Môj muž je lakomec
Ahojte, za mojho muza som vydata 6 rokov, ja mam 31, on 40. Vzdy bol sporovlivejsi, ale co vystraja poslednu dobu uz nezvladam. Co je vsak najdolezitejsie, neviem ci je chyba vo mne alebo v nom a s rodinou sa hanbim o tom hovorit. Mame tri a pol rocnu dcerku s ktorou som na predlzenej rodicovskej zo zdravotnych dovodov ale chodi do skolky a ja na polovicny uvazok robim. Muz je sukromny podnikatel, nedavno sme sa prestahovali do rodinneho domu. Do prace mi nechcel dovolit ist, aby nemal viac povinnosti s malou (ale moc toho veru cele dni nerobi) a tak sme sa dohodli na polovicnom uvazku. Od kedy vsak robim (tri mesiace) nuti ma polovicou prispievat na vsetko, odisli mi gumy na aute-musela som si ich kupit sama (resp ich jemu splacam po 30€), pokazil sa mi iphone-za vlastne som si kupila novy atd atd, skratka do koruny miniem mesacne vsetko, lebo platim malej skolku 130 € mesacne, robim domov nakupy a skasiruje ma uplne za vsetko. Neviem mu vysvetlit ze z polovicneho platu to nejde a moze byt rad, ze mi nemusi davat, este mi berie??? Nadava mi ze nekupujem domov nabytok atd ale ja fakt to z platu neviem pokryt.. Podotykam, ze kym som bola na regulernej materskej robil to iste- robil sice viac nakupov domov ale vsetky moje naklady som si musela hradit sama, dovolim si povedat ze za celu matersku mi nedal do ruky ani euro, musela som preto vymyslat vsetko mozne, aby som si z domu na seba zarobila. On sa ma pri tom dobre, nudzou netrpime, teraz sa chce ist potapat na maldivy za kopec penazi (s tym ze ja s malou budeme doma) pretoze on si to zasluzi a postavil nam dom... Je to ok? Som vadna ja alebo on?
keby ti toto vsetko co sem pises hovorila najlepsia kamaratka, alebo este lepsie tvoja dcerka, CO BY SI JEJ PORADILA????????????
Podla toho sa zariad..zivot mas iba jeden a dodrbkat ho sebe o.k ale tvoja dcerka za to nemoze...nedovol aby toto videla, ako sa k tebe sprava.
@sashulka rozmýšľa racionálne, len zjavne máte rozdielny pohľad na financovanie a preto "narážate" a po tvojom poslednom príspevku stále nechápem, čo riešis....keď sa ti to nepáči,začni plne pracovať a financuj sa sama, ono to tiez nebude ziadna sranda,predpokladám a nakoniec zistis,že ani ten vanish ti vôbec netreba😉
Tvoj muz je psychicky chory, hentak sa normalny clovek nesprava.
Tebe v podstate clovek ani radu dat nemoze, ty musis zmenit zivotny styl.
Zacni sa spoliehat sama na seba. Zrus trvaly prikaz na tie gumy, ked ti bude vykrikovat, ze mu dlzis peniaze, tak by som si neodpustila sprostu poznamku pred jeho rodicmi.
Nehovoria by som mu nic, ale normalne jednu pustila pred jeho blizkymi, nech vidia akeho blbca vychovali.
Ty si na polovicnom uvazku, lebo ste sa tak dohodli. Peniaze su spolocne, tak tvoje, tak aj jeho, nakolko ty si s dietatom doma, tak ti bude musiet na jej starostlivost prispievat.
Inak sama si si na vine, ze si to nechala takto daleko dotiahnut. Tvoj muz pomaly postupne posuval hranice. Az ta mal lapenu
Moj otec bol alkac a tiez setril na mojej mame, ked si kupila novu suknu, tak ju dala na pol roka do skrine, aby nevidel. Potom ju vytiahla a ked sa divil ze co ma novu suknu, tak mu hovori, ze to ma uz davno. Bola velmi nestastna, ale tak zobrala si velmi nevhodneho partnera pre zivot, tiez sa na neho ulakomila, lebo lepsi nebol.
