Môj muž sa odmieta sprchovať
Prosím vas ženy už je to čím ďalej tým horšie. S mužom sme spolu 5rokov. Na začiatku keď sme spolu nebývali som nejak neevidovala jeho hygienické návyky. Koho by to aj napadlo že nejaký normálny človek ich nemá však.
No už keď sme si boli bližší a ostávala som u neho na pár dní som si všimla že do sprchy chodí obden. Čo mne teda extrémne prekážalo. Takže prebehol rozhovor vyzeralo to že všetko chápe. Chlap sa sprchoval denne ok.
Začali sme oficiálne spolunažívať pred 2 rokmi. Snažil sa plniť toto moje prianie (inak by nemal sex). Avšak to občas flakal m takže sme pokračovali: rozhovor, zjavné pochopenie okej.
No ale teraz už nato úplne sere. Má obdobie kedy sa sprchuje každý deň ale to je len obdobie. Potom zas sa začne sprchovať iba obden. Niekedy až na ten tretí kedy ho už ale do prdele upozornim. 🤦🏻♀️
Muža milujem, ale toto mi vadi. Kvôli tomuto sním nespavam. A už snim nechcem spať ani keď sa osprchuje.
Príde mi to nechutné. On mi príde nechutný.
Máte s tým niekto skúsenosti? S takýmto partnerom? Dá sa to zmeniť? naučiť alebo?? Fakt ak by som sa snim mala kvôli tomuto rozviesť. Och 🤦🏻♀️ to by bola pekná hanba.
Ešte doplním že pracuje fyzicky m celý týždeň celý den. Pre predstavu arómy.
Tazko radiť, taketo veci sa riesia diskutujú pred manželstvom. U mna by to bol velky problem.
Cela rodina vrátane 3 deti sa sprchujeme kazde rano a vecer bez výnimky. Cez leto aj castejsie. Sprcha je rýchla a efektívna.
Tak to je extrem. Pri fyzickej praci sa neumyt 😏 asi by som ho denne napominala. I ked je to trapne. Toboz ked je smetiar. Nas syn ich miluje. A jeden sofer (odvazaju plasty) je super, obcas syna vozi v aute po nasej ulici. A teda uz v kabine maju chudaci riadny kandel. Neviem si predstavit, ze pride domov a neosprchuje sa
Fuha tak toto už hraničí s humusakom. Prepáč. Po prečítaní, že je smetiar a nesorchuje sa každý deň. No vyrazilo mi dekel.
Nepoteším ťa, ale vieš ze čím je človek starší,tým je to horšie čo sa týka takého chticu ísť sa umyť?
Nečítala som komentáre iných, budem možno sviňa, ale ja by som pred ním položila rozvodové papiere. A s tým, že keď príde s roboty a nebude sa sprchovat tak podas návrh na rozvod.
Aj ja mám muža co pracuje manuálne. V lete celý deň na slnku. Prvé čo spraví je, že ide do sprchy. Ani pusu mi nechce dať.
No fuj. Vyhodila by som ho zo spálne.
No na gauci ani v posteli by sa nevyspal kym by sa po praci neosprchoval. A este po takej praci vsak musi smrdiet to by mal ist od dveri rovno do sprchy. Mozno to by pomohlo lebo ak je ozaj unaveny tak ked sa zalezi uz sa mu nechce..
Z rodiny mala jedna priateľa - bol cudzinec, síce manažér, ale sprchoval sa 1-2x za týžden. Neviem ako intímne partie ani ako ich sexuálny život… ale ona sa nestazovala na to vôbec…čítal, ze sprchovat sa každý deň nie je dobre pre kožu. Na nás sa krivo pozeral, keď sme dcerku každý večer kúpali, ze tak často malé dieťa nepotrebuje. Nuž, iný kraj, iný mrav 🤷🏻♀️ Ale nebolo ho cítiť.
Ja robím v kancelárii a v zime sa sprchujem raz za tri dni. Každý deň nové trenky košeľa aj ponožky. V lete sa sprchujem denne. Manželke voniam a aj ona mne.
@danka56 rozvodove papiere nie su clanok z casopisu - toto keby si urobila mne, v zivote s takym clovekom by som nechcela mat nic spolocne.
