Môj priateľ sa rozvádza a ja mám z toho obavy
Začnem asi tým, že niesom dôvodom priateľovho rozvodu. Poznáme sa už dlhšie, preto som o jeho niekoľkoročných problém v manželstve vedela. Boli sme vždy len dobrý kamaráti. Teraz sa to však zmenilo. Milujem ho a on mňa tiež. Neprezentujeme sa však na verejnosti ako pár. Chceme počkať na to, keď budú oficiálne rozvedení. V súčasnosti ešte žije spolu s manželkou v jednej domácnosti, pretože nemajú vyriešenú otázku bývania ( sexuálne nežijú už vyše roka). Majú 2 deti, ale tie sú už staršie (nad 15r.) Moje obavy spočívajú v tom, že mám strach, ako to vezme okolie. Jeho žena má bude nenávidieť (aj keď nemá dôvod, ona sa chcela rozvádzať prvá), a neviem si celkom predstaviť, ako budem vychádzať s jeho deťmi, si myslím, že ma budú všetci brať tak, že môžem za to, že sa im rozpadla rodina. Moji rodičia tiež nebudú nadšený, že budem mať rozvedeného partnera, ktorý má už deti, sú veriaci. Prosím, nieste niekto v podobnej situácii? Ako vás vnímajú bývalé manželky vašich súčasných partnerov, alebo ich deti? ďakujem
@littleslovak ano, je to velmi individualne. Vztahy sa nedaju zovseobecnovat, takze tazko v nich radit, hlavne ked nevieme podrobnosti.
... a co sa tyka, ze je odveci poslat chlapa prec a hladat si druheho kvoli veku a detom - nie je to vobec odveci, on je predsa otcom deti a manzel uz nejakej zeny - ak to teda tak velmi nefuguje, co sa moze stat, tak najprv nech si ten chlap, zena vyriesi jeden vztah, poriesi deti... a potom nech rozbieha druhy vztah. Mala by ho teda poslat prec, pokial si svoje zalezitosti neutrasie, nerozhodne sa 100%. Ono mne to tak trochu pride, tieto vztahy, "ved co, rozbehnem viacero vztahov a potom uvidim, v ktorom zostanem - podla situacie ako to nakoniec vypali". Pride mi to nezodpovedne a take, ze vlastne ani neviem co chcem - len chcem nieco ine ako mam. Pochybna osobnost, z mojho pohladu.
Mila zakladatelka...ja ti len jedno poradim (nakolko presla som si takym tiez) - dobre si prezisti obe verzie. Aj chlapovu verziu a aj exkynu verziu. Nemusis priamo hovorit s exkou, ale ked si sikovna vies si zistit vsetko. Vacsinou je to tak, ze ex partneri nadavaju na svojich ex...a povedze si pravdu radsej vediet nejaku neprijemnu pravdu ako sladku loz a potom to cele praskne. Po rozvode to budete mat tazke, su fazy rozvodu, ktorymi aj chlapy precahdzaju, takze to musite ustat....inak, pracuje? Ma kde byvat? Aby si sa nestala zivou penazenkou pre takeho chlapa....ked to aj napriek tomu ustate, a budete sa lubit, tak potom gratulujem 🙂
@dionyzka suhlasim, jeden vztah uzavret a a z potom druhy zacat. to som tym ani nemyslela, ze by si ludia mali nechavat zadne vratka a viac moznosti (ci uz muzi alebo zeny). Ale mala som na mysli to, ze ked uz je niekto z nevydareneho vztahu von, tak preco by nemal dostat sancu len preto ze ma z neho zavazky...
Dobre si to na pisala. je vzdy dobre poznat aj druhu verziu. Ja tiez poznam taky pripad ked mlada baba randila so zenatym chlapom, tiez sluboval hory doly, ako im to doma skripe a pod. a nakoniec manzelka tehotna. No tak asi to s nou az take zle doma nebolo.
Treba si dat pozor na to.
@adula12 "keď sa ľúbite, nie je čo riešiť"...Hmm...len aby ti ten tvoj zázrak o pár rokov nepovedal, že oni sa ľúbia (rozumej s nejakou možno kolegyňou?) a teda nie je čo riešiť...Ale vzhľadom na jeho vek, budeš už toho možno ušetrená a budeš mu svoju lásku môcť dokázať tak, že sa oňho v starobe postaráš.
