Môj muž je lakomec
Ahojte, za mojho muza som vydata 6 rokov, ja mam 31, on 40. Vzdy bol sporovlivejsi, ale co vystraja poslednu dobu uz nezvladam. Co je vsak najdolezitejsie, neviem ci je chyba vo mne alebo v nom a s rodinou sa hanbim o tom hovorit. Mame tri a pol rocnu dcerku s ktorou som na predlzenej rodicovskej zo zdravotnych dovodov ale chodi do skolky a ja na polovicny uvazok robim. Muz je sukromny podnikatel, nedavno sme sa prestahovali do rodinneho domu. Do prace mi nechcel dovolit ist, aby nemal viac povinnosti s malou (ale moc toho veru cele dni nerobi) a tak sme sa dohodli na polovicnom uvazku. Od kedy vsak robim (tri mesiace) nuti ma polovicou prispievat na vsetko, odisli mi gumy na aute-musela som si ich kupit sama (resp ich jemu splacam po 30€), pokazil sa mi iphone-za vlastne som si kupila novy atd atd, skratka do koruny miniem mesacne vsetko, lebo platim malej skolku 130 € mesacne, robim domov nakupy a skasiruje ma uplne za vsetko. Neviem mu vysvetlit ze z polovicneho platu to nejde a moze byt rad, ze mi nemusi davat, este mi berie??? Nadava mi ze nekupujem domov nabytok atd ale ja fakt to z platu neviem pokryt.. Podotykam, ze kym som bola na regulernej materskej robil to iste- robil sice viac nakupov domov ale vsetky moje naklady som si musela hradit sama, dovolim si povedat ze za celu matersku mi nedal do ruky ani euro, musela som preto vymyslat vsetko mozne, aby som si z domu na seba zarobila. On sa ma pri tom dobre, nudzou netrpime, teraz sa chce ist potapat na maldivy za kopec penazi (s tym ze ja s malou budeme doma) pretoze on si to zasluzi a postavil nam dom... Je to ok? Som vadna ja alebo on?
@sashulka tebe má v prvom rade vadiť to, že nie si rovnocennou partnerkou svojmu mužovi, Že ťa nechutne využíva. Keby bol sám, musel by cvakať niekomu za udržiavanie domácnosti, varenie, starostlivosť o dieťa, ak by to nebol schopný popri práci robiť sám. Ty nemáš v manželovi oporu, si pre neho zaujímavá len ako osoba na full servis, opatrovateľka dieťaťa a šplhneš si, ak dokážeš z mála vyčariť veľa 😠 😠 😠 Dokážeš si predstaviť situáciu, ak by si dlhodobo ochorela? Ostala na ID? Nechcem v žiadnom prípade nič také privolávať, ale on je šťastný, že ho takmer nič nestojíš a to je zle, veľmi zle. A žiť s pocitom, že som na úrovni spolubývajúcej, ktorá si požičiava peniaze....
@timea7 práve preto to píšem,že niektorí kupujú aj keď na to neni a potom je to životné minimum dôsledok...stačí toto fórum a každá téma nevera alebo exekucie mužov....veď vlastne chceli len potešiť....
@lubkavargova1 nie sme také všetky a existujú aj skutoční muži, súhlasím s tebou v tom, že si to ženy robia čiastočne samé, ale v tom, že súhlasia na začiatku spolužitia so všetkým. Po rokoch takto nadstaveného hospodárenia je logické, že sa mužovi nič nechce meniť, ve´d ako si to super zariadil!! 😠 😠 😠
@katarinapekna ty si taky trol jak atlantik
@katarinapekna toto fórum hádam nebudeme brať ako vzorku...a nepaušalizuj, nie každý muž, ktorý žene občas kúpi darček, alebo aj dar, má na krku exekúcie.
@rebeka7501 presneeeeee suhlasim
@sashulka ty si skutočná??? buď si robíš žarty s touto témou alebo fakt neviem si predstaviť, že taký chlapi existujú a už vôbec si neviem predstaviť ženy, ktoré toto tolerujú. Hnusil by sa mi taký chrapúň, fuj opľuľa by som ho ...
Takže moja - Po prvé: zajtra by som zašla na súd a súdne si vyžiadala výživné na manželku a dieťa počas trvania manželstva. Po druhé: rovno si tam podaj žiadosť o rozvod. Po tretie: prajem ti šťastný štart do nového života...
