icon

Môj priateľ, jeho ex a my

barbora278
14. apr 2017

Ahojte miminky...potrebujem poradit,pomoct ...mam priateľa...spoznali sme sa u nas doma a akurat sa zo zenou rozvadzal..zacali sme si pisat ja som ho velmi odmietala ale nakoniec sme sa dali dokopy...on ma s prveho vztahu(manzelstva) jedno dieťa dcerku,ja mam tak isto z prveho vztahu dcerku. Po tristvrte roku som sa prestahovala k nemu.Ona tam dovtedy kedykolvek prisla, on bol dokonca u nej doma pozriet ako to tam ma zariadene a prichystane pre malu.dokonca vzdy ked sa stretli podali si ruky a dali si pusinky na licka proste sa zvytali... Oni maju striedavu starostlivost tyzden ona tyzden ju mame my.Moju mame doma skoro stale. A ide o to ze sa cez to nejak neviem preniest, a proste vkuse ho vyhladava za kazdu kravinu mu napise zavola dokonca su k sebe milucky,ustretovy...pritom rozviest sa bol jej napad lebo si nasla ineho a podvadzala ho...Mam pocit akokeby nas to rozdelovalo..ale viem ze ma lubi a ze ju uz nechce...chcem sa posunut dalej a strasne tuzim po druhom dietati..potlacam to v sebe strasne...ale uz neviem ako sa od toho odosobnit..proste neviem ako to opysat..zijeme spolu zdielame vsetko spolocne len nieco mi chyba co by sme boli komplet rodina.. poradte co robit...Lubime sa nase deti sa maju velmi radi dokonca sa volaju sestricky.poradte co by ste robili vy...potrebujem radu od niekoho ineho...potrebovala som sa vyrozpravat a chcem nazor niekoho ineho lebo niekedy si myslim ze mi uz z toho sibe...Dakujem za precitanie a ked tak aj za radu 🙂

Strana
z2
alaguema
15. apr 2017

@barbora278 Mne to tiež pripadá tak, že žiarliš. Je to matka jeho dieťaťa. Nikdy to preňho nebude cudzí človek. Evidentne sa nevieš dočkať, kedy ňou budeš aj ty, aby si sa jej vyrovnala...čo je dosť blbý dôvod k otehotneniu. Mimochodom, deti treba viesť k štedrosti a vychovávať. Súrodenec neporieši ich skúposť ani rozmaznanosť. A že mu ex stále volá...budeš si musieť zvyknúť. Majú spolu dieťa. Nechápem ženské, ktoré sa dajú dokopy s chlapom, ktorý má záväzky a až potom začnú uvažovať, že im to vlastne vadí, lebo ich to "rozdeľuje". Treba dospieť.

sunshine1311
15. apr 2017

@barbora278 vyjadrím sa len k tomu vekovému rozdielu medzi deťmi... Mám dve sestry, jedna je odo mňa staršia o 16 rokov, druhá o 9 rokov. Vzťahy sme mali a máme skvelé, vôbec vek u nás nehrá rolu, hoci keď som sa narodila najstaršia bola už na strednej škole, čiže mi bola často druhou mamou,ale teraz keď som aj ja dospelá tak máme také krásne vzťahy akoby sme boli rovesníčky. Ja mám doma dve dcérky , čakáme tretie bábätko , keď sa narodí moje baby budú mať 11 a 9 , na maličké sa neskutočne tešia... Medzi nimi dvoma je rozdiel dva roky ako vidíš a poviem ti nie je jedného dňa kedy by sa "nehašterili", sú ako dvojičky lebo čo to je dva roky a aj tak si lezú na nervy veľa krát, hoci sa ako sestry majú rady. Takže vekový rozdiel medzi deťmi nehrá absolútne žiadnu rolu.Ako to má byť, tak to bude.Nie všetci súrodenci, ktorí sú vekovo primeraný si rozumejú a opačne, takže toto by som vôbec neriešila. Skôr mi príde, že hľadáš nejaký argument,aby si urýchlila snaženie o bábätko u tvojho partnera, ale nečakaj, že ti tu dakto napíše: " áno 5 rokov je veľký rozdiel a 6-7-8 ešte horšie, to bude celé zle, rýchlo musíte mať dieťa" , Proste si užívaj to čo máš, raduj sa z detí, že si vychádzajú, z toho, že nemusíte riešiť fakt nijak hrozné veci a všetko príde keď na to budete obaja pripravení! Ja som tiež chcela veľmi tretie dieťatko pred rokmi , užiť si tehu a rodičovskú dovolenku na poriadok keďže som pri starších študovala a počas RD pracovala, ale keď to proste nešlo na silu som nič nechcela. A teraz sme v očakávaní a je krásne keď som si to nevydupala,ale chceli sme to obaja a šlo to ozaj prirodzene, keď to malo prísť to prišlo. Ak máte byť spolu tak príde aj tá chvíľa kedy sa naplní všetko tak,aby si sa cítila dobre,ale silením to určite nebude...

