Môj muž vypije za deň 6 - 8 pív
Ahojte ja už neviem ako ďalej ....môj muž deň čo deň 6-8 pív ... Pritom vie aký mám na to názor nie raz sme sa pohádali kvôli tomu .... Najhoršie na tom že ešte vlastná rodina ho v Tom,, podporuje" ( otec mu to pivo kúpi) keď prídeme na návštevu .... Už normálne podla jeho hlasu viem že ma vypité ...a keď do neho skočím tak hneď sa vyhobpri na to že za deň veľa nezjedol .... Sme spolu 12 rokov máme syna a čoskoro ďalší prírastok ... Toto sa deje tak posledný rok... Akoze aj predtým pil ale kúpil si domov dve tri a stačilo mu .... A k tomu ešte zvykne poldecaky nie každý deň ale raz dvakrát do týždňa .... Je skvelý otec postará sa ja nemôžem povedať len ten alkohol....strašne ma to trápi bojím sa že sa to tak zhorší že pôjdeme od seba....
Tak jeho otec mal sám problém kvôli alkoholu, odvtedy pije nealko a vlastného syna zásobuje pivom ??? To je preboha čo za rodiča? A keby si na neho skúsila z opačnej strany, nech mu teda otec prestane nosiť pivečko a dohovorí mu?
Ale tu samotné dohovorenie určite nepostačí, tvoj manžel je ťažko a dlhodobo závislí. Tam je podľa mňa potrebné úplne s tým seknúť.
Povedz mu, že budeš tolerovať 1 pivo denne a hotovo, a nie od narodenia dieťaťa ale od zajtra!!! Nahravala by som ho na video , nech sa "vidí" v takom stave. Koľko má manžel rokov.? A vaše dieťa?
@tulipanicek skoro ? To je cez 300€ mesačne ....podotýkam nemáme sa zle ....ale jasné 300€ je 300€ ....
Podľa mňa on si Ťa vypočuje, ponadavas, povyhrazas sa a...to už pozná vie, že neodides.Moja kamarátka sa vyhrážala rozvodom 18 r prosila, plakala nebolo to kvôli alkoholu, jej muž to bral ako niečo čo nespraví, až sa tento rok rozhodla odsťahovala, našla si priateľa a teraz plače on a chodí po psychiatroch.Musis prekvapiť riešením asi teraz nebudeš odchádzať ako tehotná, ale niečo vymyslieť určite vies
Pije doma sám či vonku?Takej rozprávke, že prestane piť po pôrode snáď neveríš?
Tak na tvojom mieste tým bachorkam určite neverím ani ja. Popros ho, že tie peniaze čo denne dava na alkohol a cigy nech dáva do pokladničky a kupite drobcovi za to darček k narodeniu. Keď sa tam veľmi tešil a chcel druhé, tak nech sa začne správať ako otec.
@kataina ....lenže ja to nechcem takto proste my máme vzťah dobrý rozumieme si milujeme sa nepodvadzame sa .... Nechcem sa mu chrbtom otočiť ... Chcem mu práve pomôcť len neviem ako mu už vysvetliť že maa problém ....vysvetliť mu to tak aby pochopil a vzal si to k srdcu chápeš
@vilma7 ja už som aj rozmýšľala že sa porozprávam s jeho rodičmi ...len neviem či nenarobím viac škody ako úžitku ... 33 má muž a malý 9
@eliska13 vonku krčma je vzdialena kúsok od známeho a jeho rodičov čiže tam trávi poobedia posledný rok .... Pred tým prechádzky výlety a zrazu lavička pivo lavička pivo pivo pivo
@vilma7 toto je to že ja mu nemôžem ani vyčítať žeby sa k synovu zle správal alebo niečo on je vážne skvelý otec malý ho miluje teší sa na neho keď dôjde muž z práce ...čiže reči typu aby sa správal ako otec to nepatrí k nemu ....
Naplánujte teda opäť výlety. Ako opíjať sa denne je fakt hnus. Chudák syn, čo má z otca?
Vieš co by odo mňa dostal k najbližšiemu sviatku? Rodinný fotoalbum. A ja by som seba pofotila so synom pri činnostiach, výletoch, a jeho každý deň pred krčmou, v nej, na lavičke, s pivom a poldecakom. A ak by mu to netrklo, dala ultimátum. Buď alebo.
