky dalsich 100, nejake "zbytocnosti" cisto pre mna 100, nafta 130€, telefonny ucet 30€... Tisicka je v kybli... Takze asi tak... Nekupujem si ani louis vuitton kabelky ani nic podobne, platim z toho nas zivot... Dohodli sme sa, ze idem na polovicny, aby som mala svoje prachy a stihala sa starat o dom a malu a nakoniec je to tak , ze ma kasiruje za uplne vsetko, takze asi tak
@sashulka tak od neho odid, ked si vies tak dobre zarobit na polovicny na trvaly mas 2000 to nemaju mnohí muzi, budes si zit ako kralovna, mat klud a pokoj od tyrana.... s dcerkou vyzijete jedna radost...mnohe rozvedene ci slobodne mamicky ziju ani nie zo 400 eur a su tu..tak v com je preboha problem..jeho neprerobis s tym sa zmier..cim skor to pochopis tym lepsie...mas super prijem tak nie si odkazana na neho coby za to ine zeny dali tak dobre zarabat.
@apolka77 ja zarobim necelych 800, tu tisicku som myslela aj s rodicovskym, lebo ho stale poberam na malu zo zdravotnych dovodov. Nie je to zla vyplata to uznavam, ale aby som z toho platila podnajom to nejde... Musim pockat kym sa barak skolauduje a ak bude tato situacia pretrvavat, nech ho preda a kupi nam byt, inak to nevidim
tak takto by som nedokazala fungobat veru ved je jasne ze je chlap a zarobi viac ako ty aj keby si bola v praci 8 hodin toto mi pride chore ze od teba toto chce ste rodina amet hospodarit spolu ale aj ty musis mat svoje prostriedky na svoje vydavky a aj na radosti 🙂
@sashulka ja to poznam
ani nespochybnujem, kde to v ba minut. ja som len skolkuu 3,5 roka tahala za 510 euro sukromnu, nastastie uz ide maly do skoly, teraz mam pre zmenu babysitterku, aj to len 3 dni v tyzdni....my sme neni zobrati ale tiez ako otec ma povinnost prispievat na deti
na mna minuile vyblafol, ze platil v amerike dane 25 000 usd (z toho bola vsak viac ako polka penale - islo o dan z nehnutelnosti pretoze to roky neplatil a asi cakal, ze sa mu to prepecie) - a co to ma spolocne s detmi a domacnostou? nic
on plati len elektrinu, plyn, fond oprav a benzin, dokopy to robi asi 350 euro, lebo auto nepouziva, skoro stale robi z domu, maximalne kusok vozil maleho do skolky. na nakupy chodim zasadne len ja. mesacny prijem (jeho) ani nespomeniem, lebo tolko vela ludi ani za rok nezarobi.
ako by podla teba reagoval, keby si das sudom urcit, kolko ma prispievat na teba a deti?
@puklica13 mozno... a mozno aj nie. Myslis ze chlapovi by taketo nieco doslo? ja o tom dost pochybujem
@natalym napriklad kupi lišty do domu a chce polku. Malej treba zaplatit kruzok alebo topanky, kupujem to cisto ja, ideme na vylet-chce polku, ideme na veceru-chce polku, ideme do sauny-svoj vstup si musim platit sama, malej treba na lekara-platim to vzdy ja. On proste financuje len seba a plati ucty za dom-elektrika a voda a to je vsetko, to mi nepride ok ked na zenu s malym dietatom, navyse mi uz o jednej vyvolava do roboty, kde som... Vobec nechce, aby som tam chodila, chcel by aby som sedela doma a prachy mi padali zneba
@sashulka
a kedy cca bude kolaudacia?
to ze ti kupi byt tak to bude na dlhe lakte..budete sa sudit velmi dlho..ja by som po kolaudacii hned odisla a mala pokoj ten klud by mi zato stal a riesila to cez sudy...ak zacnes na plny uvazok vyzijes ...co by si nevyzila...
tvoj mm ti nekupi len tak nic, bude nasraty ako si mu prerusila plany a nebude mat dalej koho traumatizovat...ty si myslis ze on sa s tym vysporiada? to nie, s nim sa nedohodnes...

@timea7 ano pisala ze zarobi na polovinom 1000eur uz som na to upozornovala...