Môj muž sa háda, komentuje, každého kritizuje, všetci ho otravujú
Môj muža v poslednom čase vyrypuje, hada sa, komentuje, každého kritizuje, všetci sú idioti, otravujú, nikdy si neprizna chybu, nevie mi dat jasnú odpoveď na dôležité veci iba vyhybavu , alebo rozhodni ty.Aj na 15 r. syna včera nakrical či je pribrzdeny?Zabudol si doma mikinu a chcel ísť na ľahko oblečený von.Ma aj dobre vlastnosti, ale teraz má rok veľké stresy v práci a nespoznávam ho.V práci je pokorný a doma asi musí vypustiť zlost.
Mame teraz 2 dní tichu domácnost.Sme spolu dlho, ale začínam sa zamýšľať či to ma význam.Nemanipuluje mnou, ale nevieme sa vystáť.Taketo správanie netolerujem včera som mu napísala do práce SMS , že uvažujem nad rozvodom. Dnes už vedel hrať šach so synom.
Keď som mu povedala, že viem, že má v práci nervy a nech si to nevybíja na nás tak bol ticho.Co robiť, keď máme medzi sebou vela nespracovaných hádok ja vyčítam niečo jemu, on mne a zmena na pár dní či žiadna .Vieme vytiahnuť veci spred 10 r.Vnutorne je neistý dlho sa nevie rozhodnúť či má odísť z práce, práca ho baví, ale mozno do pol roka sa firma položí.Sme spolu 20 r a som zrelá na rozvod.Sedi doma nikam nechodí frajerka v tom nebude.Zda sa mi celkovo nespokojný so všetkým sebou, mnou, pracoumpracouprjerrodinourodinou
@simca06022011 on nepôjde.Zacina mi vadiť to dusno doma vo veľa veciach má pravdu nepíšem, že som svata.Je zatvrdnuty nikdy sa nezdoveri, city neprejaví.Mam si nájsť ten ideál, keď mi nevyhovuje, ale že by prišlo k nejakej zmene o ktorú žiadam to nie.Ak chcem rozvod nebudeme prví ani poslední a mám ho podar.Citim sa využitá roky som mala prácu, aby som chodila so synom po krúžkoch robí vrcholovy šport minule som sa dozvedela, že som mala prácu lazo plážo.Som dosť vzťahovacna a kydať na seba si nenechám.Financne som do vzťahu priniesla viac ako on to mi vytykat nemôže vďaka mne nemáme hypo.Odist z práce nechce cítim zlosť aj na neho, aj na seba bilancujem čo mi vzťah dáva.
Že je zo mňa unavený stále požiadavky on už chce kľud.Ma 48 r a uvažujem, že je vyhorety asi zo vsetkeho.Ty si skúšala terapie aspoň pre seba?
Nikdy nikdy nepovie prepáč...spravím doma raz sa čas krik všetko vypustim a nasleduje bezhlavé upratovanie, vie ísť so synom na ryby, kino, ale už nemám chuť všetko si vybojovať.Raz som čítala o tvojom chlapovi ako sa obchadzate v obývačke pousmiala som sa dosť podobné situácie u nás doma.Zahodit toľké roky?Bojim sa rozvodu.Investovala som veľa času a energie do rodiny nikdy nepoznal čo to je zastrešiť prázdniny, ucenie chodil po sluzobksch a robil si karieru.Teraz mi povie či si myslím, že ho to bavilo?Kazdy vieme kde je citlivé miesto a robíme si zle.
Sedi doma, keby aspoň niekam chodil vyvetrať sa odreagovať.Ja som bola u psychologicky asi 10 terapii muža mám vraj výborného, že ja tlačím a on je zo mňa nervózny.Bola to staršia pani ešte mi spravila výčitky, že ja som na vine.Ja nie som poddajna a splachovacia.No nič nech Ti to vyjde k spokojnosti, lebo by som písala celý deň.
