icon

Môj muž je lakomec

sashulka
19. júl 2016

Ahojte, za mojho muza som vydata 6 rokov, ja mam 31, on 40. Vzdy bol sporovlivejsi, ale co vystraja poslednu dobu uz nezvladam. Co je vsak najdolezitejsie, neviem ci je chyba vo mne alebo v nom a s rodinou sa hanbim o tom hovorit. Mame tri a pol rocnu dcerku s ktorou som na predlzenej rodicovskej zo zdravotnych dovodov ale chodi do skolky a ja na polovicny uvazok robim. Muz je sukromny podnikatel, nedavno sme sa prestahovali do rodinneho domu. Do prace mi nechcel dovolit ist, aby nemal viac povinnosti s malou (ale moc toho veru cele dni nerobi) a tak sme sa dohodli na polovicnom uvazku. Od kedy vsak robim (tri mesiace) nuti ma polovicou prispievat na vsetko, odisli mi gumy na aute-musela som si ich kupit sama (resp ich jemu splacam po 30€), pokazil sa mi iphone-za vlastne som si kupila novy atd atd, skratka do koruny miniem mesacne vsetko, lebo platim malej skolku 130 € mesacne, robim domov nakupy a skasiruje ma uplne za vsetko. Neviem mu vysvetlit ze z polovicneho platu to nejde a moze byt rad, ze mi nemusi davat, este mi berie??? Nadava mi ze nekupujem domov nabytok atd ale ja fakt to z platu neviem pokryt.. Podotykam, ze kym som bola na regulernej materskej robil to iste- robil sice viac nakupov domov ale vsetky moje naklady som si musela hradit sama, dovolim si povedat ze za celu matersku mi nedal do ruky ani euro, musela som preto vymyslat vsetko mozne, aby som si z domu na seba zarobila. On sa ma pri tom dobre, nudzou netrpime, teraz sa chce ist potapat na maldivy za kopec penazi (s tym ze ja s malou budeme doma) pretoze on si to zasluzi a postavil nam dom... Je to ok? Som vadna ja alebo on?

kikikat
21. júl 2016

@marinablue to je pekné no bohužiaľ na to treba dvoch a nie každý má také stastie

apolka77
21. júl 2016

@mandala77

no a co ked si nikdy necitala taky komentar?
mam sa cervenat?
tak si si ho 1x precitala, co si v soku?
ak si taka citliva na pravdu, tak treba citat rozpravky na dobru noc

bolo to vseobecne konstatovanie, ano hrube, uz prvej vete som na to upozornovala, ze niektorym ludom staci papat, kakat a spinkat..je to lepsie pre tvoje oci?
Pisem niektorym aj konkretne ich poznam a vobec to nezahrnuje iba ludi co ziju konzumne a zahrnaju sa vecami...moze sa to tykat aj chudobnych ktorym staci ku stastiu iba toto...jedlo, postel,wc....
je mi jedno v akej si skupine, co mas vystaveny diplom?
"minimalizmus" som mala dat do """"" ale som netusila ze su tu nejake mnisky...a chytaju sa kazdeho slovicka...pre boha ziveho..

viera27
21. júl 2016

@katarinapekna je mi luto,ze mas z muzov len peniaze. Nielen na to su dobri,zelam ti aby si raz mala aj ty stastie a spoznala vztah so vsetkym,co k tomu patri.

majaxy
21. júl 2016

@bodka13 hm to asi nie, nemyslím že ty vieš urobiť lepšie buchty jak svokra

katkalubkova
21. júl 2016

@sashulka ON 🙄

gora8
21. júl 2016

@mrkvicka060 nehnevaj sa, ale mne pride divna Tvoja odpoved... Ja som sa uplne slusne pytala... Jednoducho sa mi nezda, aby si cela rodina zijuca v BA v byte na hypoteku z 1000€ mohla v pohode dovolit restiky a dovolenky. Ja nevravim, ze sa z tych penazi neda vyzit, ale treba sa uskromnit a urcite to je narocne. Tak sa upokoj a citaj pozorne, aby si sa aj nabuduce na niekoho bez priciny nenavazala 😉

mandala77
21. júl 2016

@apolka77 pravda je pojem relatívny. A Tvoja pravda mojou určite nie je. Chvala bohu.

apolka77
21. júl 2016

@mandala77 amen.

katarinapekna
21. júl 2016

@viera27 si mila, ma to jeden hacik, ja vztah nehladam lebo ho nechcem, nema v mojom zivote upotrebenie 😅

plutarchos
21. júl 2016

Dievcata, mne ste tak pekne radili a tu ste na seba taketo jedovite... sak no 🙂

monikaparson
21. júl 2016

@mandala77
Túžby ľudí často ničia. Lebo im nič nie je dosť. A stále potrebujú niečo nové.
Človek nikdy nenájde uspokojenie vo vonkajších veciach, aj keď sa to tak môže javiť.

