icon

Môj muž si neuvedomuje, že všetko mám na starosti iba ja

19. aug 2020

Ahojte, mám taký problém... vydatá som 4roky a pred rokom sa nám narodilo vytúžené bábätko....
Ide o to, že môj muž si akosi neuvedomuje, čo všetko mám na starosti....napr.navarim nam,synovi .. každý deň vysavam,pripadne zametam,o tom že každú chvíľu musím upratovať po ňom riady,potraviny,veci..ani nehovorím... ďalšia z veci je, že sa aj 5x za deň prezlečie,furt sa pretŕča pred zrkadlom a styluje sa aj 3hod (podotýkam už je dlhšie doma,do práce nechodí)...a tieto veci sú potom všade,v kúpeľni,na dverách povesane,v obývačke...potom príde za mnou a začne pomne že prečo malého nezoberiem von, keď som s ním na dvore a hráme sa,tak mi povie že prečo sme len doma, že nech sa s ním idem prechádzať,lebo iné ženy chodia iba ja nie... keď ho vezmem k mojím rodičom,povie mi že ho tam beriem len preto,aby som sa oňho nemusela starať,fakt nevládzem

c_est_la_vie
19. aug 2020

Tie prace si vies podla mna i znednodusit. Byt staci vysavat kazdy druhy den, rovnako varit. Na nakupy kludne raz tyzdenne ( my sme pred koronou chodili denne, teraz raz tyzdenne a z nakladov cez 600 eur na stravu sme sa dostali na 250 pre dvoch a to kupujem kvalitne potraviny 😀).
A ako hovoria kocky, zapriahnut i manzela. Ked nechodi do prace tak urcite ma zo 2-3 h denne ist miesto teba na nakup/ von s dietatom.
K chlapovi sa vyjadrovat nebudem, co si si vybrala to mas.

luuubik
19. aug 2020

Ja si vzdy poviem, ze nebudem ani citat taketo pribehy, no vzdy sa namotam a potom mam len nervy. A viete, co ma najviac stve? Ze, zial, vo vacsine pripadov su vsetky rady takymto ci uz tyranym ale psychicky deptanym zenam zbytocne. Su velmi slabe, submisivne, coho dokazom je aj to, ze sa vobec do vztahu s takym clovekom dostali, nehovoriac este o ich naivite a nezodpovednosti, ze si s nim urobia dieta... Na takychto hajzlov neplati nic ine, len mat za zenu raznu, energicku, nekompromisnu, sebavedomu zenu, ktora by im raz dva ukazala, kde je sever (no kde by sa taka s psychopatmi zapodievala).
Mila autorka, nalejme si cisteho vina, tvoj partner je debil a egoisticky lenivec a este k tomu ma fakt problem, ktory potrebuje psychiatra. Lebo jedna vec je, ze si niekto na svoj vzhlad potrpi, ale mnoho hodin stravit ako chlap a otec maleho dietata pred zrkadlom to uz je ozaj bez srandy diagnoza. Ja som zena, staram sa o seba, fintim, chcem byt co najupravenejsia, ale nikdy v zivote by som nedokazala sa obzerat 3 (!!!) hodiny v kuse... On to robi denne... Tomu chlapovi kvape na karbid, normalne nech sa ide liecit. A k tomu ostatnemu... Nedovol, nedovol, nedovol mu sa k tebe takto spravat, to radsej fakt lopatou medzi oci alebo rozchod. Len raz by mi splechol, ze som neschopna matka, taku sprsku by som nanho spustila, ze by sa z toho panko nevy*ral. A on je co za otec? Nech si to teda skusi on, nech ti predvedie par dni ako sa to robi, nech sa stara o domacnost a syna a uvidi, ake je to jednoduche. Alebo nech si radsej najde pracu, ako sa na poriadneho chlapa patri, su aj roboty, kde moze mat hlavu v prilbe, aby nikto nevidel jeho vlasy - neskutocny to zivotny problem. A ty si jeho partnerka, matka jeho dietata, takym stylom a tonom nech sa bavi s prepacenim so svojou materou, ak mu to ona dovoli a nie s tebou! By som mu povedala, ze ak sa mu nepaci, nech si zbali saky- paky a najde si lepsiu, len ci taku blbu najde, co si prizivnika a nevychovanca uviaze okolo krku. Ty, miesto toho, aby si presla do protiutoku a otvorila mu oci, este ho obsluhujes... Zena, prosim ta, spametaj sa, zivot mas len jeden, tisickrat lepsie byt sama s dietatom ako si ho znicit s takymto chrapunom. Len ked ti toto vsetko - co je podla toho, co si napisala uplne ocividne - nie je jasne aj samej a potrebujes sa na to pytat cudzich ludi, mam zial vazne obavy o tom, s akou raznostou a presvedcivostou si s muzom urobis poriadok. Tam by som to presla tym, ze komu niet rady tomu niet pomoci, avsak velmi je mi vzdy luto nevinnych deti v takychto vztahoch....

