Môj život je dokonalý a aj tak nie som šťastná

29. nov 2024

Preco??? Uba ked pijem alebo hulim som stastna. Ako sa takto citit aj za triezva??

zuzanita1609
30. nov 2024

@tundra a z čoho? Podľa teba...

tundra
30. nov 2024

@zuzanita1609 s niecim,nie je vnutorne spokojna.
Nieco ju vnutorne ubija,mozme len hadat,ci je to vztah,praca alebo nieco ine.Musi to byt uz dlho,ked ma myslienky,ze sa nechce zobudit alebo chce odist...
Ked si da alkohol alebo joint,tak sa uvolni a v tej chvili,je jej vsetko jedno,mozog dostane na chvilku
dopamin,citi sa fajn.

zuzanita1609
30. nov 2024

@tundra čiže každý by mal začať piť a hulit len preto aby sa na chvíľu cítil fajn? Čo keby nakoniec len vyhľadala odbornú pomoc a porozprávala sa tam ,na lehátku? Sú slabé chvíľky,sú ťažké dni,ale podľa nej by mal asi potom každý hulit a piť pri prvej možnej príležitosti...a podľa tvojho príspevku,aj podľa teba.

tundra
30. nov 2024

@zuzanita1609 vôbec nie🙈,mas pocit,ze to tak komunikujem.Kazdy by mal vediet,ze alkohol a drogy, situaciu len zhorsuju.Ved,to je velmi tenky lad...Diskusia môze mat 100 stran a padnut môze x navrhov,ale pokial sa autorka sama nerozhodne,tak je to strateny cas.
Vidis,ako si odporuje,raz napise,ze chce pomôct,druhy x napise,ze nema cas a peniaze na terapiu.Raz do lava,raz do prava.
Je to skoda😔

jana_eyre_2
30. nov 2024

Prosím ťa a myslím to naozaj úprimne.. nájdi si odbornú pomoc.. to nejde o čas peniaze, keď sa naozaj chces cítiť neutrálne, potrebuješ mnohé veci spracovať, ktoré máš pod povrchom - v podvedomí.. podľa príspevkov to sama už asi dokážeš veľmi ťažko.. nepôjde to zo dňa na deň, nikdy to nie je rýchle, ale predstav si že o pár mesiacov by si mohla byť na Tom omnoho lepšie.. nájdi si terapeuta ktory ti pomôže.. drž sa..

nynia
30. nov 2024

Mala som podobný pocit, šťastná som bola len s alkoholom (ale nie alkoholička vedela som byť aj bez neho). Všetci okolo hovorili aký mám dokonalý život a ich postrehy pramenili z peňazí a majetnejšej rodiny do ktorej som sa narodila. Keď som sa im snažila vysvetliť môj pohľad vždy ma vysmiali, že tie veci nie sú podstatné. Ale nikto nevidel, čo sa dialo za zavretými dverami. Takže vykašli nato, čo iný hovoria a sústreď sa nato, čo treba zmeniť aby si bola šťastná aj bez látok. Mne veľmi pomohlo si ujasniť, čo chcem a čo ma urobí šťastnou a išla som si tvrdohlavo za tým až kým som to nedosiahla a až teraz môžem povedať, že môj život je dokonalý.

zuzanita1609
30. nov 2024

@tundra prišlo mi to,akokeby si to zľahčoval,to že svoje problémy rieši pitím a hulenim. Nie, určite to bez odborníka nemá východisko. Ale to sa jej tu snažíme vysvetliť. Ja trošku drsne, ostatní mierne. Viem,čo urobil alkohol a drogy s členom mojej rodiny,preto reagujem tak,ako reagujem. A zľahčovať to,že rieši takto svoje veci a problémy určite nebudem.

tundra
30. nov 2024

@zuzanita1609 o drogach napisem jedneho dna blog,ale este nie je vhodny cas...

taktotedanie
30. nov 2024

Nepovedali vy to vsetci,len ty si to myslis

tundra
30. nov 2024

@autorka zacina novy den,nova prilezitost.
Nenapisala si...naber odvahu a zacni problem riesit.❤️😘🫂

tykat
30. nov 2024

To co das do alkoholu a marisky odkladaj a budes mat na terapie. Cas najdes, to je vyhovorka.
A ked nemas cas a peniaze pre seba tak taky zivot je kilometre vzdialeny od dokonalosti.

