icon

Môj muž je lakomec

sashulka
19. júl 2016

Ahojte, za mojho muza som vydata 6 rokov, ja mam 31, on 40. Vzdy bol sporovlivejsi, ale co vystraja poslednu dobu uz nezvladam. Co je vsak najdolezitejsie, neviem ci je chyba vo mne alebo v nom a s rodinou sa hanbim o tom hovorit. Mame tri a pol rocnu dcerku s ktorou som na predlzenej rodicovskej zo zdravotnych dovodov ale chodi do skolky a ja na polovicny uvazok robim. Muz je sukromny podnikatel, nedavno sme sa prestahovali do rodinneho domu. Do prace mi nechcel dovolit ist, aby nemal viac povinnosti s malou (ale moc toho veru cele dni nerobi) a tak sme sa dohodli na polovicnom uvazku. Od kedy vsak robim (tri mesiace) nuti ma polovicou prispievat na vsetko, odisli mi gumy na aute-musela som si ich kupit sama (resp ich jemu splacam po 30€), pokazil sa mi iphone-za vlastne som si kupila novy atd atd, skratka do koruny miniem mesacne vsetko, lebo platim malej skolku 130 € mesacne, robim domov nakupy a skasiruje ma uplne za vsetko. Neviem mu vysvetlit ze z polovicneho platu to nejde a moze byt rad, ze mi nemusi davat, este mi berie??? Nadava mi ze nekupujem domov nabytok atd ale ja fakt to z platu neviem pokryt.. Podotykam, ze kym som bola na regulernej materskej robil to iste- robil sice viac nakupov domov ale vsetky moje naklady som si musela hradit sama, dovolim si povedat ze za celu matersku mi nedal do ruky ani euro, musela som preto vymyslat vsetko mozne, aby som si z domu na seba zarobila. On sa ma pri tom dobre, nudzou netrpime, teraz sa chce ist potapat na maldivy za kopec penazi (s tym ze ja s malou budeme doma) pretoze on si to zasluzi a postavil nam dom... Je to ok? Som vadna ja alebo on?

timea7
19. júl 2016

@marcelatje ekonomický dôvod som myslela v tom, že nemajú kam ísť. S jedným dieťaťom sa to dá zvládnuť, ale zase záleží na lokalite, kde žiješ, aké sú tam pracovné príležitosti, či je niekto, kto pomôže, ak dieťa ochorie, alebo mama príde o prácu. S dvomi je to už zložitejšie, najmä, ak je druhé ešte bábätko. Viem, vždy sa dá, vždy je lepšie žiť v pohode (bez liekov a stresov), aj keď s prázdnou peňaženkou.

misel0806
19. júl 2016

@apolka77 je to ozaj na zamyslenie,no aj take veci sa deju.. No v prvom rade by sa mali tie zeny zamyslet nad sebou preco to tym muzom trpia a znasaju to alebo to znasat chcu... Ved moja polovicka my ma byt oporou spolocne zdielat dobre aj zle ,,financne sa podporovat ale spolu nie ako cudzi ludia....

petra3312
19. júl 2016

@mircalla ja Ti verim, kamoska s takym chodila. A keby nemal este sto dalsich negativ a v podstate sa nevykaslal on na nu, tak je teraz na tom zrejme este horsie ako Ty. Niekedy sa clovek zakope do takych sr....iek a sam ani nevie ako.

mircalla
Odpoveď bola odstránená
apolka77
19. júl 2016

@mircalla
a cim som ta preboha urazila??
na otazku PRECO s nim zijes ked je to az neuveritelny pribeh si neodpovedala...tak mi to skus vysvetlit..preco si si ho brala?

na druhej strane, podla fotky si ta viem zaradit ako reagujes v inych temach..ked niekomu radis, si dost razna, kriticka a zasadova a zrazu sa z teba vykluje ze zijes s tyranom...smutne ze doma si to nevies lepsie zariadit..a tolerujes to, co sa neda...mi to pripomina stare otrepane obuvnik chodi bosí 😝

marcelatje
19. júl 2016

@timea7 mas pravdu ale myslim ze pre take sikovne zeny co dokazu platit vsetko to co tu pisali bude podnajom najmensi problem. S detmi im nikto zjavne nepomaha ani teraz. Vyhodou spoluzitia s lakomcom je ze sa naucili carovat a aj z h.vna upliest bic 😀

mircalla
Odpoveď bola odstránená
timea7
19. júl 2016

@marcelatje najhoršie na tom je, že sú to fakt šikovné ženy a na takých volov natrafia, iný by ich na rukách nosil...