PRESNE! Získaš jedno, ale hneď chceš a potrebuješ niečo iné.

monikaparson
21. júl 2016

Stále sa tu točí o tom istom a zakladateľka témy už to asi vzdala a nereaguje. Páči sa mi ako sa založí téma a keď sa nepíše, čo si chcú prečítať, tak už viac nereagujú. Nevadí, aspoň si môžeme pokecať, nie? 😀
Uskromniť sa dá vždy, len to človek musí chcieť. Tiež som žila vo vzťahu, kde som mala všetko a keby som trochen iná, mám aj viac, ale tak čo, moja vina. 😀
So súčasným mužom sme taká obyčajná stredná trieda, čo každý mesiac musí platiť ťažké prachy, aby vôbec mohla žiť tam, kde žije. Taká tá slovenská realita asi, ale pre mňa to má aj veľkú výhodu, padla som na zadok a musela som si začať viac vážiť peniaze a viac rozmýšľať nad tým, čo kúpim. Neviem si ani len náhodou predstaviť, že by som si niečo chcela kúpiť, hoc aj drobnosť a musel by mi to muž oželieť alebo by sa čosi pototo a on mi dal prachy a ja som mu to musela splácať. Asi by som sa úšúlala od smiechu. Sory, ale toto je choré, choré, choré. Keby sme kamoši alebo nejakí spolubývajúci, čo si občas šuchnú, no tobož, ale aj z toho by som aspoň nejaké výhody čakala, ale toto - muž, manžel, otec môjho dieťaťa.
Zasa mi stále vrtá v hlave otázka, prečo si žena berie takéhoto muža, keď to o ňom vie. Lebo čaká, že sa zmení, no hej, túto divná vlastnosť má veľa žien. Lebo čaká, že keď budú manželia bude si moc užívať jeho prachy. Lebo ho miluje. Čo už môže žena milovať na mužovi, ktorý jej nič nedá. No silno pochybujem, že takýto chrapúň sa tak chová ináč v citovej oblasti. Neverííím a zasa to píšem, nechápem.

bodka13
21. júl 2016

@majaxy no tiež som čakala,že sa budem učiť piecť od svokry a bolo to opačne....buchty nepečie, a parene robila až keď sme sa odsťahovali do svojho....

madana
21. júl 2016

@sashulka Ukazala si mu,ze si sebestačná financne a jemu to takto len vyhovuje.
Rozmyslam,ci taky chlap Ta ma vobec rad,pokial nie je ochotny kupit Ti NIC,zaplatit NIC.Ved predsa kazdy milujuci chlap si chce svoju zenu hyčkať.A aj ked mozno nie kazdy je tak dobre financne zabezpeceny ako ten Tvoj,urcite kupi aspon z casu-nacas svojej polovicke nejaku tú drobnost pre potesenie.Ale ten Tvoj??Zalezi mu vobec na Tebe?On to nevidí aky je k Tebe škrob??No asi nie!!!!hmmm...
Nebojí sa ,ze Ta jedneho pekneho dna stratí,ze to takto nemoze ist donekonecna?Ze si najdes lepsieho chlapa od neho?Ci jemu je asi prednejsie teraz to,ze kolko do mesiaca a do roka usetrí.On zrejme nevidí,ze ostane sam ako prst s tou jeho lakomostou,nuz...

Este rozmyslam o tom,ci ho tak doma nevychovali.Nema nahodou aj on takichto rodicov,ze mal takyto model rodiny??Tym ho ale nechcem ospravedlnovat,ani nic podobne ,ale ci nevyrastal v takejto rodine.

A ma vobec nejakych kamaratov?To mu nikto nevie otvorit oci?
Vies keby mal kamarata,ktory mu povie:" ...Kupil som zene novy parfem alebo zaplatil jej nove saty,ktore si sama vybrala.. ",mozno by si to uvedomil,ale zrejme nema takych priatelov,po pripade ziadnych?!?ked je taky lakomy...

Moja rada je dat mu ultimatum.
Bud sa spamata,a zacne aj on platit napr za skolku dcere.Ved je to aj jeho dieta.
Povedz mu,ze doteraz si platila Ty za skolku,teraz nech plati chvilku on,ze Ty si chces teraz nasetrit ako to robil doteraz on.

No a este jedna rada,neviem ci by som s nim neskocila niekam k psychologovi,psychoterapeutovi,aby aj iekto treti nezainteresovany sa k tomu vyjadril,ze toto co robi ci je alebo nie je normalne.
A tak najst spolocne riesenia.Vela stastia!

monikaparson
21. júl 2016

@madana ja som to už písala, ale neverím, že ju miluje. Len ja potom nechápem na čo celé to divadlo a ešte to dieťa.

natalym
22. júl 2016

@petuskaa1 No má čo stratiť, môže výjsť z toho ako krava.

carrot_apple
22. júl 2016

@katarinapekna to bolo obrazne povedané, že aby si uvedomil ako to v manželstve funguje, dala som tak aj príklad s tým autom...

