icon

Môj priateľ má 3 deti a všetko je veľmi komplikované

bozka90
16. jan 2015

Ahojte chcela by som vás poprosiť o rady alebo skúsenosti ak ste boli v podobnej situácií.......Ja s mojím priateľom sme sa zoznámili v práci ja som bola zasnúbená v tom čase a on ženatý otec 3 detí (už vtedy mali s manželkou problémy)....Na prvý pohľad sme si sadli čoraz viac sme chceli byť spolu....už po par mesiacoch sme zistili, že bez seba nevieme existovať a tak som ja zrušila zasnúbenie a on podal žiadosť o rozvod a začali sme spolu žiť......o deti sa zaujíma dokonca by ma s nimi chcel zoznámiť ale jeho žena nám začala robiť strašné problémy....Som s ním strašne šťastná a chcela by som s ním rodinu ....Je to všetko strašne komplikovane a ja niekdy neviem čo robiť a ako ďalej...Jeho deti by som spoznala strašne rada veľmi sa na ne teším ale obávam sa, že ich bude proti mne jeho ex štvať ☹

Strana
z9
lavendea
26. jan 2015

aby ste ma tu neukamenovali, ze aj s 3 detmi sa da, ak sa lubia.... no da sa, pravda..... ale kto sa bude musiet viac obetovat, aby to fungovalo.... kto sa bude musiet vzdat tych vyznamno nevyznamnych malickosti na ktore sa dvojica tesi, ako svadba (on uz jednu dal, ziadna uz nebude znovu prva) , prve dieta (on uz ma 3!).... kto sa bude musiet starat o 3 cudzie deti? ked on sa premiestnil z kuchyne manzelky do kuchyne milenky..... kto bude musiet nejakych 20 rokov tolerovat odliv penazi na alimenty.... ?

alaguema
26. jan 2015

@oldman50plus nie všetci chlapi sa "presúvajú". Väčšina ľudí všeobecne to robí. Odvaha ukončiť vzťah príde s novým objektom túžby. Napriek tomu, je veľa ľudí (medzi nimi aj muži), ktorí sa od svojho partnera odvrátia aj bez tohto stimulu a vzťah ukončia. V momente, keď chlap začína odchádzať od detí, sa môže toho diať viac. Môže mu tzv, hučať v parohu, môže tancovať rituálny tanček pred párením, ktorý už takmer po rokoch zabudol, môže byť obeťou svojich hormónov, môže to byť ješitný fas, ktorý sa odrazu stal obdivovaným (tiež po rokoch).... Celkom prozaicky. Vtedy je zrejmé, že sa presúva. Ale môže to byť aj inak. Veľmi generalizuješ. Chlapi nie sú všetci podľa jednej šablóny, rovnako ako ženy.

dianaana
26. jan 2015

Moji rodicia mali 2 deti, a rozviedli sa... teraz maju stastne vztahy, aj ked vtedy mama z toho bola na prasky, lebo ju otec podvadzal. Ano, je to ideal, ak sa manzelia - rodicia - lubia.. rozumeju si... Ale ak maju byt nestastni, tak ja, ako dieta rozvedenych rodicov , vravim ANO. Nech su stastni. Ja mam svoj zivot, nepotrebujem, aby sa obetovali kvoli mne. Staci vediet, ze ma lubia. Neschvalujem to, ale komu sa to nemoze stat??? V zivote sa stavaju hocijake veci... A je to pravda, ze srdcu nerozkazes. Ak je to naozajstna laska, moze prist aj neskoro. A ja verim na lasku. A verim aj na lasku aj k "cudzim" detom. Nebrala by som ich len ako "alimenty". Ale to je uz o konkretnych ludoch.. o tom, ci je zena ochotna akceptovat muzovu minulost... Atd.

