icon

Môj muž je lakomec

sashulka
19. júl 2016

Ahojte, za mojho muza som vydata 6 rokov, ja mam 31, on 40. Vzdy bol sporovlivejsi, ale co vystraja poslednu dobu uz nezvladam. Co je vsak najdolezitejsie, neviem ci je chyba vo mne alebo v nom a s rodinou sa hanbim o tom hovorit. Mame tri a pol rocnu dcerku s ktorou som na predlzenej rodicovskej zo zdravotnych dovodov ale chodi do skolky a ja na polovicny uvazok robim. Muz je sukromny podnikatel, nedavno sme sa prestahovali do rodinneho domu. Do prace mi nechcel dovolit ist, aby nemal viac povinnosti s malou (ale moc toho veru cele dni nerobi) a tak sme sa dohodli na polovicnom uvazku. Od kedy vsak robim (tri mesiace) nuti ma polovicou prispievat na vsetko, odisli mi gumy na aute-musela som si ich kupit sama (resp ich jemu splacam po 30€), pokazil sa mi iphone-za vlastne som si kupila novy atd atd, skratka do koruny miniem mesacne vsetko, lebo platim malej skolku 130 € mesacne, robim domov nakupy a skasiruje ma uplne za vsetko. Neviem mu vysvetlit ze z polovicneho platu to nejde a moze byt rad, ze mi nemusi davat, este mi berie??? Nadava mi ze nekupujem domov nabytok atd ale ja fakt to z platu neviem pokryt.. Podotykam, ze kym som bola na regulernej materskej robil to iste- robil sice viac nakupov domov ale vsetky moje naklady som si musela hradit sama, dovolim si povedat ze za celu matersku mi nedal do ruky ani euro, musela som preto vymyslat vsetko mozne, aby som si z domu na seba zarobila. On sa ma pri tom dobre, nudzou netrpime, teraz sa chce ist potapat na maldivy za kopec penazi (s tym ze ja s malou budeme doma) pretoze on si to zasluzi a postavil nam dom... Je to ok? Som vadna ja alebo on?

mima4
19. júl 2016

@sashulka ja na tvojom mieste by som vsetko zreferovala jeho rodicom a svojim. Neskryvaj to!

jamika27
19. júl 2016

@sashulka tvoja večerná úloha ... zbaliť kufre na ráno ;) a odísť k rodičom a ďalej postupuj podľa príspevku odo mňa vyššie ;)

jamika27
19. júl 2016

@sashulka však ak ste ho nadobudli počas manželstva, je jedno, nech si ho napíše aj na seba - bude Váš spoločný tak či tak ...

avenir
19. júl 2016

@sashulka kludne sa zamestnaj na plny uvazok, pre Teba to bude znamenat vacsi prisun peniazkov. Ako to tu tak citam, tak uz aj tak platis za vsetko. V pripade rozvodu vlastne v Tvojom pripade, okrem toho , ze sa odputas od hajzlika, este ziskas . Bude musiet platit na dceru. KLUDNE MU TAM SPOCITAJ AJ TIE PNEUMATIKY. Ale rozhodnutie, ako dalej je len na Tvojich peciach

staronova
19. júl 2016

@sashulka skús prestať prispievať na bežnú domácnosť. Napr. drogériu-povedz, že nemáš za čo kúpiť. Uvidíš ako zareaguje. Možno to už máš vyskúšané, ale ak nie fakt by som mu to mesiac urobila. Začni šetriť pre seba. A už mu prestan vracať tie jeho pôžičky na gumy a neviem na čo.

katarinapekna
19. júl 2016

@sashulka keďže ste manželia,dom bude pisany na oboch,aj keby ste nechceli

katarinapekna
19. júl 2016

@jamika27 a čo s tym majú rodicia????

jamika27
19. júl 2016

@sashulka a ešte kým od neho odídeš ... ,,požičaj,, si aspoň päťstovku, dôvod si vymysli. A zajtra mu ukáž tú najhrubšiu a najdrahšiu zlatú reťaz na krk akú nájdeš, alebo si kúp nejaký pekný šuter. Keď tak debil rád žene požičiava ...

