Môj muž je lakomec
Ahojte, za mojho muza som vydata 6 rokov, ja mam 31, on 40. Vzdy bol sporovlivejsi, ale co vystraja poslednu dobu uz nezvladam. Co je vsak najdolezitejsie, neviem ci je chyba vo mne alebo v nom a s rodinou sa hanbim o tom hovorit. Mame tri a pol rocnu dcerku s ktorou som na predlzenej rodicovskej zo zdravotnych dovodov ale chodi do skolky a ja na polovicny uvazok robim. Muz je sukromny podnikatel, nedavno sme sa prestahovali do rodinneho domu. Do prace mi nechcel dovolit ist, aby nemal viac povinnosti s malou (ale moc toho veru cele dni nerobi) a tak sme sa dohodli na polovicnom uvazku. Od kedy vsak robim (tri mesiace) nuti ma polovicou prispievat na vsetko, odisli mi gumy na aute-musela som si ich kupit sama (resp ich jemu splacam po 30€), pokazil sa mi iphone-za vlastne som si kupila novy atd atd, skratka do koruny miniem mesacne vsetko, lebo platim malej skolku 130 € mesacne, robim domov nakupy a skasiruje ma uplne za vsetko. Neviem mu vysvetlit ze z polovicneho platu to nejde a moze byt rad, ze mi nemusi davat, este mi berie??? Nadava mi ze nekupujem domov nabytok atd ale ja fakt to z platu neviem pokryt.. Podotykam, ze kym som bola na regulernej materskej robil to iste- robil sice viac nakupov domov ale vsetky moje naklady som si musela hradit sama, dovolim si povedat ze za celu matersku mi nedal do ruky ani euro, musela som preto vymyslat vsetko mozne, aby som si z domu na seba zarobila. On sa ma pri tom dobre, nudzou netrpime, teraz sa chce ist potapat na maldivy za kopec penazi (s tym ze ja s malou budeme doma) pretoze on si to zasluzi a postavil nam dom... Je to ok? Som vadna ja alebo on?
@sashulka moja je mi ta tak luto,toto si ziadna zena nezasluzi,mal by ta na rukach nosit,nie toto,no myslim si,ze by si sa s nim o tom vsetkom mala normalne porozpravat,but sa zmeni,alebo nech si ten svoj dom strci do riti,aj ked mi to je jasne,ze to nie je take jednoduche,len tak sa zbalit a odist a niekedy na to clovek nema ani silu a ani kam ist,ale skor teraz,ako ked budete starsi...este si mozes zivot zariadit po svojom a najst si chlapa,ktory ta bude lubit a vazit si ta za to aka si uzasna,sikovna a ako sa staras o rodinu aj onho ,je to poriadny sebec,keby ta aspon trosicku lubil,takto by sa k tebe nespraval
@mircalla @apolka77 lahko sa radi cudziemu...myslim rady typu "je to kreten, rozchod, rozvod, uz davno si ho mala poslat do xxxx" .... ja som tu pred par mesiacmi zalozila temu, neslo o lakomstvo, ale o manzelove flirty a milenku, s ktorou to akoze skoncil (to mi tvrdil), ale prisla som na to, ze neskoncil... dnes som si tu svoju temu precitala (bolo to pod inym nickom) a skoro sa smejem nad tym, ako som sa mohla pytat, ci mozem manzelovi este verit, ci mu dat sancu, ved odpoved bola jasna a aj som dostala v podstate od vsetkych ... neverit mu, je to klamar a vzdy bude, bodka
takze chapem, ze sa zena snazi zachovat rodinu (zvlast ak su tam deti), dufa, ze sa nieco zmeni, alebo si povie, ze ved to nie je take zle... ved deti ho maju radi, nemoze predsa im ho vziat tym, ze odide.... este zena hlada chybu v sebe, este pochybuje sama o sebe, ze urcite robi ona nieco zle a preto je chlap taky a taky
chce to cas... u mna to bol dlhy cas, nez sa mi otvorili oci... a velmi mi pomohli aj komentare bab tu na mk...
@sashulka nie, chyba nie je v tebe.... to, co robi tvoj muz, je uz pomaly diagnoza(aj ked neviem aka)... splacat mu pozicku ? odvezie ta na letisko a za to si vypyta 8 Eur na AT dialnicnu znamku ? chore, chore.... skus sa s nim porozpravat, aj ked neviem ci to na nieco bude... bohuzial, chlapi su taki - on stavia dom a to je strasne dolezita praca... ty varis, peries, zehlis, staras sa o dieta - a to je v jeho ociach asi nic, akokeby si nic nerobila... skus mu vysvetlit, ze tak to nie je, ked to nebude akceptovat, tak neviem.... vies, ako to fungovalo u svokrovcom, ci aj svokor bol takyto lakomec voci svojej rodine.