whatever1
19. aug 2020

Netrpí on náhodou obsedantno kompulzivnou poruchou?

heidi4
19. aug 2020

@whatever1 nie, to by po sebe nezanechaval bordel, ale upratoval kazdy papierik a spinku a vsetko by malo byt na svojom mieste 🙂 napr.

jana_eyre_2
19. aug 2020

Napadol ma otec matildy od roalda dahla.. aj on si zakladal na svojich vlaskoch.. raz mu natrela klobúk lepidlom a tak mu ich žena vystrihala dookola hlavy... Dobre nápady mala tá mudra Matilda..

hopsadobrandejsa
19. aug 2020

@heidi4 presne tak......OCD je tak trocha svina vec.

Co sa tyka autorky. Nuz co si si vybrala, to mas. S tym ti nik z nas nepomoze. Mozno tak akurat lekcia pre slobodne citatelky tu na MK. Fesi chlapci ktori o seba nadpriemerne dbaju su dobri na zabavku, ale v autorkinom pripade sa potvrdilo, ze to nie je vzdy idealny partner do trvaleho zvazku.

Plesina zacina u niektorych muzov skor. Mne sa uz tiez trocha robi, preto som si skratil vlasy aby to tak nebilo do oci. S tym sa proste treba zmierit. Niektorym muzom kratke vlasy ci koleno neskutocne pristanu cize ziadna katastrofa.

Divim sa, ze sa snazi udrzat si vzhlad ako za mlada ked mu autorka povedala, ze ho bude lubit aj keby si oholil hlavu. Myslim, ze to je chvalyhodne zo strany autorky, ze sa snazi aby z toho nemal zbytocne komplexy. Ak sa rozhodnem byt len s jednou zenou tak sa potrebujem pacit len jednej, nie ostatnym. Ak by to moju zenu netrapilo tak by som nemal dovod na komplexy.

vilma7
20. aug 2020

3 pred zkrkadlom, par hodin na wc, zbytokpri notebook a tv, alebo s kamarátmi...ani sa nečudujem že exploduješ. Ja by som vybuchla ako sopka už dávno!!!

katarinka89
20. aug 2020

Pekné vychystaj dieťa, nabal mu čo treba- muž je už určite nastylovany , takže nech ho pekne zoberie von on. A ty si poprac a vyloz nohy

dusankomoj
20. aug 2020

Nalep mu na zrkadlo fotku holohlavého B. Willisa,debilovy!

andreatytler
20. aug 2020

Viem ze neveris ze niekoho ma ale podla mna to tak je.
Za prve: Ked sa chlap zacne o seba viac starat je v tom vzdy zena.
Za druhe: Posiela vas prec z domu, na vylet a pod. aby sa s nou mohol stretnut.
Za tretie: Hovori o tom co bude s dietatom ak sa rozvediete. Ked niekto zacne hovorit hypoteticky o rozvode je to preto lebo na to mysli a mysli na to lebo niekoho ma.
Za stvrte: Ma pre teba len a len kritiku. Chce sa ta zbavit, odpudit ta aby si sa zbalila a odisla a on bol volny ale vysiel z toho ako ten dobry a nie ako kreten ktory nechal zenu s malym dietatom koli milenke.
Ked ta najblizsie posle na celodenny vylet, tak s tym suhlas, vsetko priprav a chod. Povedz ze sa vratis vecer. Daj dieta strazit mame alebo kamoske, pozicaj si jej auto, zaparkuj s autom nedaleko vasho domu a sleduj co sa bude diat.

