Môj muž je lakomec
Ahojte, za mojho muza som vydata 6 rokov, ja mam 31, on 40. Vzdy bol sporovlivejsi, ale co vystraja poslednu dobu uz nezvladam. Co je vsak najdolezitejsie, neviem ci je chyba vo mne alebo v nom a s rodinou sa hanbim o tom hovorit. Mame tri a pol rocnu dcerku s ktorou som na predlzenej rodicovskej zo zdravotnych dovodov ale chodi do skolky a ja na polovicny uvazok robim. Muz je sukromny podnikatel, nedavno sme sa prestahovali do rodinneho domu. Do prace mi nechcel dovolit ist, aby nemal viac povinnosti s malou (ale moc toho veru cele dni nerobi) a tak sme sa dohodli na polovicnom uvazku. Od kedy vsak robim (tri mesiace) nuti ma polovicou prispievat na vsetko, odisli mi gumy na aute-musela som si ich kupit sama (resp ich jemu splacam po 30€), pokazil sa mi iphone-za vlastne som si kupila novy atd atd, skratka do koruny miniem mesacne vsetko, lebo platim malej skolku 130 € mesacne, robim domov nakupy a skasiruje ma uplne za vsetko. Neviem mu vysvetlit ze z polovicneho platu to nejde a moze byt rad, ze mi nemusi davat, este mi berie??? Nadava mi ze nekupujem domov nabytok atd ale ja fakt to z platu neviem pokryt.. Podotykam, ze kym som bola na regulernej materskej robil to iste- robil sice viac nakupov domov ale vsetky moje naklady som si musela hradit sama, dovolim si povedat ze za celu matersku mi nedal do ruky ani euro, musela som preto vymyslat vsetko mozne, aby som si z domu na seba zarobila. On sa ma pri tom dobre, nudzou netrpime, teraz sa chce ist potapat na maldivy za kopec penazi (s tym ze ja s malou budeme doma) pretoze on si to zasluzi a postavil nam dom... Je to ok? Som vadna ja alebo on?
@marcelatje ja dokonca som spokojna, ked moje deti aj ucia ucitelia, co sami vychovali deti :D az tam to zaslo, aj ked sa okolo nich pohybuju ludia, co maju deti, alebo aj lekarka nasa ma deti :D dokonca uz by som ani ku porodu nechcela zenu, co nerodila :D podla mna je to dost dolezite
a na rozumne bezdetne zeny som tiez nenatrafila, bohuzial, zato sama, kym som deti nemala, som sa k problematike vychovy a podobne nevyjadrila nikdy nikomu a mali sme v rodine malicke deti, mala som uplne ine priority jednoducho :D ako riesit niekoho rodinnu situaciu, nestarala som sa
@timea7 lakomec je vlastne dost nestastny clovek, lebo vacsinou ani sebe nedopraju cely zivot
a nejde o statky, ide o celkom bezne veci
dobre si urobila :D
@celasapremenim ja som práve naopak ako bezdetná o deťoch vedela všetko, múdra jak rádio 🙄 😀 😀 😀 😀 😀 😀 vlastne čím som staršia tým menej viem 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@marcelatje to sa ti len zdaaa, urcite nabalujes o detoch, ak ich mas, len to tak clovek neciti
@celasapremenim tak tam to bolo jasné, videla som, že mal panický strach, aby som si nedala v cukrárni aj nejaký zákusok ku káve, nedajbože dva! 😎 bol iT-čkár, príjem zrejme nie nízky, ale neplatil výživné na dve deti, tretie už bolo dospelé, no čistý bulo. My sme sa stretli asi šesť krát, keď bolo jasné, že toto nie....Ale tak, ako píšeš, lakomec nedopraje ani sebe, žije z nášho pohľadu smutný život, je lakomý dať za výlet, kino, lyžovačku, ale on je možno šťastný,že mi pribúdajú euráče na účte. Ak žije sám, je to jeho rozhodnutie, horšie je, ak znepríjemňuje život celej rodine.
@marcelatje
@celasapremenim nie, že by som tu dnes chcela pôsobiť ako najatý oponent, ale ja poznám dve bezdetné ženy, od ktorých som si bez problémov dala poradiť. Jedna s deťmi pracuje, druhá nie, ale roky strážieva deti niekomu z rodiny, susedom, takže vie o deťoch možno viac, ako mamina, ktorá má dve pokojná deti, s ktorými neboli problémy ani pri spaní, ani pri jediní, ani v správaní. Ale vy ste zrejme mysleli ženy, ktoré sa zrejme venujú kariére, o deti nezavadia a rozdávajú rozumy.