Rozvod je velmi vazna a velmi zasahujuca vec do zivota rodiny, manzelov a posledna "zaverecna",ked niet inej cesty (alkoholizmus, atd) a nie narabat s tymto pojmom, lebo niekto sa pravidelne nesprchuje...
mala som frajera, tiez manazer, sprcha uffff no popravde neviem ako casto kedze nezili sme spolu, iba som unho prebyvala...citit ho sice nebolo lebo parfemy na litre a navonok vyzeral upraveny cisty, no ja som vedela ze sa nesprchoval..mne sa hnusila aj ta predstava ze som vedela ze sa nesprchoval a na seba natiahol ciste pradlo, oblecko...lenze unho to nebol problem s hygienou, skor s drzgrosstvom, nakolko u inych /u mna, u svojej mami/ hned skakal do sprchy....ja som to nedavala a rozisla som sa s nim...dohovor nepomahal, vedela som ze ho nezmenim
No konečne ste ma pochopili. Áno je to extrém.
Ja tiež nevládzem som unavená koľko krát detí uspavam do noci ale do tej sprchy idem hoci aj o 1 v noci. Nezaspala by som vôbec. A toto nepochopím nikdy a ešte si ľahne ku mne ako ku svojej žene. Podľa mňa si ma ani neváži na toľko že sa premôže na sprchu. Preto uvažujem o rozvode
A teda ta frekvencia sprchy bola aj pred manželstvom taka biedna ?
Proste toto je maximálna neucta k človeku ako by ma nemal za nič. Ešte k tomu keď mu to aj prizvukujem.
@kosicanka1 áno bola aj sme sa o tom bavili aj to pomohlo. Na čas. Ako bývame spolu tak to má úplne na háku.
Uplne ta chapem, u mna by to bol urcite dovod aby som s takym človekom nebola. Bohuzial sprcha zuby rano a vecer je zaklad.
Mozno pochopi az ked sa v tehotenstve z tej aromy vzdy obden povracias🙈
@kikk mam pocit ze v tomto pripade k tehotenstvu ani nedôjde
Píšeš že má manuálnu prácu. V práci sa nesprchuje ? Môj manžel robí tiez manuálne ale napríklad po poobedných sa nesprchuje doma. Príde čistý z práce a rovno si ľahne. Na tom nevidím nič zle.
Fascinuje ma, ze ste sa vzali ked ti to tak hrozne vadi... Ak on nema tuzbu sa po kazdodennej manualnej praci sprchocat v praci alebo doma, tak si to nevynutis ani odopieraniim sexu... Maaaj gaaad
Nerozumiem tomu, ved uz jemu samemu by to malo byt nejake neprijemne. Navyse ak fyzicky pracuje. Nie je nad tem pocit, ked po upotenom a smradlavom dni vyzleciem pomaly aj kozu a pustim na seba voduuu👌navyse v tejto omikron dobe by to malo byt must. Ale zrejme velmi vela v tomto zohravaju aj zvyky v jeho rodine. Kazdopadne, drzim palce a nos obzvlast🙂
Neries pred nim neuctu a podobne veci. Podla mna chlapi tak nerozmyslaju, skor sa mu jednoducho nechce a nevadi mu to. S tebou to nic nema prosto je humusak. Kebyze si moj muz takto ku mne v noci lahne spinavy od smetiakov tak urobim cirkus, prezliekam periny a teda na tu hambu by si pamatal este dlho😅urcite by som vedla neho nelezala a nerozmyslala nad tym ci je to prejav neucty voci mne😅 Jasne by som mu vysvetlila ze ked manualne pracuje a este taku pracu kde ani nevie s cim pride do styku, treba sa osprchovat.
@kosicanka1 áno je to základ vediem k tomu aj svoje deti.a on to vidí. Kuka sa ako hovorím deťom že si musia umývať zuby ruky a on nič. Ani on sám ich ktomu nevedie..
