Môj muž je lakomec
Ahojte, za mojho muza som vydata 6 rokov, ja mam 31, on 40. Vzdy bol sporovlivejsi, ale co vystraja poslednu dobu uz nezvladam. Co je vsak najdolezitejsie, neviem ci je chyba vo mne alebo v nom a s rodinou sa hanbim o tom hovorit. Mame tri a pol rocnu dcerku s ktorou som na predlzenej rodicovskej zo zdravotnych dovodov ale chodi do skolky a ja na polovicny uvazok robim. Muz je sukromny podnikatel, nedavno sme sa prestahovali do rodinneho domu. Do prace mi nechcel dovolit ist, aby nemal viac povinnosti s malou (ale moc toho veru cele dni nerobi) a tak sme sa dohodli na polovicnom uvazku. Od kedy vsak robim (tri mesiace) nuti ma polovicou prispievat na vsetko, odisli mi gumy na aute-musela som si ich kupit sama (resp ich jemu splacam po 30€), pokazil sa mi iphone-za vlastne som si kupila novy atd atd, skratka do koruny miniem mesacne vsetko, lebo platim malej skolku 130 € mesacne, robim domov nakupy a skasiruje ma uplne za vsetko. Neviem mu vysvetlit ze z polovicneho platu to nejde a moze byt rad, ze mi nemusi davat, este mi berie??? Nadava mi ze nekupujem domov nabytok atd ale ja fakt to z platu neviem pokryt.. Podotykam, ze kym som bola na regulernej materskej robil to iste- robil sice viac nakupov domov ale vsetky moje naklady som si musela hradit sama, dovolim si povedat ze za celu matersku mi nedal do ruky ani euro, musela som preto vymyslat vsetko mozne, aby som si z domu na seba zarobila. On sa ma pri tom dobre, nudzou netrpime, teraz sa chce ist potapat na maldivy za kopec penazi (s tym ze ja s malou budeme doma) pretoze on si to zasluzi a postavil nam dom... Je to ok? Som vadna ja alebo on?
@sashulka mne bolo vytknute, ze nezarabam dostatocne (mam v cistom pomerne dost). predtym zil s nejakou dcerou miliionarov este v bostone a dubline, ktora v zivote nehla prstom rodicia jej davali peniaze na vsetko, to bola top bohata frajerka, nie ako ja luzer z vychodnej europy
Cokolvek - nevyhovies
@mircalla sorry, ale škôlku nájdeš aj za menej, aj v BA, nič proti tvojmu výberu, ale ak by som na to nemala, tak chodí aj do štátnej a prežije to, ak teda nemá nejaké zdravotné obmedzenia. A autorka dáva na škôlku 130 mesačne, Ak nevie vyjsť z 1000 eur mesačne, tak nevie hospodáriť, auto sa jej nekazí predsa každý mesiac. Tým samozrejme nechcem absolútne zľahčovať jej problém, to, ako žijú, by som netolerovala ani náhodou.
@sashulka
- tvoj príjem je 1000€/mesiac - kolko je manželov čistý príjem?
- aké výdavky platí zo svojho príjmu manžel?
- to čo sa ti na aute pokazilo za 300€?
- pokazený telefon 300??? sorry ale ak som na tom finančne biedne, tak berem starý od niekoho z rodiny čo mu skončil paušál napr. a tých 300 miniem hoc aj na dobrú dovolenku, resp. na tie gumy, čo potom netreba splácať.......ak to je inak skús mi to vysvetliť, lebo ja fakt biedu netriem ale 300€ ta mobil by som ani omylom nedala.
- 100€ zbytočnosti per mňa - čo sú tie zbytočnosti? 🙂
- nafta 130??? ........ja len teraz vychádzam z osobného mesačného prepočtu cca: 60€? asi tak nejako u mňa - dennodenne dochádzam do práce autom cca 20km - tam/spat.....plus občasné víkendové výlety, menšie záchadzky po práci, idem pozrieť známych, nakúpiť, niečo zaviezť, odviezť.....
@katarinamarkova ano kupila som si iphon to je moj standard, auto mam volvo a opravy su drahe- to je moj standard, teraz sa tu nebavime o tom ale o tom, ze manzel na nase pomery je lakomy a to moze byt predsa v akom kolvek meritku nie???? Jeho prijem mesacne je asi 3000€. Niekdy aj viac.
