Môj priateľ veľa spomína svoju kolegyňu
Ahojte,viem ze taka tema uz je ale nic podobne mojmu problemu alebo ako to nazvat...Takk veci,moj priatel v
ho psa,viete som tehotna a tak mozno precitlivela ale...neviem mam divny pocit.Ak sa ho na to spytam tak som vraj histerka ze nic na tom nieje boli na koncerte na akciach nepovedala som nic.Ale ako poznam mojho jemu by sa to opacne urcite nepacilo,a to si neda vysvetlit.Moc to obkecava ze to nic neznamena ze az myslim ze opak je pravdou.Dnes ma skoro porazilo(nie navonok)mm dnes ostal doma a poobede mu volala,pocula som lebo som sedela vedla a ahojkaj a ty co aj zijes preco si Neni v robote?((No mala som dost..nic som nepovedala a ani neviem co uz mam nerozumiem,aky je vas pohlad na to?(Dakujem
@lenjalenja5 Samozrejme, že si urobila dobre, keď si si povedala vlastný názor a tie, ktoré ti píšu, že týmto kopeš vzťahu hrob, sú mimo, sorry. Žena predsa nie je nemý matrac a má rovnaké práva ako muž, takže logicky má právo povedať si svoj názor a vyžadovať od partnera a otca svojho dieťaťa normálne správanie. No a to jeho určite normálne nie je. Jasne by som mu dala najavo, že ak sa bude do vášho vzťahu montovať Andrejka (alebo lepšie povedané, montovať ju tam bude on), tak budeš presne takáto ako si bola počas poobedňajšej prestávky. Ak chce mať šťastnú a usmievavú partnerku, tak nech jej na to dáva dôvody. A cudzia žena určite nie je dôvodom k úsmevu.
Toto co tu teraz riesis su este male problemy. Ked uz budete mat dieta, to estelen budu problemy. Treba povedat svoj nazor, ale nakoniec dospiet ku kompromisu. Aj my sa z musom obcas povadime. Mame dve deti, male, jedno dost narocne. Teraz su takmer stale chory, sme nervozni, obcas na seba stekame a minule bola ozaj hadka. Nechcel sa so mnou bavit, argumenty nepocuval, bol urazeny. Tak som mu napisala spravu, kde som detailne vysvetlila, preco ma to stve a ako on moze zakymto konfliktom predchadzat. A zabralo to. Predpokladam, ze ste spolu uz nejaky ten rok, ale este sa nepoznate v takychto situaciach. Treba sa aj pohadat, aj povedat svoje, ale hlavne hladat kompromis. O tom su dlhodobe fungujuce vztahy.
@lenjalenja5 mne osobne by to vadilo keby mi toto robil muž. Skúsila by som sa s ním porozprávať a povedala by som mu normálna že sa mi to nepáči nech to obmedzí a jednoducho nech sa s ňou nestretáva
A ešte vo vzťahu,nikdy nie je najlepšia kamoška,kamos.ty máš byť jeho naj kamoška,milenka,žena,všetko v jednom.Vo vzťahu 2 nikdy nesmie byť 3ti..Nikdy.drzim ti palce
@ingrid7 dakuj za nazor ale fuha na toto ja niesom,ak mi on vie povedat tulen preco by som mu ja mala vraviet ze je sexi...to nie,uz to nevratim a aj ked som prestrelila nemienim sa ospravedlnovat pretoze si myslim ze neprestrelila,to co robi sa jednoducho nerobi.A ak je stastny inde tak prosim ja mu dam volnost.Mna toto cele zamrzelo keby prisiel radsej stym ze nevie ale ma nelubi slebo nevie co bude dalej tak lahsie znesiem to ako to obvynovanie mna vecne..ale dakujem za nazor)
@lenjalenja5 kks, tak to je dobry ziarlivec teda. Napisat neznamemu chlapovi, len preto, ze ti "lajkol" na fb srdiecko? To co uz ma byt? No, moja, bola by som na velkom pozore s Andrejkou. Nepaci sa mi, ako tebe robi sceny pre nic, vypisuje cudzim ludom, obtazuje ich svojou ziarlivostou a pri tom on co robi. Ze najkamoska? taku by videla kamosku, az by sa mu zahmlelo pred ocami...
Asi nema az take ciste svedomie ked sa mu racilo prist na obed ta pozriet. Chlapi su ako male deti,ale zase do extremu by som to netahala. Daj mu najavo ,ze ti to vadi, ALE nedavaj mu zaroven dovod na nieco co budete lutovat obaja. Priprav nieco chutne na veceru a ponukni mu priestor na rozhovor, samozrejme bud v pohode a pokojna. Nech si chlapec nemysli, ze sa mu nieco prepecie. Nase pravidlo v manzelstve je- Nerob druhym to co nechces aby robili tebe.
