icon

Môj priateľ je egocentrik

janska
7. nov 2016

Ahojte. Ja a môj priateľ sme spolu takmer dva roky. Obaja máme po 40tke, každý je finančné zabezpečený, bývame každý vo svojom. Máme spoločné záujmy a priateľov. Ja som spoločenská, citlivá a skromná povaha... on zasa človek s veľkým egom, kam príde, tam ho všetci zbožňujú alebo sa ho boja, alebo ho nenávidia, je spoločenský, voči priateľom a svojej rodine ústretový a vždy ochotný pomôcť. Od začiatku vzťahu odo mňa vyžaduje slobodu... stretávanie sa s priateľmi pri pivku, venovanie sa svojim záujmom, svojim deťom, svojej rodine. Toto všetko u mňa má. Myslím, že chápavejšiu partnerku už sotva niekedy môže mať. Ale... na druhej strane... mám po celý ten čas čo sme spolu pocit, že tou chápavou stranou som len a len ja.... Ak trápi niečo mňa, v tom momente zahrá mŕtveho chrobáka a začne ma ignorovať. Vraj čaká, kým sa vyfučím. Pritom som mu niekoľkokrát povedala, že ho potrebujem, jeho objatie, aspoň kúsok jeho empatie. Ale on... nič.... Ticho.... Až kým sa zasa neotrasiem a prídem s úsmevom na tvári a tvárim sa, že je všetko ok a ideme ďalej. Nie som typ, ktorý sa vie hádať a vykričať partnerovi čo si o ňom myslí, čo je asi chyba, viem. Žiaľ, iná už ťažko budem. Som typ, ktorý ticho trpí a nekomunikuje. A dúfa, že nájde v partnerovi porozumenie a jej partner jej pomôže v ťažkej situácii. Veď kto iný, ak nie on. Žiaľ. Môj prípad to nie je. Poradíte ako na takéhoto chlapa? Ľúbim ho, ak je dobre, tak máme pekný vzťah... je milý, ochotný, dal by posledné... ale čo sa týka citov... viem, že svoju lásku prejavuje viac skutkami ako rečami, no tá jeho ignorácia, keď ma niečo trápi, ma strašne ubíja. Má zmysel bojovať? A ako? Byť tvrdá, nekompromisná a neempatická ako je on? Naozaj neviem....

Strana
z6
0silvia0
14. nov 2016

@janska nuž, ten má srdce z kameňa, nič pre teba...

janska
autor
14. nov 2016

Ďakujem baby, ste zlaté. Ešte stále "rozdýchavam", ale čo už... takto to bude lepšie...

moonlight1210
14. nov 2016

@janska ver tomu, ze vôbec nie si na tom tak zle ako on. on sa citi ublizenejsi a zranenejsi nez ty. lebo jeho picha vlastne ego. a to je vec, ktora sa prekusuje len tazko, kedze ego taha so sebou zvysok zivota.
ono to navonok vyzera, ze je mu to ukradnute. ale netusis ako hlboko si pichla.

moj nazor je, ze sa este ozve. ale akykolvek rozhovor to bude, bude sa hlavne tocit okolo jeho pocitov z rozchodu a ako to on prezival a co si mu ty urobila. to bude hlavna uloha toho rozhovoru, aby si ty pochopila ako si ty jemu ublizila a priznala si chybu.
co si zazivala ty, bude akceptovane, ale vedlajsie.

a akykolvek obrat o 180 stupnov, ked si bude sypat popol na hlavu, by som brala velmi obozretne.
obvykle je to predohra, kde sa mas znova namotat. a ked uz si zahaknuta ako rybka na haciku (znova doverujes a kupes sa v slnecnej ziare vasho nového prekvapujuceho porozumenia. trebars ti este aj prsten kupi, ze zasnuby. myslis si, ako sa spamatal, ako pochopil, ako ste nasli novy rozmer vasho vztahu, aka si jedinecna, atd.), tak ti da taku studenu sprchu (opusti ta uplne zo dna na den, napr. zahlasi, ze si myslel, ze dokaze prekonat a odpustit to, co si mu urobila, ale nedokaze to a ze si uvedomuje, ze k tebe nic neciti, ze si vtedy vsetko krasne medzi vami znicila, ...), ze budes v soku este dalsi rok.
dokonca zistis, ze sa mu ospravedlnujes (!), ze si vtedy odisla a prosis, aby ti dal dalsiu sancu. taka budes zblbnuta.