Ja pracujem tri mesiace.
ja si myslim,ze tato tema je vymysleny blud 😀
No mne z toho vychádza, že manželovi sa nepáči Tvoje hospodárenie a má pocit, že pokiaľ nebude od teba tú polovicu pýtať tak si neuvedomíš, že každá sranda niečo stojí a tu bude zrejme pes zakopaný.
Môj muž hovorí, že každá žena vie z muža urobiť milionára ak bol predtým miliardárom. 😉
@glorikarebeka ja som už o tom presvedčená 😉 😉 😉 😉 😉
@sashulka .........Musim pockat kym sa barak skolauduje a ak bude tato situacia pretrvavat, nech ho preda a kupi nam byt, inak to nevidim.........
vieš, ja som fakt na začiatku po prečitani uvodneho prispevku chcela napisať:
on vadny - lebo sa samovolne hra na neschopneho chlapa - kt. sa nevie postarať o svoju rodinu
ona divna - že mu toto toleruje
ja by som takého poslala kade lahšie
ale ako tak čítam až dokonca, fakt mi nedá poupraviť, to čo som chcela písať vyššie na:
- on- jeho nepoznám, neviem povedať
- ona - neschopná z 1000€ financovať polovicu rodinného rozpočtu
nechce na situácii nič meniť, lebo veď treba počkať na dokončenie domu aby potom on musel kúpiť jej byt
ona je vypočítava
ona by sa mala mozno fakt zamysliet nad tým, že 1000€ je vcelku krásny rozpočet pre celú rodinu povedzme 2dospolí plus 2 deti - zaplati sa bývanie, strava, oblečenie, skôlka, skola, ostane na výlety.
on + ona by sa mali dohodnúť na jasných pravidlách
neviem, kolko zarába on- ak viac ako tých 1000€ /mes. tak by mal byť menej skúpi a viac dopriať rodine
ona - by sa mala mozno fakt naučit trošku šetriť a nečakať, že on jej aj tak raz bude musieť kúpiť byt 🙂
@timea7 aspon sme sa zasmiali 😀
@katarinamarkova no on to s tou kolaudáciou a s tou kúpou bytu môže naťahovať dlhé roky....
@glorikarebeka pobavili 😉 😉 😉 😉
@katarinamarkova on mi bude musiet kupit byt???? Halooo sme manzelia, tento dom postavil aj vdaka mne, vlozila som sem nejedno euro, ja nie som nejaka vyžirka ktora ku niekomu prisla s jednymi gatkami....
@katarinamarkova a ze som vypocitava??? Co je potom on ked ma daleko vyssi prijem a neda mi zive euro a ani nedal pocas celej materskej? Opakujem celu matersku som sa o seba starala sama!!!
Cela tema sa kamsi zvrhla a este ja som za vypocitavu neschopnu pizdu ... Ok baby, uz mi staci
@sashulka standard maju mat manzelia rovnaky - vysvetli manzelovi 🙂
manzel je zgrloš.....čo už takého si si našla, môžeš si ho nechať, alebo ho vymeniť.
vieš, ale aj tak mi príde prízemné fňukať nad nedostatkom peňazí v tomto prípade a zaklincovať to vetou: počkám na dokončenie domu, nech mi potom on kúpi byt......
fakt dúfam, že sa osobnostne do takétho stavu ja nikdy nedostanem.
@sashulka vykasli sa na to, uz sa to zvrhava. vidis, nakoniec si bola obvinena, ze si si to vymyslela dokonca si vypocitava (prisla sem nejaka, co si precitala poslednych 5 prispevkov a si za vypocitavu). ja sa s tebou rada stretnem, nenechaj sa vytocit. klud. samozrejme sa tu neoplati nic riesit verejne.
@sashulka
jedno ma zaujima, naozaj ta trapi ze mas manzela lakomca, alebo cakas len na polovicu domu...
ja mam kazdy mesiac cca ako ty a usetrim este 500eur a to mam dve deti a 20rocne auto ktore zere benzin jak krava travu...
mala si hnedna zaciatku napisat ze ti ide o dom a usetrila by si mi velmi vela casu..koncim ...

@natalym no kedze je to aj moj dom, nemal by s tym mat problem ale tiez myslim, ze bude. Uvidime... Kazdopadne pravne je ten dom aj moj...