Zvláštny štýl telefonovania môjho priateľa
Ahojte, môj priateľ má veľmi zvláštny štýl telefonovania a priznám sa, už ma to prestáva baviť.
Ako človek, ktorý denno - denne telefonuje s ľuďmi mi to priznám sa vadí. Zakaždým končí týmto spôsobom - teraz budem potrebovať obe ruky, musím končiť. Zlatko zavolám ti potom, teraz sa potrebujem obuť. Idem do obchodu, zavolám ti. Potom mi zavolá a skončí, musím ísť do lekárne, zavolám ti potom. Potom ide z lekárne, volá mi, povie 3 vety a hneď - musím ísť ešte do obchodu, zavolám ti potom. Príde z obchodu, zase volá a povie, teraz varím obed zavolám ti potom. Zase mi zavolá večer a povie mi, idem večerať, zavolám ti potom. Pred spaním o pol desiatej mi zavolá, povie štyri vety a napokon dobre, idem pozerať ..., tak voláme si ráno.
Mne to tak lezie na nervy. Tak na kieho čerta mi volá, keď nemôže hovoriť?
A to sú pri tom telefonáty 2-3 minútové... ale stále to končí tak, že mám pocit, že ja ho obťažujem, keď pritom on volá mne.
Stretli ste sa s takýmto ukončovaním telefonátov keď vám niekto volá, nie vy jemu?
tak mu zdvihni hovor každý druhý, tretí a máš po probléme. Alebo jednoduchšie , oznam mu nech ti napíše smsku.
Nemusis zakazdym zdvihnut, ked nemas naladu tak mu posli spravu, ci je nieco dolezite, ze nemas aktualne cas. A casom mozno pochopi, ze nemusi ti volat s kazdou blbostou lebo aj tak mu nezdvihnes
@anonym_autor a preco to priamo jemu nepovies, ze ti to vadi? Ze ti bude stacit, ked ti zavola 1x za den a budete viest dlhsi rozhovor?
@doriiis vadí mi, že mi volá 360 x denne a všetky telefonáty po minúte ukončí s tým, že dačo musí ísť robiť. A ja nemusím? Samozrejme, že áno. Ale keď mi volá, tak tie dve minúty ho počúvam a neukončím - vieš čo, musím ísť...
@anonym_autor tak stale nedvihaj, napis soferujem, varim, lyzujem, bicyklujem...alebo obligatna SMSka "Teraz nemôzem, zavolam neskor".
@anonym_autor a preco to priamo jemu nepovies, ze ti to vadi? Ze ti bude stacit, ked ti zavola 1x za den a budete viest dlhsi rozhovor?
@wivienka111 ja nepotrebujem viesť dlhší rozhovor. Mne stačí dvoj minútový, povieme si čo treba a ukončíme to, bez toho - musím ísť tam, musím toto, musím hento, musím tamto. Choď ja ťa nedržím.
@doriiis vadí mi, že mi volá 360 x denne a všetky telefonáty po minúte ukončí s tým, že dačo musí ísť robiť. A ja nemusím? Samozrejme, že áno. Ale keď mi volá, tak tie dve minúty ho počúvam a neukončím - vieš čo, musím ísť...
@anonym_autor ... No tak keď aktuálne nemôžeš, nedvihaj
@anonym_autor bohvie, čo mu drístaš 😃😃 ale nie, promiň.. ja by som mu to nezdvihla a napisala, zavolam potom mam prácu 360x volať to je maximalne narušanie sukromia, podla mna je len zvedavý, čo robíš taká tá kontrola a uistenie ... alebo skúša, že vzdy ti si na porudzi, keď potrebuje kecať hmm.. no go
ked ti tolko vola...asi ste kratko vo vztahu, vsak? Neboj sa, to casom prestane...
Mne to lezie na nervy aj keď to tu len čítam. Nevedela by som tak fungovať.
Šľak by ma trafil, však mu povedz, zavoláme si ráno a večer po minúte a hotovo, načo to narástli ústa ?
