icon

Môj priateľ chce byť nonstop v kontakte s matkou

11. júl 2023

Žienky drahé, vadilo by vám, keby váš 31 ročný priateľ/snúbenec/manžel potreboval 5x v týždni vidieť svoju 60 ročnú mamu, ktorá nie je nijako chorá, chodí každý deň do práce a býva sama? 2x v týždni by si predstavoval niekoľkohodinovú (3-5 hod) návštevu a okrem toho ísť ju napr. cez obed pozrieť na polhoďku/hoďku do práce. Okrem toho aj každodenné telefonáty (väčšinou 2-3 denne) a smskovanie, či už došla do práce (ak ju tam práve nevezie) alebo čo nové, či je už doma, čo robí a pod.

Neviem si predstaviť takto fungovať do konca života, mám úplne iné predstavy, kľudne jedna návšteva v týždni je za mňa dosť, kľudne aj si zavolať každý deň či je mama v poriadku keď žije sama, ako sa má, či s niečim nepotrebuje pomôcť, čo má nové, ale toto je za mňa veľa a môj priateľ sa k tomu postavil tak, že on proste neuberie. Takže buď to budem akceptovať, pretože na tom vraj nič nie je zlé a nijako ma to podľa neho neobmedzuje, alebo sa rozídeme.

Aký je Váš pohľad na takúto potrebu kontaktu s matkou? Je to podľa vás v poriadku a mala by som byť tolerantnejšia alebo radšej hoci po niekoľkých rokoch to nechať tak kým nie sú deti a hľadať niekoho kto to má nastavené podobne ako ja?

oli18
11. júl 2023

@mircalla ja mam dcery😄

mircalla
11. júl 2023

@oli18 Tak opicia laska moze byt aj k dceram, ci?

mariesell
11. júl 2023

Pises ze mama je sama. Tak mi napadlo ze moj bol.podobny, ked mu zomrel otec, a este par rokov potom. Bol aj najmladsi a mal vycitky aj odist od nej byvat. Dnes mu musim pripominat aby jej zavolal, a pytat sa ci tam v nedelu nechce ist 😀 vtedy som to akceptovala pretoze som videla aky bol ten otcov odchod tazky.
Ci ma tvoj na to daky dovod vies sama najlepsie

oli18
11. júl 2023

@mircalla mysli si co chces. Este ty nevies, ako pri svojich detoch dopadnes. Ende.

lenka_932
11. júl 2023

mama ho emocne nepustila a ani on sa jej nepustil... to v patologickych vztahoch byva, ked zene umrie/odide muz, ze sa nafixuje na syna, ktory akoby zastane otcovo miesto. Tvoj partner nema milenku, ale matkynu suknu, kde ostal fixovany. Neverim, ze sa to neodzrkadluje aj v inych veciach ako len v tom, ze tam furt obsmrda. Vztah s nim musi byt "tažká výhra"..

klip0
11. júl 2023

Fuj
Len toľko k tomu 🤷🏻‍♀️ hnusi sa mi len tá predstava, prepáč, ja by som toto nevydržala

suge
11. júl 2023

Bežná diagnóza, neodpupočnený dospelý chlap. Po svete ich behá veľa. Odíď, kým nemáte spoločné záväzky, takíto sa nikdy nezmenia.

lenka_932
Autor odpoveď zmazal
nevenka
11. júl 2023

@hendikep moj syn bude mat 10, ale uz davno mu neleziem do sprchy, pre pana krala 😬🙃🙄.

zuzikak
11. júl 2023

tu vidis, ze mamicka hoci ma 60 rokov tu kludne moze byt do viac ako 80. To znamena dalsich 20 rokov bude k nej chodievat a travit tam kazdy den pol dna. Ked by ste mali deti tak nebude s vami o nic castejsie. Budes s nimi ty. On ma vyhovorku, ze mama nema nikoho. Zavolat si kludne aj viac krat denne v tom problem nevidim. Ale sledovat co robi ? Kde je a ci prisla do prace ? Aj tie niekolko hodinove navstevy denne je naozaj privela. On ta sam postavil pred jasnu vec - bud sa postavis do tiena jeho mamy lebo ta bude vzdy prvorada alebo odid a najdi si niekoho nie tak extremne naviazaneho na rodica. Ak ustupis a budes s nim tak pocitaj s tym, ze ani svadba, ani deti na tomto statuse nic nezmenia.