@katkakovac vzdy ked nieco bolo sme sii vedeli povedat v klude nie sme deti uz ale toto je myslim dost problem,a on zvysil hlas prvy ja som len oponovala viac uz mu ktomu nic nepoviem niesim hej ani pockaj..ale dakujem za nazor)
@lenjalenja5 a skusila si mu povedat,ze sa ti to nepaci a ze nechces,aby sa spolu stretavali aj mimo prace? Ze ty ho teraz najviac potrebujes,vymysli si nieco ako ze si unavena,ze by cosi upratal,navaril,nakupil alebo ze pojdete spolu nakupovat alebo ze si ho chces proste uzivat teraz kym pride babo..
@hivanik No to bolo aj nase donedavna)...dakujem za nazor,skor by som uvitala keby prisiel on s nejakou bonbonierou)))
@magic08 no toto ma stve najviac on sceny robi pre nic za nic a ja sa aj opytat bojim ci sa nieco deje aj to som mu povedala ze pomaly aby som striehla co sa ho mozem spytat..
@nika_17 ano skusila vraj ci mu budem zakazovat ze dnes je to ona a nabuduce to bude nejaka co ho pozdravi a ja budem robit sceny,popritom vie ze taka niesom lebo raz potrebovala ina jeho kamaratka odviezt dvere ok chod potom druha postel ok chod bez vsetkeho je to prena ponizujuce ked mi toto hadze na oci ked vie ze by som to neurobila nikdy dokonca k ex isiel daco pomoct nie jej ale jej sestre...nepovedala som vtedy nic lebo s jej sestrov vraj su ako bratia(
Vlastne surodenci)
@lenjalenja5 no, toto nie je dobre, uz od zakladu. Ty si mu to tolerovala, tie sceny, ktore zvykol robit, a tak si chlapec postupne posuval latku dalej a dalej, ani si si to nestihla uvedomit. Nemozes teraz popustit. Svoj postoj k Andrejke si mu povedala, bud ona, alebo ty, inak moze ist. A teraz uz len pockaj, co urobi on. Aj keby sa dovalil s barscim, nesmies toto ultimatum zrusit. Bud ona, alebo vy. Musi pochopit, ze nebudes tolerovat takeho "Andrejky" nikdy, ani teraz ani v buducnosti. Jednoducho partnerske spoluzitie musi mat jasne pravidla, co u ineho tolerujem, a co nie. On si doteraz dovoloval a ty si mu to tolerovala, nepostavila si sa, aj ked ti bolo trapne, ze vypisuje tvojim kamaratom. Chlapec musi pochopit tvoje hranice, raz a navzdy.
@lenjalenja5 smiesny je, tak on tebe vycita, ci mu budes nabuduce robit sceny pre nejaku co ho pozdravi a on tebe co robi? Vypisuje blbosti exspoluziakom preto, ze ti lajkne nejaku blbost na FB? Mate kazdy inak postavene hranice vo vztahu...
@lenjalenja5 Tak mu ho daj na vedomie. Aj u nas sa niekedy na neho pozabudne a potom sa na neho jeden druhemu odvolavame. Zivot je o kompromisoch ale neurob nieco co budes lutovat. Lebo ked sa chlap zatne.....Poznam pripad ked manzel podozrieval manz.az nakoniec si povedala -ked ma podozrievas tak nech mam s toho aj ja nieco. A az potom si niekoho nasla. Pozor! Zachovaj si zdravy rozum.
@lenjalenja5 Ahoj. Nečítala som celú diskusiu, ale mala som podobný problém. Tiež mal (vtedy) priateľ kamarátku v práci, chodili spolu na obedy a stále o nej rozprával. Tiež som spočiatku žiarlila. Potom mi napadol taký plán. Povedala som mu, že keď mu na nej tak záleží a sú tak dobrí priatelia, bola by som rada, keby ma s ňou zoznámil. Že chcem poznať jeho kamarátku. A on súhlasil. Podľa toho som vedela, že je všetko ok, lebo keby s ňou niečo mal, nezoznámil by ma s ňou. Medzitým už môj manžel zmenil zamestnanie a so svojou kamarátkou komunikuje o dosť menej. A keď aj niekam chcú ísť, volajú aj mňa. Takže skús takto.. Povedz mu, že budeš rada, keď ju spoznáš, keď mu na nej tak záleží a že ťa to zároveň aj ukľudní. A uvidíš, aká bude jeho reakcia. Držím palce, aby bolo všetko ok.