timea7
19. júl 2016

@macatink82 no len ľahšie sa od tupca odchádza, ak máš vzdelanie, prácu a nejaké euráče, nebodaj ešte svoj malý bytík, ako keď si po maturite bola česť rokov na MD a RD a nemáš ani fuka. Pýtať sa na deti na pohovore je diskriminačné, no skús sa ohradiť....najmú v hladových dolinách....

jamika27
19. júl 2016

@katarinapekna no nič, len som písala nech od takého idiota odíde k rodičom, nemohla by som sa takého idiota ani pozerať. A popravde, keď sa nechala doteraz takto využívať, tak radšej odísť, lebo ďalší pobyt s ním, by asi nerobil dobre, iba by ju psychiscky zdeptal. A písala som jej aj predtým viac alternatív ako postupovať

staronova
19. júl 2016

@sashulka Kúrnik šopa, ja si to teda vôbec neviem predstaviť, že by si ma môj vlastný muž krátko po svadbe, v deň výplaty, vystriehol a drankal odo mňa pôžičku 30 Eur na gumy. Dievča, ja by som ťa teraz tak rada objala. Viem, že keď si teraz čítaš názory báb, musí ti byť veľmi ťažko. Je to také precitnutie, uvedomenie si problému, ktorý vlastne som si nepripúšťala.

sashulka
autor
19. júl 2016

@staronova drogeriu? Povie ze nam to nie je treba. A maximalne by kupil najlacnejsi prasok z lidlu alebo sprchovy gel za par centov (nehovorim ze lidlove veci su zle, to bol len priklad)... Take vonave veci do zachoda, draha zubna pasta alebo vaniš-to by v zivote nekupil. Takze-postaral by sa, ale tak po svojom. A nemyslim si, ze sme taki chudaci (to vonkoncom nie) aby som si nemohla dovolit mat zavesenu tu farebnu gebuzinu v hajzli ale on by to nikdy za svoje nekupil. Tak ako maso od masiara su vyhodene peniaze alebo slnecne okuliare drahsie ako 20€. Chapete vzorec jeho myslenia? Objednat si v kaviarni fresh je tak neoredstavitelne pre neho, asi ako kupit si najnovsi mercedes. Proste prostriedkami sa nema plytvat. Treba nosit jedny topanky kym sa nezoderu. Kvety aj tak zvadnu. Vonavky smrdia. Opatky su skarede. Na co ist do kina, ked film sa da stiahnut.

sashulka
autor
19. júl 2016

Ale najviac ma zabilo, ked pocas materskej som musela na operaciu cysty a trebalo lekarovi strcit prachy... Poslal ma do riti, ze si to mam zaplatit sama... Z toho som bola v prdeli fakt dost dlho a nikdy mu to neodpustim. Vlastne zistujem, ze ho asi uz neznasam. Chcela by som sa sem tam citit ako princezna, ktora si obcas moze kupit aj nejaku tu zbytocnost, nie ze pocitam kazde euro a pri tom viem, ze na to mame...

timea7
19. júl 2016

@sashulka ukonči to, máš len jeden jediný život, repríza neexistuje, nezabíjaj s ním najlepšie roky svojho života, máš právo žiť inak, tvoje dieťa má byť svedkom iného spolužitia rodičov,lebo si to ako model odnesie raz do svojho manželstva a bude nešťastné aj ono. Predstav si, čo by si poradila dcérke, keby sa ti zverila, že takto žije. Kúpiť si občas nejakú blbosť, ktorou si urobíš radosť je veľmi dôležité.

sashulka
autor
19. júl 2016

@staronova ja som si pred nim musela dat trvaly prikaz a kazdy mesiac mu tie prachy odo mna odchadzaju z uctu

katarinapekna
19. júl 2016

@jamika27 veď ok,ak chcem odísť,tak odídem, ale čo s tym majú rodičia? Snáď jej držali pištoľ pri hlave keď si ho brala?