lilizzachy
11. júl 2023

Odíď od neho...vždy bude pre neho matka prvoradá, vždy jej bude dávať za pravdu, vždy sa bude jej prispôsobovať a tým pádom aj ty. Stále budeš na druhom mieste. Toto nie je zdravý vzťah s matkou.

katka700
11. júl 2023

Divím sa že to nevadí tej jeho mame. Mať doma každý jeden deň dospelého syna? Asi by som mu dohovorila že ho mám stále rada ale návšteva 1-2 krát do týždňa stačí 😂

dominika7990
11. júl 2023

Mám to tak a nevidím v tom problém. Veď to je jeho matka 🤷‍♀️ aj si volajú minimálne raz za deň ako ten tvoj. keď sme bývali bližšie skoro každý deň sme niekam spolu vybehli von aj s deťmi alebo išli len k nej. Ja mám svoju svokru rada. Beriem ju ako moju druhu mamu takze mi to žiadny problém nerobí ani po desiatich rokoch vzťahu.

simma13
11. júl 2023

nezmení sa to NIKDY, a čo viac, bude to len a len horšie :( žiaľ, píšem z vlastnej skúsenosti..jeho matka + ďalší členovia rodiny (otec, brat, sestra) sú na 1. mieste a my (ja s dcérkou) za nimi :( ..nezmenilo sa to ani príchodom našej dcéry a nezmení sa to už nikdy mám pocit..uvažujem nad rozvodom

hendikep
11. júl 2023

@nevenka dobre robis 😂

poppy22
11. júl 2023

co tam robi 3-5 hodin?!?...ak pocitam pracu,mamicku.spanok,wc-tak kedy sa ti stihne aspon pozdravit?.,.den ma 24 hodin 🙄 ...to,ci sa opyta teba,ci si dobre prisla niekam,alebo co robis ani nema cenu sa pytat...dalsi uchylny rodinny vztah 👎...mne keby kazdy den volal syn,tak ho poslem do prdele...ale to nehrozi,lebo je nastatsie normalny...od hentoho utekaj,ten mozno aj v posteli premysla,co robi mamicka...

katarinka89
11. júl 2023

Poslať k vode- keď prídu deti, zošedivies z neho.

la_dolce_vita
12. júl 2023

Nasla som si chlapa, stareho mladenca, zijuceho s matkou do 50tky. Najskor som bola rada, ze nema deti, ale on ma teda matku, vdovu cez 20 rokov. Jasne, ze si na seba zvykli. Jemu kvoli tomu stroskotal dlhorocny vztah, takze sa poucil a ja som po 2 rokoch vztahu dala ultimatum. Bud spolocne byvanie alebo rozchod. Byvame uz teda spolu a kupodivu to funguje a to bol riadne rozmaznany 🙂. Vola jej kazdy den, casto tam aj chodi. Boli aj hadky kvoli nej, ale snazim sa byt tolerantna.. cize da sa, ale musi aj muz nieco zmenit. U nas je to tak, ze mam vela vlastnych aktivit a vtedy ide k nej, mne to nevadi. Ale je to mamicka a neda na nu dopustit..

danica2711
12. júl 2023

dopriala by som mu trebárs aj 24/7 kontakt s matkou. Akurát že ja by som sa od nich odpratala navždy čo najďalej

autor
12. júl 2023

Ďakujem vám všetkým za odpovede, trošku ste mi dodali nádeje, že fakt nemusím byť taká netolerantná a obmedzujúca ako som na svoju adresu počula. Vraj 99% žien by to nevadilo a ja žijem ako asociál. Už to zašlo až do takej roviny, že ja keď som v práci tak ma nemá čo zaujímať aj keby išiel za mamou cez týždeň 8x, lebo že mňa to neuberá o žiaden čas. On asi nerozumie tomu, že nikto nechce byť s človekom ktorý by mal potrebu a bol schopný ísť za mamou aj 8x. Ešte možno doodpoviem na nejake otázky čo som zaregistrovala, mama je rozvedená, nie vdova, partner nie je jedináčik ale má súrodenca, a áno, predtým nežil sám, nasťahoval sa až ku mne, s predošlými frajerkami len randili na káve a pod.

marca12
12. júl 2023

Nie je podstatne,co si myslime my. Dolezite je,ze ti to vadi a vo vztahu sa tazko funguje s tak odlisnymi pohladmi. Mne by to tiez vadilo. My sa navstevujeme casto s rodicmi aj im pomahame,ale ziadna opicia laska,aby som ich informovala o kazdom nasom kroku alebo neustale sa s nimi kontaktovala. Toto,co zvladas uz roky,ja by som nezniesla asi ani mesiac.

