Môj partner začal húliť
Dlho som premýšľala či sen napísať,asi som úplne zlyhala...Ide o to že sme sa s mužom osamostatnili a môj milý si začal huliť,máme malé bábo a som s ním stále sama...Niekedy som už taká unavená že plačem,môj milý včera prišiel domov a ja som si ľahla a od únavy som totálne zaspala zobudila som sa na jeho vykrikovanie že čo som za matku že malá plače a ja zdychám že on k nej vstávať nemieni,minule mi vykričal že mi asi chýba môj bývali partner čo má stále mlátil...Ja nechápem čo sa s ním za posledný mesiac stalo 😢 kde je to naše šťastie ☹
@seemani nenapisala som, že im manželstvo fungovalo iba kvôli marihuane. Toto si od Vás vyprosim. Je mi úplne jedno, čo kto berie, ale tiež sa mi nepáči, keď sa akákoľvek droga berie na lahku váhu. Takto sa spoločenský toleruje alkohol a som presvedčená, že keby sa v takej miere užívala marihuana, tiež to bude mat vplyv na život mnohých rodín. A tiež mám aj osobnú skúsenosť z rodiny a rovnake zlahcovanie situacie mojimi rodicmi smerom k bratovi. Nechce sa mi veriť, že niekto môže tuto záležitosť bagatelizovat. Matky a budúce matky... Už sa nebudem vyjadrovať.
@irriss mas pravdu, marihuana nie je cokolada ani kava.......
Ale co je alkohol? Pre mna je to makka droga...... Mam rada poharik a rada si vypijem pre "naladu"..... Dlhodobe pouzivanie velkeho mnozstva alkoholu je svinstvo tiez.....
Odvykovacie strediska- PROTIALKOHOLICKE liecebne su normalna vec......
Tak potom, aky je rozdiel v Marihuane a v Alkohole? Ked uz sa bavime o makkej droge.
@irriss pozri ak má človek rozum, nepadne na dno. tak ako sa človek dokáže prežrať s čokolády, tak niekto dokáže podľahnúť marihuane. ale to je už zlyhaní pevnej vôli a nie o tom, že je človek závislý. Závislosť je možno len psychická, určite nie fyzická. Ale psychickú závislosť môžeš mať na veľa vecí..
A nehovor, že to je blbosť, blbosť to nieje, možno to nie je zrovna váš prípad, ale z VLASTNEJ skúsenosti ( a nie len ja) viem, že blbosť to nie je.. Ale nechcem sa hádať. 😉
vsetky drogy maju jedno spolocneeee---------idu do penazi na ukor rodiny a blizkych,.......
@digysa Ja nemuzu srovnavat mekke a tvrde drogy...zde to bojovnici rozlisuji vylozene podle prasku..ne podle tekutiny😉
jsou tu dohady o "huleni"...
Alkohol? no ja kdyz si koupim v Praze vajecnak, tak ho mam za vecer sama vypity...ale..staci mi to..behem mesice si ho uz nekoupim...
a tady v It? max. sklenku vina jednou za nekolik mesicu.. a na Vanoce a Silvestr sklenku sampusu..
a kdyby mne nekdo videl s vajecnakem, na ktery se tesim snad vic nez na Silvestra, jednou za rok, tak by si rekl, ze jsem ozrala..a ani se mnou nehne...jen jsem ospala....nejsem protivna, zla ani agresivni...jen zpocatku vesela a pak ospala.. 😉
@digysa este Vam odpisem. Je to presne o tom. Jedno je geneticky sklon k závislosti a to akejkoľvek. Nededi sa sklon k alkoholizmu, ale sklon k závislosti. Otázka je, kedy človek stretne tu svoju drogu, v ideálnom prípade čokoládu 🙂 potom závisí od osobnosti, či si vie v istom momente povedať nie a vydržať to. A potom zmeny, ktoré sa dejú v mozgu vplyvom konkrétnej látky. Následne sa mení osobnosť, nie vždy je to vrátne. Treba dať pozor na deti. Vychovať z nich pokial možno silne a informovane osobnosti.
@irriss ja netvrdím, že každý je z alkoholu agresívny, ale veľa ľudí to preženie a opitému veľa netreba, aby sa rozčúlil. Jak sa vie baviť, tak sa vie v sekunde zmeniť a je zrazu agresívny, alkohol je proste nevyspitateľný.. Tým som len to chcela povedať, že alkohol je väčšie zlo ako marihuana.. Nič iné..
A pre mňa to blbosť nie je, pretože rovnako ako som zo dňa na deň prestala piť kávu, tak som prestala aj húliť. Preto si dovolím tvrdiť, že z môjho pohľadu je to to isté. To že niekto do toho padne, je už vec druhá, ja hovorím len svoj názor..
a prečo tvoj manzel nevstane k dcere? chcel ju aj on? alebo nie?
Načo sa rozhodol stat otcom, ked nema zaujem o dieta?
A ta jeho ziarlivost, ved predsa ty si jeho zena, ty si mu slubila vernost v manzelstve na cely zivot, nie nejakemu exfrajerovi, tak čo mu sibe?
Ako dlho ste uz manzelia, ze mate taky zly vztah?
@irriss Vobec si mi neodpisala na otazku. Iba si napisala, v akom stave sa nachadzas, ked ked si teda vypijes svoj oblubeny vajecny konak.
Suhlasim s @trend270, ze ani tak nezavisi od drogy (alkohol, marihuana, cigareta) ako od silnej vole a vediet si povedat dost.
Samozrejme alkohol je legalny a marihuana nie...takze rozdiel sa robi velky.