Takze v skratke k tebe, rozhodni sa, co chces, ci s nim chces byt alebo nie.
O dom ta aj tak pripravi, s tym ani nerataj, alimenty ti platit nebude, vsak ma minimalnu mzdu. Dievca, uz davno si mala utekat
@katarinapekna ty budes zrejme maskovany manzel autorky 🙄
@katarinapekna a jemu tie maledivy treba? to je racionálne uvažovanie z jeho strany?
@sashulka ešte Ti chcem jedno. Nenechaj sa týmito príspevkami vyprovokovať k nejakému činu ohľadom jeho, je dobré, že si to napísala, lebo sa Ti otvorili oči. Ale skús sa ustrážiť a toto si nechaj pre seba. Si určite nabudená a veľmi nahnevaná na neho. Ale nezačni s ním o tom hovoriť. Tu treba inú taktiku. Tú Ti poradia ľudia, čo s tým pracujú a ktorí vedia čo urobiť. Tá linka je non stop a je bezplatná. Predtým než čokoľvek urobíš, radšej tam zavolaj.
@katarinapekna Pozri, či treba vanisch, či netreba, manželstvo nie je vezenie. Teda ani ekonomické. Sú zobratí, manželia, majú spolu rodinu /dcéru/, dom, tak má byť spoločná aj peňaženka. Nie, že niečo je naše a práve toto tu, alebo tamto je iba moje. Alebo, že na Maledivy mám a na diaľničnú známku nemám. Fuj, to je smutná téma.
@sashulka vsak potapat sa moze tiez vo vani
@sashulka moja ako citam pakuj sa od neho aj z dietatom. O dcerku ako citam velky zaujem nema a teba vlastne psychicky tyra. 5,5 roka som zila s niekym podobnym.az som z toho ochorela... To ti urcite netreba!!! Mas dieta!!!prisla som o sluch zo dna na den a v hlave mam tinus( nostop pocuvam vrtacku v hlave) uz sa nevyliecim uzavreli to ze psychicky a fyzicky stres mi to sposobil. 5,5r som chodila do prace na vysku starala sa onho a o jeho choreho oca.a velku farmu.nikdy mi nic naporiadok nedal tiez som to brala ze je sporovlivy setri sak dobre... Potom zrazu s prace odisiel a bolo hral sa doma akoze na robotu... Chodila som spavat o 24.00a o 3.30 vstavala skoro cele 4 roky. A ked som prisla o sluch ochorela a bola v nemocnici vyse 3 mesiacov ani ma pozret neprisiel..ze vela by stala cesta!!!!a ked som si prisla vziat veci cirkus robil strasny... Ze ako si to predstavujem. Poklad pakuj sa od neho rychlo bude sa to len zhorsovat!!!!!Nesmie sa ti nic stat mas dcerku pamataj a nanho ser!!!
@katarinapekna ale no, je nás tu viac, čo to zvládli aj bez muža, aj s dieťaťom na VŠ, aj v na VŠ v zahraničí. Netvrdím, že je to ľavou zadnou, ale či mi treba alebo netreba vanish som skutočne neriešila. Tu nejde len o prachy, ale aj o to, ako sa v takomto manželstve ona cíti.
@stardust drzim palce. ty budes hladat este medzi nasou generaciou - mas sancu na uspech, ak by si vyberala medzi dnesnou mladezou tak asi by si hladala ihlu v kope sena. na tu nasu nestastnu tzv. emancipaciu totiz zareagovali aj muzi - po svojom samozrejme.
