Môj muž sa odmieta sprchovať
Prosím vas ženy už je to čím ďalej tým horšie. S mužom sme spolu 5rokov. Na začiatku keď sme spolu nebývali som nejak neevidovala jeho hygienické návyky. Koho by to aj napadlo že nejaký normálny človek ich nemá však.
No už keď sme si boli bližší a ostávala som u neho na pár dní som si všimla že do sprchy chodí obden. Čo mne teda extrémne prekážalo. Takže prebehol rozhovor vyzeralo to že všetko chápe. Chlap sa sprchoval denne ok.
Začali sme oficiálne spolunažívať pred 2 rokmi. Snažil sa plniť toto moje prianie (inak by nemal sex). Avšak to občas flakal m takže sme pokračovali: rozhovor, zjavné pochopenie okej.
No ale teraz už nato úplne sere. Má obdobie kedy sa sprchuje každý deň ale to je len obdobie. Potom zas sa začne sprchovať iba obden. Niekedy až na ten tretí kedy ho už ale do prdele upozornim. 🤦🏻♀️
Muža milujem, ale toto mi vadi. Kvôli tomuto sním nespavam. A už snim nechcem spať ani keď sa osprchuje.
Príde mi to nechutné. On mi príde nechutný.
Máte s tým niekto skúsenosti? S takýmto partnerom? Dá sa to zmeniť? naučiť alebo?? Fakt ak by som sa snim mala kvôli tomuto rozviesť. Och 🤦🏻♀️ to by bola pekná hanba.
Ešte doplním že pracuje fyzicky m celý týždeň celý den. Pre predstavu arómy.
@slavomira1980 aj ja som taká a on to využíva aj v tomto. Spraví si z toho akože žart že si cuchne pod pazuchu a povie ako vonia. A myslí si že zasmiala sa vybavené. 😀 Depresiu nemá on je taký lenivý vo všetkom úplne.. ono ja nemám problém na neho vyhrnúť s akoukoľvek temou narovinu do očí ale on má a vždy vyrukuje s vtipom alebo iba "hej hej dobre" a v hlave má opak. Ja by som mu to potrebovala nejak ukázať že fakt asi stratím o neho už úplne záujem. Aj keď ho milujem ako človeka..
Iba zopakujem, hygiena je zaklad u kazdeho normalneho jedinca a u cloveka s takou pracou aku ma tvoj muz by hygiena mala byt top. Absolutna pedantnost a zvysena hygiena, vratane ruk.
Zopakujem- s takym clovekom - smetiarom bez hygienickych navykov by som nezila. Nie pre jeho pracu, ale pre jeho lenivost.
Lenrobim nieco na linke s masom a hned dezinfikujem linku a odpad vynasam pred dom do kontajnera. Neviem si predstavit, ze tam ten odpad hnije do pondelka, smetiar to odnesie v pondelok, nahodou to chyti rukami alebo sa roztrhne vrecko a potom s tymi zasratymi rukami ide domov k rodine. Proste ja sa na to pozeram takto. Chybajuca sprcha a rozvod kvoli tomu znie ako banalita. Ale pokial nema snahu o kompromis, bud to budes tolerovat alebo odides.
Je znama aj jedna teoria, ze dennym kupanim ci sprchovanim a pouzivanim chemickych hyg.prostriedkov likvidujeme telu vlastnu ochrannu vrstvu a oslabujeme si tak imunitu.
Je pravda, ze umytie najma exponovanych casti tela
je kazdodennou nutnostou nie len kvoli vztahu, ale aj pre zabranenie zdravotnym problemom, ale nic sa nema prehanat.
Po fyzickej namahe, aj ak je horuco, by sa mal kazdy clovek, ak ma moznost, osprchovat.
