icon

Môj priateľ sa rozvádza a ja mám z toho obavy

jaselena
17. máj 2014

Začnem asi tým, že niesom dôvodom priateľovho rozvodu. Poznáme sa už dlhšie, preto som o jeho niekoľkoročných problém v manželstve vedela. Boli sme vždy len dobrý kamaráti. Teraz sa to však zmenilo. Milujem ho a on mňa tiež. Neprezentujeme sa však na verejnosti ako pár. Chceme počkať na to, keď budú oficiálne rozvedení. V súčasnosti ešte žije spolu s manželkou v jednej domácnosti, pretože nemajú vyriešenú otázku bývania ( sexuálne nežijú už vyše roka). Majú 2 deti, ale tie sú už staršie (nad 15r.) Moje obavy spočívajú v tom, že mám strach, ako to vezme okolie. Jeho žena má bude nenávidieť (aj keď nemá dôvod, ona sa chcela rozvádzať prvá), a neviem si celkom predstaviť, ako budem vychádzať s jeho deťmi, si myslím, že ma budú všetci brať tak, že môžem za to, že sa im rozpadla rodina. Moji rodičia tiež nebudú nadšený, že budem mať rozvedeného partnera, ktorý má už deti, sú veriaci. Prosím, nieste niekto v podobnej situácii? Ako vás vnímajú bývalé manželky vašich súčasných partnerov, alebo ich deti? ďakujem

tatiana7777
17. máj 2014

@jaselena ahoj 🙂 nerieš ostatných, oni s Vami žiť nebudu 🙂 pokial to tak citiš Ty/on budte spolu, vždy je to risk a verim že Vsm bude fajn 🙂 mala som tiež vzťah so ženatym, tiež mali dieťa, aj sa rozvadzal nie koli mne, a bolo nam spolu fajn, reči boli a budu, s jeho ex sme nakoniec boli v pohode, je to skor ta ješitnosť, aj keď vie že to neni koli Tebe, aj tak to na Teba možno hodi ale to Ti može byť jedno. Držim palce, srdcu nerozkažeš 🙂

jaselena
autor
17. máj 2014

@tatiana7777 ĎAKUJEM 🙂

adula12
17. máj 2014

pozri... naozaj sa neda radit... niekomu je dobre s mladsim partnerom, niekomu so starsim, iny vyhladava seberovnych... ja som happy s o 20rokov starsim, moja sestra ma za muza zas o 8rokov mladsieho. 🙂 a obe sme stastne jak blchy. kazdopadne to stoji za vyskusanie... za to nic nedas... byt ked chce nech necha zene ale pokial to mali na polovicu, tak ho musi vyplatit... a za tie peniazky si moze kupit nieco male vlastne alebo podnajom... pisala si, ze jeho zena nepracuje uz velmi dlho... tak dufam, ze nebude svina a moze od neho ziadat nielen vyzivne na deti ale aj na seba... takze nech nie je velmi dobrosrdecny a nech si ziada co mu patri... lebo vyzivne na dve deti bude velke :(

valy
18. máj 2014

@jaselena to, ze deti budu stastnejsie, ked sa ich rodicia rozvedu a budu stastni s inými partnermi, nemusi byt vzdy pravda. Okrem toho by si mala pockat, ak ste si naozaj zacali pocas jeho rozvodu, ci nie si pre neho iba kratkodoba naplast pocas tazkeho obdobia. Vies, dlhorocna kamaratka, bola si nablizku, ked potreboval.
Osobne si myslim, ze je tam dost vela problemov pre Teba a poriadne si zvaz, ci je on taky skvely a stoji Ti za vsetky tie problemy. On uz si nieco odzil v zivote, mal svadbu, deti a ked by to spravil aj teraz s Tebou, pre Teba to budu nove veci, ale pre neho to uz bude vsetko druhýkrát, urcite to prezivanie bude ine.
O moralnej stranke chodenia s este zenatym nejdem pisat, to si zvaz sama.

michele11
18. máj 2014

@jaselena Ahoj, ja som bola v podobnej situacii, mm uz so svojou zenou nezil, rozvadzali sa v zaciatkoch nasho vztahu a dalo sa to prezit, rozvod bol rychlovka, horsie bolo, co nasledovalo po nom, kedze jeho ex zacala tvrdit, ze vraj ju so mnou podvadzal a preto sa rozviedli, i ked ona podvadzala jeho a nezili spolu asi 8 mesiacov pred tym, nez sme sa my po prvykrat stretli. Ak ho lubis, chod do toho, len si musis uvedomit, ze je to ine, ako vztah s muzom bez zavazkov, vzdy tam budu jeho deti a aj jeho ex, ktora sa mozno bude snazit zneprijemnit vam zivot.

