icon

Môj muž je lakomec

sashulka
19. júl 2016

Ahojte, za mojho muza som vydata 6 rokov, ja mam 31, on 40. Vzdy bol sporovlivejsi, ale co vystraja poslednu dobu uz nezvladam. Co je vsak najdolezitejsie, neviem ci je chyba vo mne alebo v nom a s rodinou sa hanbim o tom hovorit. Mame tri a pol rocnu dcerku s ktorou som na predlzenej rodicovskej zo zdravotnych dovodov ale chodi do skolky a ja na polovicny uvazok robim. Muz je sukromny podnikatel, nedavno sme sa prestahovali do rodinneho domu. Do prace mi nechcel dovolit ist, aby nemal viac povinnosti s malou (ale moc toho veru cele dni nerobi) a tak sme sa dohodli na polovicnom uvazku. Od kedy vsak robim (tri mesiace) nuti ma polovicou prispievat na vsetko, odisli mi gumy na aute-musela som si ich kupit sama (resp ich jemu splacam po 30€), pokazil sa mi iphone-za vlastne som si kupila novy atd atd, skratka do koruny miniem mesacne vsetko, lebo platim malej skolku 130 € mesacne, robim domov nakupy a skasiruje ma uplne za vsetko. Neviem mu vysvetlit ze z polovicneho platu to nejde a moze byt rad, ze mi nemusi davat, este mi berie??? Nadava mi ze nekupujem domov nabytok atd ale ja fakt to z platu neviem pokryt.. Podotykam, ze kym som bola na regulernej materskej robil to iste- robil sice viac nakupov domov ale vsetky moje naklady som si musela hradit sama, dovolim si povedat ze za celu matersku mi nedal do ruky ani euro, musela som preto vymyslat vsetko mozne, aby som si z domu na seba zarobila. On sa ma pri tom dobre, nudzou netrpime, teraz sa chce ist potapat na maldivy za kopec penazi (s tym ze ja s malou budeme doma) pretoze on si to zasluzi a postavil nam dom... Je to ok? Som vadna ja alebo on?

petra3312
19. júl 2016

@mircalla z toho opisu ma az pot zalieva. Fakt Ti drzim prsty, nech sa z toho co najskor vymoces.

timea7
19. júl 2016

@jamika27 že si si nič nešľahla? Že nie? 😎 😎 😎 😎 😎

jamika27
19. júl 2016

@timea7 mňa už ošľahla táto téma, fakt nechápačka 😝

inak ale tá relácia fakt existuje, mňa s ňou chlap vždy podpichuje, či ideme šetriť :D

apolka77
19. júl 2016

@mircalla ja ti verim, toto zvladnu uz fakt len odbornici...s takym clovek ako zijes nema cenu ani zacinat rozhovor..resp=si dopredu prehrala..

glorikarebeka
19. júl 2016

@natalym aj ja tak robim pytam 5 da 10 a hotovo vybavene 😀
@sashulka no ja nechapem ci je toto v dnesnej dobe este normalne

mircalla
19. júl 2016

@apolka77 ver tomu, ze som to asi milion krat skusala - a pekne v klude a v dobrom....🙂 zial to treba riesit ako pises, je to smutne, ale neda sa inak
Pre niekoho je nepochopitelne, ze ta druha strana sa nechce dohodnut ci sa s nou porozpravat, uz vobec nie sa na niecom dohodnut, nuz nie s kazdym to ide. to, ze ja mam takeho manzela, alebo ja som otvorena debate ci kompromisom, to neznamena, ze tak rozmyslaju vsetci. zopar jednotlivcov nie

stardust
19. júl 2016

@argyro hehe, vdaka...uz som realisticka, co sa tyka najdenia takeho, co by splnal vsetky moje vyberove kriteria 😀 A mozno sa stane zazrak, kto vie. A mozno zostanem sama, stastne rozvedena 🙂

timea7
19. júl 2016

@jamika27 no ja takých dvoch mužov poznám, čo sú schopní ťa vytiahnuť z WC, lebo ešte aj oni idú a spláchne sa to naraz....jeden pochádza z veľa detí, žil vo veľmi biednych pomeroch ako dieťa, druhý paradoxne naopak, ale obaja majú ženy, ktoré im na takýto model nepristúpili, sú schopné im aj jednu uťať, keby bolo najhoršie, takže sa s nimi ako tak existovať dá, nezachádzajú teda do takých extrémov, ako manžel zakladateľky témy, ale občas nejakou chuťovkou pobavia....