@taskataska tak toto je taká pomoc že až ďakujem krásne ty si ďalšia múdra čo tu nemá čo robiť ...nechápem načo potom komentujes len aby si deptala ľudí alebo čo .... Nevidíš do vzťahu to čo tu píšem je len okraj jediný problém ktorý je riesitelny.... A to že som sem napísala čakala som normálne reakcie tak ako tu reagujú normálne ženy a nie hneď ma jebnut do vreca s ostatnými ale ďakujem máj krásny život
@vilma7 piť a opíjať sa je rozdiel on sa neopija každý deň teda není opitý každý deň žeby ho motalo
Toto mas velmi tazke.
Je alkoholik ko vravia vsetci a bude to len horsie.
Ako on funguje po tych 8 pivach? Je opity aspon trosku alebo sa neda nic vidiet? Pytam sa lebo ak jeho pitie vobez nezasahuje do toho ako funguje, bude to tazke pre teba od neho odist. Ale zase co mas robit, len cakat kym sa to nezhorsi natolko ze uz bude chodit domov krizom krazom? Velmi tazke.
@andreatytler no ja ho poznám veľmi dobre čiže ja viem kedy prekročí hranicu teda keď si dá viac pív ...počujem mu na hlase ale človek čo snim není každý deň by ani nepovedal že pil ..... Veľmi ťažké ....
Ospravedlnujes ho, uz to je sasny znak toho, ze sa snazis sama sebe nahovorit, ze to az tak velky problem nieje....ale je....isto vies, co by ste si vedeli dovolit, keby 300e zostalo v pohari...,jeden pan daval stvrt roka peniaze, ktore nedal na poldeci a cigarety ci pivo do zavaraninoveho pohara....a do roka bol zazrakom ako vymeneny, jeho.polovicka sa tesila, ze si viac uzije rodinu a on si usetril na udicu myslim a nadaval, ze keby zacal skor, ma babetu na dvore....je len na vas 2 akym prikladom budete pre vase deti ale bagatelizovanim alkoholizmu sa to nevyriesi. Viem, ze chces verit, ze narodenim 2.dietata sa objavi carovny prutik, ale zvyk je zelezna kosela....najde si dovod ;(
Neviem sa zbavit pocitu a otázky- to akoze prve dieta mu nestoji za to aby sa o seba zacal starat a prestal so zavislostami?
Uprimne si neviem predstavit ake to musis mat.. ja som pre alkohol ukoncila dlhorocny vztah.. a pomohlo mi sa na to pozerat tak ze mozno prave rozchod mu otvori oci, ze mozno aspon bude ocohtny nad tym rozmyslat a pripustit si ze alkohol zasahuje do jeho zivota.
Mas 2 moznosti: žiť s alkoholikom a nechať si zničiť život a aj deťom, alebo sa s ním rozísť. Obe možnosti budú ťažké. To, že on prestane piť, to sa samozrejme stať môže, ale s tým Ty nemôžeš robiť nič, je to len na jeho rozhodnutí. A vieš aké je to ťažké. Koľkým tučným sa podarí schudnúť a držať si to? Tak percentuálne aj toľkým alkoholikom sa podarí prestať piť. Ide o rovnaké závislosti. A to, že ho obhajuješ sa volá termínom SPOLUZÁVISLOSŤ.
@nnnuuunnn spoluzavialost ? Prosím ? Akoze nacom som ja závislá ? Pane bože ešte aj ja sa dozviem niečo o sebe ? Okrem toho že som jebnutá ? Ja to tu radšej už ani nekomentujem vidím že ste ani zďaleka nepochopili čo od vás potrebujem vedieť ....poradím si radšej sama no ROZVOD to isto nebude .... To je najľahšie otočiť sa človeku ktorého milujete chrbtom len preto že má problém .... Však áno radšej odísť ako riešiť .... Ach jaj je to tu jedna malina ...
zbytočne sa tu rozčuľuješ, toto vôbec nebol útok na teba či urážka, spôsob správania sa človeka, ktorý žije s alkoholikom - popieranie, ospravedlňovanie, prispôsobovanie - to sa naozaj volá spoluzávislosť, je to odborný termín. skús si niečo o tom poštudovať - to nie je o tom, že si aj ty závislá na alkohole - ale o tom, že život s alkoholikom mení aj tvoje správanie a tvoj pohľad na svet s alkoholom
Autorka,nic si z toho nerob,niekto sa na tebe potrebuje vyventilovat.Myslim,ze odpoved musis najst sama v sebe,ty najlepsie poznas konkretne vas vztah.
@mlska19 asi máš pravdu ...len som čakala že ak sa tu nájde žena čo riešila toto isté a doriešila niečo iné ako rozvod tak napíše ....no v dnešnej dobe je moderné rozvádzať sa a otáčať sa chrbtom pri každom probléme .... A potom to aj tak vyzerá ale to je jedno ....ďakujem za pár normálnych reakcii ....
