Môj muž mi nedáva peniaze
Píšem anonymne pretože sa veľmi hanbím...s mužom máme dve maličké detičky som s nimi na materskej.. ako iste viete maminky som teraz pred materskou.. a môj muž robí pravidelne každý mesiac to isté.. on dostáva výplatu skôr.. dnes dostal výplatu. Vie že som pred materskou a nemám ani fúka. On mi baby.. nedá.. nespýta sa. Ja mu každý večer robím desiatu. Aby proste mal. Môže si ísť kúpiť keď je v práci alebo ísť na obed ale povedal že on si bude nosiť zdomu že načo kupovať. To by bolo všetko v poriadku. Lenže takto pred materskou je to o krk. Doslova z posledných chlebíkov a šunky pre deti som mu spravila desiatu. Ráno keď moje deti budú pýtať chlebík tak neviem.. ženy ja toto nezvladam. On sa spolieha na moju rodinu že mi mama pozicia. Lenže ja jej to z tej Materskej vrátim a ostane mi akurát tak hovno. môj muž nechápe že máme deti a spoločnú domácnosť. On mi jednoducho dokáže zatajiť aj našetrené peniaze. Má to v paží lebo vie že moja mamka nás tak nenechá. Ale od neho je to hnusné ako mu to už preboha mám vysvetliť že tu nejde o to že ho . Niekto vyziera.. tu má deti a ja nechcem nič iba im dať jesť 🙏🙏
Presne ako pisu baby. Nezmení sa. Lebo ani ty sa nezmenís, nemáš na to odvahu postaviť sa mu.
Skúsiť môžeš začať schovávať jedlo co si kúpila pre seba a deti a jemu varit z toho co nakúpil...
Da sa aj ta 5 korún najesť, chleba s fazulovou nátierkou, múčna polievka, pečene zemiaky, cestoviny s cesnakom...
Nechcem ti viac nakladat, asi sama vieš co mas doma. Ja sa ti divím ze mu robíš službu a dávaš mu jedlo, ktoré je pre deti!!!!!
@autorka chceš konkrétne rady: 1.požiadaj o výživné na seba a na deti, 2.prestaň mu chystať desiate, má telesný handicap, že si to nevie spraviť sám?, 3. ak chce jeho otec dať vašim deťom nejaké peniaze, nech ti ich pošle na účet, daj mu vedieť, že ocinko im žiadne peniaze nedá.
ano, ten tvoj krason doma zrazu ostal takyto zo dna na den... urcite nikdy nebol takyto... preto si stale s nim a mate uz dve deturence. Dievca zlate... na case robit si doma poriadky. SU moznosti. Tak nenakup nech nemate v chladnicke nic. Povedz ze nemas a ze rodicia ti nemaju z coho da, povedali "ze mas muza doma, tak nech sa stara" :D a uvidis, ze radsej odides s dvomi detmi k rodicom ako si takto nervy zrat. A ked mas so svokrom nejake vztahy/akekolvek, tak mu napis, nech detom peniaze po synovi neposiela, lebo detom neda ani cent. Nech im to radsej odlozi. Alebo sprav detom ucet.
Jeho nezmeníš, ešte raz opakujem milým slovom!!! nezmeníš...toto si musíš uvedomiť. Ak je schopný na úkor detí mať plný bachor, s takým chlapom nepohneš. Ty sa ho bojíš, čiže ráznejšie si nedovolíš s ním jednať a teda neviem, čo za zázračnú radu tu potom čakáš? Toto čo Ti robí sa nazýva ekonomické týranie - pozri si k tomu niečo na internete. Ty máš právo na rovnaký ekonomický štandard ako Tvoj muž a to už nehovorím o deťoch a hlavne teraz keď si na materskej. Ty nie si doma dobrovoľne nezamestnaná a vyvaľuješ si šunky, staráš sa o dve malé deti. Sú viaceré možnosti, už si si tu mnohé prečítala, ale Ty sa musíš za seba a najmä za svoje deti postaviť!! On si myslí (a je zrejmé že aj Ty), že ťaháš za kratší koniec, no nie je to tak. Nenechaj so sebou zametať...aký príklad dáš deťom?
@zoro9836 Ale áno, múdro píšeš. Akurát si treba aj uvedomiť skutočnosť, že každý z nás má tie hranice, schopnosti a možnosti nastavené inak.
Preto to, čo niekomu pripadá ešte v norme, sa druhému môže javiť už ako extrém. Netreba však za každých okolností stavať svoj subjektívny názor na vec ako jediný správny a podľa neho posudzovať konanie ostatných.
800€???veď to zarobím ja. Moja rada z vlastnej skúsenosti je: zober deti ,poziadaj o výživné na ne aj seba. A nemyslí tiež som mala agresora a keď mu pár krát zavolali z polície a zaplatil pokutu zkrotol a teraz pri mojom sucastnom manželovi suchá nohami. Chlap sa má postarať a nie deťom od úst odtrhat. A keď to nevie tak nech si šetrí na nové auto až po vyplatení výživného.
