Môj muž sľúbil švagrine kočík
ahoj, švagriná je tehotna a moj muz, jej nasluboval kociar bez toho aby sa somnou o tom porozpraval.. problem je v tom, ze my sme boli obe tehotne tento rok, obe sme potratili cca s rozdielom 2 tyzdne, ona ani nevedela ako otehotnela, nam s muzom sa podarilo po 2 rokoch snazenia, preto to bolo pre mna hrozne tazke a stale je.. medzitym ona otehotnela zas a uz coskoro rodi... my sa stale snazime o babo a verim, ze čoskoro sa nam podari a nie som zmierena s tym, ze jej mam dat kociar, pretoze ja este jedno dieta chcem, ine by to bolo, keby som uz deti nechcela, tak jej posuniem kociar v pohode...my sme si ho kúpili sami, bol kupovany uplne novy a nikto nam s nicim nepomohol, co sa tyka vybavy, tak mi to pride nefer... som divna, ze jej nechcem dat nase veci, ktoré ešte chcem pre nase dalsie dieta??
dakujem za reakcie, utvrdili ste ma v tom, ze to vobec nie je divne, ze takto rozmyslam... avsak na druhej strane tu boli aj nazory opacne, co mi tiež trosku otvorilo oci... necham si to ulezat v hlave, hoci vela casu uz nie je..
@tianna ty si asi nemala dieťa na UM však? Za mlieko pre malého som dávala v priemere 70€ mesačne x 1 rok čo je 840€ za rok a tam ešte ani nie sú plienky. Ale to je úplne jedno načo ich minie, môže niečo kúpiť staršiemu alebo jednoducho si nechať peniaze ako finančnú rezervu. Autorka písala, že nemá peniaze na rozdávanie, tak sa v prvom rade pozerá na svoju rodinu. Ak by si oni žili nad pomery a švagriná by mala malo peňazí, tak by som si povedala, hmm to je zlá a lakomá žena. Navyše tebe stále nedochádza, že ten príspevok dostane aj švagriná? Prečo si jednoducho kočík nemôže kúpiť sama, ved podľa tvojich slov jej ešte veľa zostane. A to, že kaziť pekný vzťah so sestrou to je strašné ale kaziť si kvôli kočíku vzťah s manželkou je ok. Mne napríklad nepríde ok, že to muž sľúbil a s autorkou sa vôbec neporadil.... Ale tiež len môj názor
@barboraalexej mala som tak najstaršieho syna, plus pil špeciálne šťavy za cca 150€ mesačne. Ale o to teraz nejde, ja som len napísala svoj názor ktorý snáď obhajovať nemusím 🙂
Muž je asi na hlavu padnuty ..a švagriná tiež ,keď to prijala ..potom vám ona kúpi nový ,keď buďte čakať ???
Ja som takto prosila sesternicu, ci nam pozicaju vajicko pre babatko, lebo som neplanovane otehotnela a nase bolo len take lacne ku kociku, chcela som poriadnejsie. Povedala, jasne, nie je problem. O tyzden mi pisala, ze vies co, nehnevaj sa, nemozem Ti to pozicat, aj ona totiz bola tehotna...deti mame od seba 5 dni 🙂. Neurazila som sa, v pohode. Ale my si teda navzajom veci poziciavame. Ja som kupovala pre maleho aj iny fusak, ako mala dcera, predsa len, vnutro fialove, tak som jej ho pozicala.
No, da sa to pekne vysvetlit. Ja by som jej narovinu povedala, ako to je, preco veci tajit v ramci rodiny...ze sa uz dlhsie snazite o druhe dieta a mas ku kociku vztah a chces si ho nechat pre vlastne dieta. Ved ak je to 2-3 kombinacia, tak sa kludne moze stat, ze sice uz vanicku pouzivat nebudu, ale uz sportiak a Ty budes potrebovat vanicku aj s podvozkom. Da sa aj to vyriesit, keby si chcela pozicat. Ale viem, preco nechces. Ako ja nechcem bazarovy. Lebo su otrieskane ramy z nakladania do auta, do zarubne sa trieska a tak. My mame kocik 8 rokov a ma mozno 1 skrabanec. Sice sa uz rozpada na inom mieste, ale este vyzera k svetu. A to je polaky kocik 😅🤣. Tak to skus nejak diplomaticky jej povedat...