marcelatje
19. júl 2016

@apolka77 tyran sa vyznacuje trpezlivostou. Na svojej obeti pracuje pomaly ale systematicky. Zena si to ani neuvedomi. Udupava jej sebavedomie a mnohe sa dostanu do stadia ze veria ze si za to mozu same. Odist od tyrana je narocne. Chce to vela sily, odvahy a sebavedomia ktore taketo zeny mavaju po tych rokoch zadupane v prachu. Nefunguje to tak ze zena stretne debila a len tak z roztopase sa rozhodne s nim zit......je to ovela komplikovanejsie

petra3312
19. júl 2016

@apolka77 niekedy, ked je clovek na konci so silami a niekto druhy zacne este donho, ze naco si si robila druhe dieta, naco toto, naco hento....ono z dialky sa vsetko riesi vzdy s chladnou hlavou...

ja som si vzala cudzinca a prestahovala sa za nim do zahranicia...daleko daleko, co som si nikdy nevedela predstavit. Mojho muza lubim, je to dobry chlap...no ale tak moze sa stat vselico...o par rokov sa moze stat, ze sa budeme rozvadzat. Deti maju obcianstvo statu, v ktorom sa narodili. Ja by som tu nechcela ostat, nepracujem vo svojom obore, moja VS je mi tu na dve veci. Takze hypoteticky, keby som sa rozvadzala, chcela by som sa vratit spat na Slovensko. Moj muz by mi urcite nedovolil vziat so sebou deti. A zrazu by som sa ocitla v takej onej ze az. A viem si predstavit, ze by sa mi tu dostalo takych dobrych rad, akoze na co si sla do cudziny, s tym treba ratat, bla bla bla....chapes, clovek, ked mu je dobre a je zamilovany, tak neriesi co a ako bude a co vsetko sa kedy moze stat...

natalym
19. júl 2016

@marcelatje Ďík, ale ja som už cca v pohode. Zatiaľ.

apolka77
19. júl 2016

@mircalla

Nie, uz tomu VERIM a uprimne je mi ta luto..neverila som spociatku, lebo v inych temach podla toho AKO pises, nikdy by som necakala ze zijes takto...to preto..ale kedze si reagovala ako si reagovala chapem, ze som sa ta dotkla, proste dotkla som sa VELMI citliveho miesta, no nebol to zame (sama si sa prezradila)...takze verim, ze je to pravda a zaroven vidim ake metuce su niektore postavy na koniku...prezentuju sa ako super duchapritomne damy a doma maju teror...

odpovedat mi vobec nemusis ani so mnou diskutovat...budem rada ak sa budes mat dobre a vyriesis si tento OBROVSKY problem .

marietuska
19. júl 2016

dobre čítam? on chcel ísť sa potápať na maledivy ? hah...(rofl) skoro som čj vypľula na monitor. a tebe požičia 5 €? to je čo ,prosím ťa ?
tak sorry, ale je to kretén.chorobný lakomec a špormajster. je to príšerné, ja mám podobného frajera šporovlivého, ale nie teda až takto, i ked možno sa to prelomí tiež. on bol taký aj pred svadbou ?
rozvod ,jediné riešenie a už dávno si to mal riešiť s jeho rodičmi. nech mu dohovoria, ale takíto sa nezmenia nikdy.

apolka77
19. júl 2016

@petra3312
nikde som nepisala naco si s nim robia deti,

zaujima ma preco s nimi nadalej ziju ked uz preslo tolko rokov...a same pisali, ze tie lakomecke sklony mali uz davno predtym..tak si nemylsim ze boli bezhlavo zalubene..ja mam tiez cudzinca, ale zijeme na sk a ja mu verim na 100per...on je typ co peniaze nikdy nepokladal za dolezite a sam vie, ze ked nie su rodicia stastny nebudu ani deti a nie je to z mojej strany blalabla..lebo ako som pisala vyssie rok sme zili oddelene a naozaj sa prejavil ako gentlmen aj ked sme sa rozpravali o rozvode...a riesili sami seba...dali sme si este sancu..no ale asi mam stastie podla toho co tu citam...

