Môj priateľ chce žiť len z fušiek
Mám 19 tento rok maturujem. Priatel ma 21 Mám 3r priateľa ktorý však strašne zlenivel, nemá už žiadne ambície atď... On chce žiť z "fusiek". Je to zlatý chalan ale v minulosti mal problém s drogami. Dnes už je rok a pol čistý. Avšak niekedy žijem v paranoji čo ak sa to znovu stane. Vadí mi na ňom že zľahčuje moje pocity, všetko príliš prežívam vraj a prehanam. Áno, viem že som viac citlivá ale to neznamená že si nezaslúžim pochopenie. V každej hádke používa také výrazy ...on je ten čo mne vyčíta že vraj ja ho oberam o energiu, vraj ja ho len obmedzujem (to myslí to, že chcem vedieť kedy príde domov alebo s kým ide von a nechcem aby chodil na chaty kde sa pije bezo mňa)... Chce ísť s kamarátmi do Brna opíjať sa a nevie pochopiť že mne to vadí... Je pravda že mi kupuje darčeky aj má ma rád ale ja to už necítim ako ked niekto je vyslovene zalubeny. Nemavame už ani často se%. Proste cítim sa že ma nerespektuje, nevie sa o veciach zhovárať ako dospelý, len mi oznamuje čo ON ide robiť ale nie čo robíme MY. Nema záujem si ma udrzat akoby, keď poviem že sa môžeme aj rozísť keď už ma nechce, povie že chce ale nič pre to neurobí.. Prosím poraďte mi.... Je čas vzťah ukončiť? Myslíte že ma má ešte rád alebo je so mnou len so zvyku? Hocijaký váš názor... A prosím žiadne blbé komentáre že by to nemáte ako vedieť, len nejaké názory na moju situáciu.
Dosk skoro skončit takto hned na začiatku. Drogy ta zmenia navzdy, ale nikdy nie k jednoducho štastnému životu. Čim skor najdeš ineho tým lepšie pre teba. Život s byvalym narkomanom, je ako jazda na opravenom aute po búračke. Síce je opravené, ale nemáš z neho už dobrý pocit, ako keď búrané nebolo.
Cele zle. Mne pride, ze si sice mladsia, ale mentalne si ho uz predbehla davno. On, ak sa nespamata, skonci velmi zle. Osobne by som nemohla byt s takym clovekom. O com to je? Prinasa ti vztah s nim nejaku radost? Alebo sa viac trapis? Sama si odpovedz.
@aeruginosa ja sa tiež cítim že mentálne som niekde inde, rozmýšľam viac do budúcna a on len samé zábavy vyhľadáva.... Naozaj tie drogy už nespomína ani, nemyslí na to a je to ukončené. Ide skôr o to že sa už ku mne správa ako po 50 rokoch, nie ako mladý zamilovaný chlap
Si mladá, zrejme aj inteligentná baba,nájdi si chlapca, ktorý uvažuje podobne ako ty. Ktorého budeš zaujímať viac ty, ako nejaké opijacky. Osobne si to neviem predstaviť, nikdy som nemala priateľa, ktorý by chodil niekam chlastat. Zrejme máte aj dosť málo spoločných záujmov. Takýto človek ťa bude ťahať skôr dolu, ako za nejakými tvojimi cieľmi. A to, že drogoval, by bolo pre mňa hneď stopka. Čudujem sa, že si mu to vtedy tolerovala
@zuzana9393 on kvôli mne prestal, avšak neviem či to nemám nejako zachrániť. On ma ľúbi, kupuje mi darčeky, chodíme spolu vždy niekam... Viem že ma potrebuje ze ma má veľmi veľmi rád .. rozmýšľala som že či by nepomohla taká pauza napr na 2mes, nech niečo so sebou spraví a potom uvidíme kde sme sa dostali akoby bez seba chápete?
S tými drogami si nebuď istá, raz v budúcnosti by ste mali problémy a proste je na náchylný.
Stále hľadáš to pekné vo vašom vzťahu? Nie, nemyslím, že pauza pomôže. On je inde a ty si inde. A ste mladí a mali by ste byť na sebe nalepení, ale vy ste ako po 10 ročnom vzťahu.