oldman50plus
27. jan 2015

@alaguema Nie nie všetci sa presúvajú, každý sme iný, ale existuje väčšinové správanie. Spústa kamarátov a bývalých študentov (ktorí dnes napospol majú viac ako 40) ma zneužila ako dôverníka 😀 a ručím ti že postoj
"To je taká krava, už s ňou nezostanem ani minútu, kde mám číslo Lucie počul som že sa minulý rok rozviedla, alebo tá nová, ako sa vlastne volá, Vierka?, v druhom oddelení je teda kus a zdá sa že celkom inteligentná idem tam aj tak potrebujem čerstvé podklady"
je minimálne 3x, ak počítame realizáciu tak ešte oveľa viac, častejší ako
"To je taká krava, už s ňou nezostanem ani minútu, idem podať žiadosť na rozvod a pozriem koľko stojí podnájom alebo idem vypratať veci z chaty nech sa tam dá bývať"

gabixx
27. jan 2015

Ja ti radím , zapri sa , bude to veľmi bolieť , ale naj rozumnejšie je rozísť sa , časom všetko prebolí. Pamätaj na to , že on celý svoj život bude mať dočinenia so svojími deťmi , aj keď budú dospelé a dokonca aj so svojou ex.. môžu prísť rozne problémy , ktoré bude musieť riešiť aj s ňou a ty budeš stále v napätí , budeš žiarliť , trápiť sa a on bude musieť odchádzať za deťmi. Ak sa s ním rozídeš , ušetríš si veľa bolesti , trápenia ,konfliktov... viem o čom píšem.......

tiwyna
31. jan 2015

ja neviem, mna by asi ako prve napadlo, ze ked dokazal opustit tri deti a manzelku, tak ci po par rokoch, ked ho vasen a tuzba prejde, tak isto neopusti aj mna a nase spolocne deti...

kusinkus
5. feb 2015

Ahoj, takouto podobnou situaciou v rodine som si presla i ja. S mojim manzelikom sme sa zoznamili rok po jeho rozvode, mal vtedy 7. rocnu dceru a 8. rocneho chlapca...zaciatky boli krasne, zoznamili sme sa skoro hned, vtedy sme riesili i stahovanie sa do naseho spolocneho bytu, deti byvali s matkou v tom istom meste ale na opacnom konci. Kedze boli "mali", snazili sme sa travit s nimi, co najviac casu, pokial nam to bolo umoznene ich matkou, lebo sme jej museli hlasit aj dva tyzdne dopredu, kedy s nimi budeme :( ...ale potom jej to zacalo vyhovovat, ze sa starame o nich a hocikedy zazvonila dole pred bytom a deti nam "strcila"...ona si riesila chaty, nove znamosti a pod. no a ja som im nahradzala mamu, a ked bol tatik v praci, ja som ich strazila sama den noc a ich matka sa venovala vyssie uvedenym aktivitam. Ako deti rastli, stupnovali sa i jej poziadavky na prispevky na nich, raz na pocitac, raz na bicykle, raz na lyze....(prepac, ze to sem pisem, ale i to bol dovod, preco k nam deti chodili, mama ich posielala, aby si vzdy pytali peniaze, a ako po rokoch vysvitlo, hrali pred nami divadlo, ako nas maju radi a radi k nam chodia) Presli sme si aj striedavkou, vtedy sme uz cakali nase spolocne babatko a bolo to hard, starat sa o seba a dvoch v tom case pubertiakov...a tak to i skoncilo, zrazu sa im prestal pacit nas pristup k vychove, rodine a vybrali si, ze budu radsej pri mame...odvtedy ochladli vztahy, nevolaju, len ked treba nieco vybavit a maju sviatok a na vianoce, inak nekomunikuju, ale ked sem pridu, tvaria sa ako anjeliky....nepises, ake velke deti to su. Organizovat volny cas vam bude i exka, ale je to na tvojom priatelovi, aby si stanovil urcite pravidla, a mali ste aspon jeden vikend pre seba len vy dvaja, on sa deti nevzdal, ale hold, byvaju s mamou a je jej povinnostou starat sa o ne v prvom rade ona. Porozpravajte sa spolu s priatelom, ako si predtsavujete dalsi zivot, aby nebol nikto dotknuti a casom urazeni...su to jeho deti a tie mat rad neprestane, nikdy. Drz sa 🙂