tak opatrne s akymkolvek náznakom, ze tento typ muza sa chce vratit.
byt tebou si opakujem, ake som mala stastie, ze som nasla silu odist a necakat.

mrkvicka060
14. nov 2016

@moonlight1210 s tymto suhlasim... bude mat potrebu si to ego znovu podvihnut, mozno naozaj aj tym, ze ta zase namota a potom s prepacenim kopne do zadku... drz sa @janska , a nepovol ak sa ozve, takito ludia sa nemenia, bohuzial...

moonlight1210
14. nov 2016

@mrkvicka060 poznam tento typ.
najlepsie, co clovek moze urobit, je sa s nimi o nicom uz nebavit. ani neskusat.
ani sa nedat ukvikat na "este jeden posledny rozhovor/posledne vysvetlenie".
neexistuje.

vedia to podat tak, ze clovek nakoniec odchadza s kopou zlej energie, co mu nalozia.
s pocitmi viny a vlastnej zbytocnosti. chvilami dokazu tak zblbnut, ze s nimi chces jednat ako s beznymi ludmi s pocitmi a emociami. chces byt ohladuplna. ustretova. sucitna. mila. chces si aj priznat svoju cast chyby. chces sa k nim chovat ludsky ako k ludom.
ale tie oni maju len voci sebe. a k inym ich dokazu uzasne predstierat.
dostan sa s nimi do pozicie, ze ich maju prejavit tebe a bud ti daju vyzrat, co si im "urobila", alebo ti poskytnu pomoc tak, ze by si radsej isla do pekla pesi a spat, nez este raz od nich cokolvek prijala.

janska
autor
15. nov 2016

Aj on vie, že sa k vzťahom, ktoré som raz ukončila, už nikdy nevraciam. Vraj robí to isté, tak uvidíme.... Áno.. komunikujeme spolu naďalej... ale už iba na priateľskej báze, ak sa to tak dá nazvať. Nie som typ, ktorý sa rozíde a zborí všetky mosty. Som ochotná komunikovať a kontaktovať sa naďalej... ale to je všetko. S manželom som mala 11 ročný vzťah a nerobí mi problém ešte aj roky po rozvode spoločná komunikácia. Veď sme sa mali radi, tak prečo sa nenávidieť.... Ale aj on vie, že sa k nemu už nikdy nevrátim...

vofka
15. nov 2016

@moonlight1210 Amen, sestro. Lepsie by som to nenapisala.

derdia
25. jún 2019

@janska vieš prečo ticho trpia a nekomunikuje a?lebo samu seba dávaš do úzadia...myslím si,že len raz by si mu povedala čo si myslíš...a bolo by po vzťahu....asi si na ňom závislá...to asi ani nebude o láske...lebo tvoj dotyčný milovať asi vie len v posteli....ale srdcom vôbec...možno ak tak seba...takže proste máš nefunkčný vzťah ,ktorý ťa štve a aj to vieš ale nechceš sa ho vzdat😂ale to ja len tak zo srandy...ale možno je to tak😉skús porozmýšľať....

kiwi3
25. jún 2019

@derdia tema stara tri roky, okrem toho na konci pise, ze sa s nim rozisla

derdia
25. jún 2019

@kiwi3 😂😂😂no pekne😂😂😂tak neviem na ciu pamiatku to tu ešte stále je😂😂😂

hanka1674
25. jún 2019

@derdia myslím, že je to tu fajn, že to tu stále je, niekomu to môže byť na pomoc, aj za pár rokov, lebo myslím, že sa nájdu ľudia, čo sa dostanú v živote do podobných situácií 😉

Strana
z6