Muz to myslel dobre, ved kym sa vam zadari plus 9mesiacov...len nedomyslel to ze kociar sa rychlo nici, rozhega atd...muzi sa do kociarov nevyznaju tak ako my😉. Keby islo o detsku vanicku, teplomer do vody, ohrievavku na mlieko... ok, ale kociar je nieco ine. Podla mna svagrina bude zaskocena ze takuto vec s tebou vopred neprebral a urcite ta pochopi.
Mne sanepaci celkom tvoje hodnotenie, ze svagrina len zhana veci a nekupi si. Podla mna je ekologickejsie, ak jeden overal, ci fusak znosia 2,3,ci aj 4 deti. Do toho roka sa tieto veci nicia minimalne. Ja som satku kupovala pouzivanu, vynosila ja s 2detmi, sesyraso synovcoma esteaj kolegyni som pozicala pre 2deti.... oblecko sa u mas dedi. Kupuje sa len to, co sa uz znosilo. Mala som 2 kociky, 1 pozicala sestre. Ak je ten kocik problem, povedz jej to otvorene. Ze si ho chces este nechat. Ale veci do roka by som vpohode pozicala. S tym, ze poziciavam a prosim naspat. Deyska kombineza predsa tych 8 prani vydrzi....
@ukulela nie kazdy je taky, ze s vecami zaobchadza setrne. Niekto si ani svoje nevazi, nieto este pozicane. Ja co som posunula veci dalej, tak s vedomim, ze ich nechcem spat, lebo som vedela, ze by sa aj tak vratili v takom stave, ze by som ich uz nepouzila. Proste flakate, zafarbene od ineho oblecenia... Ja viem stane sa, ale aby sa po jednom dietati takmer nic uz nedalo pouzit. A ohladom toho, ze je ekologickejsie nekupovat nove, suhlasim. Kto chce ponukne aj sam a predsa nemusi kupovat nove, moze aj pouzite. Ale podla toho, co pise autorka si skor myslim, ze svagrina nechce minut ani euro na vybavicku, takze o ekologiu jej asi nejde 😀.
@ukulela no tak to si zas myslim, ze oblecenie do roka sa urcite znici, ved to peries na 60 , deti stale vracaju, je to spinave od jedla. Ja som raz kupila bodycka z druhej ruky a urcite aj posledny. Ako urcite niekomu je to jedno, ze deti nosia sprane veci a rozheglany kocik, ale nie su vsetci taki. A nikdy sa to nevrati v rovnakom stave ako sa to pozicia.
@ivangeline 😳😳😳 Kocik??Kto ma nazvys na kocik len tak?
Muzovi treba povedat,ze nie je v poriadku aby o takychto veciach rozhodovat bez teba,obzvlast ak ide o tak citlivu vec ako darovanie kocika po potrate.Povedz mu ze nic sa darovat nebude.Nasledne zavolaj svagrinej a narovinu jej povedz,ze nech sa nehneva ale manzel najprv konal a potom myslel a kedze planujete dietatko nechces kocik momentalne nikomu darovat.Hawk.za toto sa naozaj nemusis nikomu ospravedlnit!
Ahoj,nevedela som sa vzdať kočíka po 1.synovi,ktorý mi vyhovoval,plánovala som v ňom kočíkovať 2.syna,o ktorého som prišla v 35tt. Kočík som nechcela predať, lebo som túžila po ďalšom dieťati. Neprichadzalo. Takmer po 3.rokoch som ho dala na bazár. O 4 mesiace som zistila,že som tehotná. Inzerát som stiahla hneď keď som na teste mala //. Pekne som v ňom 3.syna odvozila.
Niekedy človek nedostane to,po čom túži, ak je pripútaný na veci,ktoré nepotrebuje.