@timea7 viem, ze su aj take, preto som to napisala tak, ze ja som nemala stastie na take rozumne bezdetne, sag ja som bola super pri detoch :D a hlavne som do toho nikomu nemudrovala, mna mat teraz ako vypomoc po ruke :D:D:D:D:D
inak, mne ani neprekaza, ked mi dakto do dacoho mudruje, v podstate si sam daco v sebe riesi a ja nemam najmensiu potrebu takeho cloveka nejak posilnovat, povzbudcovat, alebo vzdelavat
nech sa ma kazdy tak, ako si ustelie :D
@timea7 netvrdim ze nemas pravdu. Ani nemam pocit ze oponujes za kazdu cenu ved diskusia na urovni moze byt velmi plodna. Urcite existuju aj take , ale ak sa tu mamicka pyta napriklad na skusenosti ohladom porodu a nejaka standa bez deti mi napise ze nech si nemyslim ze kvoli tomu ze mam dve deti tak vsetko viem najlepsie to mi fakt pripada smiesne 😀 😀 ja svoj nazor nezvyknem presadzovat za kazdu cenu, aj mam pochopenie pre naivitu z dovodu nizkeho veku alebo nedostatku skusenosti. Ale jedno co neznesiem je ludska hlupost 😀
@marcelatje ja tiez uz co sa tyka teorie tak o detoch ovladam snad vsetko, len sa obavam ze ked deti realne pridu tak budem mat velky problem vsetku tu teoriu preniest do praxe 😀
@marcelatje tak to je sila....tak ona keď nerodila, tak má iste bohaté skúsenosti.....
@moonka1 tak to ti môžem garantovať, všetko bude inak 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@moonka1 neboj sa, budeš sa riadiť materinským inštinktom, ten ťa povedie najlepšie. Nedáš sa znervózňovať radami babičiek, susediek, žien na MK, zoberieš si z nich vždy to, čo bude vyhovovať tvojmu dieťatku a tebe. Ja preto neznášam rady typu - dieťa má spávať s matkou, dieťa má spávať od narodenia vo svojej izbe, dieťa treba kojiť dovtedy a dovtedy, nekojené nebude mať vzťah s matkou a pod. považované za jediné správne. Správne je to, čo vyhovuje v prvom rade dieťaťu, potom matke a tiež netreba zabúdať na zbytok rodiny. Ale je fajn, keď máš poznatky už teraz, budeš potom istejšia. Ja som hádam od desať rokov strážila deti sesterniciam a bratrancom, takže som bola zaškolená 😎 .
@timea7 žena,kt. "robí kariéru" a nema deti nerozdava rozumy o deťoch, nakoľko ju deti nezaujímaju a ženy s deťmi skôr ľutuje,než radi....trochu pomýlený názor
@katarinapekna no to by si sa teda divila. Tá sa montuje do všetkého, do výchovy detí a starostlivosti o ne tiež, my ju voláme vegeta - pridá sa všade a uznáva za správny jediný názor, ten svoj. Ja sa na nej len bavím, ani jej neodpovedám, iba sa usmievam, potom trochu zneistie a sklapne.