betain
18. máj 2014

príspevok na modrom koníkovi: čaute baby, mám taký problém. Vo vzťahu s manželom prežívame krízu. sme spolu 15 rokov, máme dve deti, obe nad 15 rokov. Nejako sa to postupne rozvíjalo, tá kríza, až to došlo do stavu kedy si našiel inú. Som strašne sklamaná z toho že ma podvádza. poradte mi čo by som mala urobiť.
RE: určite sa rozveď. (20like)
RE: skús nejako zabojovať za manželstvo, máte predsa dve deti. (10like)

O rok neskôr: čaute baby, pred rokom som písala že sa chcem rozísť s mužom lebo ma podvádzal. urobili sme to a on teraz žije s nejakou inou. ja som sama a cítim sa strašne opustená .................

Manželka je tehotná a číta si to tu stále tak posledný čas si tu pozriem nejaký nový príspevok ale je to bieda. Príspevky typu ľúbim ženatého muža a môj muž ma podvádza hneď vedľa seba ... Je toto možné ako sú niektoré ženy naivné? žijete s mužmi len tak ako partneri, beriete sa len kvôli deťom, viete o ich zlozvykoch (kasíno, alkohol, nedostatok citov) a predsa idete do manželstva, a potom takéto príspevky. je to vskutku dobrá stránka, podelíte sa tu o kopec vecí, ale čo sa tých rodinných problémov týka, jedna bieda, pokrútiť hlavou.

jabadaba
18. máj 2014

@betain na konecne vystizne zhrnutie!

mima4
18. máj 2014

@jaselena
ja ti poradim jedine, nekomplikuj si s tym muzom svoj zivot... to budu len natahovacky s rodinami, s jeho detmi atd... plus pokial nie si mentalne tiez plus 15 rokov, tak to tiez dost pocitis... Vies, kolko je na svete skvelych muzov, s ktorymi by si mohla mat super vztah, plnohodnotne manzelstvo?

jaselena
autor
18. máj 2014

Jednej veci nerozumiem. Keď napíše nejaká žena, že si s manželom nerozumie, že sa s ňou dosť nerozpráva, nepomáha atď.... hneď jej každý píše, tak sa s ním rozveď. Nikto jej nepíše, nech ostanú spolu, nech to ešte skúsia, nikto nemysli na toho muža. Prečo keď je to opačne, že muž nieje šťastný v manželstve, nemôže sa rozviesť a byť šťastný s niekym iným ??? Prečo to hneď každý odsudzuje? ľudia sa predsa menia, keď sa niekto berie mladý, ale po 20r. manželstva už to predsa nieje to isté. Ich kríza nieje chvíľková, trvá už niekoľko rokov. To majú teraz ostať navždy spolu, len preto, že kedysi niečo sľúbili??? Ona sa bude naňho pozerať do smrti ako je nešťastný a on počúvať to jej večné kritizovanie? Veď žijeme len raz.

kveta
18. máj 2014

@jaselena Ta ich kriza by mozno k rozvodu neviedla, keby sa namiesto Teba zveroval svojej manzelke. Manzelka chce momentalne zachovat ich manzelstvo. Ty si kratucka znamost. Ale mas pravdu. Zijes len raz. Tak smelo do toho. 😒

A nahovarat si ake budu deti spokojne az si mamicka aj ocko najdu novych partnerov, je alibizmus.

dari
18. máj 2014

@jaselena no esteze ta stretol....este tu vytas mec, aby si ho ubranila chudacika...keby bol roky taky nestastny ako pises, tak necaka roky na tvoju zachranu...boze kopni do zadnice a ty sa prepleskaj ....