Neviem či to takto majú takmer všetci chlapi v tomto veku, my máme presne toto isté, kamošky mi hovorila, že tiež to isté. Cez víkend iné nepočúvam len kto je aký debil (pri najlepšom, inak sú to horšie slová, na cudzích ľudí myslím). Zapne telku, každý je debil, či v správach, či v reklame, alebo debilný seriál, ako toto môže niekto pozerať. Tiež dôležité rozhodnutia okolo detí: Robte si čo chcete. Alebo ak niečo povie, tak skôr nadáva, že niečo zabudli, rozsypali...aj keď si hneď upracú. Skrátka zo všetkého je nervózny.
Inak čo sa týka domácnosti, podieľa sa na všetkom zhruba 50% . Takže to je ok. Ku mne je vždy slušný, lebo ja ho hneď zahriaknem keby mal sprostú poznámku. Aj na deti ho zahriaknem, ale to nepomáha.
Ospravedlniť sa tak isto nevie.
Takže netuším čím to je. Tieto povahy.
Ale zase mne až tak strašne nevadí, žeby som sa chcela rozvádzať. Lebo ostatné veci fungujú. Aj keď boli obdobia, že som nad tým uvažovala. Už sú deti veľké, ukľudňuje sa to. Ale teda na tých ľudí na okolo vkuse dokáže nadávať a vie, že mi to vadí.
Kamoška tiež pohrozila mužovi rozvodom. Ale ona kvôli tomu, že s nimi nechcel chodiť na dovolenky. Dosť sa to u nich zmenilo. Už chodia.
no ked toto p ises, tak to je presne ako moj... nie neskusala som nic, ani terapie pre seba, lebo proste co na sebe "streapiujem", ja viem ze ho preberie len ked ho poslem do teplych krajin a to veru nemozem. On je najmudrejsi, vsetko vie najlepsie, okrem neho chudacika nikto nic nerobi... samozrejme ja si valam sunky a cele dni spim :DDD a podobne pikosky.. ked navrhnem ze ked je taky nespokojny, nech sa vysporiadame a rozideme (my nie sme ani zobraty, lebo ako ja vravim, on na to gule nema, je nerozhodny, nepohne sa nikam, musel by ho niekto donutit, cize ziadny problem to nie je ze by sme sa museli sudit a neviem co), a to zase otoci proti, ze ja by som sa len rozchadzala za VSETKO :D nepomoze rozhovor, dohovaranie, uz to nerobim.. lebo ja mam "posluchat" a to jasne, ze nebudem.. nech sa da vypchat :DD
A k tej starsej pani.. nemyslim, ze su objektivne taketo mamule, lebo podla babiciek kazdy chlap je uzasny, zeny su hrozne. Ja tiez pocuvam, ze som sibnuta co mi vadi.. no vadi mi to, ze mam doma dedka, chlapa co si robi iba to co chce a hra divadlo, aky je uzasny, ale fakt je ze ani pre dceru ani pre mna - tak ako pises, pokym nenavrieskam, neurobi, prave naopak, ked nieco naozaj nechcem, just to tak bude. A vlastne ani ked navrieskam, neurobi uz nic, lebo je to tvrdohlavy baran. Otoci vec na mna, ze ja mam ist s nou a robit to a hento, ze on robi ine.. :D takto je to roky napr. s dovolenkou, ano pojdeme tam a tam a vybavime, potom nechce, potom je neskoro vybavovat a nakoniec na jesen, to hodi na mna, ze kvoli mne sme nikde neboli :DDD Proste to nevymyslis :D
Inak presne ako ty, nevie coje to riesit co s dietatom, ci prazdniny, ci choroby, ci kruzky, skola, alebo ucenie... ale on je poloboh pre okolie kotry ma uzasnu rodinu a zenu co doma spi :DDD no neviem, teda kto vsetko okolo neho robi, kym on si chodi kade chce, robi co chce a sniva o nesmrtelnosti chrusta... potom sa preberie a ponadava si na okolie, ked pride tlak, lebo nestiha si pracu robit. A inak fakt myslim, ze je to vekom, vyhorenostou mozno, u nas mozno tlaom zodpovednostou, lebo on nemoze len tak dav vypoved a dovi, zamestanva ludi, ma zavazky atd. Ale sledujem to aj na kolegovi, ktory je starsi a na druhom ktory uz teda ide pomaly do dochodku, ta nervozita tych chlapov, sa stupnuje. Ak nie su aktivini, tak este viac to vidno, doma sedia a hundru do kazdeho, vsetko je problem... dokonac pred rokmi chodil s kamosmi, so susedmi, kade tade... zrazu zo dna na den doslova prestal, a kazdy je idiot.. a on nema s nimi co orbit a co si povedat. ROKY to robil, chodil s nimi denne, az bol z toho problem (vyssie opisany, nevenoval sa praci, nestihal)... a taketo otocky ma on pravidelne...