@mamina1419 nesprchuje nechce sa mu tam prezliekať má to 5 minút autom domov. Kolegovia jeho všetci sa tam osprchuju a idú domov. On vôbec
@kitycat hovorím že vtedy to ešte nebolo tak zlé a dokonca sa zmenil.. teraz sa zmenil znovu k horšiemu ale
@kikk no asi nevadí. Ja som pracovala ako krupierka. Rozumej 12 hodín som sedela. Neviem si predstaviť sa neosprchovat po práci akejkoľvek. Je pravda že doma sa mu veľmi nevenovali všeobecne.. takže ani táto hygiena nie je zaužívaná no..
Tak to už je moc. To by si ráno pekne prezliekol komplet postel každý deň kedy sa nesprchuje.
@selest jaj to som tiež robila.. pána Jána posteľ musela voňať. Vždy voňavé obliečky. Ale nevystrajala som riešila som to kľudným rozhovorom ktorý vtedy zabral.
Teraz už nemám chuť sa snažiť aby som mala vyvonanu posteľ. Načo. Aj som sa mu vyhrážala že svoju stranu budem prezliekať a jeho nie 🤣 a aj nato mi kyvol plecom tak už neviem
Neviem prečo to berieš ako tragédiu ja keď sa jeden deň neosprchujem tak sa osprchujem ráno..
Vsak jasne ze toto na neho neplati. A co ze mu neprezlecies postel to mu ma akoze vadit ked mu nevadi sa neumyt.. U mna by si tam nelahol prosto bud sprcha alebo spi na zemi. Taky spinavy ani na gauc. A to teda niesom ziadna prehnane cistotna ale toto je fuj. Urcite by som ho pekne neprehovarala. Razne by som mu pri dverach povedala nech ide hned do sprchy bez diskusie. Snad nema 3 roky aby si ho ucila hygiene..
Ja si rada zazartujem aj sarkasticky podpichnem, ale poviem ti na rovinu, ze s muzom ktory nema hygienicke navyky by som nezila a taketo humusacstvo by u mna bol dovodom na rozvod. Vyskusala by som mu pomoct, aby som sa uistila ci nema depresiu. Ale ak je psychicky ok, len je lenivy a byt smradlavy je ok a vyhovuje mu to, nevadi mu ani absencia sexu a nevedie k hygiene ani deti, rozviedla by som sa s nim.
Vzhladom na to, ze je aj smetiar, je len otazka casu kedy ti nejaku haved a fajnove bakterie domov prinesie.
Clovek ktory sa pravidelne nesprchuje aspon raz denne je v mojom slovniku humusak.
Aspon jedna sprcha denne, dvakrat zuby, ruky vzdy po wc, po prichode domov atd a kazdy den ciste oprate oblecenie (spodna vrstva) je minimum. Vsetko pod touto urovnou je lenivost a humusacstvo.
Nezijeme predsa v Ugande 🤦sprcha trva 4 minuty a sprchac stoji v dmke 1eur 🤦
Hlavne chcem podciarknut, ze v smetiach sa rozmnozuje salmonela, bakterie a kadecomozne, zdraviu skodlive mikroby, mysi, potkany, hmyz.. Dufam, ze si aspon ruky poriadne poumyva po prichode domov. 🤦
Si predstav, ze napr v lete ked ludia vyhodia maso alebo ryby.. A on to potom zbiera. Ja chapem ze pracuje s vrecami, ale vrece sa pretrhne, pride do kontaktu so seriozne kontaminovanym odpadom a potom bez hygienickych navykov tebe poobchytkava domacnost a deti.
Ruky by som mu polamala smradochovi 🤮🤦
@selest neviem ty kokos už som myslela že máme tuto etapu za sebou a že som si ho "vychovala" ale to je omyl. Jemu sa proste nechce a má 1000 výhovoriek. Alebo mi opakuje celý večer že pôjde pôjde až kým nezaspí. Nakoniec samozrejme nebol. 🤷🏻♀️
O tom spani no.. nie raz som ho donútila spať na gauči (na zemi nato nemám srdce) a v noci aj tak prišiel ku mne lebo inak sa nevyspi takže to je zbytočne u nás.

tak potom metoda pokazenej gramofonovej platni - omielat, omielat, omielat - kludnym hlasom a trvat na tom