janickacrazy
15. apr 2017

@barbora278 Ja mám medzi deťmi rozdiely 11 rokov a 5 rokov, čiže medzi prvým a posledným je 16 ročný rozdiel. A hádaj ktorí dvaja sa majú najradšej? Ten najstarší a ten najmladší, ľúbia sa ako kone. Takže tam problém nevidím, ty sa musíš dohodnúť s partnerom, či aj on chce dieťa teraz, lebo ja mám skor pocit, že on dalšie dieťa veľmi nechce, lebo neviem teda akú kariéru on má, ale on doma s dieťaťom predsa nebude a ty si písala, že po kariére netúžiš. Darmo ti tu my budeme radiť, treba sa porozprávať s drahým.

erikavesela
16. apr 2017

@barbora278
U mojich deti je 10rocny vekovy rozdiel.a maju.sa velmi radi..tohoto sa bat nemusis

maciatkolulu
17. apr 2017

@barbora278 takze po precitani tvojho prispevku som sa musela pousmiat, krasne si odporujes v dalsich a dalsich pripevkoch, ale to je asi patricne k tvojmu eku, kolko mas? 23? Takze si zapamataj, ze oni dvaja, tvoj priatel a jeho exmanzelka budu tvorit par do konca zivota, par rodicovsky, je maximalne super, ze v dnesnej dobe sa nadju vyspeli ludia, ktori spolu vedia komunikovat aj po rozvode, to je naozaj ojedinele, co sa jedna bytu, si si ista, ze maju vysporiadane BSM napriklad? Uvedomujes si, ze je pre ich dieta uplne najlepsie, ze vidi, ze mama a tato, si podaju ruky a daju si pusinku na licko? Alebo by si mali podavat dieta a skaredo zazerat a nezdravit sa? To by bolo super? Ty chces posunut vztah niekam? Svadbu nechces? Ste spolu stasti, nic vam nechyba? Tak potom? Nerozumiem? Ty chces dieta, ale svadbu nie....hm dieta je ovela vacsi zavazok ako svadba, to si neuvedomujes? Tvoj ex sa ako sprava, on asi nie je velmi casto so svojim dietatom vsakze? Skus najprv dospiet a potom sa hrnut do dalsieho dietata a rada na zver, "nedrb" do svojho priatela, lebo to nemusi dopadnut dobre.... Oni maju svoje zvyky, tak ich im nechaj, urci si nejake pravidla a hotovo, teda pokial to bude vyhovovat priatelovi, lebo ak som spravne pochopila, tak si od rodicov isla do jeho bytu. A neutoc na ex, je to fakt super, ze sa vedia dohodnut a porozpravat. Ked mas aj ty super vztah s ex, tak sama vidis, ze je to fajn pre dieta, alebo to nie je celkom tak😉 ?

barbora278
autor
17. apr 2017

Ved aj ja mam ex a nikdy som ho netrepala k sebe domov a nikdy sme sa nepretvarovali kdez to ona ano...ja snou nemam problem..a ani medzi detmi nerobim absolutne ziadne rozdieli...ani si nehovorime ze tvoje a moje dieta od zaciatku su nase deti...co dam jednej dam aj tej druhej..ale ako tu citam asi ziadnej z Vas by nevadilo keby ide vas sucasny partner za svojou ex krasne a milo sa zvytaju daju si pusinky akoby sa nic nestalo...alebo aby vkuse vyvolavala ze ci je doma ci moze ist na wc k nam alebo ze ci by mohla prist (ex) do vecera k nam a pohrala sa s malou akokeby nic a odisla het,alebo aby sli spolu niekde ako ,,rodina''ze si ex vsimla ze ju to trapi kdez to uz predtym sme jej hovorili ze sa stym mala vyrovnava tazko atd...mne sa to teda normalne nezda...vychadzam zo svojim ex velmi dobre ved ja mam tiez dieta a viem ze sa musime tolerovat a vychadzat spolu podla moznosti co najlepsie..a BSM maju uz davno vysporiadane..ale aby sme sa hrali na nieco to nie..