@jaselena je sakra rozdiel mať vzťah s rozvedeným a so ženatým mužom. Určite to vnímaš tak isto, inak by si to tu neriešila. To, že je rok bez sexu je dosť pochybné.
@vivienne18 prepac, ale to co pises je dost zvlastne. Ako mozes napisat, ze je dobry otec? On ma zjavne dve deti a jedno ma chranit pred byvalou a to druhe odstrci????? Toto napisat je silna kava. Dalsia vec je, ze pises, ze by so do toho nesla znova. A naopak, ze ste stastna a harmonicka rodina. Prepac odporuje si to. Ja som aj rozvedena, kvoli inej zene a aj mam rozvedeneho s dvoma detmi, tak viem porovnat. A ja by som do toho išla znova a znova. Myslim do manzelstva s rozvedenym. Je to tazsie, ale ked niekoho naozaj milujes, tak milujes. Moj muz sa momentalne nestretava so svojimi velkymi detmi a dost ho trapi. Pre mna muz, ktory sa dobrovolne prestane starat o svoje deti je hajzel. A zena, ktora riesi vyzivne na druhe dieta tiez nie je v mojich ociach nic moc. Prepac, ze to pisem takto rovno, ale je to moj nazor. Ked sa vam nepaci vyska vyzivneho mozete podat ziadost o znizenie predsa. Najma ked sa vam narodilo dieta. MAS VLASTNE DIETA, tak nechapem ako mozes napisat, ze platis jeho ex?????? Vies co stoji dieta a zamysli sa s akym vyzivnym by si vystacila ty sama so svojim dietatom. Nechapem preco riesia nove zeny vzdy, ale vzdy, ze vyzivne je pre ex. Ja som tiez nova zena a nikdy ma nenapadlo tvrdit, ze tie peniaze mina ona....teda ex.
@peneloppe ja len ze moj Don Chumaj ma oblboval tiez, teda bol somnou a oblboval na dalsie strany....a svoju exku tiez. Ono vzdy je vina na dvoch stranach nie len na jednej....aj vcera mi jeden kreten vypisoval na pokeci. Hlada si porozumenie a lasku tam...no hold najdes....a nakoniec z neho vyleti, ze je zenaty...a vraj maju 10 rokov krizu...zena ho nechce uz ani ako muza...tak som sa spytala, ze preco sa nerozvedie ked tak hrozne trpi 10 rokov...nieeeee, to uz nie, lebo ktovie ci by ho nejaka ina chcela (jasne, rozviest nie, ale matracku ano)...tak vravim, ze keby si ju lubil a ctil tak sa snazis riesit problem....vraj uz na to nema sil (jasne, ale matracky si hladat cez pokec to ma)....tak nakoniec mu pisem: ze radsej podvadzat, ublizovat, ale full servis vyhovuje od zeny? Ze to je bohovsky hrdinske a chlapske - zablokoval ma 😀 😀 😀 😀
Len tolko pre zakladatelku, kazda minca ma dve strany...ja som sa popalila, a viem ze so zenacmi/rozvedenymi treba opatrne...aj s chlapmi co maju mamahotel......kuuuurnajs, tazko s chlapmi 😖 😖 😖 😖
@jaselena poznam zopar parov ktore sa daoli dokopy ked sa jeden alebo obaja rozvadzali. Konkretne kolegyna a moja teta, zobrali si rozvedenych muzov a ziju v peknych a stastnych manzelstvach vyse 20 rokov. Jasne ze ti tu budu pisat ze za takym muzom by nesli, vacsina ma traumy lebo su aj same rozvedene alebo bez partnerov. Kex je to naozaj laska - spolu znesiete vsetko, ked nie je, nevydrzi to dlho. Hlavne je ci vy dvaja citite a cochcete, tie pochybnosti, ze on je taky a taky lebo sa rozvadza by som brala s rezervo, nikto nie je v jeho kozi, ale jasne ze ludia radi sudia, naima ked zavidia ;) Co sa tyka deti, ked ich matkabude huckat, s tymnic neurobis, vzdy budes ta najhorsia, ale neskor deti budu mat svoj rozum, budu moct posudit. Alebo nie, je to na matke a otcovi aby im vysvetlili, ze uz spolu neziju.