Autorka: Takze ad1 bol taky, ale ty si to nechcela vidiet ad2 cloveka nezmenis ak nechce on ad3 neexistuje ziadna psychologicka rada ako zmenit egoistu, narcistu, manipulatora, tyrana... na milujuceho otca a manzela. A to ti hovorim ako psycholog. Cim skor to pochopis, tym lepsie pre teba. Ale ty nechces odist lebo mas svoje dovody (pre mna absurdne, ale ok), tak potom mas iba jednu jedinu moznost. Zostat a uzivat si to.
Okrem toho že je lakomy aj na vlastné deti tak ešte je aj agresívny čo sa mi zdá ešte horšie.
Ak chces psychologické rady zajdi do psychologickej poradne. No budeš sklamaná ani psychológ ti nedá návod, fintu či radu ako na také hovädo aké máš doma. Lebo žiadna finta neexistuje...resp.ked na to neprídeš sama ako to máme vedieť my, keď tvojho muža nepoznáme.
Najväčšiu hrozbu vidím v tom, že keď vie rozbiť dvere a nezáleží mu na Tom čo budú jesť deti tak kľudne rozbije aj tebe hubu keď pôjdeš na neho tlakom...
Ale aj napriek tomu ak chces vidieť peniaze vyskúšaj tie alimenty na seba a deti . ..súdneho rozsudku sa snáď zľakne...a možno nie...alebo mu aspoň povedz že keď nezačne plniť chladničku podávas na súde o alimenty a nie že nebude platiť, zato sa totižto aj sedí v base...takže až také jednoduché to nie je...lenže otázka znie. Máš na to gule? Si schopná začať súdne tento boj? Ak nie, tak žiaľ zmier sa svojim osudom ....alebo choď na to prefikane ako zlatokopky ....uspokoj ho možno zmäkne a pustí nejaké peniaze ...ty musíš vedieť kde sú jeho slabé miesta...či medzi nohami, či téma s jeho rodičmi.....či súd....ak nič z hore spomenutého tak rozvod .
Zakladatelka, mam otazku, on bol takyto k.... t vzdy, alebo to je az poslednu dobu? Ako ste fungovali pred 3,5 rokmi, nez ste zamiesili prve bejby?
@apolka77 😅
A este jedna otazka (budem sa opakovat ako v inych temach), kedy ste mali naposledy sex? Ak sa chova dlhu dobu ako kreten, tak ta chapem, ak s nim nic nechces (u mña by takyto chlap nemal sancu), ale chlap bez sexu je casovana bomba, a nikto dopredu nevie, akym smerom vybuchne, ci uz si najde kur.. u, alebo zacne terorizovat okolie vratane manzelky a deti.
Chyba je v tebe, v tvojej usluznosti, sr... a by sommu zvysoka na desiate, nech ho aj porazi, nevarila by som mu-niet z coho, nie je nakupene. Neprala by som mu-nie je prasok. Ale teda najpravdepodobnejsi scenar je, ze by sommu dala ultimatum.....
Mne sa zda v prvom rade nezmyselny system, on ma peniaze a teba necha o hlade či chodiť si k matke požičiavať, sem tam streli za ucho. Pokial si tyrana žena, tak to si viem predstaviť, že decka plaču hladne, pokial sa považujete za inteligentnu normalnu dvojicu s problemami, tak potom by ste mali vyriešiť aj taketo neduhy..Alebo že je agresivny, ked pytaš peniaze,,,čo ti na to mame povedať? ako sa meni agresivna povaha nijak, alebo nech si da lieky, alebo budeš trpieť dalej, alebo ho osvieti, čo je tak jedno percento zo sta, alebo ho spacifikuješ, ine tam neni čo radiť,,
Samozrejme existuje psychologicka rada, po ktorej on sa zmeni o 180°.
Tak ako existuje rada, po ktorej ty schudnes 15kg a stane sa z teba kocka ako Jenifer Aniston(neviem ako sa pise).
Take rady existuju. Len problem je, aby fungovali, musi si ich opytat ten, kto ma byt zmeneny a ten musi aj vynalozit vela energie, aby sa zmenil.
To je, ako by si tu teraz pytal radu nejaky muzik, ako by mala jeho zena schudnut 15kg. Zena musi velmi chciet.
Pozitivne je, ze ty si mozes opytat radu, ako by si sa mala zmenit ty, aby ti nekakal kazdy na hlavu. (Vsimni si, mas tu 5 ci 6 stran urazok, kazdy to vieme lepsie ako ty...ale to iba preto, lebo ty si nam dala ten pocit. Ten isty pocit davas tvojmu.)
Na to mam super radu. Ak chces, aby bolo nieco inak ako je teraz, musis aj ty urobit nieco inak. Zacni tymi desiatami. Nie len ze ich robit nebudes, ale budes verit tomu, ze je to tak spravne, ze ich robit nebudes.
Ked mlady zrukne, tak ho posli do prdele, nech sa aj na hlavu postavi, ale chlieb urceny detom NEDOSTANE!