marcy1980
18. máj 2014

@jaselena svojho terajšieho partnera som spoznala tiež, keď bol ešte ženatý ale už bol v rozvodovom konaní. Vtedy mal 13-ročnú dcéru, z ktorej je teraz už 21-ročná kočka. Máme spolu krásny vzťah, 4-ročného synčeka a jeho dcéra je šikovná slečna, s ktorou si od začiatku nášho vzťahu veľmi dobre rozumiem. Partner je o 13 rokov starší a nevymenila by som ho za nič na svete 😉

mamavera
18. máj 2014

@jaselena vôbec si nemyslím, aby sa ženy hneď bežali rozvádzať, naopak, radím to tu len tým, ktoré majú doma alkoholika, tyrana, gamblera a pod. ani s nemyslím, že muž by mal za každú cenu ostávať v nefunkčnom vzťahu. V takom trpí či muž, alebo žena, je to jedno. Ak chceš vedieť, na čom si, povedz mu, že ho máš rada, v momentálnej situácii bude lepšie, ak sa nebudete vídať,ale že ak si vyrieši svoj život, nech sa ti ozve a preruš s ním všetky kontakty- Nesmierne ťažké, ale dá sa to ustáť a budeš vedieť o pár týždňov, možno mesiacov, či skutočne pre lásku k tebe urobí čokoľvek, alebo si bola pre neho len zábavkou, keď nebola iná po ruke.

bastika
18. máj 2014

@jaselena áno máš vo všetkom pravdu... Ale len na tebe záleží ako sa k tomu postavíš a aky budes mat vzťah s jeho rodinou. Môže to dopadnúť aj velmi dobre... 😉

bastika
18. máj 2014

@loliki no neviem ja som este nemala ani jeden rozvod kvôli vekovemu rozdielu zato kopec kvôli nevere a peniazom a iným dôvodom a to vsetko boli ľudia v rovnakom veku takze co bude o 20 rokov je úplne vo hviezdach a záleží len na 2 ľuďoch ci su spriaznene duše ci sa maju radi a vek v tom potom nehrá žiadnu rolu

nasta55
18. máj 2014

@jaselena Ty sama musis vediet, ci sa na to citis a ci je ten spravny zodpovedny chlap, ktory to naozaj mysli vazne. Ludia su zly a nepraju, odsudzuju, takze si myslim, ze okolie to bude odsudzovat. Daj sama na seba, ty najlepsie vies ako to je.

bastika
18. máj 2014

@adeala nesúhlasím. Mne padol kameň zo srdca ked sa rozviedli a to si len nerozumeli proste oheň a voda videla som ze su nestastni len ma mrzí ze im to trvalo az 30 rokov kým šli od seba. Teraz maju partnerov a vychádzajú super. A ja som len rada 😀

adamuska
19. máj 2014

@jaselena počuj, však ty si mladá baba, a to prečo sa naťahuješ s chlapom o 15 r. starším a ktorý má dokonca také záväzky?! Čo si neveríš, že nájdeš seberovného? Vykašli sa naňho, prečo by si ty mala riešiť s ním jeho bývalý vzťah, jeho deti-toto sú veľké prekážky a ty ako mladá baba budeš predsa ich macochov. Ja byť na mieste tvojich rodičov, ľahko by som to teda neprekúsla. Bež z toho prečo, nič iné.... nájdeš si mladého, bez záväzkov. Keby si mala 40 nepoviem, ale život máš pred sebou!!!! A nepoznáš čo sa v jeho rodine zomlelo? Slepo by som mu neverila, jednu verziu ti povie on, inú verziu má jeho žena.
Dobre ti píše @eli74

adeala
19. máj 2014

@bastika ja hovorím o deťoch 😉 nie o dospelej, logicky uvažujúcej osobe. Teraz som aj ja samozrejme rada. Keď si na rodičoch plne závislý, žiješ s nimi, tak sa ťa rozvod veľmi dotkne, všetko sa ti od základov zmení.

bastika
19. máj 2014

@adeala no niektore deti sa tešia ze maju 2 domy a dva krát toľko darcekov 🙂 samozrejme to az neskôr ked maju o Ne obaja rodičia napriek rozvodu záujem a deti o nich neprídu. Záleží aj od veku dieťaťa a jeho povahy vyzretosti a aj od vzťahu k rodičom. Ale vo všeobecnosti si myslim ze je pre každého lepšie ked sa netlaci na pílu a ked nieco nefunguje tak to skončiť ako dospeli inteligentní ľudia. Deti trpia najmä tam kde su prostriedkom rodičovskej vzájomnej nevrazivosti. Aj rozvod sa da riešiť tak aby to deti takmer nezbadali...

karabashka
19. máj 2014

@jaselena ahoj. u nas to bolo podobné..len akurat že oni spolu nebývali asi 3 roky. a my sme tiež zo zaciatku mali rôzne obavy..ale akurat minulý týžden sme mali už 5 výrocie co sme oficiálne spolu a uz sme 1 rok manželia....vsetko prehrmí..neboj

sono2
19. máj 2014

@jaselena sa vykašli na ľudí... Čo ti dávajú chleba? Moje nervy... Buď šťastná a nerieš reči, budeš slobodná...