terezkaarthuramax
30. nov 2024

Stastny zivot nie je len o hmotnych veciach. Hocikedy moze clovek o ne prist..dolezitejsie su veci ako rodinA, viera... A drogy allohol to.nie.je riesenie.. treba vyhladat odbornu pomoc a prestAt s tym
Drzim ti palce

moncici7
30. nov 2024

A tak ked nemas peniaze na psychoterapiu tak to asi nebude najstastnejsi pribeh

svetlonos
30. nov 2024

No počkaj, super kariéra, 3 zdrave deti, 3 svetové jazyky, peniaze na účte! - takže peniaze máš.
No a muz tvrdohlavý sedlak a sme doma. Šťastie nie je len o majetku a tom co si napísala. Neviem ale super kariéru treba budovať, väčšinou nespadne z neba a toto popri troch detoch, ktoré ti večer spia (=budú ešte malé) - to je časový masaker!
Si vyčerpaná, vyhirena, všetko je tak ako muz chce, nemas čas na súvislú myšlienku tonoz si ich čas od času usporiadať asi.
Ak sa k tomu pridruzi štítna žľaza- poruchy jej, nedostatok naoriklad zeleza = depka ako vysita! Môžeš ty mat na povrch "všetko a dokonalý zivot" ake ho... ti je to platné. Tu potrebuješ chytiť úspory do ruky, ten čas si nájdi aj keby tanky padali. Pretoze alkohol a tráva sú hajzli, ktorí menia tvoju osobnosť a vnímajú to deti aj muz pikial nie je uplne slepý a blby. Pretoze vtedy sa chovas diametralne odlišné keď hulis a piješ. Nehovor ze ne nemáš čas, budeš ho mat kopu keď sa psychicky zrutis a ta odvezie záchranka. Keby ta akútne musia operovať, tiez tém čas máš q muz rodina atd sa postarajú. Tak hlaď aby si panovala k odborníkovi aj svojej dr, nech to riešia. Takéto stavy ty sama nevytiesis lebo si uz dlhodobo v prdeli. Takže ta tráva a chlast ta stoja za krátke šťastie priveľa! A nehovorím o peniazoch.

tilonka
30. nov 2024

@autorka je to prazdnota, ktoru pocitujes. Si prazdna. Veci tohto sveta nas naplnia len ciastocne a kratkodobo. Boh do nas dal nieco, co nevyplni nic a nikto, okrem Neho. To preto, aby sme Ho hladali a nasi Ho. Vtedy pride skutocny pocit naplnenia a radosti..

really8
30. nov 2024

Ach dalsia zivotom rozmaznana panicka co nema ziadne problemy a tak si nedokaze vazit stastie ktore ma.

januska12323
30. nov 2024

Vyhľadaj pomoc, deti potrebujú spokojnú mamu.

osky
30. nov 2024

Ja budem tvrda...
Ty hladas problem, kde nie je.
Keby si bola stara dievka bez priatelov,mozes sa stazovat

Keby si bola bez financii,bez domova,zazemia,prace....mozes sa stazovat...

Keby si smrtelne ochorela,ale tvoje dieta..
Keby nedajboze z nich niekto zomrel....

Potom bx si videla,co su nsozajstne problemy.
Otoc stranu s nehlad na to,ze "nieco" ti chyba.
Hlad na t,co vsetko mas!
To je prvy krok.
Rano ked sa zobudim ,podakujem za to,ze som sa vobec zobudiöa.ze mam novy den prrd sebou....a za vsetko,co mam...
Tolko veci by som chcela....
nemusim vsak koli tomu hned pit a hulit...
Akoze sory.....si vzdelana mudra,zabezpecena....
ALE si nezodpovedna!
A uprimne-pri 3 detoch by som asi nemala cas na premyslanie o blbostiach..
Ty mas vsak cas asi na vsetko,le na terapie nie.
Ale ked uz si na tom takto,tak ich asi potrebujes...
A pises,ze mas vsetko-cize asi aj dost penazi.
Ak peniaze na terapie nemas/mimochodom nie suzadarmo???/,
Tak potom nemas vsetko...

Mam ti sem prilepit diskudie,clanky a temy,kde mata s 5 detmi je vdova,samozivitelka?

Kde matka ochorela na rakovinu,je priputana k posteli a ma na krku exekutora?

Kde dieta trpi necyliecitelnou chorobou a je otazkou casu,kedy to jeho organizmus vzda...

