icon

Môj priateľ sa rozvádza a ja mám z toho obavy

jaselena
17. máj 2014

Začnem asi tým, že niesom dôvodom priateľovho rozvodu. Poznáme sa už dlhšie, preto som o jeho niekoľkoročných problém v manželstve vedela. Boli sme vždy len dobrý kamaráti. Teraz sa to však zmenilo. Milujem ho a on mňa tiež. Neprezentujeme sa však na verejnosti ako pár. Chceme počkať na to, keď budú oficiálne rozvedení. V súčasnosti ešte žije spolu s manželkou v jednej domácnosti, pretože nemajú vyriešenú otázku bývania ( sexuálne nežijú už vyše roka). Majú 2 deti, ale tie sú už staršie (nad 15r.) Moje obavy spočívajú v tom, že mám strach, ako to vezme okolie. Jeho žena má bude nenávidieť (aj keď nemá dôvod, ona sa chcela rozvádzať prvá), a neviem si celkom predstaviť, ako budem vychádzať s jeho deťmi, si myslím, že ma budú všetci brať tak, že môžem za to, že sa im rozpadla rodina. Moji rodičia tiež nebudú nadšený, že budem mať rozvedeného partnera, ktorý má už deti, sú veriaci. Prosím, nieste niekto v podobnej situácii? Ako vás vnímajú bývalé manželky vašich súčasných partnerov, alebo ich deti? ďakujem

Strana
z4
alaguema
5. aug 2015

@timcik ja som ti len chcela naznačiť, že možno dôvodom nenávisti zo strany priateľovej ex nie je tvoj vek (to by bol predsa nezmysel nenávidieť niekoho kvôli veku), ale to, že ako sama píšeš, si jej vzala manžela. To sú tvoje vlastné slová, aj keď namiesto slova manžel, tam bolo "chodiaca peňaženka". Je to také typické pre mladých ľudí, že si myslia, ako im starší závidia mladosť 😉 a pritom ti nedochádza, že v tvojom prípade len žneš následky svojho konania.
Mimochodom, ak máš aspoň strednú školu s maturitou, tak môžeš mať odrobené tak cca 2 roky. Dúfam, že nežiješ v tom, že je nejaká super devíza do budúcnosti, lebo to bude sklamanie číslo dva, keď sa preberieš do reality. K fungovaniu UPSVAR sa neviem vyjadriť, našťastie som tam nemusela riešiť nikdy nič podobné, ale pokiaľ to je všetko naozaj tak, ako si tu popísala, tak si dovolím pochybovať, lebo to je úplný extrém - promiskuitná alkoholička, on mal dôkazy a napriek tomu je dieťa s ňou. Snáď sama chápeš, že je to ťažko uveriteľné. Možno to nie je všetko tak, ako ti povedal.

majky37
Autor odpoveď zmazal
natalym
5. aug 2015

@majky37 Prečo máš pocit, že silou mocou tu niekto potrebuje argumenty?

majky37
5. aug 2015

:D vobec ma nezaujima tvoj nazor.

zdenkakarolina
5. aug 2015

@jaselena je pekne,že sa poznáte,ale ako pár to fungovať nemusí .

alaguema
5. aug 2015

@majky37 nebudem ťa ničím bombardovať. Úprimne? Je mi úplne jedno ako žijete a čo robíte, alebo nerobíte s vašimi deťmi. Na margo tvojej timky a jej rád, hodila sem radu, niečo v zmysle - ak sa ľúbite, tak choďte do toho bez ohľadu na okolnosti. Vaša situácia je špecifická. Ale snáď pochopíš, že veľa vzťahov sa zachrániť dá, nie každý žije s alkoholikom, tyranom, alebo asociálom. ľudia riešia aj menej dramatické problémy vo vzťahu. Ak si nezažil, tak možno nepochopíš, ale sú aj manželstvá dvoch kultivovaných ľudí, ktoré sa dostanú do krízy a vtedy je úplne najľahšie nájsť si na tú bolesť nejakú náplasť vo forme novej lásky. Podľa rady tvojej timky, by sa teda všetci mali porozvádzať a všetko nechať tak, veď sa už ľúbia s niekym iným...výborne. A čo rodina a deti?? Takže ty sa daj do kľudu, lebo tie ženy, ktoré tu zastávajú trochu iný postoj a majú možno už nejaké tie krízy v manželstve aj za sebou, logicky vidia rady tvojej timky inak. Vaša realita je naozaj smutná, ale to nie je dôvod paušalizovať a rozdávať radikálne rady na ľavo, na pravo len preto, že ty máš takéto extrémy vo svojom živote.