velmi dobre poznam takuto situaciu. a radím... ak sa ozaj lubite a vies, ze Ta netaha za nos... tak sa vykašli na všetko, čo vraví okolie a aj niektorí ľudia tu na MK... ja som bola v podobnej situácii... vsetci, ktorí pochybovali, sa ukazali ako najvacsi zavistlivci... a to ze Ta jeho ex bude nenavidiet? Ja som v rovnakej situácii. Vzala som jej "chodiacu" penazenku, a uzasneho chlapa, ktorého si vsak nevazila. A ceresnickou je, ze je o 20 rokov starsia ako ja,,, cize dovodov na nenavist ma xy... lenze mne je to sum a fuk. Ona s nami nezije. Ich dcerku mam rada a uz mame aj vlastne babo a planujeme svadbu. Milujeme sa a to je hlavne. Proste, ak vies, ze Ta ma ozaj rad, tak sa na vsetko vykasli.
@hanka_april off topic, ale ja sim uz aj adminom pisala, ci sa neda nejako zvyraznit datum zalozenia diskusie, lebo takto to vedie k reakciam na roky stare problemy ... ale odpisali, ze to neplanuju :(
@timcik pozri sa, mas 20, absolutne nemas skusenosti, akurát tak male dietatko. Ja by som sa neopovazila takto pisat, byvala tvojho priatela ma asi dovod ta mat v zuboch.... Raz budes mat aj ty 40 a neviem, ci by si nemala aj ty v zuboch nejaku 20,ktora zacne zit s tvojim muzom. Sama mam muza, ktory sa rozviedol, ale naozaj by ma ani nenapadlo sem vypisovat, ze ma je ex nenavidi a pod. Trosicku pokory, nakoniec si este neni ani vydata.... Ja ti zelam, aby vam to vyslo a aby si nikdy nepocitila tu neuveritelnu bolest, ked muz opusti zenu s detmi.
@maciatkolulu ver ze by som nepisala, kebyze nemam ziadne skusenosti. Moji rodicia nemali uzasne manzelstvo, matka ma opustila ked som mala 6 a najmladsi brat 9 mesiacov. Od 14 som.musela makat, aby sme mali z coho zit. Nepisem ked o nieco neviem. Ex mojho nastavajuceho je alkoholicka, ktora ho tyrala ci psychicky ci fyzicky. Ano aj fyzicky, dokonca na nu volal aj neraz policiu. Alkohol bol u nej na dennom poriadku. Krd jej na to nieco povedal, vyhodila ho z bytu. Zaujimave, ze vzdy vtedy, ked jej zlozil na stol vyplatu. On potom zil u rodicov, kym jej zase nechybali financie. Vratil sa stale. Len kvoli dcere. Avsak to vas nemusi zaujimat. Napisala som svoj nazor. Nie som ten tip, co pise nieco, o com vie kulove.
@maciatkolulu nepoznas ma, netusis, cim som si presla. Napisala som svoju skusenost. Nie je to o nedostatku pokory. Je to o tom, ze aj v takomto pripade ma clovek pravo byt stastny.
@timcik jasne, ze ma. Takze predpokladam, ze dcerka byva u vas? Byvala je tazka alkoholicka a tyranka, ktora napadala svojho muza, dokonca neraz asistovala policia, takze je samozrejme, ze tvoj priatel dostal dcerku do svojej opatery asi. Ci sa mylim?
Je to v stadiu riesenia. Na rozvode dostala sancu starat sa a skoncovat s tym, co jej navrhoval sud, kedze sa tam zaprisahavala. Priatel chcel dceru k sebe. Podotknem len, ze posledne rokyho vkuse podvadzala, o rozvod podala ona, a odkedy s nou nezije, co bolo uz polrok pred rozvodom, ma uz piateho priatela. No ja som ta zla a mna nenavidi... trosku na zamyslenie.
