icon

Môj priateľ odmieta chodiť do práce

hupka89
12. apr 2020

Ahojte, uz naozaj nevladzem tak pisem sem... mam priatela uz nieco vyse roka, lubime sa a byvame spolu. Ale odmieta chodit do prace, vsade kde robil nevydrzal ani mesiac. Vyhovara sa , ze on nebude robit pre 200€ ktore mu necha exekutor ( mal doteraz pracu kde dostaval peniazky na ruku a strasne depkuje) . Ja vravim ze vzdy lepsie 200 ako 0, no nie? Takmer vsetky vydavky su na mne, mne by to tak ani nevadilo (aj napriek Covidu mam pracu) ale ja potrebujem vidiet aspon snahu.
Niesom clovek co da na radu cudzich ludi, ale uz mam pocit ze mi nic ine neostava...

jaskolka
12. apr 2020

Od takého čím skôr preč, ako ďalej si to vlastne predstavuješ? Živiť chlapa, ktorý má na krku exekúcie? A keď prídu deti? Ci nedajbože tebe sa dačo prihodí, budeš bez práce? Co potom? Pôjdete jest korienky na ulicu? Lebo prizivnikovi sa nechce robiť?? Tam by som ho nakopala,a poslala k vode! On nedepkuje, on len vie, že si taká, zamilovaná, a prepáč, hlúpa, že mu skocis na jeho rečicky. Co na nom ľúbiš? Jeho lenivosť, či úžasnú zásobu výhovoriek? A jeho dlhy, keď ma exekútora? Chceš radu? Čím skôr sa spamätaj, rozid sa s ním, lebo sa rutis do pekla.

bosorka2302
12. apr 2020

tak zalezi ci prisiel teraz o pracu kvoli korone, ci aj predtym nepracoval. MOj ex bol taky ze nevydrzal nikde v robote, po 7 rokoch som sa rozviedla teraz je tomu uz 20r ma stvrtu zenu a veru nepracuje doteraz. A nikdy ani nepracoval, ak nepocitam tyzden,dva a potom to vzdal. Je to asi v povahe.

evittam
12. apr 2020

@bosorka2302 No hlavne je to o tom že vzdy najde nejaku p..u co sa o neho postara.... bohužiaľ. A chlap sa vezie...Ale co na nom tie zeny vidia by som rada vedieť....Lebo po tolkych rokoch uz natrafí jedine na zenu vo svojom veku -ze by fakt az taka zufala a bez rozumu?

princeznasevera
12. apr 2020

@hupka89 popravde ty mu veris? Exekutor mu nemoze vziat tolko ze mu zostane len 200 euro. A z coho by asi platil najom atd? Mala som kamosku co mala exekutora dostavala 500 vyplatu a exekutor jej strhol 95 euro ale musela sa s nim dohodnut kedze musela platit najom nejako sa dostat aj do roboty..takze pochybujem ze mu necha len 200 euro

bosorka2302
12. apr 2020

@evittam no ja som bola taka prva 18r, ale ako pisem bolo to daavno. Potom mal jednu od nas z dediny ona bola od detstva tyrana otcom, dalsia bola mentalne retardovana z vedlajsej dediny a nakoniec jednu na pokeci nasiel az z juhu. Ta mala svoje dve deti, ktore opustila a isla za nim. Kazdy s nim tak vydrzala rok az dva. A s kazdou stihol dieta. Teraz je to uz starsi pan 50tnik. Byva u rodicov a aktualne je sam

jaskolka
12. apr 2020

@hupka89 manžel začal ako živnostník, murár, bohužiaľ keďže bol neskúsený, nedozrel na to, aby platil včas odvody, a nazbieral si dlh okolo 2000 eur. Vyšokovaný sa zbalil, cez kamaráta vycestoval do Nemecka a takokrem toho, že dlhy splatil zo zárobku, tak si aj dokázal našetriť, lebo povedal, že on si nemôže nájsť ani ženu, či oženiť sa, aby sa hanbil, že sa nevie postarať! Potom sa vrátil, dokázal nájsť dobrú robotu, a všetko už poriadne a včas si hradí. Čiže ak chlap chce, všetko si zariadi

jaskolka
12. apr 2020

@princeznasevera bývajú spolu, čiže asi ona hradí tie výdavky, nájom, inkaso a podobne, tipujem

karolinakr
12. apr 2020

@evittam tak ja poznam mužov, čo nemali žiadne znalosti a učili sa za pochodu, či murovať či elektrinu robiť Jeden z partie ho zaučil dokonca nemali školy na to, ale aj takých čo zarobili 1000€ a 2000€ a odišli z práce a su nezamestnaní,lebo im to viac "vyhovuje" To je fakt v človeku aj takych, čo robili za minimalku a neboli ani jeden deň nezamestnaní

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
whatever1
12. apr 2020

Podľa mňa si s takouto nulou lebo máš veľmi nízke sebavedomie. Veríš že na lepšieho nemáš a možno sa obavas že si už nikoho nenájdeš. Ak je to tak, tak sa hrozne sa mýliš. Ma dlhý, odmieta pracovať, nechá sa tebou vydržiavať-dievča zlaté preber sa! Aj keby mu ostalo 100euro z výplaty tak aspoň niečím prispeje. Na city ti nehrá preto ze je citlivý a ma ra rad ale preto ze je to falošný sebec a prizivnik. Ako môžeš napísať ze sa lubite ved on ľúbi len seba a svoj komfort. Keby ta ľúbil tak už dávno robotu ma, hociaku len aby sa mohol postarať, aby mal dlhý z krku aby ste sa mali dobre. Predstav si ze by si s ním otehotnela... Vykašli sa na nho a začni si konečne vážiť samu seba.

dopolbokaodrata
12. apr 2020

Prepáč, ale prečo si s darmožráčom? Aspoň zastane vsetky domáce práce, keď do roboty nechodí? Alebo ti stačí, že máš doma kolík 🙆‍♀️ nepochopím toto.