@lubkavargova1 ja praveze nesuhlasim. na SK ani emancipacia snad neprebehla. jednoducho su zeny hodene do vody a plavaj za nizsi chlap ako zena pri rovnakom vykone a platovej triede. praveze naopak. stale je to o tom, ze zena trp a bud zakladny kamen rodiny nech sa deje, co sa deje.
A ked s odvazi vystrcit a povedat svoj nazor, tak je este aj samotnymi zenami upozornena, ze to sa "tak nema", alebo co by na to "rodina", co by na to "kostol" a ine ezotericke institucie.
Lebo ju ma na haku...načo vlacit drevo do hory.možno si raz na to zarobi sama a šokuje ho.🙂
@macatink82 ale často si to ženy robia samé, rýchlo rýchlo sa vydať za prvého, ktorého stretnem, to je jedno, že je žgrloš, pije, miluje marišku, hrá poker, má exekúcie, nedokáže sa odpútať v 35 rokoch od mamičky....veď sa po svadbe zmení, veď ho dieťa zmení.....nezmení. Potom tu chodia vyplakávať, ako dieťa nebolo plánované, ale zlyhala antikoncepcia (v inej téme si prečítaš, ako sa snažia a nedarí sa ...), najneskôr na štvrtej strane napíše, že on dieťa nechcel, ani svadbu, ale dokopala ho....Baba má čerstvo dokončenú školu, niekedy ani tú, minimálne alebo žiadne pracovné skúsenosti, nula našetrených euráčov, keď narazí na vola, jasné, že ťahá za kratší koniec. A keď ide z MD do MD a na každej je tri roky, tak sa ani zamestnávatelia o ňu nezabijú a čiastočne ich chápem . skúsenosti žiadne, OČR časté....je to diskriminujúce, ale skutočne si ženy vo veľa prípadoch za to môžu samé.
Urcite je moja chyba, ze som si ho vzala, ked som tusila, ako to ma s financiami a ako mu non stop v hlave ide kalkulacka. Myslela som si vsak, ze sa o nas dobre postara, nie ze sa to uplne obrati proti mne... Moja naivita.... Ja by som aj rada isla do roboty na plny uvazok- a vsak vyvstane mi s tym este viac vydavkov a povinnosti a uz sa fakt cele dni nezastavim a budem platit uz uplne vsetko-to fakt radsej rozvod.
@lubkavargova1 jooo presne! Moja reč!! Neviem či nie s tebou sme sa minule v jednej teme bavili o zoznamovani sa a o neplatiacich "gavalieroch" ktori este cakali ze zena zacvaka za to co jedol on 😕 Ja som mozno staromodna konzerva, ale chlap je chlap, ma zabezpecit rodinu a zena udrziava rodinny krb. Tiez som mala emancipacne tiky v zaciatkoch nastastie ma to rychlo prešlo!
Timea, rozumela som si s nim ako s clovekom, vzdy bol zodpovedny, mam s nim dceru... Asi tak. Momentalne vsak tato negativna stranka zatienuje vsetko dobre a tak vlastne ani neviem preco s nim som... Nenasla som este odvahu radikalne to riesit, presvedsil ma o tom, ze bez neho som nic atd, klasika......
@timea7 no ale to nie je emancipacia... to je evolucia a zbytky viktorianskeho romantizmu v obleceni 21 storocia usite nejakymi tymi religioznymi nitami 🙂 A to ziena to vo svojej hlave od niekoho alebo niecoho tiez ma.
Co sa tyka ocr. je diskriminacne zistovat na pohovore, ci ma deti...potom nech sa da zamestnavatel vypchat. akoze ciastocne chapem zamestnavatela, ale na druhej strane, asi tu firmicku chce mat otvorenu aj najblizsich x rokov a vsetci raz zostarnu a zomru.
No a potom tu je iste populacne percento psychopatov a sociopatov na roznych stupnoch (na strane zien a muzov), voci ktorym sa brani tazko. Mozu ta opantat a mozes byt neviem ako vzdelana, mat vlastne prostriedky atd.

@katarinapekna och dievča, na Teba škoda reagovať ale keďže by si s ním rozumela, si podobná ako on. A keďže poznám Tvoje príspevky sa vôbec nečudujem, že by si si s ním rozumela. chachacha