petuskaa1
22. júl 2016

@natalym radsej budem ako krava ako zit s takym clovekom

natalym
22. júl 2016

@petuskaa1 Však to je pravda, ale myslela som to na margo, že pred rodinou povedať aký je. Viem to z vlastnej skúsenosti,že to bolo úplne zbytočné.

petuskaa1
22. júl 2016

@natalym viem je to tazke ale inak sa to riesit neda komu inemu to uz povedat,musi riskovat

emilia25
22. júl 2016

Ked pol na pol tak uplne extrem vo vsetkom.ziadna manzelska postel ta byva spolocna ale 2 valendy.ziadne varenie lebo tam vari po vecsine iba zena seky platit raz jeden raz druhy a vobec by ma netrapilo ci stiha postu banku.v ladnicke 2 policky tvoje 2 moje.vsetko proste na polovicu alebo kazdy svoje pracka televizor zachod kupelka jedna tvoja jedna moja.toto by bolo tak mega spravodlive.ze kazda zena by si hned rozmyslela ci bude v takom zivote pokracovat alebo chce normalne fungujucu rodinu co ma spolocne vsetko.

mijo53
22. júl 2016

@apolka77 apollka, tvoj komentár je zaujímavý a mňa by zaujímalo, odkiaľ na to všetko zoberieš peniaze. Poraď

katarinapekna
22. júl 2016

@mijo53 skôr je to jej predstava,než realita....

kimina7
22. júl 2016

Ke to hlupak a takym sj ostane, utekaj kade lahsie. I ked mozno bez neho to bude este tazsie, ale s inym mozes byt aspon stadtna...mam to trosku sice lepsie, ale oni sa nezmenia to mi ver. Zijem muzov zivot 10 rokov a terz vrlmi vrlmi lutujem, ze som neodisla uz pred 9 rokmi od neho 😉

apolka77
22. júl 2016

@mijo53
prepac, mozes byt konkretna nerozumiem otazke.
Naco vsetko?
myslis kadernik, kava s kamoskami?

viera27
22. júl 2016

@apolka77 tiez som sa nad tym pozastavila, ci su to take nedosiahnutelne mety pre mijo.

petra3312
22. júl 2016

@viera27
@apolka77 v Afrike urcite, na Slovensku pre vela ludi tiez. Niektori ludia aj ked si to mozu dovolit, tak to povazuju za zbytocnost ( kazdy sme iny, nie je na tom nic odsudeniahodne ), vela ludi by chcelo ist na dovolenku, 3x tyzdenne cvicit do posilovne s kamoskou, manikura, pedikura, kadernicka, kozmeticka, zabaly z morskych rias, sauna - je to na neuverenie, ale nemaju na to

mijo53
22. júl 2016

@apolka77 myslím na to, ako si písala, citujem Ťa: " ja aj ked na to nemam, tuzim po kadernikovi, drogerii, satoch,knihe, kine...kave s kamoskou, ci dovolenke pri mori...povazujem to za obycajne veci ziadny luxus.. "
Túžiš po tom, alebo si to aj dopraješ, lebo na to, treba mať
@viera27 je to pre mňa dosiahnuteľné, ale nehovorím, že aj keď na to nemám, ja na to mám, upraviť účes si idem raz za mesiac, drogériu kupujem podľa potreby, kníh máme doma toľko, že ich ani do konca života všetky neprečítam, v kine som dávno nebola to je pravda, kávu pijem aj 3 na deň, oblečenia mám na rozdávanie, nové kupujem s rozumom, lebo to čo mám, to bolo niekedy bez rozumu ha ha, pri mori som nebola dlhšie, čo je pravda, ale mám na to, a nebudem písať písať, ako apolka, že aj keď na to nemám, tak po tom túžim, poznám veľmi dobre osudy ľudí, ktorí na to nemali , ale túžili po tom, aj si to dopriali, to by som nechcela

celasapremenim
22. júl 2016

@petra3312 vsetci na to maju, len si to este nespocitali :D

vrds
22. júl 2016

@bodka13 ja myslim ze sa to da. treba mu len ukazat ze nieje ziadna NÁNA co si necha skakat po hlave, a chce to skutocne radikalne zmeny, pevne nervy a psychiku. Lebo ak pojde do tej vojny a nedá to, je v riti po cely dalsi zivot. treba si co to nasetrit na najhorsie, keby doslo k rozvodu a pustit sa do toho. ALEBO
ak nechce ist na kriziacku vypravu. nech si cast mzdy nechava vyplacat v hotovosti / na zalohu, a odklada si nejake stovky a zvysok nech mu posiela na ucet. a keby mal pripomienky, povie ze vsetko co poslali mu dala a nech sa stara genius. a od neho nech pyta na vsetko.... 😀 ale to je zdlhave
ja som osobne clovek co by volil prvu moznost. a jej by som to radila tiez. šokova terapia a moment prekvapenia obzvlast u chlapov je vnimany velmi negativne, a mohlo by jej to pomoct. som taka nahnevana, ze by som ho vedela v zuboch roztrhat. fracka nevychovaneho, hovado jedno.