naja94
19. júl 2016

Ja si myslím, že veľa žien, ktoré chodia so žgrlošom, dúfa, že po svadbe alebo s príchodom potomstva tí muži prestanú "súkromničiť", lebo veď rodina... A bum bac... Žiadna zmena nenastane... A až tu asi prichádza to vytriezvenie...

timea7
19. júl 2016

@naja94 negatívne vlastnosti sa svadbou nemenia, iba časom sa zhoršujú 😒 😒 😒 😒 😒

macatink82
19. júl 2016

@mircalla drzim palce.

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
naja94
19. júl 2016

@timea7
To je stará známa vec 😉 Lenze tie ružové okuliare sú hold sviňa...

mircalla
Odpoveď bola odstránená
tictactoe
19. júl 2016

Žiaľ zakladatelke témy pomôcť neviem,ale nedá mi nenapisat že vďaka takýmto témam a aj napriek problémom ktoré s partnerom máme,si uvedomujem ako veľmi ho milujem.

mamba13
19. júl 2016

@sashulka staras sa o domácnosť? Varis, peries, upratujes.... Za všetko ho napoli skasiruj. Dieťa taktiež napoli, V tomto by som neustupila, nastúpila na plný úväzok.... Toto nie je normálne. Porodila si mu dieťa, vytvaras mu zázemie, staras sa. Absolútne si ťa neváži ako manželku a matku. Ja by som s ním už nebola. Mne sa také správanie hnusi už len keď to čítam:-B

timea7
19. júl 2016

@mircalla ten strach úplne chápem, nechápem to druhé dieťatko.

mircalla
Odpoveď bola odstránená
petra3312
19. júl 2016

@mircalla drzim Ti palce.

saurian
19. júl 2016

okrem toho ze je to debil, porusuje aj zakon - manzelia maju zdielat rovnaku zivotnu uroven.... ale to len tak mimochodom.
prepac, ale takto "normalny" vztah nevyzera, manzelia sa nevydeluju...
to by potom mohla zena pokojne spisat na papier kolko hodin venuje rpaci v domacnosti ona a venovaniu sa dietatu/detom, kolko hodin manzel a pytat od neho mzdu ked uz natolko.... proste - cele zle, vadna nie si ty, ale on!!!

timea7
19. júl 2016

@mircalla spoj sa s autorkou témy, aby ju dala zamknúť

apolka77
19. júl 2016

@mircalla

ja som ze uplne peace 😎

nie, neviem si to predstavit.
Zelam nech sa to vyriesi v tvoj prospech.

Pochopila som, si nestastna. drz sa.

sashulka
autor
19. júl 2016

Ano staram sa o domacnost, varim, periem a vsetko... On do prace chodit nemusi, ma to zariadene tak, ze mu staci obcas vybehnut na stretko a vie robit cez telefon a mail. Sem tam porobi nieco na baraku ale zas sa nepretrhne... Za to ja som pol dna v robote a potom s malou a este ma buzeruje, ze som nenatrela plot... Vsetky vydavky okolo malej platim ja, lebo na nu stale dostavam prispevok...bol taky vzdy ale nie az takyto... V podstate je to moja chyba, ze som nezdupkala uz davno ale myslela som si, ze ked dostaviame a budeme mat dieta sa to zmeni... Omyl... Co sa tyka vybavicky pre malu, keby nebolo mojej mamky, nemala by som pre nu ani poriadnu postielku, lebo ved na co. kociar vybral a kupil on a bol teda riadne na hovno...mysli si ze sa do vsetkeho vyzna najlepsie... Ale zas vzal nas tento rok na dovolenku ale stale to mam na tanieri, ako mi ju zaplatil... Najhorsie su sviatky, ked treba niekoho niekam pozvat alebo kupit dar, to vzdy musim zaplatit ja. Vzdy sa strasne hanbim, jemu nasi kupia na 40ku napriklad dar za 280€ a potom ma sviatok mamin muz a on mu kupi cigaru za 10€... Proste sialene a ja aby som sa nemusela hanbit, kupujem to ja. Uplny grc.

mircalla
Odpoveď bola odstránená