icon

Môj starý vzťah ovplyvňuje nový

25. júl 2021

Ahojte. Trápim sa veľmi. Môj starý vzťah ovplyvňuje môj novy. Som rozvedená, 2 deti, malé dieťa s novým partnerom. Veľmi sa bojím že urobí to čo ex. Nedokážem mu veriť, aj keď mi nedava žiadne dôvody. Musím mať všetko svoje, auto, peniaze, teraz riešim kúpu bytu, aby som v prípade rozchodu neostali na "ulici". Ničí ma to. Dnes je nedeľa, jeden z mala dní, kedy by sme mohli byť spolu a ja som mu povedala, že nám to aj tak nevydrží, tak nech sa radšej rozideme hneď teraz. Idem baliť veci. Neviem sa zbaviť toho. Neviem sa oslobodiť od ex. Furt to mám pred očami, čo robil, ako nás vyhadzoval.z domu...zatiaľ sa nedá, od neho oslobodiť.... riešime BSM+ deti.

autor
25. júl 2021

@evamarek77
@lubkavargova1 pôjdem iba s jedným. Deti sú s ex. Nič im nepoviem a ani nepotrebujem im to vešať na nos. Poviem im, nech sa nepýtajú a oni to budú rešpektovať.

Včerajšia hadka bola o Tom (o čom všetky) že s nami netravi čas. Vždy v nedeľu do obeda má pracovné povinnosti, ktoré neznesú odklad, v sobotu vždy dačo rieši. Takže víkend strávený spoločne nehrozí. No a včera ráno mu volal kamoš, či mu nepôjde pomôcť na stavbu. Bol tam od rána do 3 v noci. Jasné, že už zrazu nemal ani žiadne povinnosti v nedeľu, tak dospaval. A ja zas sama s decom celý víkend. V nedeľu ho potom na 2 hodky zobral von, prišiel a zas za povinnostami. Lenže, keď ja nieco chcem cez víkend tak sa nikdy nedá. Len s ním chcem tráviť viac času. Čo je ochotný nám.obetovat to je jedna dovolenka - 1 týždeň za rok. To je všetko.

autor
25. júl 2021

@jaskolka nech si nájde. Celá jeho rodina má zbožňuje. Jeho sestra je na mojej strane. Chlap si našiel konečne ženu do voza aj do koca. Dúfam, že je všetkým jasné, že ideálny chlap neexistuje.

ljzozv
25. júl 2021

Trochu si odporuješ v príspevkoch. Najprv si písala, že dnes je nedeľa a jediný deň, keď môžete byť spolu, ale ty si nechcela a teraz posledný príspevok úplný opak

kengurica
25. júl 2021

Bzdas vzťah, lebo aj tak to nevydrží? Vzdáva to bez boja? Dievča, vzťah treba budovať, investovať do toho nonstop . A ty to vzdáš bez boja? Tie 10-15 ročne manželstvá si možno preskákali problémy, o akých sa tebe ani nesníva, a oni sa tým nepochvália.
To ako keby si niekoho zabila, lebo veď aj tak umrie.... Ty takto zabojas šancu pre svoje deti, aby mali upnu rodinu. Evidentne trpíš depresiou, a hneď vyhľadaj pomoc ( to nie je hanba!, ale vzdať sa bez boja - je) .

autor
25. júl 2021

@ljzozv myslela som poobedie. Po 13 už väčšinou býva s nami. Lenže, keďže si tie povinnosti neurobil, má to vymenené. Pre druhých si vždy nájde čas.

