icon

Môj priateľ je veľmi chudý

24. okt 2020

Ahojte..pišem ohľadom môjho priateľa s cieľom pomôcť mu. Má 22, je veľmi chudý a malý (165 cm a 50kg). Mne osobne to vôbec nevadí,pretože ho milujem no bojím sa, že sa mi stratí zachviľu pred očami, nevyzerá zdravo. Čo sa týka jeho života a stravy nie je to bohviečo. Chodí na vysokú školu a popritom má 3 roboty (nepýta si peniaze od rodičov, snaži sa naučiť žiť samostatne). Čož by podľa mňa nebolo zlé,keby to robí s rozumom. Z roboty a školy je už natoľko vyčerpaný, že sa nestíha ani normálne najesť (kupuje si väčšinou polotovary, a iba keď má čas navarí si aj normálne jedlo). Je veľmi veľa, veľmi často ale nezdravo a nepriberie ani za boha. Snaži sa aj cvičiť sem tam, ale nie je v tom moc vytrvalý...ľahko sa vzdá. Neviem kam sa to jedlo v ňom stráca...Snažila som sa mu už aj veľa krát dohovoriť, že to,ako žije nie je zdravé ...počuvol ma,ale vydržalo mu to iba pár dní. Inak to je strašny workoholik. Pre peniaze aj prácu by zomrel..obhajuje to tým,že chce,aby sme sa mali v budúcnosti dobre. No ja v tom nevidím zmysel. Bojím sa o jeho zdrsvie som zufala už neviem čo mu mám povedať, kam mame isť akeho doktora odporučiť..ja už proste neviem...preto by som bola vďačna za každu jednu radu..

avril299
24. okt 2020

asi ma rychly metabolizmus

jance333
24. okt 2020

aj moj muz je stihly, sice vysoky, ale dost stihly a rychlo schudne, az nevyzera zdravo. ked ma taku konstrukciu, toto by som az tak neriesila. skor to, ze takym zivotnym stylom si pokazi zdravie. takze len nanho vplyvat, aby sa naucil jest pravidelne a normalne porcie vyvazenej stravy, obmedzit nezdrave a zaradit zdrave potraviny. je to beh na dlhe trate, ale dolezity krok pre jeho zdravie

asia83
24. okt 2020

Poriadne mu navarte segedín, sviečkovú, buchty upečte, pampúšiky, langoše atď. Takto. Keď sme sa spoznali s mužom, teda išli sme na prvé rande, tiež bol strašne chudý. Mne to dosť vadilo, nepáčilo sa mi to. Tiež workoholik, dokončoval dom, strava u mamy, nebýval pri nej...teda jedol, keď sa ku nej dostal. Nevarí, polotovary nemá rád. Od kedy sme začali spolu bývať, pred šiestimi rokmi, pribral 10 kg a vyzerá akurát. Určite nie tučný, no už ani chudý, proste je pevnejší. Čiže dozerajte na pravidelnú, domácu kvalitnú stravu aby mal, ak viete.

jance333
24. okt 2020

@asia83 nie je zaruka, moj ma kvalitnu domacu vyvazenu stravu a nepribera. cast ich rodiny je proste tak stavana. ked nahodou priberie, tak mu len vypuci brucho a to je este horsie ako ked je stihly.

marcellka32
24. okt 2020

Nech je chudý, ak nemá problémy, má taký metabolizmus, on po 40 priberie 🙂

asia83
24. okt 2020

@jance333 To je pravda. Ide to prevažne do brucha, ak už je tam aj vek. Lenže mladá má workoholika, aj ja. No a keď muž robí, ide to tam, kde má. 😉

adula12
24. okt 2020

a citi sa zle? pokial sa citi v pohode, a nechudne, je to v poriadku.

ladyvi
24. okt 2020

No poradit neviem. Myslim, ze je to otazka rychleho metabolizmu a nejedenia. Cize chudne. A ze sa citi dobre? No neviem neviem, aj bulimicky si myslia, ze sa citia dobre. Ved to je aj na zenu malo, pri tej vyske, ale este by sa to u zeny ako tak dalo tolerovat. Ale u chlapa? Je podvyziveny vyrazne podla mna.

dahra
24. okt 2020

@jance333 moj ujo bol taky, zjedol aj 5 hotdogov na posedenie a vzdy kost a koza, sme sa smiali, ze ma pasomnicu. Vzdy za plny tanier polievky a aj druhy chod. Jedol aj sladkosti. Teda nebol striedmy.