@sashulka netusis kde mohol nabrat taky model spravania? mal to v rodine? aki su svokrovci? mmch, ja by som si na tvojom mieste odkladala peniaze bokom aj keby co bolo. ak mu povies ze na to a hento ti uz peniaze neostali tak čo? neda?
@sashulka Ono este tebe napisem. Ten moj nie je ziadny buran. Ale naopak vrazedna kombinacia: velmi vysoke IQ (ma ozaj 180 a za sebou Harvard), nulove EQ, k tomu jednoznacny postoj - JA som najlepsi, JA mam vo vsetkom pravdu, vsetko musi byt podla mna, nulovu empatiu, k tomu znacnu davku zakernosti - manipulativne a najma vydieracske a zastrasovacie techniky dotiahnute do dokonalosti, a to najvacsie mozno svinstvo ti urobi s totalnou poker face. To s tou dialnicnou znamkou mi je tak strasne povedome, Je to to totalne primitivne, ale on to urobi ako nieco uplne bezne
Ty len zasnes a kladies si otazku: ako je to mozne? ako je niekto toho schopny? no dufam, ze to prezijem v zdravi, lebo som uz naozaj urobila velmi razny krok a mam z toho krce
Ja si tak predstavujem ako by vyzeral vzťah peknej Kataríny a zakladateľkinho muža....... 😕 askéti, veď nič netreba 😀 😀 😀 😀
@sashulka tiež by som najprv volala na číslo pre týrané ženy, dala si od nich poradiť, ako postupovať, potom oboznámila rodičov a ďalej postupovala podľa rád odborníkov z linky pre týrané ženy. Ak sa rozhodneš odísť, nijako to nedaj na sebe znať, nevieš, čo sa mu zrodí v hlave. Drž sa!
@marcelatje urve ma z tebaááááá!!!!!! Si zabila!
@marcelatje to by bola lááááska ;) nech jej autorka pošle po rozvode kontakt na neho
@mircalla máš môj obdiv <3
@apolka77 no to je ta pointa - s tou prefikanostou, ked je uz niekto prefikany az tak, ze nestihas zasnut, ono zial to nie je len o prefikanosti, ak ti chyba zakernost a zelezne nervy, tak je to tazke. tieto veci s partnerom nevyriesis, vyriesia to jedine ine institucie, s takym clovekom nie je ziadna debata, neda da ozaj neda sa. vies niekto ti povie, vyrieste si to pozopravajte sa - ono to ozaj nejde rozumne sa porozpravat s takym typom
,@saschulka apreco si si brala takeho lakomeho? ved ked si s nim randila si predsa musela vidiet, ze je lakomy, da sa to vsimnut napr ked nerad mina na inych,ked si je v bare v spolocnosti a platit chce len za seba, resp neda nikomu nic zadarmo ,ja by som s takym muzom nedokazala byt,raz som mala lakomeho priatela a to mne ani tak nevadilo,ze setril na mne ale ze setril v spolocnosti ked sme si slis adnut ako partia a ze rad sa nechaval pozvat od inych bez toho aby on pozval niekoho....bol rozchod,, teraz neplac nad rozliatym mliekom mas lakomca,,,neni to normalne , ze ide sam na dovolenku, a skolku preco platis ty? ked ide napoly tak ma ti dat polovicu,aj na ankup polovicu,,pohroz mu,aj tak ta obdivujem, ze ro s nim vydrzis
ženy a prečo jej neporadíme tak ako by sme mali ... však byť šetrnou nie je zlé ... popozerám ako sa volá ten program kdesi na discovery ... o ľuďoch, ktorý sú maxxx držgroši šetrní. Sú tam fasa tipy ako ušetriť. Napr. používať jednu zubnú kefku, používať zásadne jednu vatovú tyčinku (jedna strana na uši jedného, druhá strana na uši druhého), nesplachovať, a podobné vychytávky ...

@sashulka som Ti písala aj číslo, ale nájdeš ho aj na nete, je to národná linka pre týrané ženy