icon

Môj muž mrchavý

matal2328
29. okt 2021

Ahojte. Potrebujem sa poradit… moj muz je mrchavy… ale zas ja neviem uz co si mam mysliet. Pozeram uz clanky ci nie som ja ta zla ta tyranka. Viete… som s nim od 16tich, mame dve deti, dvoch krasnych chlapcov. Pred asi dvomi rok i som si zacala uvedomovat, ze nieco nienje vporiadku. Manzel ma pravidelne nutil do sexu. A to aj povas mojho rizikoveho tehotenstva.. skoncila som kvoli krvacaniu kvoli sexu niekolkokrat v nemocnici… potom prislo vybratie maternice. Po operacii ma nutil vkuse do sexu, nasilu… drzal ma nutil nadaval, ze sa nestaram a vtedy som si zacala uvedomovat, ze ma drzi cely zivot na kratko. Uˇze cely zivotnooslucham a on si robi co chce. Ze som zanedbala vyherne dovolenky v praci, vecierky, posedenia s kamoskami, vlastne som dlho ziadne nemala lebo vsak to sa nepatri pˇked je zena zadana. Zacala som spravat inak, davat najavo, ze nechcem napr. Sex… ze ma nemoze nutit. No on vzdy chytal take hisaky, ze vsetko v byte lietalo. Riady, salky, hodiny, hracky… pol bytu rozbiteho. O mobiloch ani nevravim. To na srot… ja som v urcitom case zacala mat z neho strach a nechcela som sex ziadny len som mu zo strachu roztiahla nohy… tak prisli noci plne nadavok aka som ku… nastupila som do prace, tam pravidelne sms, slovne napadanie, ze tam mam nieco zo sefom. Musim vysvetlovat kazdu minutu zdrzania… on vzdy, ze to zviera som z neho spravila ja… ja zabto mozem. Nevenujem sa mu, nechcem sa s nim milovat, nedavam mu nehu… ale januzbsom schytala aj facku, aj mi vystipal telo, aj vytahal za vlasy…. Ja proste bojujem ale nedokazem… chcela by som mat znovu stastnu rodinu ale neviem sa preniest tym co rovi. Vzdy povie, ze mam posluchat. Ja uz som v takych stadiach, ze som drzala noz, ze budnon alebo ja. Moje deti to vidia. Maju ho radi aj on ich ale napriklad starsi ma uz z detskym mecom obranoval a to ma 7?rokov. Stale sa mu ospravedlnujem ked minublizi tak vsetko pouzije proti mne. Napriklad Pose inej zene, ze je puff z nej. Ja to zistim a on minza to nadava, ze ja som ku… spavam s kolegom, vsade trtkam… to nienje pravda. Nikdy som nikoho nemala. A este povie, ze k nej by som nikdy zly nebol 😞 ona je ina… tiez mu velakrat ked utoci skaredo vynadam. Poviem mu, ze je hajzel, ze ňho nenavidim.. ze nech zmizne… ale nikdy nie len tak. Neviem sa zoriwntovat. Mozem byt naozaj ja tyranka???

Strana
z7
lily246
2. nov 2021

@matal2328 mne je zle už len keď to len čítam 😔 ty nie si normálna, keď si toto necháš. Tvoji synovia ťa raz budú nenávidieť že si im zobrala detstvo.

bluka2
2. nov 2021

@matal2328
Škoda bab, čo tu derú klávesnicu, fakt smutne, ako popieras svoju situáciu

kattibi
2. nov 2021

Milá @matal2328. Už prestávam chápať, na čo sa teda sťažuješ, keď sa vlastne ani nemáš tak zle. Na čo si vôbec túto tému zakladala. Keď ťa nebije, LEN rozbíja veci, LEN obmedzuje tvoje kontakty s okolím, LEN si vynucuje násilne sex, po ktorom si s krvácaním musela niekoľkokrát do nemocnice, LEN ti nadáva a LEN ťa ponižuje. Ani ťahanie za vlasy a chytenie za ústa nie je tak zlé, podľa teba. Veď aj ovládač po tebe hodil, ale netrafil, tak sa to dá zvládať. Kedy bude podľa teba už zle? Asi až keď to nebude ovládač, ale napr. vezme obraz zarámovaný v skle zo steny a otrepe ti ho o tvár? Nie je to nič príjemné, to mi ver. Ale možno netrafí, tak to nebude tak zlé, ani modrinu mať nebudeš... 🙈🙉🙊 Prepáč mi ten sarkazmus. Ale ty nevidíš, že násilie, ktoré nie je zastavené, má jednu vlastnosť - PROGRES. Ešte si dno nezažila a všetci ti tu radíme, ako sa mu efektívne vyhnúť, s čo najmenšou ujmou na tebe, deťoch a tvojom najbližšom okolí. Úprimne ti prajem, aby tvoj príbeh bol iný. Ale žiaľ, šanca je malá.