Ak fakt nikoho nema, tak zasnem ze taky muz existuje co by sa tolko fintil. Normalne ked som citala tvoj prvy prispevok tak som to precitala dva krat ze ci som to dobre pochopila ze si skusa veci pred zrkadlom...

anja27
20. aug 2020

Niekedy si naozaj myslim ze zena si spravi dieta s hocijakym zufalcom len aby to dieta mala. Bez urazky ale o takeho chlapa ako mas ty by sa fakt ine isli potrhat. V zivote by som s takym neostala..

moonlight1210
20. aug 2020

Chapem spravne, ze je doma bez prace 6 dni a uz ste takto na noze?

tykat
20. aug 2020

.".a dokonca sa vyjadril že keby sa rozvedieme on ho chce..." 🤣🤣🤣 by som mu povedala ze ho moze mat aj ked ste nerozvedeni...hned teraz. A ked k tomu potrebuje predstavu ze ste rozvedeni tak si to kludne moze predstavovat... a ze zatial mozete prejst na model kazdy druhy vikend (ty sa zbalis a pojdes k rodicom)...pripadne casom striedavku.

kakawah
20. aug 2020

Psychicky labilny, metrosexual, narcis, manipulator...cele zle. Tu nevidim ziadne šance na zmeny. Tu by som rozmýšľala ako sa ho zbavit.

letfenixa
20. aug 2020

@luuubik skvele napísané!

tykat
20. aug 2020

@moonlight1210 ...ja som pochopila ze uz 6 dni sa zaobera vlasmi.

muz123456
20. aug 2020

1. Napis na papier zoznam prac, ktore suvisia s chodom spolocnej domacnosti.
2. Zakruzkuj, co teraz robis ty a co on.
3. Prerozdel to na polovicu.
4. Oznam mu, ze ste partneri a nemozes sa o vsetko (alebo vacsinu starat) sama. Takto si to budete delit a trvaj na tom. Ked si chce nieco s tebou nieco vymenit, nech sa paci.

Ked si spravi, co ma, nech sa cese aj pol dna. Ci ti taky chlap imponuje, to je samostatny problem. Poznamky na plesatost, memecka s Trumpom a pod by som vynechal. Skor nez nieco urobim, tak sa zamyslim, ci to moj vztah zhorsi alebo zlepsi. Neviem si predstavit, ze by som mal poznamky k tomu, ze sa mojej partnerke robia strie, padaju jej prsia a pod. Ked jedna strana ,,ulietava" od normalu, neznamena to, ze mam aj ja.

zuzanapjat
20. aug 2020

V noci mi došlo že som poznala takeho chlapa, ten bol zaťaženy na modne oblečenie a na seba hlavne. Ešte maval aj take nalady akoby menštruoval. Prekvapilo ma, keď sa oženil, že ako može nejaka žena s nim vydržať a ešte si ho vziať. Keď sa narodilo dieťa, ona važne ochorela a začal kolobeh nemocníc a nemal im moc kto pomôcť, takže o bábatko sa musel starať on. Aj o ňu. Keď som ho stretla po rokoch tak bolo úplne jasné, že jeho vzhľad je to posledné, čo ho trápi. Povedala by som, že príliš veľa času ktorý má len zhoršuje jeho úchylku a že aj predtým si mala radikálne obmedziť jeho zaoberanie sa sebou po práci atď... a to tým, žeby bol nútený sa zapájať do domácich prác a staroslivosti o dieťa...

masha185
20. aug 2020

Ty si s mojim ex ? 😂 Sú chlapi, ktorým záleží len na vzhľade a na sebe a všetko ostatné bokom ale to som aj ja pochopila, že taký človek nie je na založenie rodiny 🙈
Lepšie to nebude

zuzanapjat
20. aug 2020

@andreatytler až na to že on sa o seba takto stará aj keď príde po práci domov a aj keď ide s dieťaťom na 15min. von tak sa musí dokonale vystylovať. Čiže tam je skôr porucha ako nevera. Najviac miluje seba, tam je problém.