stardust
19. júl 2016

@lucinka511 otazky preco si si brala takeho a takeho nikomu nepomozu. Ludia proste robia chyby. Niektori robia chyby pri vybere partnera, tak ako ini robia chyby inde...zalezi na tom, ako sa dotycny/a pouci do buducnosti.

natalym
19. júl 2016

@sashulka Jáj to aj môj rozpráva, ako nám nič nie je treba. Kedysi ma to trápilo, vysvetľovala, som mu kadejako, ale teraz si z toho nič nerobím.
Teraz mu oznámim treba kúpiť toto a toto, je to potrebné, beriem peniaze a kúpim. Nepovie ani ťuk.
Alebo vždy keď som pýtala 10 €, povedal, že má iba 100 €, napr. ani mi nedal. Ja som sa urazila, už som nepýtala. Chyba. Teraz poviem, že však daj mi tú 100 vku a výdavok Ti vrátim. Jasné, že mu ho nevrátim. A Keď pýta, poviem, že nemám, alebo mám iba 500 vku. Zasmejeme sa a hotovo. 😀
Teraz mi to príde aj úsmevné ale nebolo to tak.

katarinapekna
19. júl 2016

@apolka77 možno a možno som aj partner mircaly😉

jamika27
19. júl 2016

@timea7 veď totok, sme rôzny, máme rôzne úchylky, ale asi majú toleranciu 😎 ... ale tento chlap z tohto príspevku ... to je fakt hrozné ... ozaj keď čítam niektoré tak bohu ďakujem za toho môjho 😀 neviem si predstaviť takéto vzťahy

natalym
19. júl 2016

@jamika27 Ale ja by som to skúsila na ňom. 😀

mircalla
19. júl 2016

@katarinapekna to radsej nechci byt

timea7
19. júl 2016

@katarinapekna jasné, možno aj môj. A čo že už nie si na tréningu, dajako skoro ste skončili, že si už prebral štafetu kvákania na MK odo mňa 😀 😀 😀 😀 😀

mircalla
19. júl 2016

@natalym to je ovela lahsi pripad, taketo nepoznam

tiumen
19. júl 2016

@sashulka pokiaľ ste manželia tak nech nezabúda že sú to SPOLOČNÉ peniaze.. by som sa na takého z vysoka vy*srala a nie to si ešťe od vlastného manžela požičiavať spoločné peniaze 😨😨

natalym
19. júl 2016

@oslo1 Veľmi dobrá rada: Spoliehaj sa sama na seba.

jamika27
19. júl 2016

@natalym ja by som na ňom poskúšala iné veci, by s prosíkom došiel za autorkou aká bola super žena a modré z neba by jej zniesol.... :D

ale chudák ... normálne ho ľutujem, ten musí dnes večer dostať toľko negatívnej energie.... 😀 😀 😀 až až

marcelatje
19. júl 2016

@katarinapekna ale ona písala že má IQ 180, nie? 😕 😕 😕

cichlida
19. júl 2016

@sashulka och, to je na neuverenie. Zial, ja by som to riesila podobne ako tu uz bolo povedane- vyzivne+rozvod. Kks moj muz si pyta svoje zarobene prachy odomna😀 povie mi kolko potrebuje vybrat sebe a ostatne nechava na mna. A stale len kup si cosi, nechces ist niekam von s babami, podme kupit deckam cosi... Az mi to lezie na nervy...ale to co prezivas ty tak to je hrozne😞dufam, ze to vyriesis tak, aby ste boli s dcerkou stastne! Drzim palce

mima4
19. júl 2016

@mircalla ja som sa pytala preto, lebo ta vnimam ako cloveka ktory si neda skakat po hlave

timea7
19. júl 2016

@jamika27 obávam sa, že v tomto štádiu by si si už neposkúšala veľa...Ja by som sa obávala fyzických útokov, od psychického týrania k nemu nie je ďaleko 😒 😒 😒 😒 😒

natalym
19. júl 2016

@mircalla Ale však ma poznáš, som sa inak sťažovala.

