Môj muž je lakomec
Ahojte, za mojho muza som vydata 6 rokov, ja mam 31, on 40. Vzdy bol sporovlivejsi, ale co vystraja poslednu dobu uz nezvladam. Co je vsak najdolezitejsie, neviem ci je chyba vo mne alebo v nom a s rodinou sa hanbim o tom hovorit. Mame tri a pol rocnu dcerku s ktorou som na predlzenej rodicovskej zo zdravotnych dovodov ale chodi do skolky a ja na polovicny uvazok robim. Muz je sukromny podnikatel, nedavno sme sa prestahovali do rodinneho domu. Do prace mi nechcel dovolit ist, aby nemal viac povinnosti s malou (ale moc toho veru cele dni nerobi) a tak sme sa dohodli na polovicnom uvazku. Od kedy vsak robim (tri mesiace) nuti ma polovicou prispievat na vsetko, odisli mi gumy na aute-musela som si ich kupit sama (resp ich jemu splacam po 30€), pokazil sa mi iphone-za vlastne som si kupila novy atd atd, skratka do koruny miniem mesacne vsetko, lebo platim malej skolku 130 € mesacne, robim domov nakupy a skasiruje ma uplne za vsetko. Neviem mu vysvetlit ze z polovicneho platu to nejde a moze byt rad, ze mi nemusi davat, este mi berie??? Nadava mi ze nekupujem domov nabytok atd ale ja fakt to z platu neviem pokryt.. Podotykam, ze kym som bola na regulernej materskej robil to iste- robil sice viac nakupov domov ale vsetky moje naklady som si musela hradit sama, dovolim si povedat ze za celu matersku mi nedal do ruky ani euro, musela som preto vymyslat vsetko mozne, aby som si z domu na seba zarobila. On sa ma pri tom dobre, nudzou netrpime, teraz sa chce ist potapat na maldivy za kopec penazi (s tym ze ja s malou budeme doma) pretoze on si to zasluzi a postavil nam dom... Je to ok? Som vadna ja alebo on?
@vrds ked si take nieco nezazila, tak tazko pochopit, ze takeho chlapa neprevychovas, nepohnes s nim, neotvoris mu oci ziadnou sokovou terapiou...on ma svoju pravdu, ma svoje myslenie, svoje argumenty, nepocituje ziadnu lutost aj ked vidi, ze zena place, nezvlada, nema stipku empatie voci nej...tak ako jeho zena povazuje jeho za to zlo, tak povazuje on za zlu ju. Vies, kazda z nas tu autorke temy napise, ja by som to netrpela, pri mne by mal iny zivot, si moc makka, ja by som ho skasirovala za to, ze mu varim, periem, upratujem....su to vsetko dobre myslene rady, ale vazne si niekto mysli, ze clovek, ktory trva na tom, aby mu zena vratila 5 eur, ktore jej pozical a pritom zaraba 3000 eur, jej bude platit za to, ze mu navarila?
Debata bola o lakomcovi ale ako kukam, riesi sa tu kto si co moze a co nemoze dovolit, co je luxus a co je standart.... OMG😀
Ved pre kazdeho je luxus a standart nieco ine, aj s tym dovolenim je to podobne.
@mijo53 ale túžiť sa dá aj po ničom na čo nemáš. Aj človek bez peňazí môže predsa snívať o lepšom živote.
Prvý krát počujem že keď na niečo nemám, nemala by som po tom ani túžiť 😕
Aj keby som chcela exkluzívnu kabelku kvôli ktorej budem celý mesiac na rožkoch, som si toho vedomá a ochotná to podstúpiť, prečo nie? Iné je to však ak sú zainteresované iné osoby, deti napríklad......
@marcelatje To je take typicke slovenske 😀 Niekto zaraba 600 eur v hrubom ale telefon alebo kabelku musi mat 400 eur a doma si da v tichosti najlacnejsie parky z lidla. Ono Slovaci sa radi hraju na nieco co nie su, tu chce kazdy vyzerat ako milionar a pritom robi mozno na miestnej poste alebo v nejakej prd firme 🙂
@marcelatje joj, medzi riadkami sa dalo čítať, že nie iba túži ale tie sny si aj plní, preto som sa ešte raz opýtala, aby som sa ubezpečila, či iba túži, alebo si to aj dopraje a dopraje si to, lebo teraz ako písala na to má, ale keby nemala, tak by ostala pri tých túžbach
a mne by drahá kabelka nestala za to, aby som iba rožky jedla, nejaké biele k tomu, lebo tie sú najlacnejšie
@mijo53
niektore dievcata bud neviete citat alebo vas irituje dany prispevok t.j. konkretny nick a nedate pokoja kym nemate posledne slovo...