@anonym_autor dobre a preco to hovoris nam a ne jemu?
ked ti tolko vola...asi ste kratko vo vztahu, vsak? Neboj sa, to casom prestane...
@anonym_dd3ebe práve naopak.
@anonym_autor dobre a preco to hovoris nam a ne jemu?
@anonym_9ed2f0 čo myslíš? Už som mu niekoľko krát napísala, že nech mi nevolá 20x denne a keď mi bude volať, nech si vymedzí na mňa čas, ak mi chce niečo povedať, nie že o pol minúty už musí ísť.
Normálna vec u nás. Povieme si do mobilu, čo potrebujeme a dovi. Ale tak my si skôr napíšeme. A debatujeme sa osobne.
Normálna vec u nás. Povieme si do mobilu, čo potrebujeme a dovi. Ale tak my si skôr napíšeme. A debatujeme sa osobne.
@wikiwiki a keď sa lúčite, tak si hovoríte, ako musíte ísť, lebo musíte ísť niečo robiť? Mne len ten spôsob ukončenia vadí. Keby mi povedal, dobre zlatko, rád som ťa počul, voláme si potom večer.
@anonym_autor Tak keď niečo musím ísť urobiť, tak to spomeniem. Však to je tiež súčasť normálnej komunikácie, či? Ale prosím ťa. Je to chlap. Určite ti nebude 20x za deň hovoriť do mobilu, ako mu chýbaš a ako ťa miluje. Ty mu to vari hovoríš?
@anonym_9ed2f0 čo myslíš? Už som mu niekoľko krát napísala, že nech mi nevolá 20x denne a keď mi bude volať, nech si vymedzí na mňa čas, ak mi chce niečo povedať, nie že o pol minúty už musí ísť.
@anonym_autor no ak je to tak a on to stale nepochopil, tak mu proste nedvihaj 360x denne. Zdvihni raz-dvakrat a ked povie ze musi koncit, lebo ide tam ci onam a zavola ti potom, tak povedz ze vies co laska, nebudem moct, lebo mam nieco na praci, zajvolame si vecer hej? a bodka.
@anonym_autor no mozno chce s tebou komunikovat, tak vyuzije kazdu moznu volnu chvilku, aby ta pocul. A tym, ze ti povie, ze musi do lekarne, musi sa obut, chce vlastne ospravedlnit, ze konci hovor. Alebo s nim takto telefonovala mama, otec. A on to berie ako normalnu vec. Robi to len tebe? Alebo ked ste spolu a vola s niekym, rovnako to ukonci? Nie je to jeho sposob komunikacie?
Ja bezne koncim hovor tak, ze poviem, ze nieco musim urobit. Volam s mamou, ci kamoskou a chcem uz ist, alebo naozaj potrebujem nieco - poviem, dobre, idem. Musim ist pomiesat polievku. Ale pritom ju miesam. Alebo poviem, ze musim nakrmit psa. Je to vzdy nieco ine, co poviem, neobmedzujem sa na jednu, dve frazy, ktore casom aj tak budu len slovami. Mne to pride milsie ako povedat, dobre koncim, ahoj.
@anonym_autor okej a co my to za neho alebo za teba vyriesime?
@anonym_autor no mozno chce s tebou komunikovat, tak vyuzije kazdu moznu volnu chvilku, aby ta pocul. A tym, ze ti povie, ze musi do lekarne, musi sa obut, chce vlastne ospravedlnit, ze konci hovor. Alebo s nim takto telefonovala mama, otec. A on to berie ako normalnu vec. Robi to len tebe? Alebo ked ste spolu a vola s niekym, rovnako to ukonci? Nie je to jeho sposob komunikacie?
Ja bezne koncim hovor tak, ze poviem, ze nieco musim urobit. Volam s mamou, ci kamoskou a chcem uz ist, alebo naozaj potrebujem nieco - poviem, dobre, idem. Musim ist pomiesat polievku. Ale pritom ju miesam. Alebo poviem, ze musim nakrmit psa. Je to vzdy nieco ine, co poviem, neobmedzujem sa na jednu, dve frazy, ktore casom aj tak budu len slovami. Mne to pride milsie ako povedat, dobre koncim, ahoj.
