icon

Môj príbeh - nevera na dvakrát

ivan222
15. jún 2017

Moj pribeh: Mam 46 rokov a sme s manzelkou spolu viac ako 20 rokov. Mame 2 deti uz vacsie v puberte. Aktualne sme dost v krize, ktoru som sposobil ja. Mal som kratku znamost s mladsou kolegynou a manzelka mi na to prisla, resp. jej “dobra dusa” o tom povedala. Nic som nezapieral mala plnu pravdu, bola to moja chyba a vztah som hned prerusil. Potom jej ta ista “dobra dusa” povedala o podobnom kratkom romaniku este s pred roka s inou zenou, ktory som vtedy ale ukoncil. Dovtedy som bol mojej manzelke verny a mam ju stale velmi rad. A urcite chcem s nou a aj mojimi detmi zostat spolu. Milujem moje deti a aj moju manzelku.
Preco som to urobil ? Na jednej strane sam neviem, za tie roky sme samozrejme mali dobre roky a boli aj zle, spolu sme to ale vzdy zvladli, klasicke manzelske problemy, ale nic vazne. Asi to co naozaj chybalo bol sex, ze tie posledne roky nas sex bol na dost nizkej urovni, ako sa hovori , kupis si balik prezervativov a vydrzia ti niekolko rokov. A sex bol asi hlavny dovod oboch mojich nevier. Cele to doplnil aj nezaujem mojej manzelky o mna. Viac sa venovala svojej praci a svojim zalubam ako mna. Urcite je to nezazlievam, len davam na stol fakty. Pocas nasich rozhovorov za posledny mesiac , potom co sa dozvedela o druhej znamosti, to aj sama priznala, ze nic nevidela a ze nemala ten dojem, ze je nieco v neporiadku. Co je aj moja chyba, ze som to dostatocne nedaval najavo. Klasicky problem komunikacie. Posledny mesiac bol viac nez dobry, boli sme dost spolu a aj sexu bolo neurekom. Az do chvile kedy jej ta ista “dobra dusa”nepovedala o prvej nevere.
Aktualne sme na bode mrazu, ked sa dozvedela o tej nevere spred roka a v podstate so mnou vobec nechce dalej zit a chce sa rozviest. Ja sa snazim nas dat opat nejako dokopy, ak to vlastne vobec ide, resp. pojde. Ja chcem zostat s rodinou. Urobil som velku chybu a je mi jasne, ze musim za nu zaplatit. Neviem ako dalej, neviem ako vysvetlit manzelke, ze to uz naozaj neurobim, a ze je mam naozaj rad. A aktualna situacia ako ponaucenie mi uplne stacilo. Samozrejme, ze mi ona neveri a ani som mnou nechce dalej komunnikovat.
Kludne ma mozete na tomto fore ukrizovat a ukamenovat, mam co som si zasluzil. Aktualne hlavne neviem kam a komu sa mam zdoverit a ani neviem ako dalej. Zvazujem manzelsku poradnu, avsak neviem ci tam bude moja manzelka ochotna vobec ist a ani neviem ci nam to moze pomoct.

ivan222
autor
15. jún 2017

@juliet86 Nemyslim, ze po tejto skusenosti sa este nieco podobne stane. A ci by som jej ja odpustil ? Ano odpustil, asi by to nebolo lahke, ale casom ano. A urcite by som to neriesil hned rozvodom. To je to posledne riesenie pre mna.

ivan222
autor
15. jún 2017

@tt247 snazil som sa to riesit uz skor, poukazoval som na to, ze toto nie je v poriadku. avsak nie tak dorazne ako bolo potrebne.