@zoro9836 no vieš toto dosť vedie k rozvodu nakoľko prichádzame o intímny život. Neviem ako u teba ale u mňa je to number 1 mať sex a túžiť po svojom partnerovi. Jeho milujem samozrejme nie z povrchných dôvodov. Preto som tu ešte s ním a snažila som sa doteraz si myslím dosť. tolerujem mu toho tiež dosť. To je také ťažké vliezť do tej sprostej sprchy apson na 5 minút a ľahnúť si k svojej manželke s tým že sa môže ku mne pritulit? Pretože takto naozaj nemám chuť sa s ním túliť.
Komunikovať viem ako sa povie "bez servítky" len on to má jednoducho na háku. Ja keby mu to nakreslim a spravím aj graf na tabulu stále to nemá zmysel.
Povedz mi ty ako chlap ešte čo mám urobiť keď toto chcem zachrániť
Mozno by si sa na tom nemala smiat..Skor povedat razne a vazne 'nie zlato toto uz nieje vtipne zacni sa sprchovat, zacinas sa mi protivit' Keby nepochopil vodim ho za ruku do kupelne ako male decko ked treba kludne aj kazdy den. Hned, nie o chvilu. Ani na gauc by si nelahol. Ved to musi byt vsetko citit..
@selest aj to už bolo. Už bol aj plač. Už boli slová ako hnusis sa mi je mi z teba zle atď. Preto nechápem prečo znova to prestal robiť. Keby som mohla spím na gauči a kašlem nato ale v spálni mam bábätko..
Ako vieš,že jeho kolegovia sa v práci všetci sprchujú?🤔😆
@zoro9836 prepáč ale ako môžeš porovnávať partnerský vzťah so vzťahom medzi matkou a synom. Synov mám dvoch a teda ich neopustím nikdy. Ale muž to je predsa niečo iné.
Ja nie som jeho mama ja som ho neporodila, nevychovala. Ponúkam mu bezpodmienečnú lásku iba ak aj on preukáže tú svoju. Odtiaľ potiaľ.
Zas rozumieme si, vieme čo si jeden k druhému môžeme dovoliť. Vieme kedy kto čo myslí vážne toto nebude chyba.
Toto je absolútna ignorácia mňa ako ženy. Ja by som si teda bež sprchy k nemu neľahla nie to ešte po práci.
Takže buď to robí zámerne naschvál, alebo mu na mne jednoducho nezáleží. A na sebe tiež.
@miskakyska pretože ho niektorí minerálne vozia domov (má pokazené auto) a vždy čaká kým sa osprchuju.
@miskakyska *momentálne
@zoro9836 tak každý má svoj rebríček. Ono si to predstav naopak že sex by vôbec nefungoval. Aj potom by si bol šťastný ako blcha aj s tvojou milovanou?
No tak vidíš je to v prvých priečkach. Ale nie je to len o tom to je samozrejme.
Podla mna uz ked si vyskusala vsetko a on vie ze ti to vadi, napriek tomu sa nesprchuje, tak ho prosto len musis ozaj odviest do tej sprchy ako maleho chlapca a dufat ze toto obdobie zas prejde. Ak teda nechces prist o manzela, nervy, ani nechces zit vedla smradocha. Lebo prosto vidis ze nic na neho nefunguje, on je asi tak nauceny z domu. A ocividne je uz voci smradu imunny kedze sa neciti ani mu ten pocit necistoty nevadi. Mna by z neho drblo ale sprchoval by sa aj keby som ho mala kazdy den tahat do sprchy za vlasy😅
@zmrzlinka2021 áno máš pravdu. Manželstvo treba si vážiť a nie pri každom probléme sa rozvádzať. Ako u niekoho je cez čiaru podvadzanie alebo už neustoji gemblerstvo u partnera a kopec iných dôvodov tak za mňa by bol aj toto jeden z dôvodov.
Pokiaľ sa nemýlim tak autorka chcela vedieť ako ho donútiť. Keď nepomáha prosenie, plač, odmietanie sexu, dohovor tak reálne ak chce zachrániť manželstvo tak možno pohrozenie pomôže. Lebo naozaj aj toot je cez čiaru.
