Mám priateľovi povedať všetko o mojej minulosti?
Ahojte, chcela by som sa opýtať a možno aj poradiť.
Máte aj vy niekedy pocit, že keby partner vedel úplne všetko o vašej minulosti, možno by sa na vás pozeral inak? Alebo by s vami radšej ani nebol?
Pred rokmi som si privyrábala cez jednu stránku na internete a dnes sa za to dosť hanbím. Rada by som povedala, že som bola mladá a hlúpa, ale pravda je, že v tom boli aj peniaze. Priateľ o tom vôbec nevie a ja sama neviem, či je lepšie nechať to v minulosti, alebo byť úplne úprimná.
Sme spolu dva roky a plánujem s ním budúcnosť. Možno práve preto mám pocit, že by to mal vedieť. Ale zároveň sa strašne bojím, že by to zmenilo jeho pohľad na mňa.
Povedali by ste partnerovi aj takéto veci, alebo je lepšie niektoré veci nechať v minulosti?
@pytame_sa_za_teba minulosť je minulosť.... Už to nevrátiš späť.... Čo bolo bolo.... Teraz sa sústreď na svoj vzťah a mysli na budúcnosť
Odpovedz si či chces tiež o ňom vedieť všetko a pravdu a podľa toho sa rozhodni
Myslím si,ze to neustojí kazdy vzťah.
Nie.
Neviem síce čo si robila, ale ak to bolo len moderovanie chatu tak by som v pohode povedala. Ak si tam pretŕčala sama seba a nemá sa to ako dozvedieť tak by som bola ticho. Len ked nepovieš a dostane sa mu to bude horšie 😅
Toto patri do kategorie - chcem si ulavit svedomiu a znicim si vztah... pozri ked sa to prevali povies, ze je to minulost a ze si sa za to hanbila, pochopi to. Ale povies mu to teraz, nikdy to z hlavy nedostane a pravdepodobne to nezistii nikdy bez toho, aby si s tym isla sama von... take sebadestruktivne mi to prijde..
Každý človek má svoju minulosť a sú veci, ktoré časom ľutujeme. Čo sa zmení z tej minulosti, ak mu to povieš??? Vôbec nič, akurát vám môžeš pokaslat vzťah.
Ano, povedz, ziadne tajomstva nie su dobre. On odpovie, vedel som, ze odniekial ta uz poznam. 🙂
Nic mu nehovor. Ja som pred 8 rokmi ked som bola na VS robila 3/4 roka prostitutku, najprv v nocnom klube, potom na private. Nikomu som to nikdy nepovedala, ani nepoviem a urcite nie mojmu partnerovi.
V žiadnom prípade.Ktovie aj on aké tajomstva ma… a či by ti povedal pravdu.Minulost je minulosť, čo koho do toho.Tak isto nepochopím keď niekto vyzveda koľko mal predtym partnerov
Nikdy sa ma môj muz na minulosť za 20 rokov nepýtal a ani ja jeho
@pytame_sa_za_teba ja som robila tiež veci za ktoré sa hanbím ( nie sexuálne) a povedala som. Také že to keby prasklo verejné tak strašná hanba... Na oplátku som sa dozvedela že muž robil podobnú vec 😁🤯 nikto nie sme super a každý máme svoju minulosť, ja si skôr vážim človeka ak povie že to pokakal a že sa hanbí ako sa to dozvedieť a potom byť taký že... Ale pozor ja som to povedala mužovi nie hocikomu. Keď som skrátka vedela že je ten pravy
@pytame_sa_za_teba ak mu to povieš a zostanete spolu pri prvej hádke ti to vykričí. Sú to hriechy mladosti pochovaj ich a viac sa k tomu nevracaj.
Počul som príbehy kde boli tajomstvá a keď to prasklo tak to partner nerozdychal . A keby to vedel od partnerky tak pravdepodobne by to zvládol ľahšie
Ak mu to povieš na začiatku, je väčšia šanca, že to spracuje, lebo je zaľúbený. Ak mu to nepovieš a dozvie sa to od niekoho iného, bude to brať ešte aj ako zradu a dôkaz, že mu nedôveruješ. Neskorší rozchod bude mať horšie následky - prídeš aj o to, čo teraz ešte nemáš.
Ak mu to povieš na začiatku, je väčšia šanca, že to spracuje, lebo je zaľúbený. Ak mu to nepovieš a dozvie sa to od niekoho iného, bude to brať ešte aj ako zradu a dôkaz, že mu nedôveruješ. Neskorší rozchod bude mať horšie následky - prídeš aj o to, čo teraz ešte nemáš.