@gribka1 naozaj sa zmenil, kedysi bola z neho troska a uz je niekde úplne inde. Nerobí hlúposti ako kedysi. Avšak stále ma také priblble poznámky ako som sa agresívna, precitlivena, urazliva, utocna.... Som vraj "útočná" keď som ho minule konfrontovala že by sa mal vedieť baviť aj bez alkoholu a mal by brat ohľad na pocity priateľky a či som okej s vecami čo robí
Je to pre mňa ťažké lebo ho lubim viem že je citlivý a ze ma niekde v hĺbke ľúbi ale príliš ma berie ako samozrejmosť. Prosím vyjadrite sa na môj nápad dať si s ním pauzu na nejaký čas a uvidíme kto sa kam dostal... Možno si začneme chýbať a budeme si viac vážiť jeden druhého
Aj keď sa zmenil, tak pomohla si mu fajn, teraz môže kráčať ďalej sám. Vidíš sama, že to neklape, ešte to tak nevnimaš, ale naozaj to tak nemá vyzerať. Chceš čakať 10 rokov kým dospeje?
@gribka1 myslíš že by ta pauza nepomohla? Viem že ma vnútri ľúbi len to už nevidím na povrchu... Mimo tých darčekov a tak
Chapem, ze ked si s nim od 16tich tak je to prva neskutocna laska a motyliky v bruchu a vsetko okolo toho... ale uz presla dlha doba a zacinas chapat, ze realita a zivot nie je len o motylikoch, ale aj o spolahlivosti, ambiciach, buducnosti a planoch a on ich jednoducho nema, alebo ich ma ine, ako ich mas ty... a nie, nemyslim si, ze by sa 21 rocny chalan musel nejako menit, proste oni dozrievaju neskor... len ty si proste mentalne uz inde, uz to "nepasuje".. pauza mozno 5 rokov, to by pomohlo... potom bude tam, kde ty...a darceky, darceky to fakt nezachrania... na mojom muzovi vnimam prave tie nevinne nevyziadane - zlato drzim ti chrbat - ked sprace, nachysta, poriesi a ani to neviem alebo zistim nahodou a ani ziadnu vdaku necaka...
Muž keď ťa ľúbi, nepochybuješ.
Vykašli sa na neho! On koli tebe prestal??? Tak kľudne koli tebe aj začne! Vies šky zaberak sú upištane male deti a prebdene noci? Začne znova ani sa nenazdaš!
Áno, je čas to ukončiť. Ak máš 19 a ste spolu 3 roky, začali ste spolu chodiť, keď si mala 16. Človek, ktorý niekomu vyhovuje v 16, mu málokedy vyhovuje aj v 19 (česť výnimkám, samozrejme). Na vašom vzťahu nevidím nič, kvôli čomu by stálo za to tento vzťah udržiavať.
@anjelicek26 a čo mám teda robiť nedokazem len tak prísť a rozísť sa s ním keď viem že sa ľúbimr ale už mi nedáva asi to, čo by som chcela ale verím že sa zmení. Vždy keď mu to "vyčítam" začne sekať dobrotu ale to tiež nie na veľmi dlhú dobu... Na všetko mi povie že som mu vraj nedala vedieť, mala povedať, atď atď...
Autorka ja neviem, laska nie je vsetko. My to tahame 21.rok a skutocne keby tam bola len laska, asi by to nestacilo... je to skvely zaklad, ale tam to chce aj podobnu povahu, spolocne ciele, spolocnu motivaciu, spolocnu snahu, vediet odpustit, vediet pomoct, kazdy jeden den sa snazit a nebrat vztah ako samozrejmost. Ty musis vediet, co chces... je on ten pravy? Uz teraz su hadky, uz teraz je malo sexu, uz teraz robi veci, ktore vies, ze nie su ok... co bude o par rokov? Po svadbe, ked sa vam narodia deti, ked ti klesne prijem, aky bude manzel, otec? Bude ti pomahat, bude pri tebe stat, financne sa o vas postara? Vsetko toto su totiz otazky, s ktorymi budes bojovat kazdy jeden den a SU DOLEZITE. Lebo zivot nie je o vyrociach, darcekoch a spomienkach... ale o tom kazdodennom beznom...
Chces aby sme ti potvrdili to co uz davno vies?
Rob ako chceš. Asi si ešte musíš niečo odzit. Tak skús, potom o pár rokov si spomenies čo sme ti radili.
@peknyvladko ja neviem som naozaj zmätená a zúfalá
Nie vy sa už neľúbite len ste na seba zvyknutý. Začali ste spolu keď ste boli deti, on v tom čase už drogoval, teraz pije, sex skoro nemáte, neberie do úvahy tvoje pocity... Nájdeš lepšieho muža keď oslovíš prvého na ulici.
Na čo ti je taka guľa na nohe? Mam syna v tvojom veku,má ambície,lany,kamarátov,Nemá frajerku a ani mu ešte nechýba,chystá sa na vš,Teraz si buduješ svoju budúcnosť,myslí len a len na seba.