@katarinapekna ale rozdáva 😀 deti ju nezaujímajú a keď s nejakými je tak ju otravujú. A už to ide......"manipuluje s tebou, toto by si nemala dovoliť, prečo ešte nespí vo svojej izbe, a prečo mu toto akceptuješ, a to nemáš čas si ani nohy oholiť.......... "
Celá ja za mlada 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@marcelatje mne baba s dvomi detmi napise, ze to mam pri tretom s odstupom od dvoch ovela jednoduchsie ako ona po trojrocnej postupnosti s dvomi malymi :D
lebo do riti ona asi vie vsetko :D a najviac jej je jasne, ze 13 a 10 rocne deti asi nepotrebuju uz uplne ziadnu starostlivost a nie su s nimi vlastne ziadne starosti, len ich sadnem za stol :D aleboco
a k tomu mrnus ..najkrajsinasvete btw. :D a to ani nehovorim ako su vsetci traja super dobre detvaky, ale aj tak tvrdim, ze ja som dve male deti uz mala, viem co to je a ona nevie, co je to mat tretie za tym :D
okrem toho ani moc nemozem kvikat, lebo mi je najlepsie na svete, lebo som sikovna :D to je fakt, to nie je chvastanie sa, jednoducho stiham vsetko na svete a s prehladom
a este som aj velmi pekna :D:D:D:D:D
@celasapremenim 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@timea7 presne, toto nie je univerzalne, to je velmi velmi specificka zalezitost, ako vsetko okolo deti
jedine, co nam vyhovuje vo vseobecnosti je do tych dvoch troch rokov ako taky pravidelny rezim :D a vela v prirode
@celasapremenim taky tak. Pravidelný režim vniesol do nášho života kľud a systém. Jasné, že som nestála so stopkami nad ním, ani sme neleteli domov, ak sme na prechádzke zbadali niečo zaujímavé - bager, dážďovku..., ale v prevažnej väčšine dní, boli tie hlavné činnosti - jedlo, spánok, pobyt vonku pravidelné. Ja som si vedela zadeliť čas, mala som ho zrazu more a dieťa bolo pokojnejšie. Ale tiež rešpektujem to, že niekomu to nevyhovuje. A čo sa týka pobytu v prírode - čím viac, tým lepšie a za každého počasia - nevedela som, čo je kašel a sople a veéééľmi dôležitá vec - ak je dieťa vonku, nerozhadzuje v domácnosti 😎 😎 😎 . Ale sme mimo tému. 😉
@celasapremenim 😀 😀 😀 ja som tu síce iba chvíľu, ale keď čítam niekedy tie komentáre a témy tak mi je až do smiechu ako teraz z tohto. Niektoré ženy sú uletené a myslia si, že ich rady sú nad zlato, ale čo už nechajme ich v tom 🙂
@celasapremenim každý deň sa pochváľ, lebo to za teba nikto neurobí 😎 😎 😎 😎
@argyro asi hej...no ja som tiez stara konzerca 🙂
chlap ktorý si nechá od manželky splácať gumy na auto /obzvlášť keď na ne má/ je IDIOT. To ,že má ona príjem 1000€ tu vobec neriešte. On má 3000€ a nechá ju zaplatit si večeru. K tomu treba komentár? Nechápem niektoré príspevky, fakt žasnem.
@sashulka jooj, akokeby som čítala o mojom 😀 ...ale gumy som teda ešte nekupovala. Asi by som mu vzala kľúče od jeho auta a nech ide autobusom s dietatom k lekárovi. Zážitkové učenie na nich! 😉
@mateson ale potom preco s takym drzgrosom je?nejde o 1000 e ani o 3000 ide o to ze pri 1000 e nie som na nom odkazana a mozem sa zbalit a odist netpiet ho,su zeny kt si to nemozu z financnych pricin dovoli,tie viac-menej musia ostat,ale ked nei som na nom odkazana zbalima ide prec. A hlavne ked uz sa tam aj laska vytratila....
Och, zeny, co ma jej plat spolocne s tym ako sa k nej sprava jej muz? Ako to spolu suvisi, snad nebudeme tyranej zene este zavidiet. A ano, v Ba vyjst z tisicky mesacne ja, dieta, podnajom - je nerealne! Pozrite si ceny podnajmov lebo ocividne mate len hmliste predstavy. Od 400 vyssie za garzonku. Ja som ten plat teda neprehliadla a zdal sa mi na Ba pomery uplne ok.
A ja si teda nemyslim ze riesenim je aby sa ona teraz zacala uskromnovat, kupila si tlacitkovy mobil (toto bolo myslene vazne?!) a znizovala svoj zivot.standard. Akonahle ona znizi, chobotnica vystrci dalsie chapadlo a chnapne po tom zvysku co jej ostane. Taketo typy su neskutocne zrucni manipulatori - vdaka svojmu vyssiemu iq dostanu zenu presne tam kde ju chcu mat a este mu ona bude vdacna a citit sa previnilo.

@timea7 lepsie si to opisat ani nemohla. Suhlasim. A ano priznavam ze ak mi napriklad vo veci deti radi bezdetna osoba je mi z toho casto smiesno. Inak nezvyknem nikoho zosmiesnovat kazdy ma narok na obdobie kedy sa moze spravat naivne, ale niekedy nemozem odolat miernej ironii aj ked sa velmi snazim 😀 😀 😀 na tom musim este popracovat 😅