salomke
17. apr 2017

ahoj, z toho čo si napísala je ťažké ti poradiť, lebo je tam toho veľmi málo..viem že sa to ťažko vysvetľuje celé..
no ale jedna z možností môže byť že si po čase nadobudla nejaký pocit (tzv. ženská intuícia) ktorá ťa začala znepokojovať..myslím si však že čím viac ti to bude vadiť tým skôr ho môžeš k nej lákať. Skôr by si mala používať prípadne oprášiť svoje zbrane, pre ktoré si vybral teba, pre ktoré sa mu páčiš ty a v tebe našiel šťastie

a druhá z možností naozaj môže byť, že len na to citlivo reaguješ a že skutočne ťa nemá čo trápiť, že sú len radi že dokážu spolu vychádzať a ani jeden z nich nechce urobiť chyby aby sa striedavá starostlivosť nezmenila len na starostlivosť u jedného z rodičov

barbora278
autor
17. apr 2017

@salomke ale ja som rada ze spolu dobre vychadzaju...ved ani mna by nebavilo hasterit sa s ex...ved deti su este male este mame toho dost pred sebou a este dlho budeme musiet byt v kontakte...len sa mi zdaju urcite veci prehnane...ktore by som ja urcite svojmu priatelovi neurobila...nezda sa mi to fer voci nemu...ale dakujem za radu a vypocutie 🙂

salomke
17. apr 2017

Nemusí to byt vylúčené že možno tak v kútiku duše si chce ona niečo dokazovať preto vyhľadáva situácie aby sa okolo nej skákalo.

esther03
18. apr 2017

@barbora278 aha tak cely problem je vlastne v tom, ze ziarlis...

lienka737
18. apr 2017

Pre toto by som nikdy nešla do vzťahu s chlapom, čo má záväzky.
Z toho sú vždy len problémy. Neviem, čo tu poradiť, Ty musíš vedieť, či je medzi nimi niečo viac, či Ti ona robí naprotiveň alebo či jeho niečo k nej ťahá....

Ale v žiadnom prípade toto nevyrieši spoločné dieťa!

eeffka
18. apr 2017

@barbora278 no tak ked to chces natvrdo pocut tak nech sa paci... ty si mu nic uradne aj pokrvne, ona je matka jeho dietata a ocividne k nej stale nieco citi ked sa ku vam tolko natiska.
Mlady panko jej minimalne dava nadeje, inak by si o nej pocula malokedy.
na tvojom mieste by som si urcite nedala (a este nevydata) mama mia !!! robit dalsie dieta lebo ty "tuzis"...zeny co ste uz nacisto rozum potratili?
Tieto zlepencove rodiny...chudak deti

maciatkolulu
18. apr 2017

@barbora278 tak mne sa to praveze normalne zda, pretoze nenormalne je, ked po sebe ex stekaju, ked si nevedia prist na meno, samozrejme ich do konca zivota bude spajat dieta, skus to pochopit a je normalne, ked sa matka zaujima o patrocne dieta, ktore je cely tyzden u otca, co ma komunikovat iba s malym dietatom, ci je vsetko ok? Komunikuje s otcom svojho dietata, ty v tom vidis problem? Ak hej, tak skus rozmyslat kde vlastne je.... Ci nie je nahodou v tebe, mozno to aj exmanzelku bavi, ked vidi ako ta to zoziera😅, lebo ta to zjavne zoziera. A rehoce sa na tebe, lebo tvoje chovanie je este nedospele, tvoj ex je ako casto so svojim dietatom, ked pises, ze je skoro stale s vami? Mali ste spolocne byvanie v minulosti? Kolko ma rokov tvoj priatel? Si skus uvedomit, ze pokial chces udrzat vztah, tak sa minimane nesnaz o dalsie dieta a netlac na pilu, pretoze budes opat u rodicov.... Pisem ti to priamo

teki1
2. okt 2021

@barbora278 Ahoj,ako to zvládaš po 4 rokoch?

Strana
z2