timcik
5. aug 2015

@alaguema pokial si dobre precitas co som pisala ako prve.. bolo to konkretne k zakladatelke. Neviem odkial si nadobudla dojem, zo som to zovseobecnila na kazdu jednu krizu...a nebola to ziadna radikalna rada. Len vyjadrenie mojho osobneho nazoru, na ktory mam ako kazdy iny clovek pravo.

reni1512
5. aug 2015

@jaselena Ja by som s tym pred rodinou a tak urcite este pockala....ved nikto nemusi vediet kedy ste sa dali dokopy, alebo od kedy su tie vase sympatie rovnake...A snad bude najlepsie ak sa odstahujete mimo :-/ Deti si zvyknu 🙂 a rodina tiez..len tomu treba čas...a obavy su na mieste, kedze to nie je najlahsia situacia..

majky37
Autor odpoveď zmazal
majky37
Autor odpoveď zmazal
alaguema
5. aug 2015

@timcik zakladateľka mala celkom inú situáciu ako máte vy. Jej priateľ nemal manželku alkoholičku, iba im to neklapalo, napriek tomu je momentálne už úspešne rozvedený a žijú si šťastne spolu so zakladateľkou (téma je rok stará). Aby sme sa chápali - nie som zástancom udržiavania nefunkčného vzťahu za každú cenu, ale viem (a viem to z vlastnej skúsenosti), aké ľahké je v čase manželskej krízy stratiť hlavu aj ako ju rýchlo zase nájsť a myslieť na rodinu, viem aj čo to je vzťah dlhoročne budovať a udržiavať. Niekedy to naozaj nie je ľahké, ale krízy ak sa prekonajú, tak môžu spájať spôsobom, aký si ešte nevieš predstaviť. Všetko na tom svete sa dá, keď sa chce. Kým tam nie je týranie, neriešený alkoholizmus, alebo iné závislosti, tak takmer každé manželstvo sa dá zachrániť, ak to obaja chcú. To je realita. A druhá strana reality je tá, že ľuďom sa jednoducho nechce. Je ľahšie hodiť všekto za hlavu a zaľúbiť sa nanovo a všetko rozbiť. Vyjadrenie tvojho osobného názoru je v najlepšom poriadku, rovnako ako to, že ti niekto oponuje.

adula12
5. aug 2015

@alaguema stačili mi vyhrážky jeho bývalej ženy a pochopila som čo to bolo zač. A jej reči ako je ona viac ako celý svet...

alaguema
5. aug 2015

@adula12 zúfalí ľudia robia zúfalé činy. Ostáva ti len dúfať, že ty nikdy nebudeš v podobnej situácii a ak by si bola, až potom uvidíš ako budeš reagovať. A na upresnenie: nie som ani rozvedená, ani podvádzaná (aspoň o tom neviem 😉 a nič tomu nenasvedčuje), ani frustrovaná, naopak - mám super manžela a pekné manželstvo, máme všetko čo potrebujeme a napriek tomu, kríza bola a veru napadlo mi kadečo. A tiež som mala kedysi pocit, že nás sa to netýka, že sa nám to nemôže stať. Stalo sa. Našťastie sme to prekonali a som za to vďačná lebo je to ešte lepšie, než predtým.

majky37
Autor odpoveď zmazal
Strana
z4