Keby si bola 50ročná žena, ktorá píše o manželovi a 30 rokoch spoločného života-ok, dá sa pochopiť, že nevieš odísť, nechceš to zahodiť. Ale ty máš krásnych 19. Mentálne si ďaleko pred ním. Takto zdravý vzťah, ani láska, nevyzerá. Daj si šancu na pekný život a možnosť stretnúť chlapa na mieste.
A prosím, vyhoď si z hlavy to, že sa dospelý človek zmení. Na tomto dúfaní, že sa chlap zmení, si už pokašlalo život veľa žien. To si do života zapamätaj.
Keby som mala v 19tich tento rozum co mam teraz,tak pri vybere chlapa velmi zohladnim to,ci sa v buducnosti bude vediet postarat o mna a deti.V zmysle financne (teraz nemyslim,ze chlap plati vsetko,ale proste na materskej zene naozaj podstatne klesne prijem),takisto ci sa dokaze spolupodielat na udrzbe domacnosti a starostlivosti o deti…Mat rad nestaci..Je potrebna uplna dovera vo vztahu,ten pocit,ze sa vies o toho druheho opriet,ze je tu pre teba nech sa deje cokolvek.V buducnosti totiz pride vselico-choroby,strata prace,umrtie rodicov..Ten vztah to musi vediet ustat..Uprimne si zodpovedaj ci mas pri sucasnom priatelovi ten pocit dovery a opory.Z toho co pises,mam pocit ze nie.Ak spolu zostanete,budes pravdepodobne vo vasom vztahu aj domacnosti ten hlavny tahun ty.Ty budes riesit,ked sa pokazi pracka,ty budes riesit deti,ty budes mat strach a neistotu ci nesklzne znovu na zle chodnicky cely zivot s nim.
Si este mlada,mas zivot pred sebou,naozaj starostlivo si vyberaj s kym ho prezijes.Ono ten zivot totiz uteka sakramentsky rychlo,ten ho nepremarni s niekym,co za to nestoji…
Sprav si s nim dieta, to Vam prospeje.🤦🏻♂️ Potom si viem predstavit aj dalsi prispevok. Proste utekaj kym sa da, lebo to vyzera do buducnosti na velkeee sklamanie.
Ziaden vztah pauza nezachranila. Bud ten vztah bude pokracovat alebo ho ukonci. Ked nemas istoty, ze by to mohlo dobre skoncit, tak to ukonci, pretoze este si primlada na to aby si sa viazala s nespravnym clovekom. A podla toho co pises zakladne zivotne hodnoty mate rozdielne, to nebude fungovat nikdy.
Si ešte mladučká . Chces silou mocou samu seba presvedčiť, že to bude dobré. Nebude. On potrebuje dospieť . A ako takmer 50 ročná korytnačka Ti napíšem že chlapi dozrievajú naozaj veľmi neskoro. Väčšina po 30 tke a ešte väčšia väčšina po 40 tke 😀 ... Ako dcere ( ktorú mám mimochodom v tvojom veku) by som povedala že žiadny chlap nestojí aby sa žena kvôli nemu trápila. Žiadny. Ak sa väčšinu dňa trápiš, nie sú naplnené tvoje potreby, stále rozmýšľas kedy to konečne pochopí tak to je zle. Vo vzťahu máme byť spokojný a cítiť sa bezpečne a dôverovať. Ak to nemáš v sebe a trápenie a slzy sú tvoj spoločník ten chlap za to nestojí. Nikto nepochybuje že ťa ma rád. Ale to nestačí !!!
Láska sa dokazuje skutkami. Môžeš dať pauzu a je pravdepodobné že po 2 mesiacoch bude týždeň zaľúbený ( zaľúbenie, chémia, vasen ale nie je láska ) ale znova skĺzne k egoizmu veľmi rýchlo.
Stracas s ním čas.
Na tvojom mieste všetku energiu venujem škole, svojim záujmom (šport, umenie) a starám sa o svoje napredovanie...tento týpek ťa sťahuje len dole a vyciciava tvoju energiu. Nerob chybu že zabudneš na seba a obetujes svoju mladosť niekomu kto si ťa nezaslúži
Moja dcéra sa rozišla s 2 chalanmi ktorý ju tiež mali radi ale to bolo asi všetko..nevedeli čo chcú v živote robiť , ani víkend kam by šli..všetko im musela hovoriť , organizovať ..cítila sa ako ich mama ..ukončila to....týždeň dva si poplakala a už je o k...ide študovať VS do Čiech..venuje sa športu a má vyššie nároky na chlapa ako pred rokom...skús to aj ty. Buď ty ta ktorá si vyberá a nie tá ktorá dostáva len zvyšky.

Tak názor. Ukonči to, čím skôr, tým lepšie pre teba. Láska vyzerá ináč.