Chápem,že túžiš po bábätku a švagriná ho bude mať (podľa teba ľahko). Uzavri s mužom dohodu,že jej svoj kočík prenechas, ak ti muž zabezpečí nový pre vaše bábo...
A hlavne: teš sa,keď to svagrinej vyjde-nový život,to je veľká radosť. Lebo vieš,nebude dopriate tebe,ak nedoprajes iným.
Prajem ti veľa šťastia a naplnenie materinskych snov 🍀
Ja nechápem reakciách prečo by ho mala nechať švagrinej. Po synovi som si odlozila kočiar, môj vysnený a vybratý . Ak by ho do mňa chcela švagriná resp muž by sľúbil že jej dáme kočiar a aj veci okolo,nesúhlasila by som , oni plánujú druhé dieťa resp snažia sa on,autorka si chce kočiar nechať ,je jej vysnívaný iný nechce, plus je tam aj osobná vložka je to po prvom dieťati atď ... Ja by som jej tiež zavolala, že je to trapas ale.kociar neposuvam ďalej lebo plánujeme bábo,ten kočiar je po prvom dieťati a má pre teba oveľa väčšiu hodnotu , to isté s vecami ... Mužovi by som vyčistila žalúdok
Jednoducho by som povedala nie a hotovo ,su to tvoje veci tvoj majetok za tvoje peniaze. A povedat nic nedavam veci si este nechavam mozno sa mi este zidu.A nech sia kazdy aj na hlavu postavi. Nechapem preco by si ty mala rozdavat svoje veci pokial to nechces ty.
e
Ja tu vidím iný problém, ako to, že manžel sľúbil kočík. Tu ide o to, že svagrina je tehotná a ty žiaľ nie. Nie je pekné závidieť, nech už si človek prešiel hocičim. Na naše babo sme čakali niekoľko rokov, niekoľko neúspešných tehotenstiev ale nikdy, nikdy som nezavidela nikomu dieťatko. Dopraj a bude ti dopriate.
A som asi divná, ale v tomto vôbec nevidím problém. My sme všetky veci, ktoré zostali po malom dali bratovi a jeho malemu. Žiaľ kočík, kresielko a monitor dychu sme predali skôr, ako sme sa dozvedeli, že čakajú babo. Keby mi niečo z toho vrátia špinavé alebo poškodené, ok mrzelo by ma to ale určite by som nerobila scény (tiež to bolo položky za niekoľko 100e). Ale nikdy by ma nenapadlo, že by som im to nedala. Rovnako aj veci na oblečenie, vrátia špinavé a deravé? Noačo, veď po troch deťoch (nosil to náš, kamoškyn aj bratov) je jasné že sa to zničí, nebudem stresovať. A dnes, veci ktoré už nemám komu v rodine posunúť som DAROVALA jednej mamine, tiež som do nich vrazila peniaze ale viem, že ešte niekomu (cudziemu) poslúžia a to ma teší...
@nikolka1986 ale toto my vedieť nemôžeme. Poznáme len jednu stranu príbehu... Muž to možno myslel v dobrom, že požičajú a ked sa zadari im, vezmu späť. Nie všetci si nevážia "darované" veci, ľudia skôr davaju pozor na niečo požičané, čo nie je ich. Takže si nemyslím, že by svagrina cielene niečo zničila...
A a druhej strane, čo ak to tak muž naozaj vníma, že o jedno prišli, je to bolestivé tak radšej už dieťa nechce 🤷♀️ nevieme ako to medzi nimi je
Ak ide len o ten kočík, nedaj ho a navrhni celej rodine aby ste sa zložili na nový a bude mať ako dar a ostanú všetci spokojní.
Uz ked slubil, neurobis s tym nic, tiez by ma to stvalo. Ale fusaky a overaly sa nedaju jednym dietatom znicit, myslim ze ani kocik nie..aspon mne sa to nepodarilo.. my sme si zase mohli dovolit kupot nove vsetko ale vsetko mam darovane od kamaratok, sestry, znamych alebo kupene cez bazar.. pretoze uz viem, ze dieta rychlejsie vyrastie z tych veci ako ich stihne znicit. V tomto premyslam skor ekologicky..