Dnes som sa tu náhodne prihlásila 🙂 viaceré z vás zaujíma, ako to po viac ako roku dopadlo... V súčasnosti spolu bývame, máme krásne bábätko, ktoré veľmi ľúbime. Moji rodičia to vzali na moje prekvapenie veľmi dobre. Asi sa tešia, že sú starými rodičmi 😀 s jeho ex som sa vôbec nevidela. Jeho deti to vzali tiež celkom dobre. Pár krát sme spolu už aj niekde boli. Partner sa s nimi často stretáva, volá im každý deň. Vekový rozdiel sa u nás zatiaľ vôbec neprejavuje, rozumieme si, nehádame sa a dúfam, že to tak aj ostane 😉 do budúcna plánujeme aj svadbu 🙂 okolie nám do očí nič nepovie, ale určite si myslia svoje... je nám to už jedno 😀
@timcik aha, tak ja neviem, ale co to mam za sebou a viem, ze najprv sa riesi zverenie dietata do opatery, to je jedna z najdolezitejsich veci. A predsa jednej alkoholicke, notoricke, este k tomu agresivnej, az tak, ze sa musela zo strany chlapa volat nie raz policia, o com su urcite zaznamy, by sud v dnesnej dobe neodklepol starostlivost. Neviem kolko ma dcerka rokov. Co sa teda vlastne riesi? Priatel ju chce k sebe? Takze cakate na pojednavanie, lebo sa odvolal proti rozsudku? Nesuhlasi s tym, abybdcerka vyrastala s ex? Si asi aj ty prichystana na to, vychovat jeho dieta zaroven so svojim. Lebo naozaj nechat zene tyranke a alkoholicke a este aj tej, co za polroka zvladla 5 vztahov, proste uplnej zrude ;-D je predsa nepripustne. Teda aspon podla mna.
Prave to teraz riesime. Preto aj tak reagujem. Na socialke zo seba hrala neviniatko, nakolko sud a rozvod mali az v case, ked sme uz boli spolu, tak moj priatel bol ten zly.. ale to je uz jedno. A ako som uz pisala, matka nas s bratmi opustila, ked som mala 6... ja som sa s nimi ucila, hrala, chodila von... od najmlasldsieho som starsia o 13 rokov, tomu som chodila aj na rodicka... preto to ze mam 20 rokov, neznamena, ze nemam skusenosti. Zvladla som si dokoncit strednu s maturou na 1,2 a pritom som mala 2 roboty a este som vo volnom case chodila doucovat. Nehovoriac o starostlivost o bratov. A co sa tyka priatelov malej. K nej sa jeho ex nespravala zle, starala sa. To ze bola svina k nemu, to kuratorku nezaujimalo, pokial mala chodila do skolky cista a najedena. Este ju aj lutovala, ze ju nechal a nasiel si mladsiu. On nemal chut tam rozpravat vsetko to nechutenstvo, co vystrajala. Len to najpodstatnejsie.
@timcik to je fakt pekne, ze si sa srarala o surodencov. Otec sa teda asi tiez nejako nepretrhol sa o vas starat. Len matka vas opustila ked si mala sest. To mal tvoj otec potom dalsie deti ked si starsia od najmladsieho o 13 😉 . Pozri, ja nikoho neodsudzujem. A to, ze si bez skusenosti som myslela vo vztahu muz, zena. A povedat, ze ona ta prenasleduje a ohovara aje o 20.rokov mladsia, ved uvidis sama.... nuz a jasne si napisala, ze zil uz s tebou a nebol rozvedeny, takze to hovori same o sebe. A nechapem ako sa koze jedna tazka alkoholicka starat o dieta. Ved tak si ju opisala. Ked je raz niekto notorik a este aj agresivny, tak sa proste nemoze starat o dieta. To je jasne. A tvoj priatel predsa ma zaznami z policie a to je dost padny argument, nie? Inak mne sa fakt najviac paci ta veta. MATKA NAS S BRATMI OPUSTILA KED SOM MALA SEST A OD NAJMLADSIEHO SOM STARSIA O 13ROKOV. Si fakt zlata. Znova ti pisem, ze vobec nijako neutocim na teba. Len si skus dievca priz at, ze si asi aj ty dovodom aspon trosiiiicku za ich rozpad rodiny a to, ze ma 40, nuz aj ty budes mat, len tvoj partner uz bude mat cez 60predpokladam a len vtedy uvidis aka je vlastne 40tnicka mlada. 😀
Ano otec mal este jedneho syna neskor. Ten ma teraz 7. Ale to je jedno. Je to komplikovana situacia dostatocne.