Na jednej strane chceš konečne normálne žiť, bez obmedzení, menuješ tu kadejaké veci, ktoré nedokážeš priňom zažiť a strašne ich chceš, ale nespravíš pre to ani mäkké F. Aj keby som ti ponúkla, že ho nahlásim za teba, budeš ma odhovárať, že veď je to v pohode. Posledný krát ti odporúčam preštudovať si všetky dokumenty a odkazy. Tam totiž smeruješ.

Neviem aký druh rady si očakávala... Chcela som ti úprimne pomôcť, lebo sa ma tvoja situácia dotkla. Skôr mi to príde ako prázdny výkrik. Asi sme ťa mali len poľutovať a utešiť, že to fakt nie je tak zlé. No, máš pravdu, ale bude. Pamätaj, že tvoji chlapci raz dospejú a potom sa nečuduj, aké patologické vzťahy budú vytvárať.

Už nemám viac čo k tomu dodať. Koňa môžeš priviesť k vode, napiť sa ale musí sám. Ak raz budeš na dne, vráť sa k tejto debate, čo si založila a prečítaj si ju celú. Kľudne sa mi aj ozvi. Končím na teraz v tejto diskusii. Prajem veľa zdaru.

bluka2
2. nov 2021

@kattibi možno tvoj príspevok pomôže niekomu inému. Fakt skvelé príspevky. Aj keď ten druhý link som radšej nemala čítať, doteraz mi je ľúto toho syna tej policajtky

panda21
2. nov 2021

Už som to tu raz písala.. V dedine máme mamičku s viac deťmi. Celý život ich manžel týral, ona si ho obhajovala kade chodila (ved ma nebije, iba ma potahal po zemy...), neskôr začal aj deti ako rástli.. Vždy ostávala kvôli domu, peniazom, hypo, vždy mala výhovorku, veď otec je dobrý a tak. Nuž, všetky deti dospele, odstahovane kilometre ďaleko, 2 za hranicami, domov nechodia, mamu neznášajú za to, že otca neopustila a oni žili v čom žili. Žena ostala sama, s mužom tyranom, bez detí 🤷‍♀️ a presne tak skončíš aj ty.
A k tým deťom, všetci majú rozbité rodiny, nevedia ako fungovať vo vzťahu, jeden z nich bol aj na psychiatrii. Proste bola to matka roka 💪

mircalla
2. nov 2021

@matal2328 Vsak som vyssie napisala, ze na to nemas s tym nic urobit.

lavender273
2. nov 2021

Nechcem byt zla, ale ty si s nim ostan a nechaj si dodrbavat zivot, ked je blba hypo ta drzi pri nom (vyhovorky,,aspon bud uprimna voci sebe) ale tvojou povinnostou je ochranit deti! Aky bude mat dopad na nich vyrastat zo sialencom? Mas kam odist,mozes to poriesit ... no neda sa.

kuko55
2. nov 2021

Mne teba nie je ľúto, ľúto mi je tvojich detí....a poviem ti jedno, ty si na 50% rovnako vinná ako tvoj "mrchavy" muž lebo dopustiš aby žili v tomto vašom horore!!Som si istá, že sú týrané aj oni....nikdy nepochopím, nikdy....

zuzliq
2. nov 2021

@matal2328 žena! Normálny chlap ženu neťahá za vlasy a nezhadzuje z postele!

janci05
2. nov 2021

@matal2328 Nie si veľmi fyzicky týraná žena? To snáď nie. Fakt si myslíš, že k normálnemu rodinnému životu patrí, zhadzovanie z postele, štípanie, nadávanie do kur....v? Asi čakáš na to kedy ťa riadne doláme, ale nedajbože začne aj deti tĺcť, to bude asi stačiť. A žiadna modrina. Však on vie ako na to, aby si ho neudala a nemal žiadny dôkaz. To je iný psychopat.

matal2328
autor
2. nov 2021

@kattibi preco som zacinala temu? Presne prero, ze mam chaos v hlave… presne preto, ze neciem co spravit a ako spravit. Preto, ze som na neho cely zivot hladela viac ako na seba.. ze nechcem pocut, ze som tyranka… ako mi to on opakuje… chcela som len vediet nazor cudzich ludi… ano, viem obranujem ho, nemala by som. Ja viem, ze mam spravit prvy krok a bude vsetko lepsie. Ja len asi to nedokazem zvladnut sama.. to je cele co som chcela.

klip0
2. nov 2021

@matal2328 ale nikto za teba neodíde od neho, to MUSÍŠ spraviť ty, inak to nejdeš

matal2328
autor
2. nov 2021

@klip0 janti viem. Viem to dobre..

katarina092
2. nov 2021

@matal2328 ved si pisala ze mas ludi co Ti podavaju pomocnu ruku..co viac chces teraz? kolko ludi nema nikoho na koho by sa obratil a museli sa SAMI postavit na nohy.