@miska19 , nemáš pravdu, tu sa nik nechce na nej ventilovať a ona bohľužiaľ nie je tá, čo už najlepšie pozná ich vzťah. pretože je spoluzávislá. Tak ako alkoholik si nedokáže priznať svoju závislosť a nevidí ju, tak aj ona si nevie priznať svoju spoluzávislosť. Viem o čom hovorím, žila som s alkoholikom, boli sme spolu 17 rokov, odišla som pred takmer 4 rokmi od neho s troma deťmi.
autorka, naozaj, nevidíš už danú situáciu s odstupom, takpovediac, nemáš triezvy pohľad na to, ak môžem použiť slovnú hračku. Tak ako alkohol mení tvojho muža, tak tvoj život s ním mení teba. ☹
Vieš, keď to nejde po dobrom, musí to ísť po zlom..
Prosenie- nepomohlo..
Dohováranie- nepomohlo...
Krik (neviem, či ste sa kvôli tomu hádali)- nepomohlo..
Tichá domácnosť??? Bola.. ?
Poukázanie na to, ako skončili iní a ešte aj z vlastnej rodiny- nepomohlo..
Čo sa musí stať, aby si vytriezvela, respektíve on??? Musí napr. vyliezť na strechu niečo opravovať, mierne pripitý spadnúť, dolámať sa a skončiť na vozíku??? Trebárs? Alebo ísť autom a niekoho zraziť??? Alebo budeš čakať ešte pár rokov, kým si neprepije mozog a nezačne trepať piate cez deviate, až potom ťa to zobudí...? Toto sú všetko príklady, ale z môjho pozorovania okolia a myslím, že ženy tu tebou chcú pomyselne zatriasť, aby si si uvedomila, že to nie je sranda. Je to zložité, keď si ešte aj tehotná s druhým dieťatkom.. Vyčkaj do pôrodu, ale potom nech sú činy a výsledky. Je to v tvojich rukách, na tebe..
Prepac, spoluzavislost nie je nadávka. Znamená to, že život s alkoholikom definuje tvoje správanie. Nádych, výdych a prečítaj si ešte raz, čo pise @bodka70 - sama s alkoholikom žila a vie ti pomôcť asi z nás všetkých najviac. Tvoj chlap je závislý. Že nie je ožratý nič neznamená. Skrátka potrebuje chlastat do určitej hladiny a v nej už je ok. Bez nej by bol nervózny, s abstinencnymi príznakmi. Už to, že ho ospravedlňujem, že sa neopija do nemoty, je znakom spoluzavislosti. Skús nájsť odborníka. Aj za cenu, že by si za ním šla najprv sama, aby ti poradil, ako ísť na manzela.
@bodka70 Reakcie ako "toz blba si jak tacky" rozhodne nie su konstruktivne,a dalej posmechy za to,ze s nim ma deti,aj ked ty si tieto komentare samozrejme nenapisala.Poturcenec horsi od Turka,a teda ten,kto mal problem s alkoholom sam alebo v rodine, sa k jeho pitiu bude vzdy stavat kritickejsie.Tu by bolo lepsie vyhladat nezavisleho odbornika,ktory sa na to nebude pozerat emotivne skrze svoju osobnu skusenost,ale s profesionalnym odstupom a potrebnymi odbornymi znalostami.
@mlska19, tak áno, bolo tu zopár reakcií s menej slušnými výrazmi, ale aj to asi zazneli skôr s frustrácie, že tento problém bagatelizuje, resp. správa sa dosť pasívne, ja som skôr narážala na jej reakciu na slovo spoluzávislosť. a tak isto, ak jej niekto povie, že urobila a robí chyby, tak áno, kritika sa nikomu nepáči, potľapkávanie po pleci a chlácholenie ju však s problému nedostanú.

@tulipanicek ...odprisahal na život našich detí že ak mu porodim ešte jedno dieťa že prestane piť aj fajčiť .....strašne dlho trvalo kým som sa doslova namotala na druhé dieťa ...jasné že teraz sa neskutočne teším a uvedomila som si že už to malo byť skorej zkrz malého .... Bola som sebecka a myslela sama na seba ale to je vedľajšie .... Muž strašne chcel druhé dieťa ....a ja som si strašne želala aby prestal s týmito zlozvykmi... On je aj nastavený že proste narodí sa malé a on konci ....len ja tomu nejak nedokážem uveriť