@cutespider Kravina. Nic netreba hovorit. Nahodou chalan pojde na chatu s kamaratmi a pod vplyvom alkoholu tam vsetkym povie "a viete, ze moja zena robila kurvu??". Na druhy den to bude vediet cely internet.
Ty mu nemusíš hovoriť, čo si robila, on ti nemusí hovoriť, že si tiež niečo také platil..
@cutespider Kravina. Nic netreba hovorit. Nahodou chalan pojde na chatu s kamaratmi a pod vplyvom alkoholu tam vsetkym povie "a viete, ze moja zena robila kurvu??". Na druhy den to bude vediet cely internet.
@jankar1995, kto normálny by sa tým chválil? Veď tým by kydal aj na seba. Myslím, že je oveľa horšie, ak skončí ako slobodná mama, než že ju ľudia budú ohovárať (to možno už aj robia, len o tom ešte nevie).
Nic mu nehovor. Ja som pred 8 rokmi ked som bola na VS robila 3/4 roka prostitutku, najprv v nocnom klube, potom na private. Nikomu som to nikdy nepovedala, ani nepoviem a urcite nie mojmu partnerovi.
@anonym_1c5abb Zlatko, podme sa zahrat na pravdu. Ja som mal pred tebou 3 sexualne partnerky? A Ty? ...mmm, asi tristo? Raz si ma objednal Slovan po vyhre v lige majstrov. To bola vtedy party. 🙂
určite mu nič nehovor, bude na teba pozerať inak ... poučila si sa, zmenila, ideš ďalej....
sú veci, ktoré je lepšie nechať spať... najmä ak sa skončili, nevrátia sa a nemajú vplyv na váš vzťah
@pytame_sa_za_teba otoc si to, keby on mal minulost ako ty, chcela by si o tom vediet hned a mat moznost sa rozhodnut este dajme tomu v zaciatkoch, alebo by si radsej bola mozno nemilo prekvapena po niekolkych rokoch? Podla toho sa rozhodni.
Pocitaj s tym ze nahoda je svina a raz ta mozno oslovi byvaly zakaznik niekde na ulici alebo v restike 😀
Toto je veľmi individuálne. Každý vzťah je iný a každý človek je iný.
Mne napríklad manžel klamal o svojej minulosti, pred svadbou mi povedal pravdu a zobrala som to dobre. Keďže som pochopila preco mi na začiatku klamal aj sama som mu povedala, že to klamstvo bolo pravdepodobne spravne, lebo ak by povedal pravdu, nechcela by som ho. Neskôr som dospela a veci vnímala inak a vtedy som bola rada, že povedal pravdu, lebo to klamstvo by ma trápilo.
Takže sama uváž či pravdu zvladne alebo možno ju zvládne časom alebo možno nikdy.
@anonym_1c5abb Zlatko, podme sa zahrat na pravdu. Ja som mal pred tebou 3 sexualne partnerky? A Ty? ...mmm, asi tristo? Raz si ma objednal Slovan po vyhre v lige majstrov. To bola vtedy party. 🙂
@anonym_b41a6d U mna to bolo cirym odhadom niekde medzi 800 a 1000. Boli vikendy, ked som mala spolu nohy len ked som vymienala postelnu bielizen alebo spala. Mozno nejakeho muza by moja minulost vzrusovala, ale riskovat to nebudem...
Ja osobne by som nechcela niekoho kto toto robil aj ked v minulosti, pretoze to znamena jedine - ked nie su peniaze (co sa ale moze stat aj do buducna) tak ten clovekm zjavne povazuje toto za dobru moznost ako si privyrobit (lebo nesla si brigadovat do tesca alebo podobne). No a z toho vyplyva aj to, ze by som to rozhdone chcela vediet, aby som takeho cloveka radsej obisla. A vezmi si ze ak sa to raz dozvie od niekoho ineho, asi nebude nadseny…ja som za to povedat. Lebo ak s tym bude ok, vsetko v poriadku, ak nie netreba sa klamat.
Počul som príbehy kde boli tajomstvá a keď to prasklo tak to partner nerozdychal . A keby to vedel od partnerky tak pravdepodobne by to zvládol ľahšie
@jogy1984 a čo ak sa po pár mesiacoch rozídu a on to vytrubi do celého sveta??? Nič netreba hovoriť! Minulosť je minulosť a on v nej nebol
nič nehovor, je to čisto tvoja vec a minulosť, nepokaz si to

@pytame_sa_za_teba má to ako zistiť? Keď ano povedala by som mu to, keď nie tak by som mu nepovedala nič.