oldman50plus
15. jún 2017

@cecilia68 No myslím že nemáš pravdu, možno tí jednoduchší.
Celý problém je to že nedostatok sexu chlap vlastne so ženou riešiť nemôže - to by bolo donucovanie a v tom má normálny chlap silný blok. Ak to má byť naozaj tak žena musí chcieť sama od seba. Čiže môžeme to skúšať len nejako nepriamo, domŕzať, kupovať kvety, darčeky, snažiť sa robiť atmosféru. Problém je keď máš ženu u ktorej nič nefunguje (mal som viem aká hrôza to je), alebo možno funguje tým spôsobom že to zvýši frekvenciu z "prakticky žiadna" na "mizerne malá". Po pár rokoch-desaťročiach (dosaď si podľa vytrvalosti toho tvojho) ho to prestane baviť, rezignuje a ako to píšete v drvivej väčšine ak sa dá "zasunie inde" (skoro každému sa dá).
Takže ako manžel môžem hovoriť so ženou absolútne o všetkom, ale o nedostatku sexu len v náznakoch. Pretože ak je poviem "počúvaj, ak mi nedáš aspoň 2x za týždeň tak je medzi nami koniec" tak buď sa rozídeme hneď, alebo do konca vzťahu budem mať ten pocit že ju nútim - a ja by som tak nevedel existovať.
Každý chlap, vrátane mňa, môže kľudne milovať jednu a preťahovať 5 ďalších naraz (a tá milovaná ani nemusí byť medzi nimi). Jediný dôvod prečo to časť z nás neurobí je len preto že si to zakážeme (teda s výnimkou zriedkavých trpákov ktorí si ten bočák ani za celý život nie sú schopní nájsť) pretože si hovoríme že mám ju rád preto jej to nemôžem urobiť. Ale mrzí nás to, desaťtisíce rokov vývoja sú proti tomu, ak som bol dobrý tak jednoducho som šíril genetickú informáciu všade kde sa to dalo. K tomuto šíreniu rozhodne lásku nepotrebujeme, hoci sme jej schopní, často tým viac čím je to beznádejnejšie.

ivan222
autor
15. jún 2017

@cecilia68 : toto je velmi zjednodusene vnimanie muzov, tak ako zeny su rozne aj muzi su rozni. Ja sa venujem svojej rodine naozaj dost, a to ze som mal aferu, nijako neukrojovalo s casu ktory som s nimi travil. Robim detom taxikara, nakupujem ,varim, zehlim, periem, ucim sa s nimi, chodime na vylety, koncerty, do kina, ...

sasa1983
15. jún 2017

@ivan222 ja som podvadzala a urobila by som to asi znovu. Chýbal mi sex, nemalo to nič spoločné s láskou, ani to nebolo nič peomiskuitne, jednorazové, urobila by som to v podobnej situácii zas a znovu. Je ľahké hádzať všetkých do jedného vreca, uniformita neexistuje. Ale môj názor je taký, že bez nevery je život ľahší, zdravotne-socialno-ekonomicko-emočne, to bez debaty. Takže ide O to, ako veľmi je sex dôležitý, pre tú a tu konkrétnu osobu. Ešte raz, nedá sa pausalizovat.

zooeynka
15. jún 2017

@ivan222 cize milenky ta nestali ani euro, ktore by si ukrojil z rodinneho rozpoctu? To ze ozehlis je fajn, ale pokial okrem semena rozhadzujes aj rodinne peniaze tak amen tma

catherinah
15. jún 2017

Mna by zaujimalo, ktora dobra dusa vedela o Tvojich dvoch neverach. To si sa niekomu chvalil, ciakoto jedna osoba mohla vediet?

tiper24
15. jún 2017

@sasa1983 mne by stacilo 3 krat denne 🙂

sasa1983
15. jún 2017

@tiper24 nejde zväčša O číslo, podľa mňa skôr o to, že jeden má rád zeleninu, druhý mäso a za to sa netreba hneď rozvádzať, ani nútiť vegetariána/ku konzumovať mäso.

tiper24
15. jún 2017

@sasa1983 len ked su tie rozdiely prilis odlisne je zle 🙂

sasa1983
15. jún 2017

@tiper24 O tom už nie je táto diskusia. Ja som chcela len poukázať na to, koľko žien žije v domnení, že im sa to stať nemôže. Resp. Aj mužov. Nie je to V poriadku, nekončí to dobre, občas Áno, zväčša nie. Ale zas sú dôležitejšie veci vo vzťahu, sex býva prechodný, aj medzi milencami časom iskra odíde. Nič nie je uniformne, a netreba hneď stavať hranice a hriešnikov upalovat zažíva.