Skus sa zamysliet.....lebo toto su ozajstne problemy ozaj nestastnych ludi.

Jasne ,mozes byt nespokojna,mozes chciet od zivota viac ...
Ale mozes to skusit zmenit!
A MUSIS prestat zapijat problemy.
To je cesta do pekla...

Ty mas toho az prilis,a mozno prave to ta dusi.mozno by si potrebovala cas len pre seba.
Relax..neviem.

Vonku je zima.oblec sa a chod sa prejst do chladnej krajinx.
Vyvetras si hlavu...bude ti lepsie.
A hor sa do noveho dna.
🙂🍀

simona20201309
30. nov 2024

Sak terapie sú zdarma len ti stačí výmenný lístok od obvodaka

tululu
30. nov 2024

1. Bud si sa po ceste zivotom stratila, nemas samu seba, nepoznas samu seba a tym padom sa ti zda vsetko okolo chaoticke a nezmyselne.
2. Alebo si pochopila, ze nic hmotne na tomto svete ti neda ten pocit stastia a pokoja, ktory by mal vychadzat z nas, z niecoho hlbsieho.

doriiis
30. nov 2024

Podla mňa len potrebuješ poriadne tvrdo padnúť na hubu.

h2
30. nov 2024

Máš úspory v banke a nemáš peniaze na terapiu? Máš manžela, ale je to "tvrdohlavý sedlák" a nevieš, či ho ľúbiš? Máš kopu priateľov, ale píšeš na MK, aby si mala pocit, že aspoň s niekým komunikuješ? 😟 Mne toto, ako dokonalý život, teda nepripadá. VŠ vzdelanie, ovládanie jazykov a logické myslenie nie sú veci, ktoré by som menovala, ako záruku šťastia. Deti spomínaš len okrajovo... Prečo oni nie sú zdrojom tvojho šťastia, či aspoň spokojnosti?
Skús niečo z tých úspor predsa len obetovať na tú terapiu. Napríklad peniaze, ktoré by si minula na ten alkohol a drogy.

dskjhfdlkdjhl
30. nov 2024

Autorka-pises, ze si zdrava-nie si, dusevne zdravie je hodne dolezite a tam mas obrovsky problem. Pises, ze mas logiku-nejako to zatial nevidno. Bud si troll, alebo len nutne potrebujes dobreho psychiatra.

autor
30. nov 2024

Ja nemam ani chvilu vam odpisat, lebo akonahle si sadnem a chcem si utriedit myslienky, stale odo mna niekto nieco chce alebo musim nieco urobit (toto pisem od 7 rana)

Ale v skratke dakujem vsetkym a vsetky mate pravdu. Peniaze na psycho mam, vyskusam to. Nepijem denne, pila som vcera vino a predtym naposledy v lete. Len v tom stave som uplne stastna a vdacna za vsetko a nechapem preco to tak necitim za triezva. Mam pocit, ze chcem len na tyzden vkuse zalahnut a vyspat sa alebo si citat. Ale nemam ani poriadne cas vam tu kazdej odpisat…

oli18
30. nov 2024

Trol

natalka13
30. nov 2024

Na chlast a drogy mas peniaze aj cas ale ba terapiu nie.
Co tak ist dopisat domace ulohy alebo mame pomoct povysavat?

slovakboy
30. nov 2024

Pocit šťastia sa dá natrénovať a naučiť sa. Na šťastnom človeku vidieť na tvári, že je šťastný. Sú to väčšinou ľudia s jemným úsmevom na tvári a v očiach.

autor
30. nov 2024

@natalka13 nevedela som, ze terapeuti pracuju aj v noci

komplikovana
30. nov 2024

mila autorka, urcite skus tu terapiu. Nie ludia okolo teba urcuju kto si, ale iba ty sama. Takze sa zameraj na to sa spoznat. Kto si, a co od zivota chces. Lebo toto ti ocividne robi problem. Pri troch detoch, kariere, si mozno zabudla na seba. Nie materialne, ale duchovne.

arianna25
30. nov 2024

Možno je to tým stereotypom. Zrejme máš fofry stále, k tomu našťastie si dosiahla v živote všetko, a teraz ti chýba nejaký impulz. K tej terapii, ešte skús zájsť aj na nejaký tanečný kurz alebo niečo, čo ti dodá endorfíny.