labocca
2. nov 2021

@matal2328 verim ti,je to tazke,bojis sa velmi ,mas strach co bude ako bude. Ale ty to spravit musis!. Ved mas rodinu,ta ti pomoze/tak si spominala. Len uz zacni konat. Ved mas male deti,kt. su svedkami tychto castych udalosti. O chvilu budu kopirovat spravanie otca a to chces? Kvoli nim sa vzchop! Uz tolke sme ti tu poradili....stale je to malo???

bielavila
2. nov 2021

@matal2328 ked ta stipe a taha za vlasy pri sexe a tebe sa to paci ok, sposobuje ti to rozkos tak ok, ale ked ta to zranuje a nepaci sa ti to tak je bohapuste ublizenie za ucelom ponizit ta, prinutit ta urobit nieco aby bolo po jeho, ublizit ti, ja teda neviem ale mna muz nikdy nestipal preboha, netahal za vlasy ani ma nesotil do podtele a ziaden normalny muz to ani neurobi, nechces vidiet realitu bohuzial, ale depta ta psychicky a tresta ta fyzicky

annm81
2. nov 2021

@matal2328 Pozri, je jeden človek, čo ťa nazýva tyrankou a seba obeťou - tvoj muž. Nazval ťa tak ešte niekto iný? Na druhej strane tu máš desiatky vyjadrení o tom, že zhodenie ženy z postele, znásilnenie, vyhrážky samovraždou pred deťmi atď. nie sú absolútne v poriadku. To isté tvrdia aj tvoje kamarátky aj tvoja rodina. Nezaoberaj sa už ani sekundu otázkami, či si tyranka, či je tvoj muž dobrý otec, alebo či si si to zaslúžila. Odpovede sú NIE. Presmeruj svoju pozornosť na praktické otázky tak, aby si v priebehu nasledujúceho týždňa mohla s deťmi odísť. Neodkladaj to, lebo sa neodhodláš nikdy. Namiesto toho sa hneď zajtra porozprávaj s kamarátkami. Ak ti samé ponúkli pomoc, záleží im na tebe a tvojich deťoch. Nerieš hypotéku, nerieš žiadne iné odklady. Hneď zajtra popros kamarátku, aby ti pomohla a aby ťa nenechala rozmyslieť si to.

vanda323
2. nov 2021

@matal2328 Ach veď to sa ani dočítať toto nedá.....ja ani neviem čo napísať som zástanca manželstva a dať druhú šancu ale toto neviem či by som dala druhú šancu ...nútiť do sexu? Šak to je hrôza , veď by som mu tak kusla do toho pindura žeby sex už nikdy nechcel! Joooj ale ľúto mi je za teba......radu nemám pre teba ale posielam objatie ♥️

meluela
2. nov 2021

@matal2328 ahoj, presla som si len zlomkom toho o com pises (psychicke tyranie v mensom rozsahu), ale viem si predstavit ciastocne co citis. Stale ho milujes a veris takemu obrazu reality aky ti vsugeroval on, velmi tazko sa z toho dostava von a je to prirodzene. Super ze si urobila aspon prvy krok a napisala sem. Z toho co popisujes tam nie je sanca na nejaku napravu, zmenu, zachranu manzelstva. Potrebujes cim skor dostat do bezpecia seba a deti. Potrebujes odbornu pomoc. Kontaktuj cim skor nejaku neziskovku ktora sa tomu venuje, ci nejaku osobu ktora ta podrzi a konaj. Potrebujes externu pomoc, ktora ti pomoze vydrzat v odhodlani, lebo tvoj mozog ta bude presviedcat aby si sa vratila tak ako alkoholika taha poharik ci ina zavislost. Nemusis ho nevyhnutne vidiet ako diabla, ten clovek ta v istom zmysle mozno aj ma rad, ale svojim spravanim velmi ublizuje tebe aj tvojim detom. Jeho mozno niekto takto zranil v detstve, ma narusenu psychiku a prenasa tu traumu na dalsie generacie. Pre jeho dobro by bola dobra intenzivna dlhodoba terapia, ale na tu ho jednak nedostanes a okrem toho potrebujes to riesit hned teraz, kym z teba spravi trosku a z deti rovnake obludy akou sa stal on. Drzim palce ❤

meluela
2. nov 2021

@matal2328 a este preco ti hovori ze ty si tyran/sebecka/zla - jeho psychika neznesie vedomie ze on ta tyra, preto tu vinu prenasa na teba v ramci obrannej reakcie: https://sk.wikipedia.org/wiki/Projekcia_(psycho...) Nie si tyran, si milujuca zena ktora spravila maximum pre fungovanie manzelstva, ale mala si tu smolu ze si sa zamilovala a vydala za jedinca, ktory ma vazny problem.

Strana
z7