zuzans258
15. jún 2017

no pokašľal si to...toto je presne problém komunikácie...mal si jej povedať čo Ti chýba...ale keby bolo keby....no na jednej strane ju chápem...na druhej chápem aj Teba...každopádne budem držať palce...a Ty sa o ňu teraz snaž najviac ako vieš...a buď voči nej pozorný...ale nie len teraz ..ale aj ak Ti to odpusti...a hlavne už to NIKDY nesprav...lebo máte spolu deti a ona Ťa očividne ľúbi...keď Ti tú neveru odpustila a uznala si aj chybu....ale to že sa dozvedela aj o nevere predtým...to je už ozaj kruté...takže držím palce

tiper24
15. jún 2017

@sasa1983 ale nieco sa da vycitit zo spravania ci uz muza alebo zeny, aj ked niektorí to vedia dobre skryvat alebo sa hraju ze o nicom nevedia a vsetko je ok

irusa
15. jún 2017

@oldman50plus no ako tak čítam, pevné verím, že máš aj partnerku rovnakého názoru...a popravde chlapovi je to jedno kde sa ukojí, no žene hocikto nevyhovuje..tak verím, že tá tvoja v tebe našla spriaznenú dušu

cecilia68
15. jún 2017

@ivan222 A ako som to tej 17 ročnej slečne Petre mala vysvetliť? Komplikovane? Veď určite nepochopí ani to zjednodušené😅

sasa1983
15. jún 2017

@irusa toto je tiež podľa mňa mýtus, že chlapovi je to jedno. Sex nemusí predsa byť len tých pár s orgazmu..Je sex a je sex. Tiež nie je steak a steak, za to, že je to mäso. A to je podľa mňa hlavným kameňom úrazu, že (zväčša zeny) si myslia, že teda OK, mali sme sex, trval 15min a je vybavené. A ich chlap si potom dopraje inde aktivitu, ktorá konci rovnakým záverom, ale ostatné je diametrálne odlišné. Nehovorím, že to je ospravedlnenie. Nie je. Ale vysvetlenie určite.

irusa
15. jún 2017

@sasa1983
myslela som to tak, že žena to ináč prežíva....chlap sa spraví skoro vždy a žena málokedy

sasa1983
15. jún 2017

@irusa keď sa žena spraví málokedy, tak je to chlapova vizitka. Nevidím dôvod mať nepomer

tiper24
15. jún 2017

@irusa tak skusaj prstami 🙂

irusa
15. jún 2017

@tiper24 vďaka za typ...ja si už poradím...neboj

tiper24
15. jún 2017

@sasa1983 presne tak, chlap ma v prvom rade mysliet na zenu az potom na seba

tiper24
15. jún 2017

@irusa ok 🙂

marusia12
15. jún 2017

@ivan222 ešte ti igelitky nezbalila? Tak to máš vcelku šťastie... u mňa by si letel ako horný vietor....

ebi88
15. jún 2017

@ivan222 mne sa hlavne paci ten ironicky ton nad osobou, ktora o tom povedala manzelke ("dobra dusa") 👍🏻 Ako by "ta osoba" bola najvacsi previnilec toho ze ty si sa ...urvil, lebo o tom povedala zene. 😩 *facepalm*

marusia12
15. jún 2017

@sasa1983 ty si taaak veľmi mimo.... ale taaaak 😀 Ak máš chuť niekoho podvádzať a urobila by si to zas, tak si chudera. Vzťah dvoch ľudí je o dôvere a ak niekoho máš chuť podvádzať, prečo ho teda klameš? Pravda je najvyššia forma lásky.... a ak niekoho miluješ, tak mu iný pomer zákonite musíš priznať.... prečo klamať? Pre dobro koho? Teba? Aby si neublížila? Alebo prečo? Aby chlap bol trubiroh, ktorému si naoko verná? A sex? Sex je v živote to posledné, na čom záleží... to posledné....

tiper24
15. jún 2017

ty asi sex nemusis 🙂

marusia12
15. jún 2017

@tiper24 ty tiež netrep blbosti. Chlap predsa nemôže za to, že nejaká žena leží v posteli ako poleno a nie je schopná orgazmu. Je to hlavne o poznaní ženy vlastného tela a nie o mužovi. Hádam sex vykonávate dvaja, dve rovnoprávne osoby a každý vie, akú má úlohu. Osobne je mi ľúto žien, ktoré nedosahujú orgazmus, nepoznajú svoje telo a nevedia prežívať tie energie...

tiper24
15. jún 2017

neverim ze orgazmus mas pri kazdom sexe

marusia12
15. jún 2017

@tiper24 to je mne jedno čomu ty veríš.... predstav si, že sú ľudia, čo vedia viac ako ty.... prekvapivé, že? Tak čau a nazdar.

ostorha
15. jún 2017

@tiper24 Zena ktora dokonale pozna svoje telo moze mat orgazmus pri skoro kazdom sexe ,ale len v zohratej doverne znamej dvojici.