@timcik nerozumiem preco tvoj priatel berie vobec nejaky ohlad na ex ak je taka ako on tvrdi. Agresina alkoholicka, zaletna baba, co sa kazdu chvilu vlaci s inym. Ako to pomoze jeho dcere? To co je otca?! Pises "on nemal chut rozpravat tam vsetko to nechutenstvo"... mne je nechutne z neho. Lebo bud pred tebou prifarbuje ako sa da, kedze ty nie si zakon len zamilovana doverciva baba a keby si zistila pravdu, max sa rozidete. Za polopravdy sa zodpovedat nebude. Alebo nechapem, ze nebojuje a hrdo mlci.
Myslim ze pravda bude uprostred. A nie zas uplne tak zufala ako ti hovori on.
Nebola by si prva ani posledna, ktora po case (aj rokoch) zistila, aky podiel mal aj ten jej na rozvode naozaj. A to kazda jedna, co poznam, najprv neochvejne loajalne stala na jeho strane proti hnusnej exke. Az cas ukazal, kde bol sever.
Nebudem to tu uz dalej riesit, ak sa popalim bude to moja vec. Pisala som tu svoj nazor na vec, nie vsak s tym vedomim, ze tu budem riesena ja.
@timcik ono ja som len reagovala na ten tvoj prispevok, ze aka je ex.
Nechapem prdco vacsina ex su pofiderne obludy so sklonom k alkoholizmu a inym nerestiam a ockovia ich bezproblemov nechaju v ich starostlivosti. ;-D
ankto chodi teraz na rodicka tvojho brata? Stale ty?
Mozno si mala tazsie detstvo, len sa aspon pokus vcitit donkoze jeho ex
@adula12 keď to nefunguje, ešte vždy sú cesty, aby to fungovalo, pokiaľ obaja chcú. Vymeniť partnera je to najľahšie. A na margo prvého maželstva tvojho muža, Ty vieš len to, čo ti povedal on, prípadne jeho rodina. Vo vnútri ich príbehu si nebola, nemáš nič z prvej ruky. Všetko, čo momentálne máš, sú len veľmi silné reči. Chýba ti zrejme skúsenosť, ktorá by ťa priučila troške pokory. Priam si o ňu koleduješ.
@timcik alkoholizmus a týranie je pádny dôvod na rozvod. Ale tá tvoja story znie divne. Prepáč, ale pokiaľ je to tak, ako tvrdíš, tak by dieťa automaticky bolo zverené do starostlivosti tvojmu frajerovi. To, že máš 20, nie je tvoja zásluha. Všetky sme toľko mali, len sme poniektoré ešte v tom čase študovali a riešili celkom iné veci. Je mi ľúto, že si mala ťažké detstvo, ale ver, že nie si jediná. Poznám dobre, čo je to alkoholizmus jedného z rodičov a ak otec tvojho dieťaťa necháva svoje prvé dietko so ženou, akú si tu popísala, tak ti blahoželám k výberu partnera a otca svojho dieťaťa.
Potom, keď budeš mať aj ty 40, zistíš, že to vôbec nie je žiadny vek, dá sa vyzerať úplne skvelo, máš už veľa vecí za sebou a veľa si pochopila. Ver, že oniektoré 20-tkam fakt nemajú čo závidieť. Ja by som teda v tvojej situácii byť nechcela.
@alaguema ja sa na svoj zivot nestazujem. Mam skveleho nastavajuceho, krasne zdrave dieta, urobenu skolu, odrobene roky v praci, a absolutne sa tu nikomu nemusim spovedat. A to ze mam 20. To nebola narazka, na to ze 40 je nejak vela. Narazala som len na to, ze aj kvoli tomu ma ma jeho ex v zuboch. A ze sa Vam moja story nepozdava? Vasa vec. Aspon vidite ako funguje nas uzasny UPSVaR.

@hanka_april ano vidim to, ale nedalo mi nereagovat... pride mi odveci ze tu zeny radia poslat chlapa prec a hladat si druheho len kvoli veku alebo tomu ci ma deti.
@dionyzka aj mna by zaujimalo ako to dopadlo... a co sa toho veku tyka je to velmi individualne. medzi nasimi bol tiez vacsi vekovy rozdiel a rozumeli si vzdy. Zial ocko zomrel pred niekolkymi rokmi, ale verim ze keby bol medzi nami dodnes maju krasne manzelstvo ake mali pocas tych 36 rokov co boli spolu 🙂