@sashulka
@mircalla Boze kocky, to takíto voli fakt existuju? No ja uz fakt nemam slova! My mame ucty spolocne, beriem kolko potrebujem a v zivote mi nedal najavo, ze zaraba neporovnatelne viac, ani teraz ked moj prijem je fakticky nula, lebo som na rodicovskej. Pevne nervy Vam prajem...a ja si budem viac vazit toho svojho za to, ze je normalny. 😅 Inak, ked to tak citam, chorobny lakomec je fakt tazka diagnoza na spoluzitie. Ja by som to nevydrzala a asi uz bola rozvedena.
bože dievča, ešte máš život pred sebou a už teraz sa naťahuješ o každý cent. Je mi ťa úprimne ľúto, som vo veku tvojich rodičov a keby sa takto vydala moja dcéra, asi by som to nepredýchala. Musia to vidieť a trpia. Pre takýto ekonomický teror v manželstve ťa predsa nevychovali. Porozmýšľaj o budúcnosti, prosím.
pred časom tu bola téma, jeden chlap, možno si niektoré pamätáte, snúbenica, ktorá mu vyberala účty. Skoro všetky sa divili. Jedna baba ju označila ako narcistická psychopatka, divili sa tiež všetky. A práve tá mu otvorila oči a možno zachránila život.
Čo tým chcem povedať. Komentáre typu, to ako môžeš dovoliť, urči si hranice, ako si s ním mohla mať ďalšie dieťa. Nevedú nikam. Tieto ženy si vyčítajú tak či tak dosť. Pekný film na túto tému je Stratené dievča. V Čechách bola spisovateľka Simona Monyová, ktorá písala romány o týraných ženách a zabil ju jej muž, po smrti sa ukázalo, že bola týraná. Tieto ženy netreba odsudzovať alebo posudzovať. Tiež som žila s takým a ja som sa aj dosť dlho obviňovala. Kto toto nezažil, to nepochopí, ale nemám právo to súdiť a posudzovať, tým sa tá žena utvrdí len vo vlastnej neschopnosti. Od nich sa aj ťažko odchádza, lebo vedia byť veľmi zákerní a nikdy netušíte čoho sú schopní.
Baby, držím Vám palce a choďte na kávu! 🙂
Ide o to, ze ma pravdepodobne zmanipuloval tak, ze vela krat uvazujem, v kom je chyba. Mozno to tak ma byt, postavil predsa dom atd atd... Stale sa ho snazim pred sebou ospravedlnovat aby som sa netrapila, lebo fakt ked mam taketo blbe dni, tak sa trapim, som nervozna atd... Ale sama v sebe asi viem, ze nebude chyba vo mne. Nepamatam si uz pomaly roky, ze by mi kupil co i len drobnost za 20€.. Vsetko su zbytocnosti, predsa staviame dom... Ked ideme niekam na veceru, tak maximalne na zlavove kupony, ak na vylet, tak ho od niekoho musime dostat... Vsetko ma zratane a preratane a ak do niecoho investuje sto eur, musi z toho vytrieskat ovela viac... Neminie nezistne peniaze ani na vlastnu matku... Ak mi aj niekedy dal nejake zlato, tak ho zohnal v realnej cene zlata-za ktoru sa da kedykolvek predat, proste nic len tak z rozmaru, z lasky. V zime ma necha jazdit na letnych gumach, lebo zimne na moje auto su drahe. A to som bola na materskej, takze som si ich sama kupit nemohla... Vobec mu nevadilo ze v tom aute vozim jeho decko.....
Diskusiu som necitala, ale skús sa zamyslieť nad svojou situáciou z opačnej strany....bola by si radsej keby ti dal hocikolko na hocičo,nerozvazne prehajdakaval prachy,zadlzil sa,nesplacal, aby mu exekutor napokon nechal životné minimum z príjmu??? Chlapi su skôr nastaveni na túto verziu,čiže ja za extra problém ten tvoj nepovažujem. Radšej pracuj a spoliehaj sa sama na seba.
@sashulka
@mircalla a po kávičke rovno šup k psychologičke a právničke, považovala som tuto temu za zly prazdninovy vtip, pretože take niečo snad ani nemoze byt pravda - ako vidim je, a ste tu rovno dve v takej situacii. Myslim ze obe viete, že to nie je ok, uz len najst cestu z toho von.