adeala
19. máj 2014

@bastika tak aby som to upresnila.. časom to pre tie deti lepšie určite bude, ale zo začiatku nebudú nadšené - tak som to myslela, že nebudú na rozchod reagovať štýlom "jupí, rodičia už budú iba šťastní a všetko bude fajn"

vivienne18
19. máj 2014

@jaselena ahoj, ako keby som citala svoj pribeh 🙂 s manzelom sme sa dali dokopy ked sa rozvadzal, ale uz vtedy som vedela, ze je to ten pravy, kratko na to som otehotnela. s byvalou ma jedneho syna o ktoreho nejavi zaujem...dovoddom je jeho exmanzelka, ktora nam od zaciatku komplikuje zivot. to, ze ma vyhladava na socialnej sieti a uraza ma, ako sa len da, to je asi pochopitelne. ona vsak uraza aj nase dieta, kontaktuje moju rodinu, moju mamu, moju sestru, uraza aj ich...proste peklo...ja sa citim bezradna,, ja predsa nestojim za ich rozvodom...cez svojho syna nas sledovala, vedela co robime, kam chodime, kalkulovala kolko miname...aj to bol dovod preco sa so synom prestal stretavat, chce nas chranit pred jej utokmi...s manzelom mame uplne harmonicky bezproblemovy vztah, je uzasny otec a manzel...ale aj napriek tomu, by som do toho znova nesla...tolko noci som kvoli nej preplakala, jedna osoba a takto nam nici zivot...a este spomeniem, manzel ma sice celkom slusny plat, prave preto jej sudkyna odklepla take vyzivne ake odklepla a nezaujima ju, ze aj nase dieta potrebuje z niecoho zit...po zaplateni vsetkych potrebnych vydavkov nam ostava moj rodicak na prezitie pre trojclennu rodinu a ona dostava kralovske vyzivne (2x take ako nas mesacny rozpocet). nehovorim, ze si jeho syn vyzivne nezasluzi, zasluzi, ale nie take aby z neho ona profitovala a my sme horko tazko naskrabali na plienky...ja ti poradim len jedno...poriadne, ale poriadne si to premysli...su tam dve deti, zavazky na cely zivot

marionmarion
20. máj 2014

Booze, z niektorych premudrelych komentarov je mi nagrc 😖 😠 😝 🙄
Ak ho lubis, chod do toho a spolu to zvladnete ako ti hovori on...nikdy sa neda vopred naplanovat co sa stane ako sa to stane, kto ako zareaguje, ale to nie je dovod na to, aby si zahadzovala sancu na lasku. Nejako bude. Mozno aj horsie bude, nikto nema iba krasny zivot a pozitivne zazitky...ale hlavne je ze stoji pri tebe niekto, kto ta miluje 😉
Prajem vam vela vela stastia 🙂

zlte_kuriatko
20. máj 2014

@jaselena ahoj ja som si niečím takým prešla. :/ moj mm sa tiež rozviedol.. proste dlho im to neklapalo zobrali sa ako 18ročný a boli spolu 17rokov. no spoznal mna bum zalubil sa a rozviedol. dva krát ku mne prišiel nastahoval sa potom zase odo mna odišiel a vrátil sa k nej a až do tretice prišiel ku mne a už neodišiel a potom sa rozviedol. jeho žena mu vypisovala ako ho miluje ako im chýba (mali dve deti tiež nad 15r) bolo to hrozne obdobie, dva krat ma prišla do práce obťazovať, že som im rozbila manželstvo, potom ho prišla očiernovať aký je k.kot a tak podobne. pritom ja som ho do ničoho nenutila práve naopak to on ma uhánal ako splašenú srnku. samozrejme deti sa postavili na jej stranu ktovie čo im povedala, takisto jeho rodičia vôbec s ním nekomunikujú.. bolo to fakt hrozne ešte teraz ked si na to spomeniem je mi zle-- dostala som z toho obdobia aj neurogennu tetaniu. ale záchvaty som mala iba vtedy odvtedy vôbec. ak ti mam pravdu povedať, nechcela by som to už nikdy zažiť. viem pochopiť ako sa musela aj ona cítiť ...