timea7
19. júl 2016

@sashulka obdivujem ťa, ja by som si pred ním nabila devinu.....už by som sedela....a to znesiem dosť.

staronova
19. júl 2016

@sashulka pri stavbe, zariadovaní domu, keď nakupujete, do akej cenovej relácie zarýpne? Stredná, najlacnejšia, alebo luxusnejšie. Predstavujem si, že keď to ide z hypo, tak nestriehne na sumu, ako ked má cálovať z peňaženky.

mandala77
19. júl 2016

@sashulka mne raz jedna baba, ktorá robí v poradni pre týrané ženy povedala, že 90% ich prípadov je práve ekonomické týranie a u mužov, na ktorých to nikto nepovie. Skús kontaktovať ľudí, čo s týmto robia, toto na koníkovi neporiešiš. To by sa Ti tieto babské rady mohli skôr vypomstiť ako Ti pomôcť.

staronova
19. júl 2016

@sashulka ČO???????????????????-TRVALý PRíKAZ?????????????????

stardust
19. júl 2016

@argyro no, mna ta emancipacia stala dost vela. Aspon, ze mi z toho osialu zostali tri radosti. 😔 Uz ziadne take, ze fuj, zlatokopka, chlap ma zabezpecit rodinu, bez vena na sobas uz ani mysliet nebudem.

timea7
19. júl 2016

@katarinapekna no ak plánuje ísť k rodičom, tak ich asi treba oboznámiť so situáciou, či? Len sa zjaviť s kuframi a dieťaťom? Dom ešte nemajú skolaudovaný, ona pracuje na polovičný úväzok, tak vlastný byt do konca prázdnin asi nehrozí, nemyslíš?

jamika27
19. júl 2016

@katarinapekna veď ok a čo si nemôžem ani názor napísať? Píšem ho autorke,nie Vám, a to že porobila nejaké chyby, jasné že jej nikto pištol pri hlave nedržal, ale to už asi nezmeníme. A súdiť ju nebudem, každý robíme nejaké chyby ...

a hádam sa tu nebudeme dotazovať za banality.... Ja na príspevky reagujem svojou radou a zdá sa mi zbytočné niekoho kritizovať ...

emmusska
19. júl 2016

@sashulka toto snad ani nemozes mysliet vazne? ☹

apolka77
19. júl 2016

@jamika27 si myslis ze by jej dal "pozical" patstovku? ked si z jej penazenky vzal 8eur na dialnicnu???? taky clovek by je nedal len tak ani 20eur a keby si za ne kupi striebornu retiazku tak v afekte je schopny ju nou zaskrtit..vsak to je chory clovek...
ja som skepticka tu nepomoze nic ine len odchod a rozvod...lebo on si nikdy nepripusti ze ma problem a k psychologovi ho nedostane hoci na neho rovno psychiatra...je to zufale co ta zena aky zivot zije...a to nam povedala mozno tretinu vsetkeho...a pride mi to ako vymyslene...su to chuderky taketo zeny...mozeme tu pisat cokolvek ale ak same nebudu stat o pomoc tak je to vsetko v haji...a na psychiatrii skor skoncia tie zeny ako taky psychopat...

stardust
19. júl 2016

@sashulka dobre, ze to sem pises...ked citas reakcie zien na tvoj zivot v manzelstve, kopne ta to...a nehanbi sa...kludne dostan vsetko zo seba sem alebo na papier a precitaj si to po sebe. Si budes klepat na celo.

jamika27
19. júl 2016

@apolka77 to som písala ako fór ;)

ale keby má za ženu mňa, tak by si to asi hodil ... tak by som mu vybielila účet ach ach

sashulka
autor
19. júl 2016

@staronova nie, nejdeme z hypo, to by neprezil

sashulka
autor
19. júl 2016

@mandala77 skontaktujem veru

emilia25
19. júl 2016

no to je riadny lakomec.s takym clovekom by som ja zit fakt nemohla.no to je tak moje tvoje.nie nase.potom to na materskej tak vypada.