Lenže ja som si prestavila hlavu, ak sa to dá tak povedať. Proste nepočúvam jeho blbé reči. Neurazím sa, zasmejem sa na tom.
Ale je pravda, že odkedy mal úraz je iný, inak sa správa, tak empatickejšie.
Ale zase aj ja mu hovorím, nečakám, že pochopí, hovorím nahlas a dramaticky ako ma bolí hlava. Už som ako moja svokra. No chudera tiež to má doma. 😀

katarinapekna
19. júl 2016

@mircalla akurát ten harvard nemám....len slovenské "shity"😀

mircalla
19. júl 2016

@natalym vsak pisem, neni to taky tazky pripad
@mima4 bolo tu par prispevkov, kde su taketo modely spravanie vyborne vysvetlene. tusim @marcelatje to niekde vyborne zhrnula
kupodivnu si normalne skakat po hlave nedam, dokonca som aj pomerne dost asertivna, (s inymi ludmi) zial tu som skusila vsetko, ale je to takmer nemozne, uz tu bolo napisane, ze jedine odbornici a tak to aj uz riesim. tazko sa to vysvetluje niekomu, kto to nezazil, dochadza k tomu postupne a ano, je to nepochopitelne - kto zazil, to chape a vie, ako tazko z toho von a aky strach a sikanu denne zazivas, a to aj po rozchode ci rozvode (nechcem teraz strasit) - ale pre tychto ludi to tym nekonci

lucinka511
19. júl 2016

@sashulka ale ty tu spominas ze robis an polovicny a mas 1000 v cistom, to mas uzasny plat,neznasas manzela a tyra ta psychicky,daj si otazku ci ho lubis,podla mna asi nie, je lakomec,lakomca asi nikto nemoze dlho vystat preco teda sa nerozvedies a zamestnas sa na plny uvazok,to by si mala potom 2000 e mesacne? z toho vyzijes aj sama v podnajme,manzel ti bude platit vyzivne a kedze ste nadobudli majetok v manzelstve,ten dom tak by si mala aj na polovicu pravo,,naco sa ches cely zivot trapit? ty si este mlada, manzel uz ma najlepie roky skoro za sebou, tak nad tym porozmyslaj a oza niekto tu spominal tusim @timea7 ze ho mas strapnit pred rodicmi jeho,priatelmi aky je zgrlos ano to urob,netaj to a hl sa za to nehanbi ze je lakomec to on je lakomec,on sa ma hanbit nie ty

natalym
19. júl 2016

@mircalla Vieš čo je to blbé, ale ďakujem Bohu za ten úraz. Nám to veľmi pomohlo.
Ale chápem o čom píšeš.
Niekedy keď má zlú chvíľu tak aj ja sa ho bojím, mám strach. Ale teraz máme obaja také, že začneme kričať:
,, Ja sa nechcem s Tebou hádať !!!!,, a kričíme na seba a potom sa nejako dohodneme.
,

timea7
19. júl 2016

@lucinka511 ja som ten príjem 1000 eur prehliadla, neviem, ako sa mi to mohlo stať, to, že to minie do posledného centa dosť mení situáciu...už chápem baby, ktorým sa téma zdala vymyslená.....samozrejme nič to nemení na tom, že je neprípustné, ako sa jej muž k nej správa, ale dalo mi to iný uhol pohľadu. 😒 😒 😒 😒

natalym
19. júl 2016

@timea7 To je fakt. Ja zďaleka toľko neminiem a mám dve deti, veľké, domácnosť, dlhy a pod.
Inak môj muž sa takto debilne začal správať, alebo začne správať, keď má pocit, že veľa míňam. 😉