littleslovak
3. aug 2015

@jaselena ja som v trosku inej situacii. Moj priatel je odo mna o 12r starsi a rozvedeny bol uz 4 roky ked sme sa zoznamili (uz mal predo mnou vztah, ju stretol uz ked bol odstahovany a v rozvodovom konani). Rozvadzali sa lebo si nerozumeli a hadali sa, maju spolu dve deti 9r a 16r. Nemyslim si, ze to je pre deti takto skvele, ale verim ze je to lepsie ako keby sa rodicia nutili byt spolu a stale hadali. Najma to mladsie podla mna tomu v tom case (a mozno dodnes) nemohlo uplne rozumiet. No k pointe, nevymenila by som ho za nic na svete! Tiez mal obavy co povie moja mamina na to ze dovediem domov rozvedeneho a s 2 detmi, ale ja som vedela ze ona to riesit nebude. Ma ho hrozne rada, zboznuje ho a vzdy mu vyvara ked mame prist na obed. Ja som mala tiez obavy z jeho ex, aj ked hovoril ze maju neutralny vztah a ze sa zhodli po rozvode ze lepsie rozhodne urobit nemohli. Aj ako ma prijmu decka. A stav je taky, ze ex nam nerobi zle. Sama niekoho ma. Ale ani to neni prechadzka ruzovou zahradou. Ten mladsi sa s nami stretava ale ta starsia nas ignoruje - jedine co riesi je jej frajej a puberta nou trieska o sto sest. Verim ze ked prejde toto obdobie a skratka celkovo casom to bude lepsie aj s nou. No vedela som do coho idem a vedela som ze mi to za to bude stat. Naozaj by som ho nikdy nemenila. To ze obcas veci riesime inak? Alebo ze sa prisposobujeme detom? Pripadne ze sem tam naozaj riesime veci co by som s mladsim a bez zavazkou neriesila? No a co! S maldym som uz zila a nebolo to lepsie, prave naopak horsie a riesili sme sice ine veci ale stale sme sa hadali.
Nepochopim zeny ktore ta tu posielaju najst si ineho, mladsieho a bez zavazkou. Zeny spamatajte sa. To nie je novy bycikel, ktory si ides vybrat do predajne. Je to muz, osoba, partner s ktorym si mas rozumiet. Ako sa da vybrat spriaznena dusa alebo niekto s kym sa budete milovavat do konca zivota. Ty musis vediet ci ta miluje, aky k tebe je a ci je to ten pravy. A zahodit lasku na cely zivot lebo ako mlady urobil rozhodnutie ine, ci uz unahlene, nerozvazne alebo "lebo musel", za to ho predsa netreba poslat prec zo svojho zivote.
Netvrdim ze vam to vyjde, to zalezi od vela veci. Ale moze a rozhodne vysledok nezavisi od poctu deti ci rozvodov co ma za sebou, ale od vas dvoch. Od vasej vole, snahy a od toho ci budete svoj vztah budovat.
Drzim palce.

dionyzka
3. aug 2015

@jaselena ja si myslim zase takto: najprv treba ukoncit jeden vztah, potom zacat druhy. On zije s manzelkou a detmi - to, co sa tam odohrava, vies iba z jeho reci a nemusi to byt este pravda. Druha vec su deti - su naozaj v najhorsom veku a kludne sa moze rozhodnut, ako zodpovedny clovek, ze pocka, pokym bude pre ne lepsie obdobie, nebudu tak zranitelne a zenu ako si Ty si najde az neskor. Samozrejme, moze i odist - ale od takehoto cloveka mozes i Ty cakat nezodpovedne spravanie a mozes dopadnut ako je prva manzelka. Je to velmi individualne, nepozname Tebe ani neho, takze tazko radit. Viac-menej si mozes byt ista, ze jeho deti k Tebe vztah nebudu mat, a budu Ta odsudzovat - ci uz za to mozes alebo nie. Oni to vidia trochu inak.
Co sa tyka vekoveho rozdielu: teraz je to v pohode, ale casom sa vase zaujmy i nazory zacnu rozchadzat, je to velky rozdiel - uvidis, ked budes mat 50 a on 65. Moji rodicia mali rozdiel 13 rokov, videla som, prezila som - nikomu nedoporucujem a pritom islo o harmonicke manzelstvo, ale jeden z nich musel vzdy robit kompromisy, ktore uz boli privela. 15 rokov je naozaj dost. Pozeraj dopredu. Ty 55 aktivny vek - on 70!!!

hanka_april
3. aug 2015

@littleslovak
@dionyzka
diskusia je 1,5 roka stara.....

dionyzka
3. aug 2015

@hanka_april no fakt, bola by som zvedava ako to teda dopadlo.