Ja som teraz mala predpisane "drogy" od bolesti, vola sa to: oxycodone
Tieto tabletky sa predavaju $15 dolarov za kus na ulici. Dostala som ich 30 na lekarsky predpis. No poviem vam, ze mi bolo pri nich super......ale este mi zostalo 10, lebo som si povedala dost. A ked uz sme pri tom, tak mi mohli dat kludne marihuanu na ztlmenie bolesti a tiez by som si povedala dost.
Proste v dnesnej dobe to vidim, ze ide skutocne o to, ci si clovek dokaze dat 2+2 dokopy a chce zit pod mostom, alebo chce prezit dlhy a krasny zivot a byt prikladom pre svoje deti.
Tvrde drogy- kokain, heroin, extacy a pod. su pre mna smrt.
O tych nejdem vobec polemizovat....to je uplne iny kaliber a ina debata 😎
Alkohol a cigarety su vacsie svinstvo ako marihuana, len tie prve menovane su legalne..preco asi? Prachy, prachy, prachy...vypestovat si marihuanu nie je narocne, len zakazane 😉
k tej zavislosti - nie kazdy ma k nej predpoklady a prepadne jej. Nech uz je to alkohol, drogy ci ine. K vzniku zavislosti na niecom treba urcitych predispozicii. Castokrat je to vrodene. Cize tak ako niekto vyskusa balik cigariet a stane sa z neho aktivny a dlhorocny fajciar, tak z rovnakeho pripadu nemusi vzist absolutne nic. A tak ako to balickom cigariet zacalo tak to aj nim skoncilo. Podobne to bude s drogami. Niekto travu vyskusal, zarehlil sa s dymom v gebuli kdesi na intraku a tym to haslo. Slabsi jedinec, s predispoziciami k zavislosti skusa opakovane az od travy prejde k niecomu silnejsiemu. A uz sa vezie. Rovnako alkohol. Niekto pozna svoju mieru a nielenze sa neopije pod obraz bozi, ale ani nesklzne do pravidelneho pitia. A niekto ani mieru nepozna a z pitia ma beznu zalezitost.
No a travu som ja nevyskusala ale ten clanok v Emme ma nejak zaujal, no....na stare kolena sa mozno spustim.😀
@marianqa to nebude z marihuany ak si ju dava....toto je jeho prava tvar....
@jabadaba Suhlasim....uz to tu podobne okomentovala @trend270
K tej marihuane- ja by som ju mohla vyskusat iba v "jedlom stave"- cize v kolaci a tak... Ja totiz nefajcim, neviem slukovat. Ja som mala z toho strasny strach........ked sme na zakladnej kradli cigarety....bolo nas 5 dievcat. 2 su silne fajciarky doteraz, my tri ostatne neznasame fajcenie 🙂
@digysa vidis, to mi nedocvaklo. Vsak ja tiez fajcit neviem. Jedine co sa neslukuje su cigary, tie som vyskusala, ale jedine s filtrom a slo skor o machrovanie uz v dospelom veku akoze sranda. Takze s marisou tiez zrejme jedine v podobe kolacika. 😀 Na vida, vsak ten kolac znie este lepsie nez nejaky usulanec. 😀
@digysa Neodpovedela jsem Ti na otazku? Budes mi muset ztrhnout body, - t.j palce 😀 😀 😀 😀 😀 😝
Co to bylo za otazku? Zda je alkohol tvrdy nebo mekky? zalezi na gradaci...a tvrdosti "vody"..i tela...
Ja i kdyz nepiju, tak vydrzim hodne...ale to uz jsem popsala...
No a alkoholikovi staci i decka piva aby opet silel....
Podle mne jak pise @natas4 alkohol je legalni tvrde svinstvo, za tvrde prachy a tvrdou dan..kam bych priradila i automaty a loterii 😲 😲 😲
@digysa asi 3 dni používam na psoriazu krém z konope (oficiálne z lekarne) a je výborný 🙂 @marianqa Prepacte Vás problém sa zvrhol na debatu o drogach. Rozmyslala som, čo by som robila na Vašom mieste. Šla by som za jeho mamou a zistila, či mal v minulosti tiež takéto reakcie v súvislosti s jeho uvolnovanim sa. Asi si to tiez vsimla, ked sa Vas na to pytala. Zatiaľ nech do toho nezasahuje ani ona ani nikto z rodiny. Nech Vám poradí ako na neho, ak je to v huleni a v minulosti to zvládli. Ak to nie je v huleni, treba patrat ďalej. Ale opatrne ako pisala @seemani. Sondovat, ci ma pocit zbytocne velkej zodpovednosti odkedy ste sa odstahovali, alebo ci nedoveruje Vam, ze to zvladnete alebo ma nejaky iny problem. Ak na Vas zacal az teraz ziarlit, mozno mu kleslo kvoli niecomu sebavedomie, s niekym sa mozno porovnava alebo ho niekto zhadzuje. Budete mu musiet pomoct, aj ked pomoc by ste potrebovala aj Vy. Ale Vy ste pravdepodobne ta silnejsia aj ked sa Vam to nezda. Skuste aj nejaký víkendovy pobyt. No a krajne riešenie, ak Vašu snahu nebude prijímať a situácia bude pre Vás neunosna, odídte na nejakú dobu k rodičom, nech si vyčistí hlavu a urobí si v nej poriadok a porozmysla, ako chce ďalej fungovať. Dajte mu jasne najavo, že takéto správanie nebudete akceptovať. Ale zatiaľ bojujte, situacia u Vas netrva až tak dlho. Veľa šťastia 🙂

@marianqa tak raz za cas by nemal byt problem - ja si tiez obcas dam ... a teda je mi tak akurat do smiechu alebo na grcanie 😀 ale poznam hulica co napadol aj svoju babku ... ale tazko povedat ci je na vine trava, alebo povaha ....
A urcite to nie je kava a cokolada ... cokoladu musim mat castejsie 😀