Čo sa týka tých mojich "nálad", od začiatku vedel, čim sme si s deťmi prešli. Takže vedel, že to nebude jednoduche. Veľmi som.do vzťahu ísť nechcela ale on ma prehovoril, bojoval o nás. Keď som mala nočné mory, držal ma v náručí. Lenže, to už prešlo. Mám pocit, že sme mu skôr na príťaž. Že nemôže žiť svoj starý život

ljzozv
25. júl 2021

Lenže ty ho svojimi vyjadreniami trochu tam smeruješ.
Hrotiš to. Chceš od neho, aby o teba bojoval. Ale ty v kľude povieš, že nechodme nikam, lebo nám to aj tak nevydrží.
Chceš od neho, aby sa správal nejako, ale ty sa v podobnej situácii správaš úplne opačne, ako od neho očakávaš.
Ani sa nečudujem, že to on vzdáva.

jaskolka
25. júl 2021

Ja mam skôr pocit, že čakáš, že príde za tebou, že ťa bude prosiť, aby si mu odpustila a vrátila sa a tak si vynucovat "dôkaz lásky", aby bojoval o teba. Ale keď to urobíš raz, druhýkrát, a potom zase, raz mu nervy prasknu a skutočne si nájde inú. A potom budeš všade sa žalovať a vlastne aj samu seba "presvedčís" že bol rovnaký ako ex a zachoval sa ako idiot.... Čiže ano, ideálny chlap neexistuje, lebo ty to tak zariadis v podstate sama.

autor
25. júl 2021

Teraz som sa s ním snažila porozprávať. Všetko otočil....že on bude veľmi rád s deťmi, nech idem ja robiť...furt to otočí. A pritom sa snažím nájsť iba kompomis. Alebo, kľudne budem v nedeľu doma, choď to vybaviť za mňa. Vrchol bol, keď mi povedal: však choď štrajkovať na hranicu za mňa. (To keď boli tie kotona štrajky).

lubkavargova1
25. júl 2021

Niektorym zenam ta materska fakt lezie poriadne na mozog...

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
25. júl 2021

@jaskolka a čo by bolo na tom? Áno, túžim po Tom. Nie v tomto prípade, lebo uznávam, že som to vyvolala ja. Po žiadnej hádke sa mi neospravedlní. Nikdy.

autor
25. júl 2021

@evamarek77 moja milá, jeho praca je: pondelok-piatok 7-19, sobota tak pol na pol, nedela do 13.00. Vlastne, zle som napísala, nie jeho práca. Čas, kedy je mimo domu. Ja mám doma 3 deti a zo všetkým siusim poradiť sama.

jaskolka
25. júl 2021

Dobre dajme tomu, že teraz príde ospravedlni sa a po čase sa zopakuje to. A potom znovu. Lebo keď ty máš zafixovane, že raz ti ublíži a zachová sa ako chrapun. A podvedome ho budeš hnať a skatulkovat do takých situácii, a vysvetľovať si všetko po svojom... A co potom?

marca12
25. júl 2021

Nerozumiem mas male dieta s novym partnerom???? Tak ako si s nim mohla splodit dieta bez dovery?

marca12
25. júl 2021

Nakoniec ho aj dozenies k tomu,aby bol ako ex. Svojimi recami,pochybnostami aj urazkami.

evamarek77
Autor odpoveď zmazal
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
bluka2
25. júl 2021

Treba ineho psychológa/psychoterapeuta, raz do týždňa a nie 2x za rok + samostudium o tom, kde tento nonsens začal v tvojej hlave a prečo a čo s tým robia iní ľudia

robin30
25. júl 2021

Gratulujem!Si pacient a teda poriadny,vyrobila si dalsie dieta,ktore bude vyrastat bez otca nie jeho vinou ale tvojou.Ty sa liec na hlavu zenska.

autor
25. júl 2021

@robin30 to či bude bez otca nie je predsa na mne ale na ňom. Ako bude mať záujem sa stretávať, tak bude

autor
25. júl 2021

@evamarek77 to, že som mala deti, to vedel. Takže toto nie je fér. Áno, som RD takže to je môj príjem. Či kde mám to dieťa dať akože? Pred RD som mala prácu, takže som nás živila sama. Peniaze mám našetrené, a niečo s BSM bude. V tomto sa vôbec necítim previnilo, nakoľko sa starám aj o jeho dieťa a on to tak chce. Môžem nastúpiť do práce aj hneď