Mňa ešte napadlo, že z akého dôvodu vlastne švagriná súhlasila aby dostala váš kočík... Mne by to srdce trhalo keby som si mala vziať kočík od ženy ktorá nedávno potratila a viem že túži po druhom bábätku😔nechcem byť zlá, ale buď je taká bezcitná, alebo jej musel manžel povedať že žiadne ďalšie bábätko už nechcete. Pýtala si sa ho na to?
Ďalšia vec ktorá má na tvojej švagrinej zaráža je, že do čoho vlastne investovala tehotenský príspevok(čo nieje malá suma) keď je teraz odkázaná na váš kočík.veď sa dajú kúpiť pekné použité kočíky za pár eur..
A posledná vec sa týka tvojho muža.. Ako si to on vlastne predstavuje? Že kočík ti potom v bohvie akom stave vráti? Alebo keď budete potrebovať kočík vy tak si kúpite nový?
No nech sa na mňa nehnevajú, ale tak drahú vec ako kočík by som si nedala ak plánujem ďalšie dieťatko. Vanička, možno postielka, fusak OK, ale kočík? Nech sa na to pozerám z každej strany, príde mi to necitlivé a nefér voči tebe.
A inak ti veeeeľmi držím palce aby sa aj tebe čoskoro pošťastilo a aj ty aby si sa dočkala svojho dieťatka
Nevidím nič divné na tom, že jej ho nechceš dať 😀 túžiš po druhom, máš k tomu kočiaru citový vzťah 😀 manžel išiel minule rozdávať veci kamarátom, štýlom veď máme tak nič sa nestarajte, dáme vám 😂😂 pritom muž dobre vie, že nechávam všetko sestre (ktorá toho aj dosť nakúpila stále pre deti) a nech to vyznie hocijako oni nám nedali nič, hoci sľúbili, že keď chceme predajú nám (s čím sme nemali problém), ale radšej predali cudziemu za drahšie
Normalne povedz muzovi ze nic jej davat nebudes...ze chces dieta a ze ho racej predas ...nech si svagrina kupi...ktovie ci by ti ona posunula svoj....pochybujem o tom...ty chlapi su niekedy taky prajny az mi je z toho zle...tiez moj muz ma niekedy take napady ze by sa potreboval zobudit,no ja som zas taka ze svoj nazor si viem pekne presadit🤣
@maminkadeticiek To nie je len tak. Narodi sa jej babo a mohol by to byt pekny dar. Niekto ma a niekto nema...
AK je to tvoj vysnívaný kočík, tak by som jej ho nedávala. Veď o dieťatko sa snažíte ďalej nie? A ak sa zadarí, zas si budete kupovať nový? Ono je síce pekné, e by jej doprial, ale museli by ste to chcieť obaja, no na tvojom postoji nevidím nič zlého
Prepáč ale ja celkovo tejto celej situácii nerozumiem.
Prečo by ste jej mali dávať svoj kočík?
Ja nevidím jediný dôvod. Je to jeho sestra??
A nevidím jediný dôvod, prečo by ste jej mali dať čo len jednu vec z výbavy.
Veď tie veci sú nové a pripravené pre vás, buď je v tom ešte niečo iné, čo si nespomenula, čo mení situácia, ináč fakt neviem
Ja som nikdy od švagrinej nedostala veci a to je medzi nami veľký rozdiel, radšej si veci predáva a ja to rešpektujem
Ja by som este dodala jednu myslienku, ktora ti mozno pomoze, nielen ohladom kocika. Dopraj a bude ti dopriate. A ty teraz tuzis, aby ti bolo dopriate... Pevne verim, ze si rozlustila, o com pisem. A drzim palce, aby ti ozaj bolo skoro dopriate 🙏

Ja by som v tejto trapnej situacii nechala vymachat muza. Ked nechce byt za debila u svojej rodiny, nech zo svojho potom kupi vasmu druhemu dietatu nove.
Ked mu ide najprv huba az potom mozog, nech plati.