@magic08 nebolo to takto ja ani neviem kde sa to pototo/
@lenjalenja5 ved to
@mima4 máš pravdu,jasné.suhlasim,ako to myslis.aaale..ale takéto prípady poznám,a aj vo vzťahu,kde je dôvera a myslíš si,že všetko je ako má byť,tak nie vždy je to pravda...Poznám x pripdov takých..Viem,o čom rozprávam..Nie z vlastnej skúsenosti,ale za roky v ,,iných,, kruhoch som pozorovala rôzne prípady,kde bola vo vzťahu dôvera ,o ktorej si myslela žena,a opak bol pravdou...Treba otvoriť oči tam,kde treba.Aj ten najvernejší psik ,keď fenka ponúkne,vezme.Ale ja nechcem rozoberat už viac,drzim palce dotyčnej
@magic08 no len ci ich pochopi ale nemienim ustupit uz nech sa robi co chce..az teraz mi to tak dochadza ze boze on az take sceny a ja si nemozem povedat nic..sklamana som ze to akto je a take pekne to vsetko bolo..
@barrborka
jasne, to sa moze stat v uplne kazdom vztahu.
ale ja cim som starsia, tym menej riesim a uz vôbec nejdem sa zodpovedat za chovanie partnera... proste je to unavujuce, stresujuce a stres je to posledne co vyhladavam.
Bud mu za to stojim, alebo nie a nech pali do riti (vseobecne, aby to nevyznelo, ze je to na moju lasocku)
citam to tu a uprimne s tebou sucitim. Mas pravdu, ze to nie je normalne. Tvoj chlap nie je celkom kompletny... :( keby si nebola tehotna poviem ti utekaj. Takto je to komplikovanejsie. Je to blbec. Snad sa to zmeni k lepsiemu a uvedomi sa. Drzim palce
@ejuska2586 Ahojdakujem za nazor,no neviem ci je to dobry napad podla toho ako sa dnes choval(pocul ho cely dom)a ako sa choval vcera do telefonu k nej(dobre ze nespieval)nieco tam urcite bude na to ze ju ma v hlave a aj ona jeho mi nepovedal nic..a to beriem ako male ano
@mima4 Bud mu za to stojim, alebo nie a nech pali do riti (vseobecne, aby to nevyznelo, ze je to na moju lasocku) ..ja s tebou plne súhlasím .
Ale je typ mužov , že partnerku milujú , chcú byť s ňou ale vtáka si v gatiach neudržia, potrebujú pozornosť iných žien ..A to netvrdím že takýto je partner zakladateľky.
@lenjalenja5 Ak mas fotecku s usg tak ju poloz niekam aby si ju vsimol, a uvidis co to s nim urobi. Bud ostane chladni ale sa roztopi. Zivot je ako namornicke tricko. Ach jaj....
@lenjalenja5 mrzi ma to, ale tak laska je slepa a niekedy sebou nechame manipulovat ani si to nevsimneme. Vo vsetkom hlavne zdravy sedliacky rozum a intuiciu pouzivaj. chce to otvorene sa porozpravat a hlavne musis vediet odpalkovat tie jeho akoze argumenty. Lebo to, co ti doteraz hovoril, pre mna je len tliachanie do vetra a ty si sa nechala odpalkovat. Ze, co budes na buduce, robit sceny, ze ho nejaka pozdravi, akoze haha- to co je za argument. A ze su len najkamosi, to co je za argument. Keby si skusila, len zahrat divadlo, ze ides na kavu s byvalym spoluziakom, bo si ho stretla v meste nahodou, by si videla tie hystericke sceny, co by ti robil. Z koze by siel vyskocit.
Ty ho poznas najlepsie, ja len dedukujem z toho co ty pises, no poznam taketo individua aj z okolia, panko moze vsetko a zena cusat, a nedaj boh ze sa ozve a hned je ohen na streche. vies, ked pride babo, az potom to bude riadna skuska vztahu. ci sa bude starat a pomahat ti, ale sa vypari s "andrejkou" na kavu, lebo on si potrebuje oddychnut od dietata. TAkze pozor na to.

Ufff ako keby som videla seba, keď som bola tehotná. Tiež som bola schopná vykonstruovať si v mysli scény, za ktoré by sa nehanbil ani profi scenárista erotických filmov. Ja si myslím, že dosť u teba robia hormóny. Skús ten dnešný obed takto odôvodniť aj partnerovi, s tým že mu pritom povieš, že k tvojmu pokoju v tehotenstve neprispieva, keď mu telefonuje kolegyňa, zatiaľ čo ty doma kukáš ako sa ti mení postava kvôli vášmu bábätku. Samozrejme diplomaticky. Nejak že miláčik viem, že som asi trochu prestrelila, ale vieš mám to teraz ťažké, keď ja priberám a rastie mi brucho a o môjho sexi partnera sa zaujíma tak veľmi kolegyňa. Chápeš, ospravedlniš sa za scénu, pochvališ ho, že je sexi a povieš mu aj že ti vadí kolegynin prílišný záujem. A do budúcna už len takto. V jednej ruke cukor, v druhej bič. Žiadne scény. To chlapi nenavidia. Všetci. A ak ho dotyčná balí, scénami jej ho hodiš do náručia. Keď príde domov, nech ti pomáha, v budúcnosti s bábätkom a nebude mať čas ani chuť riešiť nejakú kolegyňu.