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
1katus1
25. júl 2021

Ty si spravíš dieťa s chlapom a potom mu povieš že odchádzaš ? No super teba by som za mamu nechcela máš sa pozrieť aj na toho drobca . Rozísť sa kôli takej blbosti budeš toľko preberať až ostaneš sama

luccija
25. júl 2021

Ešte včera Ti bolo ľúto, že deti nemajú rodinu a dnes si pripravila aj to tretie o otca.Vies kolko žien je celé dni samé s 3 deťmi?vies aké finančné bremeno je na ňom nech Vás uživí?veď nemôže sedieť s tebou doma pracuje ...sú aj takí čo sa ozieraju a sedia doma bez roboty.Zrovnaj si to v hlave.Ked máš úspory a niečo bude z BSM si schopná deťom zabezpečiť bývanie a budeš sama mama s 3 deťmi na úplne všetko sama?
Kúp si psa ten bude sedieť pri tebe.Mas deti nie si sama....

laila22
25. júl 2021

Vieš čo ja Ťa úplne chápem. Nechce sa mu s Vami tráviť čas, nechce sa mu starať o deti, riešiť.. Nevedel čo obnáša otcovstvo starať sa o dieťa svoje + dve ,,cudzie,, preto uteká z domu, chce mať pokoj. Takže Tvoj inštinkt je správny, maj všetko svoje a na chlapa sa nespoliehaj. Dostavas tu rady a zhadzovanie od žien ktoré si rozvodom neprešli, nežili v azylovom dome a o Tom čo si ty prežila čítali len v knižke..alebo na MK. Chcela by som vidieť tie baby čo ti tu vypisujú, z čo by si chcela, keby aj v partnerskom vzťahu žili ako slobodné matky. Ak by ťa ten chlap miloval, dnes by si sa nesťahovala k rodičom, ale cítila by si jeho záujem a istoty, ktoré by Ti dával... Necítia nič z toho a vieš čo? Pablo sa v kútiku duše teší, že bude mať pokoj, deti exa, ty s malym u rodičov a on čistý vzduch a čisté pole.. 🙂

luccija
25. júl 2021

Deti sú s ex na prázdninách či sú v jeho starostlivosti?keď píšeš, že k rodičom pôjdeš s jedným?Neviem prečo si tak hysterická robíš zbytočne dusno asi si to ten chlap nezaslúži nemyslíš?asi nie je schopný Ti dať to, čo potrebuješ, čo máš vyfantazirovane podľa mňa sama nevieš čo vlastne chces

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
25. júl 2021

@laila22 ďakujem ti. Už som bola jednou nohou vo dverách že sa idem ospravedlniť. Chcela som dnes tiesit nás spoločne strávený čas. On to ukončil tak..čo si mám nájsť milenku? Budeš spokojnejšia? Hneď zajtra začnem..furt to otočí na seba. Pritom som mu vyčítala, že týždeň sme bez deti a že sme mohli ísť niekde, sami dvaja. A on otočil na milenku.

Takže tvoj príspevok mi vrátil moju hrdosť. Možno som dnes reagovala prehnané ale je to všetko nabalene. Pretože sa to nerieši dlho. Najmladší má zdr problémy, nikto nevie čo mu je, tak hľadám, riešim kto by nám mohol pomôcť. Plus do toho 2 zranené deti, ktoré neraz videli krvavú mamu na zemi. Akože, tisíc krát by som bola radšej v robote a venovala sa práci. Na jednej strane som silná a potom na druhej má prepadne strach ako to celé zvladnem bez chlapa.

autor
25. júl 2021

@evamarek77 výživné mám stanovené dávno. Ex platí 180 e na dve deti. Ma firmu a nulový príjem. Nikdy im nič pomimo nekúpil a aj keď dačo dostanú na narodeniny, nemôžu si to zobrať domov. A áno, z BSM rátam,pretože mám nan nárok, prečo by som nemala? Či mám nechať mu peniaze a poďakovať,či čo?

Znova píšem, do roboty môžem ísť aj zajtra. Môj súčasný ale nechce. Finančne to potrebné nie je

autor
25. júl 2021

@luccija áno, deti sú momentálne s ex a ešte týždeň budú.