mayamibee
9. feb 2015

A znovu tu máme príbeh o hnusnej žene a chudakovi mužovi, o ktorého nie je postarané tak ako si zasluzi... a ty vieš či bolo o ženu postarané ako si zasluži? teraz je k tebe mily, nosi ti kvety, ale to robil zrejme aj byvalej žene. Kedže si mlada a nemaš ani šajnu čo je to mat deti a starat sa o ne tak nepochopiš že život po prichode dietata sa velmi zmení a bohužial to nechcu ani chlapy pochopit. Ked budeš tri roky nevyspatá na materskej dovolenke potom som zvedava ako sa budeš pekne spravat k svojmu milačikovi. A to hovorim iba o jednom dietati. Ta žena ma 3 deti. Samozrejme, ty poznaš iba jednu stranu príbehu, určite ti nebude milenec vypravat aku ma super ženu. Ja mam iba jedno dieta, nas vztah s manželom sa velmi zmenil odkedy mame dieta lebo už nemame takmer absolutne čas na seba ale prave ten drobec nas znovu spaja. Tie 3 deti su pre teba cuzdie aj keby si sa snažila ich milovat ako len chceš. A chcela by som ta vidiet ako ich budeš milovat ked ich budeš mat vo vlastnom povodne upratanom byte, pokreslia ti stenu, rozhadzu čo sa da, rozbiju čo sa da, dve z nich budu v období vzodru takže kym sa vychystáte na prechadzu prejdu dve hodiny, ty budeš fyzicky zničená, strapata, make-up roztečený po tvari, myslím, že ti usmev na perach zmrzne. Ja osobne nikdy by som do takého vztahu nesla.Ak on je taký super otec predpokladam, že ich bude chciet mat čo najviac u seba, tak sa mas na čo tešit, ani len netušiš aký hluk dokaže robit jedno dieta a nie ešte tri + dalšie tvoje deti. Na mieste tvojich rodičov by som ta asi prerazila. Nepíšem ti to v zlom. Ale ide o to že ty vidiš iba tu špičku ladovca, netušiš čo tam na teba čaka a ver tomu, že tvoja lod pojde ku dnu.

ivetbruja
14. feb 2015

Ahoj Bozka90.
To, že si zrušila zásnuby, je v poriadku, ten vzťah by možno nefungoval, keďže si ho zrušila kvôli inému mužovi.
A teraz k tomu "inému" mužovi: nechcem byť moralistka, ale myslím si, že dievčatá majú pravdu. To, že sa utieka k tebe, nerieši tým problémy, ktoré má doma a sú súčasťou každého vzťahu. Veľmi dobre si zváž čo robíš. Emócie, ktoré prežívaš teraz na začiatku sú v každom začatom priateľstve. Uvedom si, že je ženatý a má 3 záväzky. Jeho žena ti nedá pokoj celý život. A na druhej strane, keď sa vo Vašom vzťahu vytratí iskra, budete mať dieťa spolu a zrazu sa vytratí aj on? Potom čo??? Prídeš sem a budeš tu plakať? To ti už nepomôže...Ak chceš pomôžem ti...Ozvi sa mi do správy.
Ivet

martinakodajova
3. dec 2015

@bozka90 je mi ta velmi luto. Necitala som co ju tu predo mnou, ale naozaj si velmi mlada a strasne ma mrzi ze taka hlupa a naivna. Prajem Ti naozaj z celého srdca aby sa stalo aj tvojmu dietatatu to co tym jeho trom pred tebou.

petrak20
3. dec 2015
Používateľ petrak20 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od petrak20.

vsetko sa da vyriesit ked sa chce

mackamizjedlaskrecka
3. dec 2015

Kravina z jeho UST ze mali problemy.Alebo on slaboch co ich nevedel riesit...A urcite ho ta ex neznasala * za to mu dala ako darcek 3 deti ako z tej nelasky .Tie ospravedlnovacky.

xckaret
3. dec 2015

@bozka90 prečítala som si všetky tvoje komentáre - si stráááášne hluúpčka a primitívnučka....

evora29
2. nov 2018

Teraz som celé prečítala 😂 zaujima ma, ako sa to vyvíjalo ďalej, ci spolu žijú šťastne a majú krdel detir....neviete niekto?

slavik79
12. jan 2020

@vlockasnehu stara diskusia, ani neviem ako som sa k nej dostala, ale 5 rokov preslo a mna by fakt zaujimalo ako to teda dopadlo.

Strana
z9