janka95
24. okt 2020

Môj má 28 rokov v novembri. Výšku cez 180cm a 59kg. A zje aj slona. Sladké, pizza,mäso na kilá, pečivo ale aj syry, zeleninu,polievky všetky... má také spaľovanie. Ja som do neho pchala kopu jedla koláče som začala vypekať no vidno to len na mne =D výsledky všetko má v poriadku. Ja mu to závidím aj kopu ľudí z rodiny. Ja som mala tiež také rýchle spaľovanie. No v tehotenstve som pribrala 23kg z toho po pôrode ako 15dole . A musím dávať izaj pozor čo jem lebo rýchlo preberiem. Hádam po 30ke to pôjde aj u neho hore =D

strudlikmalicky
24. okt 2020

Môj muž je taký, zjedol by aj koňa, furt hladný a chudý je aj tak. Majú to v rodine, super rýchly metabolizmus.

princeznasevera
24. okt 2020

Moj ma 37 a tiez vyska 180 a ma 72 kil. Spoznali sme sa ked mal 82 a teraz schudol ale bolo to aj nepravidelnym jedenym ale on zje aj 10 rozkov a nic nepriberie a za chvilu je hladny na to kolko zje vobec nepriberie

autor
24. okt 2020

@adula12 občas ho bolieva brucho

baboobchod
24. okt 2020

Začala by som krvným obrazom u obvodnej lekárky. Následne zaradiť pravidelnú stravu a probiotiká. Ak bolesti brucha neprestanú, treba odpozorovať, po akom jedle prichádzajú a tie vylúčiť. Ak nepomôže, tak testy intolerancií. Čo iné ti poradiť? 🤷🏼‍♀️

adula12
24. okt 2020

kludne moze mat celiakiu ked ho pobolieva brucho alebo inu intoleranciu. treba ist na krvne testy. je mozne, ze sa mu nevstrebavaju ziviny a preto nevie pribrat.

macekovam
24. okt 2020

Pasomnica?? Parazity?? Alebo len nadmerný výdaj...??

jajka71
24. okt 2020

Treba ísť na krvné testy. Ak budú ôk a vylúči sa ochorenie metabolizmu, celiakia štítna žľaza pásomnica ci iné, môže byt za tým stres a dlhodobo môže viesť k diabetu cukrovke 2typu. Toľko teória. Najlepšie je nosiť si stravu so sebou, no v jeho prípade môže ísť aj o to, že preťažené organizmus nedokáže prijať a spracovať stravu a živiny ako také. Sú ľudia ktorí sú celý život štíhly a ich metabolizmus spaľuje natoľko, že sa im to desaťrocia darí a nepriberaju.... Ale stále je tu zvyšujúce sa percento ľudí, u ktorých štíhlosti je chorobná a okrem porúch príjmu potravy sú za tým ťažkosti, ktoré sa potom musia roky sledovať. Pre partnera je možno pocit, že nieje finančné závislý na podpore rodičov teraz veľmi dôležitý no môže sa stať, že dôsledky tohto životného štýlu sa odzrkadlí na zdraví. Treba to riešiť čím skôr.....

petkasaurus
25. okt 2020

Skus mu zacat pripravovat, normálne mu nachystaj jak decku do dozy, plus keksíky, banany, pitie do termotasky... Ja takto musim mojmu, aj tak sa k tomu niekedy nedostane, ale co uz s nim.. Ide stale na doraz, nezastavi sa cely den, kolkokrat sa ani nenapije. Probiotika a vitaminy mu rano chystám, caj..

h2
25. okt 2020

Môj bývalý mal tak 58-60 kg pri výške 184 cm. Odmalička bol chudý, dokonca ako dieťa dostával kvôli tomu injekcie B12. Bol proste taký typ, mal rýchly metabolizmus. (Píšem o ňom v minulom čase, lebo som ho už asi 15 rokov nevidela, možno je z neho tučný starý chlap. 😂)

hankm
25. okt 2020

Do istej miery to bude metabolizmom. Pre pokoj duse nech si da urobit nejake vyseyrenia nech sa vyluci nieco ine patologicke. Ale pri tom jeho sposobe zivota nehrozi zeby pribral. Ale inak iba zacat pravidelne tvrdo cvicit, posilka a silove cviky na produkciu testosteronu, mega vela jest, kopec bielkovin denne plus vsetko ostatne, v jeho pripade sa nemusi asi obmedzovat aspon na zaciatok. A dostatok spanku, to je dolezite na rast svalov. No popri skole a troch pracach nemozne. Za mna, ak pribrat tak velmi funkce, tj. svalstvo, nie sa iba vyzrat na pupok. Ale na druhej strane, ked je taky ambiciozny a vie si zarobit, tak peniazmi vykompenzuje ostatne, napr aj to, ze ho nechas. Na love sa chyti ina. A ked bude po skole s jednou kvalitnou pracou, resp. zacne podnikat, nudzu nebude mat, chudy-nechudy, pritazlivy-nepritazlivy.