kde som pisala, ze keby som na to nemala tak si to DOPRAJEM????
pisala som, ze aj keby som na to nemala tuzim po tych veciach..tuzit neznamena danu vec si hned zaobstarat kupit...tuzit znamena v istom zmysle snivat..mozno by som o tom snivala cely zivot...osobne nie som naklonena ziadnym pozickam takze urcite by som nesla na dovolenku na splatky ci nekupovala vianocne darceky NA POZICKU....TO NIE...
ale si uz druha osoba ktoru irituje slovo tuzit...akoby to bolo nieco hriesne...
@apolka77 ja som si to o tych tuzbach nevsimla, tak prepac.
Iba jednu pripomienku, ze aj ked clovek po takychto veciach netuzi, tak mi to nepride divne...myslim, ze sa ludom nepozdava, ze si to napisala trochu vysmesne, ze niekomu staci iba jest, spat a ist na potrebu...ved kazdy sme iny...niekomu fakt staci, ze si rozprestrie deku na zahrade niekde na dedine, rozlozi tam detom stan a opekaju klobasky...ked o tom teraz tak pisem, tak sa mi to zda vacsia romantika ako tie maledivy 😀
@apolka77 ja ti doprajem všetko, ale pochopila som, že si to dopraješ aj keď na to nemáš, lebo aj tak sa dá, banky ponúkajú dosť úverov na dovolenky, ľudia berú a potom to nevedia splácať , myslím to všeobecne, nie konkrétne, že ty si jedna z nich, ja ťa nepoznám, minule už v telke bolo, že exekútori upozorňujú, aby ľudia rozmýšľali, na čo berú úver a nebrali na dovolenku . Ak sa ťa niečo dotklo, tak prepáč, nemám úmysel niekoho urážať
@petra3312
ano zrejme to vela ludi nepochopilo, asi to bude tym ze zijem v dvojjazycnej rodine a vela krat rozpravam nie po slovensky a mnohe veci si doslovne potom prelozim a slovak nema sancu pochopit...moja chyba
to ze niekomu staci iba jest, spat a potreba nebolo vobec myslene ze ja tuzim po maledivach 😀 to vobec nie..bolo to myslene skor naopak,,, ze ked niekto tuzi iba po tychto troch zakladnych funkciach akoby prestaval zit a vnimat svet naokolo...vela ludi zije ani nepozna sam seba..neskuma preco je to a tamto...nesvieta mu iskry v ociach...presne to som chcela povedat...je to take dusevne snivanie, ktore ja zboznujem aj na tej zahrade a na deke...myslela som uplne nehmotne veci...
pokusim sa pisat zrozumitelnejsie...
@mijo53 Ved nech si beru pozicky a uvery na zbytocnosti, ked su blbi. Potom chodia vyplakavat do telky niekde do TV svokra ci jak sa to vola alebo vypisuju temy na modrom konikovi,ze "co mame robit?". Ich problem. 🙂
@operaphantom ich problem. Skoda ze niektori ludia sme velmi citlivi a este ich aj lutujeme 😖
@petra3312 no podla zakona o rodine ma pravo 50% jeho zarobku. Nech je akykolvek. Ak to nechce riesit vobec, tak jej len odpoviem na otazku, ze jeho spravanie je cudne. Ja som zazila uz kdeco. Aj neveru a lakomca. Ale hned som to zarazila a zbalila som sa a zacala od znova. Nikdy nieje neskoro.
@petra3312 podla mna bude ticho znasat jeho maniere tak ako doteraz. Svo Plat minula cely cize rezervu nema ziadnu. A mam pocit z jej prispevkov ze sa svojho standardu nechce vzdat. Bola by sama pravd. s hypo alebo v podnajme s detmi ziadna vyhra.