@katarinaba no čiže ak ty to tak robíš. Mne to extrémne vadí. Už som mu to povedala mnohokrát, vždy tak ukončí hovor. Ja mám tiež kopec veci na práci, a musím ísť, ale nekončím hovor touto frázou. Možno naozaj iba pár krát, keď mám stretnutie, poradu, call a zavolá mi dve minúty predtým.
@katarinaba no čiže ak ty to tak robíš. Mne to extrémne vadí. Už som mu to povedala mnohokrát, vždy tak ukončí hovor. Ja mám tiež kopec veci na práci, a musím ísť, ale nekončím hovor touto frázou. Možno naozaj iba pár krát, keď mám stretnutie, poradu, call a zavolá mi dve minúty predtým.
@anonym_autor to je skor podvedome. Ako ked niekoho stretnes a automaticky sa pytas ako sa ma. Necakas, ze sa ti vyspoveda, zo slusnoti odpovie, dakujem dobre. Ja tym nechcem druhej strane nic povedat, nebodaj sa stazovat alebo ich informovat o naplni svojho dna. Kedze vzdy robim nieco ine, je to take pestrejsie ako by som zakazdym pouzila jednu zdvorilostnu frazu.
Skus, ked zacne - idem, lebo musim - skoc mu do reci a povedz, ano viem zlatko, pa. A zloz.
Ale tak kazdy mame nieco, to je ako s tou pastou - niekto ju tlaci hore, druhy dole a navzajom si tym lezieme na nervy. Ani nie naschval, tak zo zotrvacnosti.
Inak - mna ide roztrhnut u mojich deti - tie zas neukoncuju hovor vobec, nijako. Len ostanu ticho a cakaju, kym ja poviem, dobre chod, cau 😀 😀 😀 potom pozdravia a zlozia.
Mne tak kamarátka volávala. Jednu vec a na 4 hovory. Lebo šoféruje, lebo musí nákup vyložiť, lebo neviem čo. Na nervy som z nej bola 😄
@anonym_autor Ak spolu nežijete alebo ste od seba napr. kvôli práci, tak mu jasne povedz: voláme si max. 3x denne a vtedy si povieme čo a ako... vybavené... toto by aj mne vadilo a to ja keď je vzťah, tak sa oň starám s dbám, ale toto aby som ja niekomu robila alebo niekto mne, tak by ma švihlo. Druhá možnosť je, urobiť mu nie raz, niekoľkokrát po sebe to isté. dvihni mu, nechaj pár desiatok sekúnd hovor, preruš ho a povedz: dobre, teraz musím vypnúť práčku, zavolám ti potom.... toto mu urob zakaždým a aj 3 dni po sebe. keď začne vrčať, že ako sa to s ním bavíš a prečo takto ukončuješ hovor, tak mu povedz, že on robí predsa to isté a ty si mu doteraz nič nevytkla.
@wivienka111 ja nepotrebujem viesť dlhší rozhovor. Mne stačí dvoj minútový, povieme si čo treba a ukončíme to, bez toho - musím ísť tam, musím toto, musím hento, musím tamto. Choď ja ťa nedržím.
@anonym_autor a uz si mu to povedala? Lebo zaklad vztahu je komunikacia, nikto nikomu do hlavy nevidi ani tvoj frajer do tvojej.
Alebo mu kup na Jeziska handsfree a moze si aj topanky snurovat aj s tebou kecat.
nebavi ho telefonovanie, este su ludia, ktori ta nechaju rozpravat a telefon polozia inde a robia si svoje, tak si vyber 😆
nebavi ho telefonovanie, este su ludia, ktori ta nechaju rozpravat a telefon polozia inde a robia si svoje, tak si vyber 😆
@anonym_e1c665 jeho az velmi bavi telefonovanie. Mne vadi to ukoncovanie, ze musi polievku, musi ist tam, musi toto. Tak mi nevolaj dpc, ked po minute hovoris, ze musis ist.

A čo konkrétne ti vadí? Že s tebou nechce tliachat hodinu v kuse?