A ak ho napriek vsetkemu stale lubis, tak asi takto:
Drahousku, nemame co jest, nemam detom co obliect, musim sa vratit do prace. Deti su rovnako tvoje ako aj moje, ako to urobime? Budeme sa striedat pri nich na smeny, alebo starsi do skolky, mladsi do jasli? Ok? Ale je ti jasne, ze ak ochoreju, PN si budeme delit napolovicu? Lebo moja praca je rovnako dolezita ako tvoja. No a kedze budem robit na plny uvazok, domace prace idu rovnako na polovicu, ok?
No a podla reakcie uvidis, ci je vobec este nejaky dovod toto manzelstvo vzkriesit
Jasne ze nebýval taky, predtým to bola chodiaca veľkorysosť, preto si už musela aj kocar a komplet vybavicku pre prvé dieťa kupovať sama so svojich úspor. 😶
Ale tak nieje ani prvá, ani posledná. Mne sa to tiez stalo, tiež som si myslela ze ako sa zmenil. Vôbec, celých 8 rokov chodenia bol lakomy, len som to nevidela. Zarábala som lepšie než on, nikdy som na peniazoch nelipla takže som moc neriešila ze na potraviny míňam akosi viac... A on sa nemusel nikdy o niekoho finančne starať, deliť sa o peniaze. Materská bol šok pre obidvoch.
Ešte ze to je už davno ex.
fu....tak to načo ti je taký chlap???? Keď sme rodina a máme deti a žijeme spolu v domácnosti, tak máme spoločnú "kasu", spoločné domáce výdavky, v prvom rade sa "pozerám" na deti... súhlasím tu s jednou mamičkou.. bolo to treba riešiť skôr.. ale určite sa ešte dá....
Baby ja si myslim ze problem bude aj v tom ze zrejme ani ten chlap nema nazvys, ked zarobi 800 v cistom (zakladatelka pise ze plati uver) ak zaplati aj vydavky okolo domu tak vela neostane zial, ak maju auto tak benzin, poistky za auto atd, mobil.. 🤷♀️
Nech si nakupi na svoje desiaty, chuj je to. Vo si mysli, ze jeho kolegovia seru peniaze? Ti urcite nevyjedaju chladnicku a detom. A ked ti nabuduce otvori chladnicku, ze je plna tak mu povedz, nech so spravi sam. Joj a tebe sa neulavi, ked budes od takeho prec? Mate malo ale on sa nazrat chce fuuuuj
Poziadat vyzivne na seba aj deti.. A dovyskakuje.. Ide to aj ked byvate spolu
Po prve prestaň mu robiť desiatu po druhé pýtaj peniaze na potraviny, neviem ci vôbec pýtaš po tretie rozved sa načo ti je takí chlap nechápem celú túto situáciu ako toto môže nastat🤦🏻♀️
@kikushaa pravdaže mu moc nezostane. S tým s tebou súhlasíasi každy no ale s tým mali rátať keď chceli deti, že rodinný príjem sa zníži. Tu pomôže len zmena zamestnania. Alebo brigáda. Ja som tiež cez víkendy chodila na brigády. A manžel si aspoň vyskúšal moju ,,materskú dovolenku,,🙈
preco to pises sem, preco to nepovies jemu? tu ti nik nepomoze neporadi. ty vies aky je a pravdepodobne ti nedal ani fuka ked ste spolu chodili. Naco ho drzis doma?
Radšej by som sa s deťmi tlačila v detskej izbe u rodičov ako s tým individu om co máš doma, a nevrav mi ze kým ste nemali deti bol iný a stelesnením galantnosti.
A muselo by riadne kvapka na karbit aby som chlapovi s 2 zdravými rukami chystala desiatu do prace.
Môj ex v čase prvej vlny korony keď nemohol pracovať a kým dostal nejaké peniaze a ostávalo mu ozaj par drobných na stravu, keďže záväzky si podplatiť musel, tak radšej by hladoval ako nedal svojej dcére...
A keby moja dcéra príde jedného dňa ze si chce požičať lebo materská príde až za par dni a otec deti zjedol to co bolo pre vnúčatá, tak ju sama zbalim a spim radšej na gauči nech majú deti miesto len nech neostáva s takým kretenom
No jednoducho by som mu tú desiatu nespravila... Musíš dať predsa jesť niečo deťom, nie? On nech si kúpi z tých našetrených, keď už to ináč nejde. Ale inak by som proste spravila randal pred deťmi, že je lakomec lakomý, radšej nechá deti o hlade a ich mamu prosiť sa babke o pomoc a on si svoju výplatu škrobí na svojom účte. Nech aj deti od malička počujú, akého majú dobrého tatinka. Nákupy robí on, či to ťaháš všetko ty z rodičáku? Ak ty, tak už by si v chladničke na jedlo viac nesiahol. Alebo 5€ za každý chod by som pýtala. Ak sa mu nepáči, nech ide šetriť do reštiky.

predovšetkým si vybojuj výživné. Ked ti nebude posielat,tak udat na policii a sud si už s ním poriadok urobí.
Druhá vec je,že nech máš akýkolvek vztah s ich rodičmi,bolo by prinajmenšom vhodné ich upovedomit,že Vám nedáva ani cent,ničím neprispieva. Lebo takto si jeho rodičia myslia,chudáčik nemá z čoho na deti a dávaju mu,a ty živoríš.