@marca12 autorka mala uviesť na začiatku,že manžel pracuje ako smetiar. Áno toto je ozaj nepríjemné,keď pri takejto práci nedodrzuje normálnu,ba aj zvýšenú hygienu. Ale sú muži,ktorí aj keď robia fyzicky a osprchuju sa obden ,tak to nie je zase tragédia. Neposmievala som sa,ale chcieť myslieť pre toto na rozvod sa mne zdá moc unahlene. Zvlášť keď autorka píše, že manžela ma rada a cíti to ako neuctu voči nej. Ale toto treba poriesit inak ako tým, že ho len tak nechám. Ak tak bol už od detstva vedený,ťažko zmeniť, čo je pre neho normálne. Ale nie je to nemožné. Proste len stále ako verklik vysvetľovať a snazit to pomaličky meniť. Ono by bolo najlepšie,keby ho ti chlapi dokážu namotivovat, aby sa osprchoval v práci. Niekedy to pomôže viac ako tisíc slov od manželky. Ale ako to dosiahnuť a nezhodit manžela pred kolegami?
Moja skúsenosť zas, keď sme u svokrovcov a môj chlap sa chce umyť napr dva dni po sebe, tak kritika, že na čo, však nič nerobil. Na mňa kukaju ako na hlavu padnutu, lebo sa umývam každý deň.
Môj manžel tiež robí manuálne, ako murár, ale neexistuje že sa neosprchuje hneď ako dôjde domov. Nič nemá pre neho prednosť....až potom si vklude sadne, naje sa, pomojka sa so synom. Cez víkend ide do sprchy hneď ráno a aj večer keď sa cez den spotil alebo zašpinil. Ako toto by mala byť samozrejmosť pre každého kto nemá prácu v čistom prostredí a aj pre ostatných.
Všetky, ktoré píšete,že ti nieje dôvod na.rozvod, tak normálne nechapem...a ze si ho.nevazi? On si ju váži?keď vie ze.jej to.vadi a je mu to jedno.....
Keď pominie to ze.je to vrchol humusactva keď sa smetiar neosprchuje, vyplývajú z toho veci, ako to ze spolu prestanete spávať a to už dôvod na rozvod je
Ani sa.ti nečudujem, mne by sa z toho zdvihol.zaludook..
@deniskaapetko9 tiež nechápem ako tu niektoré píšu ze obden je v pohode. Ved on pracuje fyzicky, dopoteny chlap a sprchovat sa obden je v pohode? Zakaždým by som mu dala prezliekat periny a plachtu, aj každý deň.
@tomikejt presne 😄 a to niesom žiadna fajnovka ale akože bleeeee
Je veľmi.smutne ze on vie ze jeje to vadí, je mu jedno,že nemajú sex, myslím, že.autorku ma.celkom.kvalitne na háku
Ale ako píšu tu ženy, dôvod na.rozvod nieje, vsak nieje alkoholik alebo.gembler, verd on.je iba humusuak, ktorý smrdí a potreby jeho ženy sú mu ukradnute

Možno sa skúste na nejaký čas presťahovať zo spálne do obývačky - naschvál nespať pri ňom a znova mu vysvetliť, ako veľmi vám to nesprchovanie prekáža. A slušne, ale veľmi vážne mu oznámiť, že práve kvôli tomuto problému sa váš vzťah k nemu radikálne mení.
Ja by som v krajnom prípade asi zbalila deti a odišla od neho na určitý čas, možno by si uvedomil, aký veľký problém máte, keď vás to prinútilo odísť od neho. No ubezpečila by som ho predtým, že som ho vždy milovala, no už nevládzem takto ďalej žiť... Uf, ťažká situácia, vôbec by som to nezľahčovala. Keď sa vám manžel začne hnusiť, je to katastrofa pre celý vzťah.
Sa par dni neosprchuj a daj mu ovonat, nech vie ake to je 😂