Môj strýko ma nezavolá za krstnú svojmu synovi
Dobrý deň
Chcela som len jednu otázku ohľadom krstín moj strýko ma nezavolá za krstnú svojmu malému (čakala som že zavolá preto lebo on je krstny mojej malej)
Ohlásila som sa že idem na návštevu vtedy mal malý asi 4tyždne a jeho priateľka povedala že nie len toľko ďalej som to neriešila keďže ja keď som prišli z pôrodnice v sobotu pondelok už boli u nás pozerať malú potešila som sa že prišli ale ona neviem prečo sa takto zachoval doteraz sme mali dobre vzťahy.
Pozvala ma na krstiny malého iba SMS ani nezavolala a to iste aj mojej mame( moja mama je sestra jej priateľa)
A ešte je tu jedna vec keď prídem k ním tak ona mojej malej sebavedomo hovorí že je krstná (pritom nie je pokrstena a nie je ani strýkova manželka ) čiže nie je jej krstná doteraz som s tym nemala problém ale ona ho odhovorila od toho aby som bola krstná keďže on bol moja prvá voľba čakala som že aj ja budem jeho ako vy ste sa zachovali vy ?
Ešte som chcela podotknúť že bývajú s mojou babkou aj dedkom z maminej strany babku som zvykla navštevovať ale odkedy sa malý narodil tak som tam ani nebola.
Keď pôjdem na krst tak plánuje vrátiť 300€,fľašku a tortu tak ako dával stryko.
Budem rada za odpovede
Mne je uplne cudne, ze za krstnych knaz akceptuje ludi, co spolu ziju bez manzelstva. To vyzera, ze cela tvoja rodina zije "na hromadke" a svadba ziadna. Toto tvojej babke a mame nevadi, ked su take veriace? Aj tebe knaz povedal, ze sa mate vziat, tak ho posluchnite.
@ada12345 svadba samozrejme bude 🤗
@edita23455 a prosím nerieš ako moja rodina žije túto tému som už ukončila tak poprosím aby ste už viac neprispievali
@edita23455 si šťastný človek, keď máš len takéto "starosti"
@danica2711 nie nemám len takéto starosti či už tomu veríš alebo nie len som sa chcela vedieť názor aj ostaných ako to vnímajú a myslím si že ženy sa tu vyjadrili
@edita23455 aha, ...ale inak nemusi to byt rodina, za krstneho/krstnu moze ist aj dobry kamarat. Znamy bral za svedka kamarata, nie z rodiny.
Absolutne som neriesila ci ma zavolaju za krstnu ti ktorym detom som ja krstna.
Ak zavolali tak som sa potesila a bola poctena. Inac by som isla ale neriesila. A uz vobec nie takto socialne. Naco?
Ved oni si vyberaju koho. Nie je to povinnost teraz volat lebo to tak bolo v opacnom garde.
@edita23455 ja som asi divna, ale cele toto nechapem s tymi vecami , kto ma byt a nema byt krstny...v prvom rade to beriem tak, ze oni su rodicia , oni si vyberaju,.rovnako ako kazdy kto ma deti a krstil, mal tu istu moznost a ty si ju mala tiez...teda predpokladam, snad si si stryka nevyberala pre svoje dieta len preto lebo to chcel niekto iny...ono to je potom aj tak o vztahoch ake si vytvoris s dietatom ci uz si alebo nie si krstna...ja mam surodenca za krstneho obom detom a keby mam 5deti, dam zas jeho...svokra nam tiez chcela silou mocou vyberat krstnych rodicov podla nej a ked sme neposluchli bol ohen na streche a urazena do kosti a ani nik nesli na krstiny z jej strany...no oukej a viesco tym len dosiahla? Samu seba mohla s tym uzierat, ze si vnukov nevidela na krste a pokazila si tak akurat vztahy, krore boli predtym normalne..mne len potvrdila, ze sme sa dobre rozhodli...takze tak sa zamysli ci chces robit okolo toho sceny a stoji ti to za tie vztahy...
Ja ich chapem, tiez nemame za krsnych nikoho s nasich surodencov. Aj ked muz je synovcovi /ja nie/.
Je to netradicne, ale nevidim dovod preco by si nemohli vybrat. Mozno maju s nim lepsi vstah, viac sa nastevuju atd..
O to viac, ked matka dietatka nie je vlastne krsna tvojho dietata.
Ja som neocakavala, ze nas daju tiez za krsnych a budeme si navzajom.. bolo to pre mna mile prekvapenie.

Nemajú krstni rodičia viesť krstné dieťa vo viere?