A tiez by som mohla pisat do zajtra rana :DDD len to uz by nemalo ani hlavu ani patu.. to proste len vydrzat, alebo sa na to vykaslat, alebo sa skusit s nejakym inym clovekom poradit. Mne sa napr. pacila knihy mmbartosovi.cz o vztahoch, su perfektne, ale do nasho vztahu sa to neda aplikovat, viem v podsate len seba ovplyvnit tym, aby som fungovala tak, aby som na psychiatrii neskoncila :D
@simca06022011 aj môj odmietol ísť na Vianocny večierok, že ich má plné zuby v práci, nedostali odmeny serie na nich.Detto firemné chaty...len chodí a frfle.Viem, že to majú pohnuté v práci nemá peniaze aké mal, ale nič tragické.minule som piekla chlieb relax a prišiel z práce, že už neviem čo od nudy.Naco to robím, vymýšľam...do mňa 100 čertov.S dovolenkou to isté.Niekam ideme on musí pokosit to je iba vrtoch , potom sprcha hodinu ho čakáme.Ako dieťa v období vzdoru.To, že som sa roky starala o dieťa mi """"bolo umožnené""""a mám byť vďačná.Skoda reči
@anetka34 asi to bude vekom, ponorkou vo vzťahu.Len nechcem byť ako moji rodičia, že na seba len zazeraju a vyvolávajú hádky.
Chápem Ťa. Je to otravné. Aj mňa to otravuje, že musím počúvať jeho večné nadávanie na všetkých a na všetko. Na dovolenku našťastie ideme, ale on si zmyslí na túre, že on nás nebude čakať, lebo idem s dcérou pomaly, tak sa oddelí a ide. Lebo jeho to otravuje, ako ideme. Tak mu o pár minút volám, či mu pripadá normálne, aby sme sa na turistike oddelovali, ideme cez les, nie je to bezpečné sa oddeľovať.
Ale poznám aj oveľa horšie prípady kamoška mi hovorila, že išli na výlet a muž išiel úplne inam a ju nechal s deťmi chodiť kde chce. A tiež reči typu ako berie peniaze na deti, tak nech sa stará. Alebo či sa nudí, keď tvorí. To inak aj mne raz muž povedal keď som niečo vyrábala, či sa nudím. Tiež ma to nasralo. Robila som to ako relax.

Poradňa, psychoterapia?
Inak my sme s mojim takto 19rokov, a presne to iste... neviem ci je to obdobie... každý je idiot, v kuse vyryva, už dokonca aj vymýšľa kadejaké somariny. Nevie co chce. Rozkyvat sa nevie. Ale on nič riešiť nebude, on je ok... 🙂 takže u nás žiadna šanca, ja mam ale väčšie starosti ako jeho riešiť, čiže jedným uchom dnu a druhým von. Som zvedavá co tu iný poradia 🙂