autor
20. aug 2020

@zuzanapjat presne by som povedala že ide o poruchu....viem že neverný mi nieje....vtomto mám jasno až moc....len je to strašne obmedzujúce..potom si prizná že sa chová niekedy ako blb... chvíľu pohoda a potom znova tá istá pieseň dokola.....na jednu stranu ho ozaj ľúbim... nehovorím teraz o dobrých vlastnostiach ktoré má.....no táto jeho uchylka ich začína prevyšovať....a akonahle k tomu príde.... všetko obracia a neprizná si.... začne útočiť slovne na mňa a zomna robí tu zlú....a ja sa automaticky rozrevem,aj keď sa zato neznášam...no snažím sa mu niečo pekne citlivo vysvetliť a on začne hnusne a hrubo do mňa....potom keď som nahnevaná idem tvrdo a to je ešte horšie....som v slepej uličke a ozaj mám chuť to celé ukončiť....a odísť s malým k mojím rodičom..lebo bohužiaľ nemám kam inam...najspokojnejsia by som bola s malým sama... kľudne tu doma a nech odíde on...ale to nehrozí....ten nikdy neodíde a ja som raz odišla už....s malým som bola preč skoro 2tyzdne slubil že sa zmenil a aj to bolo .ine..ale znova sme doma a jemu pomôže len odbornik...ale sám to musí chcieť..a to on nechce... neprizná..keby šiel na liečbu,ja by som ho čakala,podporovala... skutočne..keby si oholi hlavu,mne je to jedno...mne je jedno ako vyzerá,keby sa tým tak nezaoberá....tak to ani neriešim

autor
20. aug 2020

@hopsadobrandejsa povedala som mu to X krát...no asi je to zbytočné...dokonca raz mi povedal, že keby si oholi hlavu,len by si to na mne vybijal..a ešte by to len bolo zlé...😔 takže ja už ozaj neviem ako ďalej... mojím rodičom nechcem pridávať, majú tak toho až až...aj keď pomoc by nám nikdy neodmietli

autor
20. aug 2020

@masha185 no ty si aspoň prišla na to skôr ako ja... ...teda zo začiatku to neboli také extremi...ale teraz

eliska13
20. aug 2020

Robí to každý deň?aj ja si myslím, že to má obsedantnu poruchu, ale niekto hore písal, že narcis manipulátor aj podľa toho čo píšeš, že robí veci len, aby susedia videli oni sa potrebujú ukazovat, robiť dojem, byť pekne oblečení, potrpia si na všetko ohľadne seba😀máš to veľmi ťažké

eliska13
20. aug 2020

Teraz nechodí do práce, tak sa na to zameral

zuzanapjat
20. aug 2020

On si svoj problém uvedomuje. Proste je to ako keď závislákovi vezmeš drogu, tak krásavec keď prichádza o krásu, tak to je pre neho tragédia a zrejme tie depresie prenáša útokmi na teba (čo si aj priznal zrejme). Stojí mu to za krach manželstva - vlasy? Spýtaj sa ho...

whatever1
20. aug 2020

@heidi4 Trávenie niekoľko hodín denne pred zrkadlom nápravanim si vlasov je podla mňa už chorobná obsesia...úprimne ako dlho môže trvať chlapovi účesat si vlasy? 30 sekúnd-3minuty? OCD neznamena len prehnanú poriadkumilovnost. Človek s ocd moze mat rôzne obsesie. Netvrdím ze jej muž to ma, ale napadlo ma to ako možnosť, lebo normálne to nie je ani keby sa upravoval kvôli inej.

zuzanapjat
20. aug 2020

odšikovať k psychológovi... inak zničí zivot sebe i tebe i synovi

nini1010
20. aug 2020

Taknl toto je chlap eňo ňuňo.Ale asi sa nevyfarbil zo dna na den ze?A ze je doma a nerobi?WTF?Inak kazdy den vysavat to je tiez uz celkom diagnoza.

derdia
20. aug 2020

Pocuj prestan robit to co robis😉a potom uvidi co si vsetko robila.... Len tak mu to ukazes.... Domacu pracu nevidis pokial sa robi...