A mimochodom, moj otec je narodeny v znameni panny a je to jeden mimoriadne štedrý človek, skôr sebe dopraje málo (zároveň je aj skromný).
@katarinapekna muhaha 😀
@katarinapekna ja som rada, ze ma nastrene atd atd aj som rada, ze viem hospodarit a zarobit si na seba. Ale sme raz manzelia a on nepusti zivu korunu! Chapes? Chce aby som bola co najviac doma a zaroven co najviac platila! Aby som super vyzerala, na kadernika by mi vsak nikdy nedal... Mam chodit s malou kade tade, v zivote vsak nenatankuje! Caka pekne darceky, sam ich nechce nikomu kupit... Jedna vec je zodpovednost a sporovlivost, druha chorobna posadnutost mat vlastne vydavky pod kontrolou.. Pre neho neexistuje nase-je len jeho
@sashulka presne tak ako prispevok predo mnou, myslim, ze kazda jedna Ta uistila, ze chybu v sebe hladat nemas, ze ten vadny je Tvoj muz, nie Ty. Tu nejde o sporovlivost, praktickost. Je pochopitelne, ze ked sa stavia dom, tak na darceky pre manzelku neostava az tak penazi, ze sa to chlapovi zda zbytocnost. Ale ked od Teba vypyta na dialnicnu znamku, pretoze Ta vezie na letisko, pritom zarobi dobre, tak to uz sa chapat neda. Sama sa musis rozhodnut, co s tym urobis, pretoze Tvojho muza neosvieti a samo od seba sa to nezlepsi. Mas v podstate 3 moznosti - trpiet tento stav nadalej, rozviest sa a poriesit financie, nerozviest sa, ale poziadat o vyzivne na sude. Drzim prsty.
Mne nevadi malej platit skolku alebo robit nakupy domov, vadi mi, ze som stale na materskej, robim na polovicny uvazok a pride nejaky neocakavany vydavok typu pokazene auto, ojazdene gumy co su polozky 300-400 eur a necha ma to zaplatit zatial co on ma na vsetko a este rozmysla ze si pojde zapotapat na maledivy a my budeme sediet doma a ja mu tie gumy budem splacat jak pizda po 30€
@katarinapekna sorry, si takto kompletná, že ekonomické a psychické týranie nepovažuješ za problém?! Prečo spomínaš mužov, ktorí prehajdákajú prachy a majú na krku exekútora? Prečo nespomenieš mužov, ktorí sa tešia, keď môžu svojej žene niečo pekné kúpiť? Ktorí považujú sa samozrejmé, že ak sú manželia, tak sú financie tiež spoločné. Ktorým je jasné, že žena na MD má oklieštený príjem, že oni musia zatiahnuť viac a uvedomujú si, že sa situácia môže v zlomku sekundy zmeniť?
@sashulka sorry,ja ho chápem, v oblasti financii by som si s nim rozumela🙂 btw...žiaden môj chlap ani zákonný ani nezákonný mi skutočne nikdy neplatil kaderníka ani iné babske manicky....je a vždy mi to bolo trápne...keď už,nech mi kúpi auto,dom,byt🙂 ...nie platiť kadernika a pod.hovadiny, to je prd
nebudem zlahcovat temu. ale na niektorych chlapov (mozno vacsina 😎 ) plati len jedno: ich vlastne gule. Ci uz je to sebaobrana, alebo ked ho chces drzat na kratko.
A treba len dufat, ze sa clovek v takej sitaucii nikdy nevyskytne.
to nie je lakomec...ale falat XXXXXXXXXXX
Coraz viac sa objavuju taketo prispevky...a viete co zeny? Vlastne urcitym sposobom si za to mozeme aj same. Ze preco???? No lebo sme tak mocno emancipovane, ze ked este len zaciname randit, tak mame hrdost ze ked nas chlap niekde pozve, tak "neee, ved budeme platit na polovicku"..."eee kazdy si plati svoje"..a to vyhlasime my zeny...a chlapy to zacnu zneuzivat...OK, ved nech si zaplati...a tak namiesto aby blikala kontrolka a nechali chlapov aby cvakali padame same do pasce...
Just, naj cvaka veceru ked nas pozve, just naj kupuje darceky a bukety a platia kino, chaty a atd!!! 😀

@mircalla to je fakt...asi som prepnutá na dovolenkový režim....radím ti ako debil...