@svetluska82 lenze mi povedz ako teda sa da pomoct takemuto cloveku.. no nijako ked nema zaujem sam zmenit svoj zivot :-/
@operaphantom spravanie ktore opisujes nie je typicky slovenske, je typicke pre hlupakov 🙄 ako aj predstava ze ak si niekto dopraje nieco kvalitnejsie automaticky sa ukazuje a hra sa na nieco cim nie je. Mam par veci mimo svoju platovu triedu napriklad zo zdravotnych dovodov(potrpim si na kvalitne topanky), kvoli bezpecnosti (som pokojnesia ak vozim deti v bezpecnom aute) a predstav si ze mam aj okuliare ktorych cena nebola nizka a kupila som si ich kvoli sebe, len tak. Pacili sa mi tak som si urobila radost a je mi jedno co si myslia ostatni. Avsak nezijem s mylnou predstavou ze len drahe veci su kvalitne.
Vyrovnany clovek nepotrebuje svoju cenu zvysovat drahou kabelkou. Ale zavistlivci budu vzdy posmesne hovorit ze sa len ukazuje.....
@mijo53 ja som to pochopila tal ze tuzi, nie ze za kadernika ide aj cez mrtvoly 😀
@marcelatje Pleties dve rozdielne veci.
Ono na nieco nemat ale umelo si zvysovat svoj status v podstate zbytocnostami je hlupe a hodne hlupaka. Ale kvalitne (drahsie ) nevyhnutne veci, povazujem za rozumny krok.
Ja mam tiez bezpecne nove auto, topanky mam tiez kvalitne. Chodim behavat a kvalitne bezecke tenisky nie su lacny spas ak si clovek nechce znicit nohu 🙂 Takisto si dam aj kvalitnejsiu stravu atd. Aj prilezitostne kvalitny alkohol, iny v podstate ani nepijem. Bud skotska whisky alebo karibsky rum.
Ale nepotrebujem sa predvadzat s najdrahsim telefonom, tabletom, hodinkami atd.. Oblecenie mam aj znackove a aj neznackove. Sriedam to. A aj to znackove som v podstate vzdy kupil v nejakej akcii alebo cez internet z USA.
Ale tvarit sa v spolocnosti ako uspesny king v najldrahsom znackovom obleceni s najnovsim mobilom a potom ist do slaboplatenej roboty a kvoli svojmu pseudostatusu zit vlastne jak pustovnik, tak to asi nie. To mi pride fakt hlupe a takym ludom fakt nie co zavidiet, skor ich treba polutovat 😀
@operaphantom nepletiem, práveže som sa snažila ich oddeliť. Tento tvoj príspevok je už zmysluplnejší a myslím že som v predchádzajúcom príspevku napísala to isté 😅
A stále si nemyslím že je to typicky slovenské....
...fúú, to je drsné, tiež sa pripájam k pisateľke " natalym " - daj ho k súdu o výživné na manželku, ktorá nie je samostatne zárobkovo činná alebo nemá ani životné minimum. On porušuje zákon, vie vôbec o tom?
To je jedna vec , druhá je - či by som s takýmto chorým človekom vôbec ďalej zostala? Páčiť od neho peniaze súdom...opäť ďalší nevyzretý, chorý jedinec, ktorý mal zostať sám a nestrpčovať iným život.
@marinablue tak to si krásne napísala 🙂 mňa by ale zaujímalo ako to bolo s vami vo fáze priatelia. Keď prišli deti, neodcudzili ste sa?
@bodka13 chyba mi tam cast, ze vztah je o laske 🙂
@timea7 jéj!!! <3 mam pocit, ze my casto zabudame prave na tie male radosti a prekvapenia, ktore dokazu skvelo obohatit vztah
@hvolkovamirka lásku považujem za prvoradu...ostatné malo pripomenúť, že vzťah je aj o tom a bez toho to nejde

@mijo53
momentalne som v situacii ze si to mozem dopriat a mam to rada..konkretne, 3x tyzdenne cvicit, kava s kamoskou kedykolvek, bezne dostupnu drogeriu si tiez mozem dovolit, šaty tak isto aj knihu...raz rocne aj to more...
pohybujem sa v strednej cenovej skupine, ten priemer..to znamena ze nekupujem znackove saty ani nejake drahe parfemy a dovolenku tiez vyberam lacnejsiu, zlavy a tak..
je pravda ze nemusim momentalne riesit kazde euro, lebo mm zaraba viac ako priemernu mzdu..mozes si to vysvetlit ze som sa dobre vydala. 🙂