sibliny
12. júl 2023

no ale na to sa priprav, to co hovori teraz, toto iste ti povie aj so spolocnymi detmi. ver mi.
a to budu aj tvoje, to prekusnut chce odvahu, vsetko je uhol pohladu...
horsie je, keby ho huckala proti tebe, o tom nic nepises.

la_dolce_vita
12. júl 2023

No vieš, oni to berú inak naši chlapi, nevidia na tom nič zlé. Mne bolo povedané, že mám byť rada, že je taký pozorný a vďačný mame za všetko... Mne to tiež neimponuje, ale zasa on má veľa pozitívnych vlastností. A vravím si, že ona tu nebude navždy / hnusné, viem... Pre mňa je už zázrak, že dokázal odísť od nej kvôli mne a začať žiť konečne normálne.

tanyag
12. júl 2023

Poznám niekoľko takých mužov, už po 40tke, slobodní, bezdetní, bývajú u mamičky, alebo ak už s partnerkou, tak mamička s nimi všade behá, chodí, ešte aj na dovolenky. Ďakujem bohu, že ich poznám ako partnerov mojich kamošiek, rodiny...a nie ako svojho partnera. Toto by som nedala.
Ale čím ďalej, tým viac je takýchto mužov a aj žien. Neviem, či je to dobou alebo čím. Ale doslova sú tí ľudia závisli na svojich mamičkách...A viem na isto povedať, že tí ľudia, ktorých poznám, sa nezmenili ani keď sa oženili/vydali...ani keď mali deti...proste taký život je ako za trest...

autor
12. júl 2023

@sibliny To ja neviem, aj keby ho huckala tak sa to nikdy nedozviem lebo on na ňu nepovie nikdy ani krivé slovo.

autor
12. júl 2023

@marca12 Áno, viem že je hlavné či to vadí mne, ale keby mi tu 30 z vás napísalo, že to máte rovnako, že to preháňam, tak by som sa zamýšľala nad tým že síce mi to vadí, ale keď to máte tak aj vy ostatné tak, tak je možné, že aj ďalších 5 mužov bude takýchto. Ale takto aspoň viem, že aj vám ostatným to nepríde ok, mňa to veľmi mrzí, že sa kvôli tomu pravdepodobne rozídeme, ale ozaj som už alergická len čo počujem že zas ide volať, písať, alebo že už 2 dni nebol na návšteve tak mi oznamuje že pôjde a príde večer.

sibliny
12. júl 2023

@la_dolce_vita a nebojis sa, ze ked tu nebude, bude praveze hladat nahradu? ked u teba ju za tie roky tiez nenasiel?
ja mam taku svokru. ale ona je nastastie normalna, keby mi chcela zle, vie, ze muz na nu neda dopustit a mohla by narobit hriechy. ja by som sa zblaznila, ja by som bola hyena, co sa rozvedie, muzi toto riziko vobec nevnimaju. ale nema mi to preco vadit. nikto ma nehucka, ako patkrat skusila moja mama, ze a vies, ze zase je tam? a vies, ze deti boli tam hned zo skoly? tym odsudzujucim tonom, to som zatrhla, lebo by mi to zacalo vadit. ja som rada, ze tolko pomaha, aj s detmi. vadilo mi to, len kym som nepracovala, ale mala cas na rodinu, vtedy som sa citila odstrcena, ta druha...
ale nastastie moj muz je fantasticky clovek, nemusime si visiet na ceckoch ako ine pary vidim, kazdu hodinu telefonaty od manzeliek... moj mi dakuje, ze taka nie som.

autor
12. júl 2023

@la_dolce_vita Tak ja sa zas nechcem utešovať tým, že veď aká paráda že sa vôbec od nej odsťahoval, to by som už veľmi upustila z nárokov na muža 😁😁 A ako hovoria aj ostatné, kľudne tu môže byť ešte 20 rokov. U nás to však nie je tak, že super, že je naučený byť pozorný a vďačný mame, že veď bude aj mne. Prd. Všetko čo urobím ja je samozrejmosť.

la_dolce_vita
12. júl 2023

@sibliny ako to myslíš s tou náhradou?

sibliny
12. júl 2023

@la_dolce_vita ked nebude mamy, kto zaplni to, co mu to teraz dava? ze odchadza od zeny stale. ako ja verim, ze normalny muz to spracuje bez uletov. lebo podvedome ta dokola a dokola opusta. Ci?