0kristina0
12. apr 2020

@hupka89 takyto pristup k zivotu ma aj moj brat, on za 500€ vstavat do prace nebude. Tak bude mat debil radsej hovno ako 500€. Doteraz ma tuto filozofiu a to ma uz po 35. Toto sa nikdy nezmeni, vazne pouvaj nad dalsou buducnostou s nim. Vies si to s nim predstavit, ako vas dokaze uzivit ked ty budes s dietatom doma?

hupka89
autor
12. apr 2020

@evittam kto povedal ze mu platim ucty ?

pepa1995
12. apr 2020

Porozprávaj sa sním na rovinu.
Je chlap robiť proste musí.
Čo bude keď budete mať deti. Ty ostaneš bez príjmu. A on bude živiteľ rodiny.
Ja osobne by som nežila s chlapom, ktorý odmieta robiť.
Môj priateľ tiež si popindá na robotu. Narobí sa ako kôň. Aj plat ofrfle (pritom zarába slušne) ale je mu jasné, že robiť musí. A nikdy by sa nevyšlal na robotu kvôli nejakým vyhovorkám.

vamajka
12. apr 2020

@hupka89 Ked budes nedajboh doma na materskek kto vas bude zivit? Laska nelaska nechcela by som ho

sasa1310
12. apr 2020

@hupka89 takýchto darmožráčov milujem, dôležitých, čo nepôjdu robiť, lebo ON nebude robiť na exekútora. Asi zabudol chlapec, že vďaka komu má toho exekútora. Prepáč, ale s takým debilkom by som nevydržala ani 1 hodinu.
Tak strašne ťa ľúbi, že sa nechá tebou vyživovať. Ach joj

mondolina
12. apr 2020

Už len za nezodpovednosť nesplácať si svoje dlhy by som svoj postoj k vzťahu prehodnotila. Nemám rada takých ľudí.

sasa1310
12. apr 2020

@hupka89 a úprimne. Ja by som s takým, ktorý sa dostal do exekúcii v živote nebola. A bolo by mi jedno či sa dlhy snaží splatiť. Chlap, ktorý nemá záväzky, nemá mať čo exekúcie. Ešte pochopím takého, čo má vlastné bývanie, rodinu a vplyvom krízy alebo teraz covidu sa dostane do exekúcie...Ale takto? Z vlastnej blbosti. To celý život môžeš rátať, že nebude až taký zodpovedný

dopolbokaodrata
12. apr 2020

@hupka89 a kto ich plati keď nie ty a asi ani on keď je bez práce a peňazí? Jeho mama?

modrykoniicek
12. apr 2020

Chlap s exekúciou? No dovidenia.Máš naviac.
Keby aspoň robiť sa mu chcelo.Ale žiadna snaha...toto nie je chlap do života.

marca12
12. apr 2020

To ma aky pristup k zivotu a hlavne ty? Tie exekucie sa maju vyplatit same? Ved zatne zuby,potiahne par mesiacov a ma posplacane exekucie a moze v klude robit. Kasli sa ty na takto zmyslajuceho chlapa. Stane sa,ze ma clovek exekucie,dnes ich ma uz pomaly kazdy,ale taky,ktory nema snahu splatit svoje dlhy nema mat u teba sancu.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
evittam
12. apr 2020

@hupka89 Z coho teda žije? Z coho si kupuje jedlo,najom,...kde byva? Pises ze bývate spolu-ked ma zárobok 0 tak mu platíš nájom, elektrinu, vodu,...ci?!

bluka2
12. apr 2020

@evittam možno bývajú spolu u rodičov

evittam
12. apr 2020

@bluka2 No tak stale to plati niekto za neho.....je to darmožráč...

deti95060810
12. apr 2020

veď ťa vyciciava a to ti nevadí? ešte si ho zaber za manžela a dlhy pôjdu aj na teba - on ti ich podľa všetkého rád vyrobí....🙄

momusik
12. apr 2020

Ja by som ho kopla do riti ale su zeny co maju nos na takychto zufalcov,iste by som dlhodobo nezivila zdraveho mladeho chlapa

mpg
12. apr 2020

Záleží aj od toho akú vysokú má exekúciu a prečo, a kto mu ju splatí ak nie on zo svojho platu, to môže aj narastať, keď nespláca pravidelne. To si normálny chlap uvedomí.

merkelica
12. apr 2020

dospelemu chlapovi chces robit manku? pekne ho posli domov k rodicom nech ho dovychovaju